dellas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα Έχω συνδέσει τον υπολογιστή με το home cinema με καλώδιο οπτικής ίνας. Πριν 3 μήνες μου χάλασε το καλώδιο της οπτικής ίνας και ένα καινούργιο καλύτερης ποιότητας χρησα βισματα. Στην αρχή όλα καλά αλλά κάπου κάπου μου κάνει θόρυβο παραφωνιες δεν ακούγεται καθαρά ο ήχος. Έχει ιδέα κανείς τι να φταίει.
dellas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Τελικα πηγα στον Μαρκιδη στο Αιγαλεω που την ειχα αγορασει και μου την αντικατεστησε την οπτικη ινα χωρις να πληρωσω κατι. Το προβλημα συνεχιζεται οποτε κατι αλλο φταει.
soteras Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 YΠάρχει πιθανότητα να έχει σκόνες μέσα το μάτι τις οπτικής ίνας. Η οπτική ίνα για να λειτουργήσει σωστά και να μην εχει loss θέλει να ειναι φουλ καθαρή
Πανος999 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα..Πήρα σήμερα μια ηχομπαρα της crystal κ δεν είχε μέσα καλώδιο οπτικής ίνας, μονο το aux.. Ποια οπτική ίνα πρέπει να πάρω για να συνδέσω με την τηλεόραση?Πρέπει να προσέξω κάτι ή είναι όλες ίδιες?!? Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2024 από Πανος999
giavra Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Στις 15/11/2024 στις 8:19 ΜΜ, Πανος999 είπε Καλησπέρα..Πήρα σήμερα μια ηχομπαρα της crystal κ δεν είχε μέσα καλώδιο οπτικής ίνας, μονο το aux.. Ποια οπτική ίνα πρέπει να πάρω για να συνδέσω με την τηλεόραση?Πρέπει να προσέξω κάτι ή είναι όλες ίδιες?!? ολες ιδιες ειναι πανω κατω,μεταφερουν ψηφιακα το σημα, παρε την πιο φθηνη και δες ,η ηχομπαρα δεν εχει hdmi ; τεσπα αν εχει μονο οπτικη εκει θα συνδεσεις την τηλεοραση
Πανος999 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Στις 17/11/2024 στις 4:10 ΜΜ, giavra είπε ολες ιδιες ειναι πανω κατω,μεταφερουν ψηφιακα το σημα, παρε την πιο φθηνη και δες ,η ηχομπαρα δεν εχει hdmi ; τεσπα αν εχει μονο οπτικη εκει θα συνδεσεις την τηλεοραση Όχι δεν έχει hdmi κ δεν το πρόσεξα πριν την πάρω..Πήρα οπτική ίνα κ την έβαλα..Μια χαρά!
fysikos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 17/11/2024 στις 4:13 ΜΜ, Πανος999 είπε Όχι δεν έχει hdmi κ δεν το πρόσεξα πριν την πάρω..Πήρα οπτική ίνα κ την έβαλα..Μια χαρά! Ποια αγορασες; Επειδη το ψαχνω και εγω και ειμαι αναμεσα σε Crystal Audio CASB360 Soundbar 360W TCL TS8111 260W 2.1 με Bluetooth και HDMI JBL SB-170 Soundbar Γενικα, θελω να εχει dolby atmos και δεν ξερω ως προς την συνδεσιμότητα. Η τηλεοραση Hisense h50b7100 εχει hdmi arc οποτε να προτιμησω καποια με hdmi arc ή αρκει η optical;
Πανος999 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 2/12/2024 στις 6:51 ΜΜ, fysikos είπε Ποια αγορασες; Επειδη το ψαχνω και εγω και ειμαι αναμεσα σε Crystal Audio CASB360 Soundbar 360W TCL TS8111 260W 2.1 με Bluetooth και HDMI JBL SB-170 Soundbar Γενικα, θελω να εχει dolby atmos και δεν ξερω ως προς την συνδεσιμότητα. Η τηλεοραση Hisense h50b7100 εχει hdmi arc οποτε να προτιμησω καποια με hdmi arc ή αρκει η optical; Επέκταση Η συνδεσιμότητα δεν αλλάζει Κτ..Όλοι οι τρόποι είναι το ίδιο θεωρώ..Εγώ παίζω με optical κ είμαι οκ.. Πήρα την casb240..Την πρώτη που έχεις βάλει δηλαδή,απλά είναι η έκδοση με τα 240..
fysikos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 2/12/2024 στις 7:48 ΜΜ, Πανος999 είπε Η συνδεσιμότητα δεν αλλάζει Κτ..Όλοι οι τρόποι είναι το ίδιο θεωρώ..Εγώ παίζω με optical κ είμαι οκ.. Πήρα την casb240..Την πρώτη που έχεις βάλει δηλαδή,απλά είναι η έκδοση με τα 240.. Την χειρίζεσαι με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης;
Πανος999 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Στις 2/12/2024 στις 8:10 ΜΜ, fysikos είπε Την χειρίζεσαι με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης; Με το τηλεκοντρόλ της ηχομπαρας τα του ηχου κ με της τηλεόρασης την επιλογή ταινίας κλο.. Δεν έχω κάνει ακόμα ρυθμίσεις κλπ γιατί είναι φρέσκια,δεν έχω ασχοληθεί πολύ..
heavyrain Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 2/12/2024 στις 6:51 ΜΜ, fysikos είπε Ποια αγορασες; Επειδη το ψαχνω και εγω και ειμαι αναμεσα σε Crystal Audio CASB360 Soundbar 360W TCL TS8111 260W 2.1 με Bluetooth και HDMI JBL SB-170 Soundbar Γενικα, θελω να εχει dolby atmos και δεν ξερω ως προς την συνδεσιμότητα. Η τηλεοραση Hisense h50b7100 εχει hdmi arc οποτε να προτιμησω καποια με hdmi arc ή αρκει η optical; Επέκταση σημα dolby atmos περνάει ΜΟΝΟ με HDMI, με οπτική περνάει "απλο" dolby digital ή DTS. Επιπλέον ή τηλεόραση πρέπει να έχει eARC για να στέλνει dolby atmos σε εξωτερικό σύστημα ήχου. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από heavyrain 1
HardwareZone Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Στις 3/12/2024 στις 9:39 ΠΜ, heavyrain είπε σημα dolby atmos περνάει ΜΟΝΟ με HDMI, με οπτική περνάει "απλο" dolby digital ή DTS. Επιπλέον ή τηλεόραση πρέπει να έχει eARC για να στέλνει dolby atmos σε εξωτερικό σύστημα ήχου. DD+ Atmos (Atmos μέσω Dolby Digital Plus, κάτι που έχουν όλες οι πλατφόρμες streaming με υποστήριξη Atmos) περνάει και από απλό ARC (με εξαίρεση κάποια παλιότερα μοντέλα τηλεοράσεων). Το eARC είναι απαραίτητο για να περνάνε τα losslessly compressed φορμά των Dolby & DTS (Dolby Atmos [TrueHD], DTS:X)
heavyrain Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Στις 3/12/2024 στις 3:53 ΜΜ, HardwareZone είπε DD+ Atmos (Atmos μέσω Dolby Digital Plus, κάτι που έχουν όλες οι πλατφόρμες streaming με υποστήριξη Atmos) περνάει και από απλό ARC (με εξαίρεση κάποια παλιότερα μοντέλα τηλεοράσεων). Το eARC είναι απαραίτητο για να περνάνε τα losslessly compressed φορμά των Dolby & DTS (Dolby Atmos [TrueHD], DTS:X) Πρώτη φορά τ ακούω για atmos μέσω DD+ , είχα την εντύπωση ότι το atmos είναι μόνο loseless format! Υποθέτω ότι όλες οι "φτηνιάρικες" tv που λέμε υποστηρίζουν atmos είναι προφανώς compressed.
HardwareZone Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Στις 3/12/2024 στις 6:24 ΜΜ, heavyrain είπε Πρώτη φορά τ ακούω για atmos μέσω DD+ , είχα την εντύπωση ότι το atmos είναι μόνο loseless format! Υποθέτω ότι όλες οι "φτηνιάρικες" tv που λέμε υποστηρίζουν atmos είναι προφανώς compressed. Το Atmos σαν φορμά είναι το ίδιο, απλά υπάρχει σε δύο εκδόσεις, σε lossless compressed (μέσω του αλγόριθμου Dolby TrueHD (MLP)), και lossy compressed (μέσω του αλγόριθμου Dolby E-AC-3, το επονομαζόμενο Dolby Digital Plus). Υπάρχει και "τρίτη" έκδοση, το Dolby Atmos μέσω MAT (σε Apple συσκευές π.χ. υφίσταται αυτό), αλλά περιττό για τον περισσότερο κόσμο (ηχομπάρες, home cinema setups). Το compressed (Dolby Digital Plus Atmos) χρησιμοποιείται στις πλατφόρμες streaming & μερικές direct download, ενώ το lossless (compressed είναι, απλά με μη απωλεστικό αλγόριθμο, δεν είναι uncompressed [RAW]), το Dolby Atmos (αναφέρεται σκέτο, τυπικά είναι Dolby Atmos via Dolby TrueHD) βρίσκεται σε δισκάκια Blu-ray & UHD Blu-ray (4K), και σε high end streaming services όπως π.χ. το Kaleidescape. Οι TV, οι περισσότερες, υποστηρίζουν pass-through από HDMI inputs και του TrueHD Atmos, και του Dolby Digital Plus Atmos. Από τις εφαρμογές τους, για έξοδο μέσω HDMI eARC, τα πράγματα σκουραίνουν (οι περισσότερες στέλνουν μόνο μέσω DD+).
heavyrain Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Τώρα που το λες, έχω την εντύπωση ότι η Lg C2 που χω, όταν στέλνεις atmos στον ενισχυτή γραφει η οθόνη του Dd+. Θα το παρατηρήσω την επόμενη φορά που θα δω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα