Dimitris156 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Θα πουλήσω έναν ssd και θέλω να του κάνω format. Στο C : δε με αφήνει να κάνω format, μόνο στο system reserved. Ωστόσο το C : δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει? Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2024 από Dimitris156
1ns0mn1a Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) κάνε boot από linux/windows live disk και μετά κάνε delete/format Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2024 από 1ns0mn1a
Dimitris156 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Μπορώ να τα σβήσω όλα εκτός από windows?
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 48 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε Θα πουλήσω έναν ssd και θέλω να του κάνω format. Στο C : δε με αφήνει να κάνω format, μόνο στο system reserved. Ωστόσο το C : δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει? Σκέψου λίγο γιατί δεν σε αφήνει να κάνεις φορμάτ σε δίσκο για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς. 4 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε Μπορώ να τα σβήσω όλα εκτός από windows? Επιλεκτικό φορμάτ όχι,σβήσιμο ναι.Θες να αποκλείσεις το να επαναφέρει τα σβησμένα αρχεία ο νέος ιδιοκτήτης;
Dimitris156 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Σκέψου λίγο γιατί δεν σε αφήνει να κάνεις φορμάτ σε δίσκο για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς. Επιλεκτικό φορμάτ όχι,σβήσιμο ναι.Θες να αποκλείσεις το να επαναφέρει τα σβησμένα αρχεία ο νέος ιδιοκτήτης; Ναι μου έκοψε αφού το έγραψα. Αυτό θέλω, ψάχνοντας είδα ότι το καλύτερο είναι να κάνω καθαρή εγκατάσταση. 1
micos000 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν θέλεις να αποτρέψεις την πιθανότητα ανάκτησης τότε πρέπει να γράψεις στον δίσκο κάτι άλλο αλλά σε όλη την επιφάνεια του. Αν έχεις και άλλον υπολογιστή σύνδεσε τον σαν 2ο δίσκο και μπούταρε από τον δικό σου δίσκο. Μετά μπορείς να κατεβάσεις καμία εφαρμογή που να κάνει secure erase τον δίσκο, απλά να ξέρεις ότι θα πάρει αρκετή ώρα η διαδικασία. Μην γίνεις υπερβολικός, μια φορά αν περάσει η εφαρμογή και γράψει από πάνω μηδενικά θα είσαι εντάξει. Δες μερικούς τρόπου secure erase στο λινκ https://www.tomshardware.com/how-to/secure-erase-ssd-or-hard-drive Λέει ότι οι uefi μητρικές έχουν κάπου σύστημα ασφαλούς διαγραφής, για δες το. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2024 από micos000
Dimitris156 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Αν θέλεις να αποτρέψεις την πιθανότητα ανάκτησης τότε πρέπει να γράψεις στον δίσκο κάτι άλλο αλλά σε όλη την επιφάνεια του. Αν έχεις και άλλον υπολογιστή σύνδεσε τον σαν 2ο δίσκο και μπούταρε από τον δικό σου δίσκο. Μετά μπορείς να κατεβάσεις καμία εφαρμογή που να κάνει secure erase τον δίσκο, απλά να ξέρεις ότι θα πάρει αρκετή ώρα η διαδικασία. Μην γίνεις υπερβολικός, μια φορά αν περάσει η εφαρμογή και γράψει από πάνω μηδενικά θα είσαι εντάξει. Δες μερικούς τρόπου secure erase στο λινκ https://www.tomshardware.com/how-to/secure-erase-ssd-or-hard-drive Λέει ότι οι uefi μητρικές έχουν κάπου σύστημα ασφαλούς διαγραφής, για δες το. αυτό το λινκ κοιτούσα, στο σημείο με το "How to Securely Erase Your SSD with Windows Diskpart". Απλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς τα βήματα. Έχοντας περάσει το windows creation tool σε usb, κάνω boot το λάπτοπ και επιλέγω να εκκινήσει με το usb. Έπειτα εμφανίζω αμέσως το cmd, απλά εμένα στα list disks έχει 2, τον ssd και το usb. Ενώ πατάω disk 0 που είναι ο ssd, όταν πατάω clean all μου λέει there is no disk selected. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2024 από Dimitris156
Dimitris156 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 4 λεπτά πριν, micos000 είπε Μάλλον παρέκαμψες αυτό το βήμα. α καλά, δε πατούσα select 😢 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα