m3ltd0wn Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δεν με χαλάνε τα προϊόντα της Apple, δεν είμαι φανατισμένος από την άλλη. Το συγκεκριμένο αποτελεί αναδίπλωση καθώς όταν βγάζεις ένα προϊόν σε αυτή την τιμή (δεν είναι και 10κ), τότε απευθύνεσαι στις μάζες (όχι τις ελληνικές προφανώς). Επίσης, όταν στο iphone δίνεις επιλογή εγγραφής video που παίζει στο vision pro, απευθύνεσαι στις μάζες. Το πρόβλημα δεν είναι η τιμή, το πρόβλημα είναι το ίδιο το προϊόν που δεν έχει απήχηση. Και θεωρώ ότι δεν θα έχει γιατί το κοινό είναι πολύ συγκεκριμένο και φθίνων επίσης. Προσωπικά ασχολούμαι με 3Δ μοντέλα και γραφικά, έχω δοκιμάσει από το πρώτο oculus και το htc vive, μέχρι πιο πρόσφατα προϊόντα (και το πολύ καλό hololens). Δεν είναι εμπορικά προϊόντα και δεν θεωρώ ότι θα είναι ποτέ. Άντε για κανένα game και πάλι ψηφίζω όχι γιατί δεν είναι τόσο φυσική η αίσθηση τελικά. Η αναδίπλωση λοιπόν έγκειται στο ότι ήθελαν να περάσουν κάτι στο ευρύ κοινό θεωρώντας ότι θα περάσει γιατί είναι apple και premium, κλπ. Αλλά δεν έγινε. Θεωρώ ότι δεν θα γίνει και ποτέ. Σαν τις 3Δ τηλεοράσεις, hype για μερικά χρόνια και τώρα κανένας δεν έχει. Επίσης, το apple intelligence που το έχω ενεργοποιήσει στο iphone 15, προς το παρόν δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από την κλασική siri. Ναι, ωραίο το να βγάζεις άτομα από τις φωτό σου ή να έχεις σύνοψη των mail και των ειδοποιήσεων, αλλά ζούσα και χωρίς αυτό. Άσε που πολλές φορές δεν γίνεται καν σωστά (είδα σύνοψη ότι είχα 2 αποτυχημένες πληρωμές στην κάρτα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 1 επιτυχημένη και η αποτυχημένη και έπαθα σοκ). 1
MikeGR7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) ## Ακολουθεί αντιδημοφιλής αποψη## Γενικα δεν ειμαι οπαδος VR και προσφατα στενος φιλος αγορασε το Quest 3 και ετσι το εχω χρησιμοποιησει παρα πολλες ωρες. Η αποψη μου ειναι οτι είναι ντροπιαστική η ποιότητα εικονας για τεχνολογία 2024. Κυριολεκτικα τεραστια pixel παντου, απαίσια ξεβαμμενα χρωματα, θαμπωμα φακων μεσα σε λιγα λεπτα, UI που πηγαινει περαδωθε και αλλαζει συνεχως layout μονο του με ξεμπαρκες κινησεις του κεφαλιου, γελοία ποιοτητα εικονας στις εξωτερικες καμερες (φαντασου οτι θεωρηθηκε κατόρθωμα το οτι ειναι εγχρωμες) και πολλα αλλα που ειλικρινα αν δεν ειχε καλη ποιοτητα κατασκευης θα θεωρουσα χαλαρα οτι είναι εκεινα απο χαρτοκουτο που εκαναν 20€. Μετα κατάλαβα οτι η κοινότητα το εχει σε υπόληψη και συνειδητοποίησα οτι σαν τεχνολογία το VR θελει ακομα 15 χρονια προοδο ακομα για να ασχοληθω εγω προσωπικα. Edit: Ξεχασα να το συνδέσω και με το θεμα, δε πιστευω τιποτα απο οσα εχω διαβασει για το Vision Pro μιας και οι ιδιοι reviewers εχουν τεσταρει το Quest 3 και εχουν πει αστειοτητες του τυπου Crystal Clear και excellent passthrough mode 😁😂😂 αλλα αν οντως ειναι τοσο καλυτερο απο τα υπολοιπα ισως αξιζε γυρω στο 500ρικο. Τα λεφτα που ζητανε ειναι γελοια οποτε λογικο και το εμπορικο βύθισμα ... Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από MikeGR7 1 1 1
keysmith Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου το virtual και το augmented έχει πάει "κουβά" σε πολλούς (πχ βλέπε Meta/FB etc) που πίστεψαν ότι θα γίνει η επόμενη "χρυσή κότα". Αυτό είχε φανεί από παλιά εδώ που τα λεμε. Τετοια πήγαν να παίξουν σε πιο πρωτόγονες εποχές και με χωρίς σοβαρό εξοπλισμό και δεν πήγα ποτέ πολύ καλά. Δεν τραβάει το κονσεπτ τι να γίνει τώρα;
blacckvodka Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου κόστος = 2 X Iphone 16 αλλά δεν είναι προϊόν για όλους... 1
pcos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου αυτο ειναι το σωστο μαρκετινγκ! εχεις vision pro? ε τοτε εισαι ξεχωριστος! 1 1
SeaLion Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δεν χρειαζόταν να δούμε τις πωλήσεις για να ξέρουμε πως αυτό το προϊόν δεν αφορά τις μάζες. Δεν αφορά καν τους gamers, με το βάρος και την μπαταρία που έχει. Δεν αφορά τον geek, χάνεται το novelty πολύ γρήγορα για το κόστος του. Δεν αφορά τα "lifestyle" άτομα, δεν είναι καν stylish. Δεν αφορά τον μέσο όρο, σε αποκλείει από το περιβάλλον σου. Δεν αφορά τον μέσο επαγγελματία, σιγά μην κουβαλά εκτός από laptop και αυτή την γκουμούτσα! Ποιός pitchαρε και ποιος ενέκρινε προϊόν που δεν αντέχεις να το φοράς πάνω από λίγη ώρα, που έχει cpu και ανεμιστήρες μπροστά από τα μάτια σου... Ποιός προτιμά να κάνει Facetime ή Ζοοm με... avatar? Uncanny valley, nightmare stuff... Για prototype τέλειο και για πολύ συγκεκριμένους επαγγελματικούς λόγους - ίσως. 2
azuli Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Θυμιζει καποιον που την πεφτει σε μια γυναικα,δεν τον γουσταρει και μετα αυτος λεει στους φιλους του οτι δεν αξιζε μια! 4
Dimitris_1981 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, azuli είπε Θυμιζει καποιον που την πεφτει σε μια γυναικα,δεν τον γουσταρει και μετα αυτος λεει στους φιλους του οτι δεν αξιζε μια! Έχω Καλύτερο. Είχα φίλο που μου είπε είναι λεσβ.... και μετά την πέτυχα να φασώνετε με έναν τυπά στις τουαλέτες. ----- Επί του θέματος Το Vision Pro είναι ένα ακριβό Beta προϊόν. Είναι καλό σαν H/W με κάποια καλά S/W features αλλά βαρύ και χωρίς κάποιο λόγο να γίνει Hit και περιορισμένο αριθμό native εφαρμογών. Ίσως στο μέλλον αυτό να αλλάξει αλλά τώρα είναι σαν τα foldable για μένα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από Dimitris_1981 1
fwtonio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, billdanos είπε Σου έδειξαν πως πρέπει να είναι το σωστό vr και ταυτόχρονα σου έδειξαν και πόσο κοστίζει αν θες να είναι άψογο από πλευράς εικόνας και τεχνικών χαρακτηριστικών. Ποτέ δεν είπαν πως είναι προϊόν για όλους. Επίσης είναι πραγματικό και μπορείς να το αγοράσεις σήμερα αν το αντέχει η τσέπη σου. Έλα τώρα... Όσα δεν φτάνει η αλεπού... Οι διαφημίσεις του, μια χαρά απευθύνονταν στις μάζες. Δεν έδειχναν και καμιά τρομερή εφαρμογή, αλλά χρήση για φωτογραφίες, βιντεάκια, social, ταινίες... Αλλά ναι... δεν είναι για τις μάζες. Είναι για ειδικό κοινό που εκτιμά την περιφορά στο σπίτι με μία μάσκα στο κεφάλι... 2 ώρες πριν, billdanos είπε γυάλιζαν τα ματάκια των φαν του σαν της Καντυ Καντυ όταν έβλεπε τον Άντονυ… 😂 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Super Moderators Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 3 minutes ago, fwtonio said: Έλα τώρα... Όσα δεν φτάνει η αλεπού... Οι διαφημίσεις του, μια χαρά απευθύνονταν στις μάζες. Δεν έδειχναν και καμιά τρομερή εφαρμογή, αλλά χρήση για φωτογραφίες, βιντεάκια, social, ταινίες... Αλλά ναι... δεν είναι για τις μάζες. Είναι για ειδικό κοινό που εκτιμά την περιφορά στο σπίτι με μία μάσκα στο κεφάλι... 😂 Το ίδιο δεν μπορείς να πεις και για τους χρήστες του meta quest? Αυτοί δεν περιφέρονται με μια μάσκα στο κεφάλι? 😜 Λογικό είναι να έβγαζε διαφήμιση και παρουσίαση μιας και βγήκε κανονικά προς πώληση. Και άλλα πανάκριβα πράγματα διαφημίζονται, άσχετα που δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε όλοι! Spoiler ps: την Καντυ Καντυ την έβαλα για να ξεχωρίζω τις ηλικίες όσων το καταλαβαίνουν. 😛 1
dtk-386 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Αναφορά σε κείμενο Το Apple Vision Pro δεν είναι προϊόν για τις μάζες, λέει ο CEO Tim Cook, μέσω φημών για τερματισμό της παραγωγής 4
Zus Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Σιγά, σιγά να έχουμε παρόμοιες εξελίξεις και στα κινητά. Το έχουν παραξηλώσει με τις τιμές αρκετά πάνω από το χιλιάρικο και αναγκαζόμαστε να μένουμε με το ίδιο iPhone Pro Max 256 για πάνω από 2 χρόνια...
fwtonio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, billdanos είπε Το ίδιο δεν μπορείς να πεις και για τους χρήστες του meta quest? Αυτοί δεν περιφέρονται με μια μάσκα στο κεφάλι? 😜 Λογικό είναι να έβγαζε διαφήμιση και παρουσίαση μιας και βγήκε κανονικά προς πώληση. Και άλλα πανάκριβα πράγματα διαφημίζονται, άσχετα που δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε όλοι! Και η Ferrari είναι για εδικό κοινό. Οι διαφημίσεις της όμως δεν δείχνουν τους ιδιοκτήτες να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και μετά για ψώνια... ούτε πόσο εύκολα οδηγείς και παρκάρεις μέσα στην πόλη... μία Ferrari... (πράγμα που μπορεί και να ισχύει... αλλά ποιος νοιάζεται; ) Αν όπου "ειδικό κοινό" = "πλούσιο κοινό", τότε πάσο. Πάντως και iPhone πανάκριβα είναι, αλλά δεν τον είδα ποτέ τον Tim να αναφέρεται σε "ειδικό κοινό". Οπότε επιστρέφουμε στην λαϊκή παροιμία: Όσα δεν φτάνει η αλεπού... 2
fast8 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 48 minutes ago, MikeGR7 said: ## Ακολουθεί αντιδημοφιλής αποψη## Γενικα δεν ειμαι οπαδος VR και προσφατα στενος φιλος αγορασε το Quest 3 και ετσι το εχω χρησιμοποιησει παρα πολλες ωρες. Η αποψη μου ειναι οτι είναι ντροπιαστική η ποιότητα εικονας για τεχνολογία 2024. Κυριολεκτικα τεραστια pixel παντου, απαίσια ξεβαμμενα χρωματα, θαμπωμα φακων μεσα σε λιγα λεπτα, UI που πηγαινει περαδωθε και αλλαζει συνεχως layout μονο του με ξεμπαρκες κινησεις του κεφαλιου, γελοία ποιοτητα εικονας στις εξωτερικες καμερες (φαντασου οτι θεωρηθηκε κατόρθωμα το οτι ειναι εγχρωμες) και πολλα αλλα που ειλικρινα αν δεν ειχε καλη ποιοτητα κατασκευης θα θεωρουσα χαλαρα οτι είναι εκεινα απο χαρτοκουτο που εκαναν 20€. Μετα κατάλαβα οτι η κοινότητα το εχει σε υπόληψη και συνειδητοποίησα οτι σαν τεχνολογία το VR θελει ακομα 15 χρονια προοδο ακομα για να ασχοληθω εγω προσωπικα. Edit: Ξεχασα να το συνδέσω και με το θεμα, δε πιστευω τιποτα απο οσα εχω διαβασει για το Vision Pro μιας και οι ιδιοι reviewers εχουν τεσταρει το Quest 3 και εχουν πει αστειοτητες του τυπου Crystal Clear και excellent passthrough mode 😁😂😂 αλλα αν οντως ειναι τοσο καλυτερο απο τα υπολοιπα ισως αξιζε γυρω στο 500ρικο. Τα λεφτα που ζητανε ειναι γελοια οποτε λογικο και το εμπορικο βύθισμα ... Είναι Crystal Clear, προφανώς κάτι λάθος κάνετε. Εχει η πηγή αρκετά υψηλή ανάλυση, τουλάχιστον 5Κ; Πόσο δυνατό είναι το PC που οδηγεί το PCVR; Μια 2080 είναι το ελάχιστο αποδεκτό για να μην πιξελίζει στα σύγχρονα games, ιδανικά πολύ γρηγορότερη. Αν το quest link δει ότι το PC δεν τραβάει ρίχνει το ίδιο την ανάλυση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα