Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεξ/σία από JimPhils
Δημοσ.

Βεβαίως, η πιο πιθανή επιλογή είναι. Ξέχωρη του ερωτήματος ωστόσο.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, JimPhils είπε

Θέλοντας να αυξήσω τις προοπτικές μου σκοπεύω να κατευθυνθώ προς περισσότερο επιχειρηματικά μονοπάτια

Παιδια να κάνω μια ερώτηση : Τι έχουν πάθει όλοι και εγκαταλείπουν τα "παραδοσιακά" επαγγέλματα ; και τρέχουν όλοι στη πληροφορική ή business ; Δηλαδή, βλέπω άτομα που έχουν τελείωσει μέχρι και Νομική και τρέχουν να κάνουν ψευτο-bootcamp coding ή κάτι ψευτο-μαστερ στα οικονομικά ή coursera courses και μετά το παίζουν data analysts,software developers ή consultants

Ειλικρινά τα τελευταία χρόνια (μετά τη πανδημία) βλέπω από τοπογράφους μηχανικούς μέχρι δικηγόρους να τρέχουν να κάνουν κάτι πάνω στο προγραμματισμό ή τα οικονομικά κλπ . Πάνε όλοι με το σκεπτικό ότι ποια επαγγέλματα θα μου δώσουν πολλά λεφτά και πιστεύω θα φάνε τα μούτρα τους αν δεν τους αρέσει! Επίσης χωρίς να είμαι του κλάδου απο συζητήσεις έχω καταλάβει πώς όταν μιλάνε για "έλλειμμα στους πληροφορικάριους" ΠΛΕΟΝ δεν λένε για τους junior γιατί δεν έχουν την ικανότητα/υπομονή να τους εκπαιδεύσουν άρα δεν αναφέρονται όλες αυτές οι θέσεις σε τέτοιους. Το μεγαλύτερο κενό στην αγορά αφορά ήδη καταρτισμένους και έμπειρους προγραμματιστές...
Το ίδιο ισχυεί και για τα οικονομικά σε κάποιο βαθμό

Έχει γεμίσει η αγορά φελλούς στέλνουν βιογραφικά και δεν ξέρουν να γράψουν μία γραμμή κώδικα ή να απαντήσουν σε βασικές ερωτήσεις στις συνεντεύξεις είτε σε οικονομικά είτε σε πληροφορική .Κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και δείτε τον κλάδο που σπουδάσατε! ή στη χειρότερη αν μπορείτε συνδιάστε το με μια γλώσσα προγραμματισμού ή μάθετε βασικά οικονομικά των επιχειρήσεων για να ξέρετε 5 πράγματα

Δημοσ.

βασικα αυτο υπαρχει και σε εξωτερικο. Μερικοι εχουν κολλησει στις τασεις για χρημα στις δεκαετιες 2000 και 2010.

Εδω o αλλος ειναι senior manager σε big4 απο μηχανολογος πηγε σε MBA και ο πατερας του καυστηρατζης το παρακαλουσε να μπει στο επαγγελμα του. Αποτελεσμα; Πατερας περνει διπλασιο (μερικες φορες και παραπανω)μισθο.

Σημεια των καιρων, μη τους χαλας το ονειρο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

βασικα αυτο υπαρχει και σε εξωτερικο.

Βρε το ξέρω-οκ να υπάρχουν κάποιοι είναι αποδεκτό-αλλά εδώ αυτό δεν είναι απλά η εξαίρεση...είναι ο κανόνας...

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε 24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...