Προς το περιεχόμενο

Netflix: Στροφή στην ποιότητα με δραματική μείωση παραγωγών

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μείωση της τάξης του 50% στην ετήσια παραγωγή ταινιών σχεδιάζει το Netflix, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του περιεχομένου της πλατφόρμας.

Ο νεοδιορισθείς πρόεδρος του τμήματος κινηματογράφου, Dan Lin, εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που προβλέπει τη μείωση των ετήσιων παραγωγών από 50 σε 25-30 ταινίες. Παράλληλα, η streaming υπηρεσία διατηρεί τη δέσμευσή της για την κυκλοφορία μίας υψηλού προϋπολογισμού παραγωγής ανά τρίμηνο.

Η πλατφόρμα, παρά τις επιτυχημένες συνεργασίες με καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως ο Martin Scorsese, ο David Fincher και οι αδελφοί Coen, έχει δεχθεί κριτική για την ποιότητα πολλών παραγωγών της. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Lin προχώρησε σε εκτενή αναδιάρθρωση του τμήματος κινηματογράφου, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο του κόστους και την εστίαση σε συγκεκριμένα είδη ταινιών.

Με τη νέα δομή, κάθε διευθυντικό στέλεχος αναλαμβάνει την επίβλεψη συγκεκριμένων κατηγοριών. Ο Ori Marmur επιβλέπει τις ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας, η Niija Kuykendall αναλαμβάνει τις θρησκευτικού περιεχομένου παραγωγές και τις ταινίες για νέους, ενώ η Kira Goldberg επικεντρώνεται στα δράματα και τα θρίλερ.

Για την ενίσχυση της νέας στρατηγικής, το Netflix προχώρησε στην πρόσληψη δύο έμπειρων στελεχών από τη Sony, των Doug Belgrad και Hannah Minghella. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική απομάκρυνση από την προηγούμενη προσέγγιση του Scott Stuber, ο οποίος, σύμφωνα με το Variety, είχε ως βασική προτεραιότητα την ποσότητα έναντι της ποιότητας.

Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές του Netflix, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της σε εξειδικευμένο προσωπικό ανάπτυξης σεναρίων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παραγωγών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Έχει όμως και κάποιες αξιόλογες παραγωγές ταινιών. Ενδεικτικά αναφέρω τρεις, οι οποίες προτάθηκαν για Όσκαρ και είναι παραγωγής Netflix: "Chicago 11", η διασκευή του "Ουδέν νεότερο από το Δυτικό μέτωπο" και το "Power of the Dog". Θετικό το βρίσκω ως βήμα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ εξάλλου.

• Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 1

Στην ποιά; 😂😂😂

Τώρα θυμήθηκε το Netflix την λέξη ποιότητα. Κάποτε το 1080p της υπηρεσίας ήταν κρύσταλλο, τώρα ούτε το 4K δεν είναι καλό. Χώρια οι αυξήσεις και τα υπόλοιπα.

• Confused 1
  • Haha 2

1 λεπτό πριν, PadPoet είπε

Στην ποιά; 😂😂😂

Τώρα θυμήθηκε το Netflix την λέξη ποιότητα. Κάποτε το 1080p της υπηρεσίας ήταν κρύσταλλο, τώρα ούτε το 4K δεν είναι καλό. Χώρια οι αυξήσεις και τα υπόλοιπα.

Μάλλον εννοεί την ποιότητα περιεχομένου όχι εικόνας

• Like 4
  • Haha 4

Τι θελετε να πειτε οτι με ταινιαρες οπως Red Notice και Grey Man δεν βγαινει?

Να θυμισω 2 απο τις χειροτερες ταινιες του netflix και με budget 200 εκατομμυρια η καθε μια. Ας πανε να βγαζουν ταινιες με 10 εκατομμυρια budget με πολυ ανωτερα σεναρια και ηθοποιους. Νομιζουν οτι με τους διασημους που ζητανε 50 εκατομμυρια για μια ταινια θα πουλησουν αλλα λαθος τους. 

• Like 3

35 λεπτά πριν, tombyraider13 είπε

Από τον τίτλο και μόνο στροφή στην ποιότητα, ενώ προηγείται η λέξη Netflix, με έχασε. Netflix και ποιότητα δεν πάνε μαζί...

μην αγχώνεσαι, το ίδιο το άρθρο γράφει 

Αναφορά σε κείμενο

εξειδικευμένο προσωπικό ανάπτυξης σεναρίων

Παρά την καταραμένη γκρίνια κάποιων, το netflix για 15 ευρώ είναι μαγεία. 

Έχει τόσες χιλιάδες πράγματα να δει κάποιος, που η καραμέλα "δεν έχω τι να δω" απευθύνεται στους εγκεφαλικά νεκρούς. Οποίος δεν θέλει, έχει nova να βλέπεις μενεγακη και Ευαγγελάτο μέχρι να λιώσουν τα κόκαλα σας 

• Like 7
  • Thanks 3
  • Haha 7

14 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τι θελετε να πειτε οτι με ταινιαρες οπως Red Notice και Grey Man δεν βγαινει?

Ειδικά το Gray Man που θύμισε λίγο σαν να το έγραψε ο Tom Clancy.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, BadIndian είπε

Έχει όμως και κάποιες αξιόλογες παραγωγές ταινιών. Ενδεικτικά αναφέρω τρεις, οι οποίες προτάθηκαν για Όσκαρ και είναι παραγωγής Netflix: "Chicago 11", η διασκευή του "Ουδέν νεότερο από το Δυτικό μέτωπο" και το "Power of the Dog". Θετικό το βρίσκω ως βήμα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ εξάλλου.

Νομίζω εννοείς το the trial of the chicago 7? γιατί δεν ξέρω κάτι σχετικά με chicago 11 αν εννοείς αυτό τότε δεν το είδα αλλά μεχ ντεμέκ ποιότητα απλά παίρνεις ένα χίπικο /ιστορικό πολίτικο γεγονός βάζεις λίγο χολιγουντ ραζλ νταζλ στους διαλόγους και τους χαρακτήρες.. ποιότητα... μετριότατο θα ειναι κατα πάσα πιθανότητα αν και έχω κάποιες ελπίδες λόγω Κοχέν λολ... φτάσαμε στις μέρες μας να θεωρούμε ποιοτική μια ταινία αν δεν ειναι σαχλαμάρα... το να μην ειναι σαχλαμάρα απλά θα πρέπει να ειναι αυτονόητο όχι δείκτης ποιότητας.

Είναι σαν να έχουμε για δείκτη πολιτισμένου ανθρώπου το να μην βρωμάει απο την απλυσιά. 

Power of the Dog Το έχω δει αλλά δεν θυμάμαι τιποτα σχεδον... (απο εκει μπορώ να ειμαι σίγουρος ότι στην καλύτερη ειναι μέτριο ) αυτό που θυμάμαι ειναι (κλασικά νετφλιξ) πως είχε αρκετά ομοφυλοφιλικά vibes επίσης η επιλογή ηθοποιών για καουμπόηδες ειναι τραγική πιο nerd/γυναικωτοί ή με άλλα λόγια offbrand σχεδόν δεν θα γινόταν ή θα μετατρέπονταν σε κωμωδία αν είχαν loud homosexuals για τους ρόλους αυτούς. 

Το "Ουδέν νεότερο από το Δυτικό μέτωπο" πάλι απλά δεν ειναι σαχλαμάρα βλέπετε δεν μπορείς να το πεις άσχημο κατα τα άλλα απλά παρόμοια συνταγή με το chicago 7 μόνο που δεν ξέρω αν βασίστηκαν σε πραγματικά γεγονότα... μια ιστορία ενός παιδιού και των συντρόφων του στον α παγκόσμιο... τιποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. 

Αλλά επειδή εμένα η άποψη μου ειναι ότι το σινεμά έχει αρχίσει σταθερή παρακμή απο το 2011 περίπου και έφτασε απόλυτο πάτο γύρω στο 16 +- κάτι χρόνια μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να θεωρεί μέτριες ταινίες ως αριστουργήματα γιατί τέτοιες ταινίες ξεχωρίζουν σαν τους μονόφθαλμους μέσα στους τυφλούς. 

26 λεπτά πριν, lakis_eo είπε

Παρά την καταραμένη γκρίνια κάποιων, το netflix για 15 ευρώ είναι μαγεία. 

Κοίτα εξαρτάται και απο ποια σκοπιά το βλέπει κάποιος αν βγάζεις 4000 ευρώ τον μήνα το να δώσεις 15 για σαβουράκια να περνάει ευχάριστα η ώρα και σειρές (κυρίως ) νταξ μπορεί να μην "πονάει" τόσο πολύ ειδικά αν ξοδεύεις πολύ χρόνο σε ταινίες

Σε σύγκριση με κάποιον που βγάζει 700 -1100 ευρώ έχει νοίκι και θέλει μια Κυριακή να δει μια μεγάλη καλή ταινία. 

Εγώ θα προτιμούσα να τα έδινα στο ελληνικό https://cinobo.com/ (και ζητάνε σχεδόν τα μισά) που εντάξει ούτε και αυτό ειναι κάτι το συνταρακτικό αλλά δεν σου φταίνε αυτοί αν δεν βγαίνουν καλές ταινίες πάντως προσπαθούν να κλείσουν ταινίες με χαρακτήρα και κάποιο ενδιαφέρον που αυτό απο μόνο του ειναι κλάσεις ανώτερο απο τον πάτο του καζανιού με τον πατσά του νέτφλιξ

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2

4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Το "Ουδέν νεότερο από το Δυτικό μέτωπο" πάλι απλά δεν ειναι σαχλαμάρα βλέπετε δεν μπορείς να το πεις άσχημο κατα τα άλλα απλά παρόμοια συνταγή με το chicago 7 μόνο που δεν ξέρω αν βασίστηκαν σε πραγματικά γεγονότα... μια ιστορία ενός παιδιού και των συντρόφων του στον α παγκόσμιο... τιποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. 

Εδώ καταντήσε η νεολαία. Το ουδέν νεότερο από το δυτικό μέτωπο, μια απλή ιστορία 

• Like 7
  • Thanks 4
  • Sad 1
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lakis_eo είπε

Εδώ καταντήσε η νεολαία. Το ουδέν νεότερο από το δυτικό μέτωπο, μια απλή ιστορία 

Για το remake μιλάμε αν και η αλήθεια ειναι δεν έχω δει την ταινία του 1930 πάντως όλα η remake ή ιστορικά ντοκιμαντερ με μπόλικο bias προς τα αριστερά μην πω ακροαριστερά (μέχρι και μαύρη Κλεοπάτρα κάνανε) και ομοφυλοφιλικά σήμαντρα κάθε 3 και μια κάτι τέτοια ειναι τα περισσότερα απο τα"καλά" του netflix. 

Το braveheart δεν ήταν ταινιάρα επειδή ήταν βασισμένο σε πραγματικό ιστορικό γεγονός ας πούμε (το ότι ήταν απλά αποτελούσε δευτερεύον στοιχείο οχι τον κράχτη όπως σήμερα) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
  • Confused 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...