qrstuv Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Καλημέρα, τον τελευταίο καιρό όταν αλλάζω μπαταρία μου ζητάει να εισάγω ημερομηνία και ώρα. Οι μπαταρίες είναι και οι δύο αυθεντικές Canon LP-E17 και η κάμερα είναι του 2019 η M6 II. Όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις μου είναι εκεί δεν χάνονται και η κάμερα λειτουργεί άψογα. Έχει κάποιο θέμα το σώμα ή οι μπαταρίες ίσως; Οι μπαταρίες βρίσκονται σε μέτρια κατάσταση ούτως ή άλλως περίπου στα μέσα της διάρκειας τους η κάμερα μπορεί να κλείσει χωρίς προειδοποίηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m4is Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Καλημέρα, φαίνεται να έχει τελειώσει η μπαταρία που έχει μέσα η κάμερα. Συνήθως είναι μία μπαταρία τύπου "φακή", και ο σκοπός της είναι ακριβώς αυτός, να κρατάει την ημερομηνία και την ώρα. Βέβαια δεν δικαιολογείται αυτό σε κάμερα του 2019. Αν όντως είναι αυτή η αιτία, δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να την αλλάξεις εύκολα μόνος σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Μάλιστα, ευχαριστώ. Αν τελικά αποφασίσω να την αλλάξω την εσωτερική μπαταρία τότε θα πρέπει να τη στείλω σε κάποιο εξειδικευμένο σέρβις για αλλαγή. Όντως δεν γνωρίζω και εγώ πως να το δικαιολογήσω, ξέρω μόνο ότι η κάμερα μέχρι τώρα έχει περίπου 50.000 κλικ. Και θα την κρατήσω ώσπου να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της ίσως όπως είναι. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pifilos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Το περίεργο είναι πως γίνεται reset μόνο στην ώρα και την ημερομηνία. Στις Fujifilm που ξέρω π.χ. όταν συμβαίνει αυτό χάνονται συνολικά οι ρυθμίσεις της μηχανής και όχι μόνο αυτές οι δύο και η αιτία είναι όντως η εσωτερική μπαταρία που υπάρχει στη μητρική κάρτα που έχουν όλες οι μηχανές. Δυστυχώς ενώ είναι κάτι φθηνό σαν εξάρτημα η Fujifilm τουλάχιστον αλλάζει όλη την πλακέτα με αποτέλεσμα το κόστος να είναι σημαντικό (200-300 αναλόγως το μοντέλο, τη χώρα κλπ), δεν ξέρω πως το αντιμετωπίζουν οι άλλες εταιρείες. Επίσης δυστυχώς, μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μηχανή μηνών ή ενός έτους, ηλεκτρονικά γαρ. Θα μπορούσες να ρωτήσεις στο service της Canon Πανεπιστημίου 44, Αθήνα 106 79, 2103640777, αν θες να σου φύγει η περιέργεια σχετικά με το κόστος και την πιθανή αιτία. Γνώμη μου : Εφόσον δε χάνονται τα πάντα και μπορείς να ζήσεις με αυτό κάθε φορά που αλλάζεις μπαταρία άστην ως έχει όντως. Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω να είναι θέμα μπαταρίας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, pifilos είπε Το περίεργο είναι πως γίνεται reset μόνο στην ώρα και την ημερομηνία. Στις Fujifilm που ξέρω π.χ. όταν συμβαίνει αυτό χάνονται συνολικά οι ρυθμίσεις της μηχανής και όχι μόνο αυτές οι δύο και η αιτία είναι όντως η εσωτερική μπαταρία που υπάρχει στη μητρική κάρτα που έχουν όλες οι μηχανές. Δυστυχώς ενώ είναι κάτι φθηνό σαν εξάρτημα η Fujifilm τουλάχιστον αλλάζει όλη την πλακέτα με αποτέλεσμα το κόστος να είναι σημαντικό (200-300 αναλόγως το μοντέλο, τη χώρα κλπ), δεν ξέρω πως το αντιμετωπίζουν οι άλλες εταιρείες. Επίσης δυστυχώς, μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μηχανή μηνών ή ενός έτους, ηλεκτρονικά γαρ. Θα μπορούσες να ρωτήσεις στο service της Canon Πανεπιστημίου 44, Αθήνα 106 79, 2103640777, αν θες να σου φύγει η περιέργεια σχετικά με το κόστος και την πιθανή αιτία. Γνώμη μου : Εφόσον δε χάνονται τα πάντα και μπορείς να ζήσεις με αυτό κάθε φορά που αλλάζεις μπαταρία άστην ως έχει όντως. Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω να είναι θέμα μπαταρίας. Σε παλιές Canon , επρόκειτο για πρόβλημα στο εσωτερικό κύκλωμα της μηχανής , το οποίο συνέχιζε ακόμη και με αλλαγή της εσωτερικής μπαταρίας . Σε τέτοιες περιπτώσεις μία αναζήτηση στο δίκτυο , μοντέλο κλπ , θα βγάλει απαντήσεις . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Μόλις έκανα ένα reset όλων των ρυθμίσεων της κάμερας σε Ρ (Program mode) όπως λένε στην google που έψαξα αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Ναι, κάνει reset μόνο σε ώρα και ημ/νια. Οι ρυθμίσεις μου ήταν πάντα εκεί. Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και τις πληροφορίες. Κάποια στιγμή θα ρωτήσω στo σέρβις της Canon αν μπορούν να κάνουν τηλεφωνικά μια εκτίμηση της βλάβης, κόστος κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα