Προς το περιεχόμενο

Solariun. Είναι καθόλου ασφαλές έστω μικρή χρήση?

costacurta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έκανα μια εγγραφή ετήσια σε γυμναστήριο και πέραν των στάνταρ δίνει και 10 λεπτά την βδομάδα σολαριουμ. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ δεν έχω ιδέα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καθόλου ασφαλή? Το γκουγκλαρα και αναφέρει περί αύξησης κινδύνου καρκίνου δέρματος. Βέβαια περισσότερο άνοιξα το θέμα λόγω μικρής έκθεσης, μιλάμε για δέκα λεπτά την βδομάδα όχι να κάθομαι με τις ώρες κάθε μέρα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, rudigarcia222 είπε

Έχω συνάδελφο που βαράει 50λεπτα. Όχι κάθε μέρα βέβαια 

Αρα ουτε ωρες, ουτε καθε μερα

@costacurtaδεν θα εχεις θεμα για τοσο λιγο (δεν νομιζω να εχεις θεμα και με κανονικη χρηση γενικα) 

21 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Αν ζεις στην Ελλάδα, ποιος ο λόγος να κάνεις solarium; Είναι επικίνδυνο. Διάβασε εδώ: https://www.cancer.ie/cancer-information-and-support/cancer-types/skin-cancer/sunbeds-and-skin-cancer-risk

Case closed για μένα προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ. Παρολαυτα γιατί ανθίζει τόσο πολύ σαν επιχείρηση? Και γιατί αν είναι τόσο επιβλαβή δεν τα κλείνουν δεν τα απαγορεύουν ? 

ΥΓ μαρεσει που αναφέρει στο αρθρο ότι δεν βοηθάει ούτε για βιταμίνη d

2 ώρες πριν, costacurta είπε

Καλησπέρα, έκανα μια εγγραφή ετήσια σε γυμναστήριο και πέραν των στάνταρ δίνει και 10 λεπτά την βδομάδα σολαριουμ. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ δεν έχω ιδέα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καθόλου ασφαλή? Το γκουγκλαρα και αναφέρει περί αύξησης κινδύνου καρκίνου δέρματος. Βέβαια περισσότερο άνοιξα το θέμα λόγω μικρής έκθεσης, μιλάμε για δέκα λεπτά την βδομάδα όχι να κάθομαι με τις ώρες κάθε μέρα 

Solarium ; Γιατί;

9 ώρες πριν, di maria kun είπε

Case closed για μένα προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ. Παρολαυτα γιατί ανθίζει τόσο πολύ σαν επιχείρηση? Και γιατί αν είναι τόσο επιβλαβή δεν τα κλείνουν δεν τα απαγορεύουν ? 

ΥΓ μαρεσει που αναφέρει στο αρθρο ότι δεν βοηθάει ούτε για βιταμίνη d

Αρκετά πράματα είναι επιβλαβή και δεν τα απαγορεύουν.

• Like 1

9 hours ago, di maria kun said:

Παρολαυτα γιατί ανθίζει τόσο πολύ σαν επιχείρηση? Και γιατί αν είναι τόσο επιβλαβή δεν τα κλείνουν δεν τα απαγορεύουν ? 

σκεψου γιατι κυκλοφορουν τα τσιγαρα.

11 hours ago, costacurta said:

και τι θα κερδισεις αν κανεις?μαυρισμα? δηλαδη δεν εχει καν νοημα.λες και αμα καποιος μαυρισει κατι θα γινει?

39 λεπτά πριν, poulinos είπε

και τι θα κερδισεις αν κανεις?μαυρισμα? δηλαδη δεν εχει καν νοημα.λες και αμα καποιος μαυρισει κατι θα γινει?

Αισθητικά έχει νόημα.

Ένα σώμα είναι πιο ελκυστικό αν είναι μαυρισμένο σε σχέση με το μη μαυρισμένο.

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 2

12 minutes ago, phanispal said:

Αισθητικά έχει νόημα.

τοτε μαλλον εγω ειμαι ο παραξενος που το βλεπω και δεν μου λεει κατι.νομιζα οτι ειχε περασει αυτη η μοδα του μαυρισματος.απο εκει και περα επιλογες του καθενος

ηδη ειμαστε σε ενα περιβαλλον οχι και τοσο φιλικο και δεν ειναι οτι καλυτερο να προσθετουμε και αλλα αρνητικα

26 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αισθητικά έχει νόημα.

Είναι όμως τόσο ψευτικο το αποτέλεσμα .........ειδικά αν συνδυαστεί με λεύκανση δοντιών  

• Like 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μενεις μονιμα Ελλαδα θεωρω οτι δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος να κανεις σολαριουμ.
Στο αν υπαρχει θεμα με την υγεια θεωρω οτι αν δεν το παρακανεις, οπως με ολα τα πραγματα, δεν εχεις κατι να φοβασαι. Νομιζω η φαση ειναι 2-3 συνεδριες σε 10-12 μερες και μετα μια φορα τις 2-3 εβδομαδες, οχι μερα παρα μερα οπως λες. Θα πρεπει να ρωτησεις εκει και θα σου πουν.

Τωρα στα αρθρα που λενε προκαλει καρκινο λεω οτι πλεον καρκινο προκαλει και το νερο που πινουμε και τα λαχανικα που τρωμε, δεν βλεπω καμια αλεπου να μας πλασαρει κανενα τετοιο αρθρο που να λεει να μην τρωμε και να μην πινουμε νερο.

Εγω δεν μενω Ελλαδα και κανω τρεις συνεδριες σολαριουμ (15 λεπτα στο πιο χαμηλο setting) προς τον Ιουνιο, πριν παω διακοπες. Γιατι στο εξωτερικο ανακαλυψα καινουργιες αποχρωσεις του λευκου στο δερμα μου, και το σολαριουμ με βοηθαει με το να παω διακοπες σε ενα ηλιολουστο μερος και να μην τσουρουφλιστω ολοκληρος (χωρις ντε και καλα να κανω ηλιοθεραπεια).

Τελος, εγω πιστευω οτι βοηθαει με την βιταμινη D, γιατι οντως νιωθω πιο καλα οταν κανω τις πρωτες συνεδριες. 

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 1

36 λεπτά πριν, poulinos είπε

τοτε μαλλον εγω ειμαι ο παραξενος που το βλεπω και δεν μου λεει κατι.νομιζα οτι ειχε περασει αυτη η μοδα του μαυρισματος.απο εκει και περα επιλογες του καθενος

ηδη ειμαστε σε ενα περιβαλλον οχι και τοσο φιλικο και δεν ειναι οτι καλυτερο να προσθετουμε και αλλα αρνητικα

Το έχουμε καταλάβει ότι απέχεις πολύ από αυτά που για τους περισσότερους είναι συνήθη :Ρ

Πάντως επικίνδυνη είναι και η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, ανεξάρτητα απ' την εποχή σύμφωνα με τους ειδικούς, δε βλέπω πολύ κόσμο να βάζει αντηλιακό το πρωί πριν ξεκινήσει για τη δουλειά.

27 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Είναι όμως τόσο ψευτικο το αποτέλεσμα .........ειδικά αν συνδυαστεί με λεύκανση δοντιών  

Κι εγώ το πιστεύω ότι κάνει μπαμ κάποιος που μαύρισε από σολάριουμ.

Αλλά να, ο dbrillis λέει ότι το κάνει για να μην καεί στα πρώτα μπάνια.

Άλλοι το κάνουν για να μη βγουν τον Αύγουστο και είναι σαν το γάλα δίπλα σε μαυρισμένους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...