Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα! Μεταμεσονυχτιες ανησυχίες εδώ. Απορία λογιστικής φύσεως!

Θέλουμε με τη μητέρα μου να μου στείλει περίπου 470 ευρώ στο λογαριασμό μου με ηλεκτρονική μεταφορά μεταξύ της ίδιας τραπεζας.

Σύμφωνα με το chatgpt μπορούμε να το δηλώσουμε ως δωρεά - γονική παροχή στο myproperty για να είμαι καλυμμένος.

Η φορολογία είναι 0% σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που έχει το chatgpt και γι αυτο το ποσό και είναι κατηγορία Α.

Να το προχωρήσουμε έτσι; 

Λέω να το κάνω μόνος μου όχι σε λογιστή. Διάβασα το manual.

Να σας πω ότι και τον προηγούμενο μήνα μου έστειλε 250 ευρώ αλλά δεν το εχω δηλώσει ως δωρεά καθώς δεν είχα γνώση. Η ΑΙ λέει ότι μπορώ να το δηλώσω εντός 6 μηνών. Ισχύει;

Ξέρω μιλάμε για ευτελή πόσα, αλλά θέλω να είναι όλα οκ αφού τα πάντα καταγράφονται. 

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.

Έχω κάνει πάρα πολλές τέτοιες μεταφορές, και όχι μόνο από γονέα, και ποτέ δεν έχω δηλώσει τίποτα. Δεν νομίζω να χρειάζεται.

Πες ότι δάνεισες σε κάποιον μετρητά και σου τα επιστρέφει σε τραπεζικό λογαριασμό. Θα έπρεπε να το δηλώσουμε στην εφορία; Άμα πας και τους το πεις αυτό θα βάλουν τα γέλια.

• Moderators
Δημοσ.

Είναι πολύ μικρά τα ποσά, δεν χρειάζεται να δηλώσεις κάτι.

Δικαιολογούνται πανεύκολα τέτοια ποσά, λες ότι στα έδωσε η μάνα σου για να της πληρώσεις το ρεύμα και το τηλέφωνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρετε τι;

Θέλω να αγοράσω ας πούμε κάτι πολύ ακριβό (περίπου 5k, όχι αυτοκίνητο σκάφος ή τέτοια, ένα πιάνο θα είναι :P ) ενώ έχω ετήσιο εισόδημα κάπου εκεί κοντά.

Και χρειάζομαι τα χρήματα ηλεκτρονικά. Άλλα τα έχω από αποταμίευση και άλλα θα είναι από δάνειο και τη βοήθεια της... "μανούλας".

Το θέμα είναι ότι το chatgpt μου έκανε τα μυαλά πουρέ ότι το "μεγάλο" (για τα δεδομένα μου) ποσό της αγοράς θα μπορούσε να προσελκύσει φορολογικό έλεγχο.

Ε και θέλω να είμαι καλυμμένος με "χαρτιά". Ειδικά αν κάνω μια μεταφορά επί 2 - 3 μήνες.

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, philos είπε

Ξέρετε τι;

Θέλω να αγοράσω ας πούμε κάτι πολύ ακριβό (περίπου 5k, όχι αυτοκίνητο σκάφος ή τέτοια, ένα πιάνο θα είναι :P ) ενώ έχω ετήσιο εισόδημα κάπου εκεί κοντά.

Και χρειάζομαι τα χρήματα ηλεκτρονικά. Άλλα τα έχω από αποταμίευση και άλλα θα είναι από δάνειο και τη βοήθεια της... "μανούλας".

Το θέμα είναι ότι το chatgpt μου έκανε τα μυαλά πουρέ ότι το "μεγάλο" (για τα δεδομένα μου) ποσό της αγοράς θα μπορούσε να προσελκύσει φορολογικό έλεγχο.

Ε και θέλω να είμαι καλυμμένος με "χαρτιά". Ειδικά αν κάνω μια μεταφορά επί 2 - 3 μήνες.

Ελεος με το chatgpt.

• Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, philos said:

Ξέρετε τι;

Ε και θέλω να είμαι καλυμμένος με "χαρτιά". Ειδικά αν κάνω μεταφορές επί 2 - 3 μήνες.

Δεν είναι μεγάλο ποσό τα 5k. Κατ' αρχάς τα μουσικά όργανα δεν νομίζω ότι έχουν πόθεν έσχες. Κατά δεύτερον μπορείς να ισχυριστείς ότι τα μάζεψες σε βάθος πενταετίας αν σε ρωτήσουν.

Τέλος, μπορεί απλά να στο πάρει δώρο η μαμά σου, δεν έχει φόρο δωρεάς κάτι τέτοιο.

Ρώτα και το λογιστή σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Ξέχνα το ChatGPT και εμπιστεύσου εμάς, τους άγνωστους από το διαδίκτυο. 😆 Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά!"

(αυτο γραφτηκε με chatgpt)

Επεξ/σία από giokol
  • Haha 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Δεν είναι μεγάλο ποσό τα 5k. Κατ' αρχάς τα μουσικά όργανα δεν νομίζω ότι έχουν πόθεν έσχες. Κατά δεύτερον μπορείς να ισχυριστείς ότι τα μάζεψες σε βάθος πενταετίας αν σε ρωτήσουν.

Τέλος, μπορεί απλά να στο πάρει δώρο η μαμά σου, δεν έχει φόρο δωρεάς κάτι τέτοιο.

Ρώτα και το λογιστή σου.

Αν ισχύει το βάθος 5 ετίας, τότε είμαι καλυμμένος γιατί το 2020 είχε μπει ένα μεγάλο - καθόλα νόμιμο - ποσό στο λογαριασμό μου και είχα βγάλει ένα μέρος του από την τράπεζα.

Καλά η "μαμά" δεν έχει τόσα λεφτά στη τράπεζα να μου το πάρει εξ ολοκλήρου δώρο :P

Thanks πάντως για τις πληροφορίες.

Κοιτάξτε το chatgpt ξέρει από νομικά / φορολογικά, αλλά προφανώς θα μιλάει τη γλώσσα του να είναι όλα δηλωμένα και νόμιμα.

• Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, philos said:

Κοιτάξτε το chatgpt ξέρει από νομικά / φορολογικά, αλλά προφανώς θα μιλάει τη γλώσσα του να είναι όλα δηλωμένα και νόμιμα.

Το ChatGPT δεν είναι πανάκεια και δεν είναι αλάνθαστο.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, giokol είπε

"Ξέχνα το ChatGPT και εμπιστεύσου εμάς, τους άγνωστους από το διαδίκτυο. 😆 Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά!"

(αυτο γραφτηκε με chatgpt)

Μπορείς πάλι να ρωτήσεις έναν επαγγελματία.Πχ λογιστή.

Το chat έχει τόση ευθύνη κλπ   όσο και οι υπόλοιποι που απαντάμε εδώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...