Προς το περιεχόμενο

Πρωινό χρονικό διάστημα προετοιμασίας για την έξοδο από το σπίτι

mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Ξυπνητηρι καθημερινα στις 6μιση και σηκωνομαι στο δευτερο snooze στις 6:40. Πιο πολυ συνηθεια παρα οτι θελω να χουζουρεψω ξερωγω.
Γενικα θελω κανενα 40λεπτο μεχρι να φαω πρωινο, ντουζ (απαραιτητως καθημερινο), μπανιο κλπ. Καταληγω να πηγαινω στην δουλεια κατα τις 8, ενω επισημως ανοιγω το μαγαζι στις 9. Ο λογος ειναι πως θελω σιγουρα μια ωρα να πιω καφε ησυχος και να δω νεα κλπ, χωρις να με ενοχλησει κανεις. To περιεργο ειναι πως δεν μπορω να πιω καφε στο σπιτι οταν ειναι να παω για δουλεια, δεν τον απολαμβανω με τιποτα.

Αυτο παρεμπιπτοντως το εκανα και οταν εργαζομουν ως υπαλληλος, πηγαινα παντα καμια ωρα νωριτερα και επινα καφε σε ενα καφε ή ενα ξενοδοχειο εκει κοντα. Ahhh good times :lol:  Εν τω μεταξυ παντα μου φαινοταν κουλο που εβλεπα τους περισσοτερους να μπαινουν τρεχοντας ενα λεπτο πριν την εναρξη της δουλειας, και μονο η εικονα μου προκαλουσε στρεςς 😛

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις ξυπνήσω το πρωί
τα βλέπω όλα μαύρα,
θέλω μια κούπα με καφέ
και τέσσερα τσιγάρα
Τι νόημα έχουν όλα αυτά;
Τι τρέχω να προλάβω;
Πέρασε η μισή ζωή
δίχως να καταλάβω.
  • Like 4

Ξύπνημα στις 7.30 

Πρώτα πλύσιμο και μετά βόλτα τόν σκύλο για κάνα μισάωρο, πρωινό και διάφορες ετοιμασίες, 9 παρά φεύγω για δουλειά 

Παντα θεωρουσα τρελα χαμενο χρονο, τον χρονο που μεσολαβει απο το ξυπνημα μεχρι να παω στη δουλεια.

Τελειως αχρηστος χρονος για μενα.

Οποτε προτιμω να ξυπναω και να φευγω κατευθειαν, πρωινο τρωω μπροστα στην οθονη στη δουλεια διαβαζοντας μειλ..

εγω ξυπναω 09:30 πινω καφε διαβαζοντας ειδησεις στο ιντερνετ και 11:00 φευγω για τη δουλεια.Νωριτερα δε γινεται με τιποτα να βγω ,αν δεν τελειωσω την πρωινη ρουτινα δεν πα να διαλυεται το συμπαν εγω δεν κουναω.

• Haha 1

Ξυπνάω 8:45 επειδή δουλεύω remote και ανοίγω laptop στις 9:00 να κάνω log in και ελέγξω τα tasks της ημέρας. 

Κατά τις 9:30 θα φτιάξω πρωινό και καφέ και θα ξεκινήσει η ημέρα μου στον corporate world. 

• Like 1

Εγω παντως ξυπναω .30 και πρεπει να εχω φυγει απο το σπιτι .15,για να αφησω την κοπελα μου στη δουλεια .30.

Στα 45 λεπτα θα πιω τον καφε μου, θα κατσω 5 λεπτα στο PC για να ελεγξω mails και καινουργιες αγγελιες ανταλλακτικων στο vendora, αφοδευση και μπανιο ( οχι ταυτοχρονα ) ( καλα καμια φορα ταυτοχρονα ) , θα ταισω 3 σκυλια και 5 γατια , εκ των οποιων παντα καποιο παιρνει καποιο φαρμακο και πρεπει να προσεξω αν το καταπιε αφου φαει το φαγητο του, αλλιως θα του το δωσω με το ζορι, ισως χρειαστει να μαζεψω καποιο πλυντηριο , να ετοιμασω τσαντα με εργαλεια και εκαστοτε ανταλλακτικα  και φευγω.

Ενα πραμα που αλλαξα και με βοηθησε καποτε :
Επ
ειδη επρεπε να ειμαι 8.00 το πρωι στη διπλα πολη ( Καλαματα - Μεσσηνη  ) και σχεδον παντα ημουν 8.02 εκει , μεχρι που μου την ειπαν,ηταν οτι ξεκινωντας 5 λεπτα νωριτερα απο το σπιτι, εβρισκα αδειους τους δρομους.
Επειδη ειναι ωρα αιχμης, αυτο το 5λεπτο με εκανε να εχω γλυτωσει την κινηση της Καλαματας και κατα συνεπεια και στον υπολοιπο δρομο,αφου ολοι εκεινη την ωρα ξεκινουσαν.

Το αποτελεσμα ηταν να φτανω 10 λεπτα νωριτερα στη δουλεια.

μιάμιση ώρα χρειάζομαι. Περιλαμβάνει:

μπανιο

ντυσιμο δικο μου

πακετάρισμα φαγητού για δουλειά 

ξυπνημα παιδιών 

ντύσιμο χτένισμα κλπ των παιδιών 

τάισμα γάτας 

15 λεπτά πριν, insoholic είπε

Μετρημενος χρονος με χρονομετρο 😄

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θεωρεί ότι μη στρογγυλοποιημένη ώρα/χρόνος δεν είναι πραγματικός :P

Μπορεί κύριοι εσείς να λέτε ότι "σε 10 λεπτά είμαι εκεί" (και να σας χαλάει να πείτε 9 ή 11, το οποίο μπορεί να είναι πιο ρεαλιστικό) αλλά πρόσφατα έδωσε η αστυνομία ραντεβού σε δικό μου άνθρωπο για ταυτότητα στις...11:03 ;)

• Like 1

Ποτέ δεν μου άρεσε το πρωινό ξύπνημα στις 06:00, πόσο μάλλον στις 05:00.Ειδικά όταν χρειάζεσαι μισή ώρα για να φτάσεις στην δουλειά, να οδηγήσεις η να πάρεις τα ΜΜΜ.Δεν μπορώ να κοιμηθώ πρίν τις 00:00-01:00, μετά γυρνάω το μεσημέρι και κοιμάμαι 2-3 ώρες.Το πρωινό ωράριο, χρειάζεται ύπνο όσο πιο νωρίς γίνεται, τουλάχιστον 6 ώρες ύπνου, 8 ώρες ιδανικά για να μην κοιμηθείς μετά το μεσημέρι και για να μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ νωρίς.

Εχει όμως το θετικό ότι δεν πιάνει κίνηση αν πχ ξεκινάς στις 06:15 και είσαι στην δουλειά 06:45.Μετά πιάνει φοβερή κίνηση, το μισάωρο γίνεται 1+ ώρα.Στην επιστροφή το μεσημέρι, εκεί δεν γλιτώνεις.

Πολύ σημαντικό να είναι η δουλειά όσο πιο κοντά γίνεται, γλιτώνεις πολύ χρόνο και έξοδα.

Το πρωί χρειάζομαι μισή ώρα, πλένω πρόσωπο για να ξυπνήσω όσο γίνεται, ντύνομαι, φτιάχνω καφέ και φεύγω.

Προτιμώ το απογευματινό ωράριο, γιατί μου αρέσει να αράζω το βράδυ και να κοιμάμαι πχ 02:00-22:00 η 03:00-11:00.Μου δίνει χρόνο πρίν και μετά την δουλειά.Μου κλείνει την ημέρα, αλλά έχει το θετικό ότι κάνεις την οποιαδήποτε δουλειά πρωί και δεν έχω το πρωινό ξύπνημα, αυτή την ρουτίνα.Ούτε το άγχος να κοιμηθείς νωρίς.Επίσης, μπορώ να βγώ το βράδυ για 1 ποτό, για 1 βόλτα κλπ.

10 χρόνια έκανα το 07:00-15:00, τα τελευταία 14 χρόνια κυλιόμενο.Το χειρότερο ωράριο είναι το βράδυ, σε οποιαδήποτε δουλειά, το άντεχα μέχρι κάποια ηλικία.

• Like 1

Στις 25/10/2024 στις 3:09 ΜΜ, haris_216 είπε

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θεωρεί ότι μη στρογγυλοποιημένη ώρα/χρόνος δεν είναι πραγματικός :P

Μπορεί κύριοι εσείς να λέτε ότι "σε 10 λεπτά είμαι εκεί" (και να σας χαλάει να πείτε 9 ή 11, το οποίο μπορεί να είναι πιο ρεαλιστικό) αλλά πρόσφατα έδωσε η αστυνομία ραντεβού σε δικό μου άνθρωπο για ταυτότητα στις...11:03 ;)

Έχει να κάνει με την συνέπεια και τη μεθοδολογία της μέτρησης. Είναι πρακτικά αδύνατον να κάνει ΚΑΘΕ μέρα τον ίδιο χρόνο, με ακρίβεια δευτερολέπτου. Οπότε για κάτι τέτοιο θα ήταν πιο λογικό να έχουμε ακρίβεια το πολύ λεπτού.

Συμπερασματικά, αν η ερώτηση αφορούσε το πόση ώρα χρειαστήκαμε να ετοιμαστούμε χθες, τότε θα έμενε ασχολίαστο.

Αν ρωτούσε πόσος είναι ο μέσος χρόνος μας εως τώρα, πάλι θα ήταν αποδεκτό -αν και αμφισβητήσιμο διότι δεν θα πίστευα ότι είχε κάτσει να μετρήσει όλες τις μέρες και να βγάλει έναν αξιόπιστο μέσο όρο.

Τώρα που η ερώτηση αφορούσε γενικώς πόσο χρόνο θέλουμε να ετοιμαστούμε, θεωρώ πως η μη "στρογγυλοποιημένη" ώρα είναι όντως απόδειξη "τρολιάς".

Μου θυμίζει το ανέκδοτο που ρωτάει ένας στρατηγός τον ανιχνευτή του "πήγαινε να δεις πόσοι είναι οι εχθροί που πλησιάζουν" και επιστρέφοντας του απαντάει "503!" και του λέει ο στρατηγός "καλά, πώς τους μέτρησες;" και του απαντάει "Εύκολα! Ήταν τρεις μπροστά και καμιά πεντακοσαριά από πίσω"

Με την ίδια λογική θα ήταν απίθανο να σου απαντήσει κάποιος ότι είναι 1.7856254765347324 μέτρα ψηλός (διότι ξέρεις ότι το μέτρο έχει ακρίβεια εκατοστού)

Αυτά τα λίγα nerdίστικα

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...