Προς το περιεχόμενο

Solariun. Είναι καθόλου ασφαλές έστω μικρή χρήση?

costacurta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Είναι όμως τόσο ψευτικο το αποτέλεσμα .........ειδικά αν συνδυαστεί με λεύκανση δοντιών  

Εκανα εικόνα να είναι κάποιος μαυρισμένος σε σκοτεινό σημείο και να φαίνεται μόνο η λευκή οδοντοστοιχία. 😆

• Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, dbrillis said:

Εγω δεν μενω Ελλαδα και κανω τρεις συνεδριες σολαριουμ (15 λεπτα στο πιο χαμηλο setting) προς τον Ιουνιο, πριν παω διακοπες. Γιατι στο εξωτερικο ανακαλυψα καινουργιες αποχρωσεις του λευκου στο δερμα μου, και το σολαριουμ με βοηθαει με το να παω διακοπες σε ενα ηλιολουστο μερος και να μην τσουρουφλιστω ολοκληρος (χωρις ντε και καλα να κανω ηλιοθεραπεια).
Τελος, εγω πιστευω οτι βοηθαει με την βιταμινη D, γιατι οντως νιωθω πιο καλα οταν κανω τις πρωτες συνεδριες.

Πάντως, μία γρήγορη αναζήτηση δείχνει ότι δεν βοηθάει στο κάψιμο. Σου "δίνει" SFP < 3, δηλαδή καλύτερα να πάρεις αντιηλιακό 10 και να βάζεις και στον ύπνο (υπερβολή).
Όπως και με την βιταμίνη Ντι, δεν φαίνεται να δώνει τέτοια.
https://www.aad.org/public/diseases/skin-cancer/surprising-facts-about-indoor-tanning
Σίγουρα είναι μια ευχάριστη και ξεκούραστη διαδικασία, οπότε βοηθάει ψυχολογικά.

• Like 1

Ναι ρε παιδιά μιλάω για δέκα λεπτά την βδομάδα. Το λέω καί στον τίτλο όχι παραπάνω. Και όπως έχουν πει ήδη τα παιδιά σου δίνει ένα πολύ ελαφρύ μαύρισμα που μπορεί να σου φτιάξει τη ψυχολογία. Και αυτό σε δέκα λεπτά όχι να κάθεσαι 2 ώρες στον ηλιο

19 λεπτά πριν, csontheline είπε

Πάντως, μία γρήγορη αναζήτηση δείχνει ότι δεν βοηθάει στο κάψιμο. Σου "δίνει" SFP < 3, δηλαδή καλύτερα να πάρεις αντιηλιακό 10 και να βάζεις και στον ύπνο (υπερβολή).
Όπως και με την βιταμίνη Ντι, δεν φαίνεται να δώνει τέτοια.
https://www.aad.org/public/diseases/skin-cancer/surprising-facts-about-indoor-tanning
Σίγουρα είναι μια ευχάριστη και ξεκούραστη διαδικασία, οπότε βοηθάει ψυχολογικά.

Οταν φευγεις απο Ολλανδια Ιουλιο μηνα χωρις να σε εχει δει ο ηλιος και πας 7 μερες Τενεριφη  πιστεψε με βοηθαει. Το ειμαι ασπρος τον χειμωνα στην Ελλαδα δεν εχει καμια σχεση με το ειμαι ασπρος το πραγματικο, το "meme Γερμανιδας τουριστριας".
Για τη βιταμινη D,ναι, οκ, δεν βαζω το χερι μου στη φωτια αλλα για την καταθλιψη λογο ελλειψης ηλιοφανειας ΝΑΙ, ΤΟ ΒΑΖΩ.

Τωρα αν παθω εγω κατι απο το σολαριουμ επαιξα και εχασα. Μενω σε πολη με υπογεια υδατα δηλητηριο (σκανδαλο DuPont), τα μισα υλικα στα σπιτια ειναι πλεον πλαστικα/χημικα, οταν παω Ελλαδα τρωω λαχανικα απο τον χωριανο παραγωγο που εβαλε λιγο παραπανω εντομοκτονο για να ειναι σιγουρος... ε, ας με χτυπησει το σολαριουμ.

• Like 1

14 minutes ago, costacurta said:

Ναι ρε παιδιά μιλάω για δέκα λεπτά την βδομάδα. Το λέω καί στον τίτλο όχι παραπάνω. Και όπως έχουν πει ήδη τα παιδιά σου δίνει ένα πολύ ελαφρύ μαύρισμα που μπορεί να σου φτιάξει τη ψυχολογία. Και αυτό σε δέκα λεπτά όχι να κάθεσαι 2 ώρες στον ηλιο

Δεν είμαι ειδικός, στο ίντερνετ διάβασα ότι οι πρώτες συνεδρίες είναι <5 λεπτά (ίσως και λιγότερο από 3). Στον σύνδεσμο που παρέθεσε ο FilipposMD αναφέρει ότι Even one sunbed session can increase your risk of developing squamous cell skin cancer by 67% and basal cell skin cancer by 29%.
Θες να το κάνεις ντε και καλά για να σου ανεβάσει την ψυχολογία; Κάνε το, δικό σου το σώμα. Προσωπικά, όπως κάνω κάθε άνοιξη, θα πρότεινα δερματολόγο για έλεγχο και πληροφόρηση (και καλό είναι να γίνεται κάθε μερικά χρόνια).

• Like 1

Αυτό που λένε είναι ότι με το σολάριουμ αποκτάς ομοιόμορφο μαύρισμα που είναι δύσκολο να το πετύχεις στην παραλία

Αναφορά σε κείμενο

Γιατί πρέπει να κάνουμε σολάριουμ;

Προσφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα ομοιόμορφο μαύρισμα που σε άλλη περίπτωση χρειάζεται ώρες στον ήλιο για να αποκτηθεί το ίδιο αποτέλεσμα.

Επίσης η έκθεσή μας στο Solarium ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D που είναι υπεύθυνη για την κατάσταση των οστών μας. Βελτιώνει την ακμή και την ψωρίαση, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την ψυχική μας ηρεμία.

2 ώρες πριν, costacurta είπε

Και όπως έχουν πει ήδη τα παιδιά σου δίνει ένα πολύ ελαφρύ μαύρισμα που μπορεί να σου φτιάξει τη ψυχολογία.

To κάνουν και όσοι κατεβαίνουν σε αγώνες bodybuilding γιατί διαγράφονται καλύτερα οι μύες

Αυτό το επιχείρημα ότι όλα είναι επικίνδυνα, άρα ας κάνω και κάτι ακόμα που είναι επικίνδυνο, ποτέ δεν το κατάλαβα. «Έχω πολλά έξοδα, οπότε το βρίσκω λογικό να αγοράζω και ακριβά παπούτσια αντί για φθηνά». Τέλος πάντων. 

Ζούμε στο 2024 και υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για τα περισσότερα πράγματα. Τα λαχανικά κάνουν καλό. Το σολάριουμ κάνει κακό. Όχι όσο το κάπνισμα πχ, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Αν κάποιος θέλει να κάνει σολάριουμ γιατί αποδέχεται τον όποιο κίνδυνο και θεωρεί ότι το αισθητικό ή ψυχολογικό όφελος αξίζει τον κόπο, ελεύθερος είναι να το κάνει. Απλώς μην κάνουμε το άσπρο μαύρο (καλό, ε). 

• Like 4
  • Thanks 1

1 hour ago, FilipposMD said:

Αυτό το επιχείρημα ότι όλα είναι επικίνδυνα, άρα ας κάνω και κάτι ακόμα που είναι επικίνδυνο, ποτέ δεν το κατάλαβα. «Έχω πολλά έξοδα, οπότε το βρίσκω λογικό να αγοράζω και ακριβά παπούτσια αντί για φθηνά». Τέλος πάντων. 

Ζούμε στο 2024 και υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για τα περισσότερα πράγματα. Τα λαχανικά κάνουν καλό. Το σολάριουμ κάνει κακό. Όχι όσο το κάπνισμα πχ, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Αν κάποιος θέλει να κάνει σολάριουμ γιατί αποδέχεται τον όποιο κίνδυνο και θεωρεί ότι το αισθητικό ή ψυχολογικό όφελος αξίζει τον κόπο, ελεύθερος είναι να το κάνει. Απλώς μην κάνουμε το άσπρο μαύρο (καλό, ε). 

Πολύς κόσμος βάζει πάνω την αισθητική και το στάτους απο το μακροπροθεσμο κινδυνο που ειναι πιθανότητες και πάλι. Ολοι εχουμε δει καπνιστές 90 χρονων αλλα δε ξερεις αν εισαι τυχερος.

9 hours ago, phanispal said:

Το έχουμε καταλάβει ότι απέχεις πολύ από αυτά που για τους περισσότερους είναι συνήθη :Ρ

Πάντως επικίνδυνη είναι και η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, ανεξάρτητα απ' την εποχή σύμφωνα με τους ειδικούς, δε βλέπω πολύ κόσμο να βάζει αντηλιακό το πρωί πριν ξεκινήσει για τη δουλειά.

προσπαθω να διαφερω 😛

nai isxuei και δυστυχως κανεις δεν το κανει.including me.αποφευγω τον ηλιο οσο μπορω βεβαια οσο ο διαολος το λιβανι που λενε αλλα παλι σε μερικα εκτεθειμενα σημεια θα πρεπε να βαζω.

8 hours ago, AntiCambeR said:

Εκανα εικόνα να είναι κάποιος μαυρισμένος σε σκοτεινό σημείο και να φαίνεται μόνο η λευκή οδοντοστοιχία. 😆

10 hours ago, Ukforthemoment said:

Είναι όμως τόσο ψευτικο το αποτέλεσμα .........ειδικά αν συνδυαστεί με λεύκανση δοντιών  

390d0d65095e6303be25eb721595341c.jpg

• Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...