Προς το περιεχόμενο

Πρωινό χρονικό διάστημα προετοιμασίας για την έξοδο από το σπίτι

mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνηθως, η πλειοψηφια του κοσμου, το πρωι, παει σε κάποια δουλεια ή καποια σοβαρη υποχρεωση.
Σιγουρα, αλλες οι απαιτησεις και οι ρυθμοι, αν καποιος ειναι πχ συνταξιουχος, ή μονο νοικοκυρά εντος σπιτιου.

Εγω προσωπικα, οσο και να θέλω να 'τρέξω', να τα κάνω γρήγορα, δεν μπορώ. Μεχρι να 'ξυπνησει' καλα ο οργανισμος, θελει και λιγη ωρα, αρα θελοντας και μη, πας καπως πιο αργα, πιστευω ισχυει αυτο για τους περισσοτερους.
Εξαρτάται σίγουρα, από πολλους παράγοντες.
Αν κοιμηθηκες καλα, ισως τι αναμενεις την επομενη μερα (άγχη, πεταγμα απο το κρεβατι), τι έχεις να κανεις πριν φυγεις απο το σπιτι (άλλος έχει να ετοιμάσει παιδια, άλλος έχει να φροντίσει γονιό, κλπ), άλλος πινει συντομα καφεδακι σπιτι, αλλος θελει να τσιμπησει κατι, άλλη να βαφτει, άλλος να κοιταξει μην ξεχασει τιποτε 'επικινδυνο' στο σπιτι (ανοιχτα παραθυρα, συσκευες κλπ), και ουτω καθεξης. Ολα...θελουν χρονο.
Επισης, αλλος θελει να βγει περιποιημενος απο το σπιτι, ένω τον αλλον δεν τον νοιαζει να παει και νυσταγμενος, ή αν βγει ατημελητος εντελως, ειναι το στυλ του καθενος.
Εχω ακουσει, οτι πολλοι κανουν ακομη και πρωινο μπανιο. Αλλοι παιρνουν χαπια, και πρεπει να περιμενουν δεκα λεπτα μεχρι να φανε/πιουνε κατι.

Εγω παντως, θελω το λιγοτερο 40 λεπτα, συνηθως φτανω και τα 50,
για να πω το πρωι, οτι ειμαι οντως ετοιμος, να βγω απο το σπιτι να φυγω για δουλεια.

Εσεις, πως τα εχετε ρυθμισει, και ποση ωρα σας παιρνει ολη αυτη η πρωινη διαδικασια, μεχρι να μπορεσετε να αναχωρησετε απο το σπιτι;

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 minutes ago, mindreader said:

Συνηθως, η πλειοψηφια του κοσμου, το πρωι, παει σε κάποια δουλεια ή καποια σοβαρη υποχρεωση.
Σιγουρα, αλλες οι απαιτησεις και οι ρυθμοι, αν καποιος ειναι πχ συνταξιουχος, ή μονο νοικοκυρά εντος σπιτιου.

Εγω προσωπικα, οσο και να θέλω να 'τρέξω', να τα κάνω γρήγορα, δεν μπορώ. Μεχρι να 'ξυπνησει' καλα ο οργανισμος, θελει και λιγη ωρα, αρα θελοντας και μη, πας καπως πιο αργα, πιστευω ισχυει αυτο για τους περισσοτερους.
Εξαρτάται σίγουρα, από πολλους παράγοντες.
Αν κοιμηθηκες καλα, ισως τι αναμενεις την επομενη μερα (άγχη, πεταγμα απο το κρεβατι), τι έχεις να κανεις πριν φυγεις απο το σπιτι (άλλος έχει να ετοιμάσει παιδια, άλλος έχει να φροντίσει γονιό, κλπ), άλλος πινει συντομα καφεδακι σπιτι, αλλος θελει να τσιμπησει κατι, άλλη να βαφτει, άλλος να κοιταξει μην ξεχασει τιποτε 'επικινδυνο' στο σπιτι (ανοιχτα παραθυρα, συσκευες κλπ), και ουτω καθεξης. Ολα...θελουν χρονο.
Επισης, αλλος θελει να βγει περιποιημενος απο το σπιτι, ένω τον αλλον δεν τον νοιαζει να παει και νυσταγμενος, ή αν βγει ατημελητος εντελως, ειναι το στυλ του καθενος.
Εχω ακουσει, οτι πολλοι κανουν ακομη και πρωινο μπανιο.

Εγω παντως, θελω το λιγοτερο 40 λεπτα, συνηθως φτανω και τα 50,
για να πω το πρωι, οτι ειμαι οντως ετοιμος, να βγω απο το σπιτι να φυγω για δουλεια.

Εσεις, πως τα εχετε ρυθμισει, και ποση ωρα σας παιρνει ολη αυτη η πρωινη διαδικασια, μεχρι να μπορεσετε να αναχωρησετε απο το σπιτι;

μαζι με πρωινο πρεπει να τρωω πανω κατω κανα μισαωρο.αν τυχει να ειμαι oncall τοτε 10λεπτο 15 λεπτο max

8 λεπτά πριν, sellsoap είπε

6 -10 λεπτα μαξ....

7 00 σηκωνομαι,  7 07 - 7 10 μπαινω στο αμαξι......

μια απο τα ιδια, κολατσιο ετοιμο απο το βραδυ τσαντα ετοιμη ρουχα ετοιμα τουαλετα ντυσιμο και στο αμαξι εργασια κ χαρα

• Like 2

3 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Επισης με ενα ξυπνητήρι τιναζομαι πανω

Σας φοβάμαι εσάς!!

Εγώ θέλω απαρέκλιτα 3 snooze ( 07.01 - 07.11 - 07.21 για να σηκωθώ στις 07.31 )

• Like 1

15-20 λεπτά. Στην ουσία να ντυθώ και να βουρτσίσω δόντια. Φαγητά κτλ. τα έχω έτοιμα από την προηγούμενη μέρα.

Ίσως λίγο παραπάνω τον χειμώνα που απλά με πλακώνει το πάπλωμα μέχρι να πάρω απόφαση να σηκωθώ.

Με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι σηκώνομαι, μέχρι να πλυθώ, να φάω πρωινό, να φτιάξω καφέ, να ντυθώ κλπ θέλω περίπου 30-35 λεπτά για να μπω στο αμάξι... 

Περίπτωση πρώτη: δεν έχω προπόνηση. Σηκώνομαι 30 λεπτά νωρίτερα, θέλω 5-10 λεπτά χουζούρεμα, τα υπόλοιπα για πρωινή υγιεινή ρουτίνα, φορτώνω τα ταπεράκια μου για τη δουλειά που είναι ετοιμά απο βραδίς και 06:30 αναχωρώ.

Περίπτωση δεύτερη, έχω προπόνηση: Σηκώνομαι αρκετά νωρίτερα γενικά (ένα 15λεπτο δίνω στο σώμα μου για να ξυπνήσει, ντύνομαι για τρέξιμο και φευγω). Επιστροφή γύρω στις 6, μπανιο, προετοιμασία σύνολο 30 λεπτά, αναχωρηση για δουλειά 06:35 ή λιγο παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...