Alchemist` Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Καλησπέρα. Μία ερώτηση καθώς αναμένεται να πάρω ένα χωράφι. Δεν είμαι αγρότης και ούτε θέλω να γίνω. Απλά θέλω να το διαμορφώσω ως κτήμα, δηλαδή να το περιφράξω, να βάλω διάφορα δέντρα και φυτά για ιδιοκατανάλωση (ελιές, φρούτα κτλπ). Πέρα από τον ΕΝΦΙΑ που λογικά θα πληρώνω, τι άλλες υποχρεώσεις θα έχω; Αρχικά, οφείλω να δηλώσω κάτι κάπου (δήλωση καλλιέργειας κλπ); Έχω κάποιο περιορισμό στο τί μπορώ να φυτέψω? Επίσης όσων αφορά την φορολογία μου για αυτό, τί παίζει, εφόσον δεν θα εμπορεύομαι κάτι; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blitzNikos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Αφού δε θα εμπορεύεσαι ότι θα καλλιεργείς, δεν έχεις καμία φορολογική υποχρέωση. Αν όμως φυτέψεις οπωροφόρα δένδρα/ελιές, θα πρέπει να αλλάξεις το χαρακτηρισμό του στο Ε9 από "αγρό μονοετούς καλλιέργειας" σε "αγρό πολυετούς καλλιέργειας". Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από blitzNikos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 11 ώρες πριν, Alchemist` είπε Καλησπέρα. Μία ερώτηση καθώς αναμένεται να πάρω ένα χωράφι. Δεν είμαι αγρότης και ούτε θέλω να γίνω. Απλά θέλω να το διαμορφώσω ως κτήμα, δηλαδή να το περιφράξω, να βάλω διάφορα δέντρα και φυτά για ιδιοκατανάλωση (ελιές, φρούτα κτλπ). Πέρα από τον ΕΝΦΙΑ που λογικά θα πληρώνω, τι άλλες υποχρεώσεις θα έχω; Αρχικά, οφείλω να δηλώσω κάτι κάπου (δήλωση καλλιέργειας κλπ); Έχω κάποιο περιορισμό στο τί μπορώ να φυτέψω? Επίσης όσων αφορά την φορολογία μου για αυτό, τί παίζει, εφόσον δεν θα εμπορεύομαι κάτι; Ευχαριστώ. Αν κτηματολογικά είναι χωράφι, ο ΕΝΦΙΑ είναι 3€. 11 ώρες πριν, Alchemist` είπε Καλησπέρα. Μία ερώτηση καθώς αναμένεται να πάρω ένα χωράφι. Δεν είμαι αγρότης και ούτε θέλω να γίνω. Απλά θέλω να το διαμορφώσω ως κτήμα, δηλαδή να το περιφράξω, να βάλω διάφορα δέντρα και φυτά για ιδιοκατανάλωση (ελιές, φρούτα κτλπ). Πέρα από τον ΕΝΦΙΑ που λογικά θα πληρώνω, τι άλλες υποχρεώσεις θα έχω; Αρχικά, οφείλω να δηλώσω κάτι κάπου (δήλωση καλλιέργειας κλπ); Έχω κάποιο περιορισμό στο τί μπορώ να φυτέψω? Επίσης όσων αφορά την φορολογία μου για αυτό, τί παίζει, εφόσον δεν θα εμπορεύομαι κάτι; Ευχαριστώ. Δεν χρειάζεται να δηλώσεις κάτι αφού μιλάς για ίδια χρήση. Φορολογία 0€. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάτι ακόμη, γνωρίζετε αν για να τοποθετηθεί περίφραξη (σύρμα σε μεταλλικά δοκάρια) σε χωράφι χρειάζεται οικοδομική άδεια? Σε οικόπεδο που χτίστηκε περίφραξη είχα βγάλει μια άδεια μικρής κλίμακας. Προφανώς πρόκειται για διαφορετική περίπτωση μιας και μιλάμε για χωράφι, αλλά απ' την άλλη φαντάζομαι ότι δεν μπορεί και ο καθένας να χτίσει στο χωράφι του ότι θέλει... Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από Alchemist` Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Alchemist` είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάτι ακόμη, γνωρίζετε αν για να τοποθετηθεί περίφραξη (σύρμα σε μεταλλικά δοκάρια) σε χωράφι χρειάζεται οικοδομική άδεια? Σε οικόπεδο που χτίστηκε περίφραξη είχα βγάλει μια άδεια μικρής κλίμακας. Προφανώς πρόκειται για διαφορετική περίπτωση μιας και μιλάμε για χωράφι, αλλά απ' την άλλη φαντάζομαι ότι δεν μπορεί και ο καθένας να χτίσει στο χωράφι του ότι θέλει... Δεν νομίζω ότι θες άδεια για περίφραξη ,δεν χτίζεις κάτι.Το τι θα γίνει με τους γειτόνους βέβαια.......... εντιτ μάλλον χρειάζεται άδεια https://kataskevesktirion.gr/πότε-απαιτείται-άδεια-δόμησης-ή-άδεια/ Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από Ukforthemoment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 24 λεπτά πριν, Alchemist` είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάτι ακόμη, γνωρίζετε αν για να τοποθετηθεί περίφραξη (σύρμα σε μεταλλικά δοκάρια) σε χωράφι χρειάζεται οικοδομική άδεια? Σε οικόπεδο που χτίστηκε περίφραξη είχα βγάλει μια άδεια μικρής κλίμακας. Προφανώς πρόκειται για διαφορετική περίπτωση μιας και μιλάμε για χωράφι, αλλά απ' την άλλη φαντάζομαι ότι δεν μπορεί και ο καθένας να χτίσει στο χωράφι του ότι θέλει... Εννοείται 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα