Προς το περιεχόμενο

Power On/Off PC via IR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Media Center στο σαλόνι το οποίο για να το ανάψω χρειάζεται να πατήσω το power button. Θα ήθελα λοιπόν να μπορώ να το κάνω απομακρυσμένα (όχι να μπαίνει και να βγαίνει από sleep, αλλά power on - power off). Θα ήθελα να γίνεται μέσω IR καθώς έτσι θα μπορέσω να προγραμματίσω το Logitech Harmony να δίνει εντολές. Θα μου πείτε "πήγαινε ρε τεμπέλη πάτα το κουμπί, και δίκιο θα έχετε, αλλά να έχουμε να ασχολούμαστε. Απ΄ ότι έχω ψάξει έτοιμη λύση βρήκα USB στα headers της μητρικής αλλά με RF κι άλλο ένα PCI-E με IR (δεν έχω PCI-E καθώς η μητρική είναι mini-itx.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 23/10/2024 at 12:54, kostas_anes said:

Άμα δεν βρεις, πες μου να σου φτιάξω ένα. Σε καμιά εβδομάδα λογικά θα στο έχω έτοιμο. 

Βρήκα κάποιο τρόπο ο οποίος δε αποδείχτηκε αξιόπιστος. Δηλαδή βρήκα ένα ρελε με IR (5€ έκανε) αλλά προφανώς όταν έπαιρνε εντολή έμενε σε ένα state (ή κλειστό η ανοιχτό) οπότε έστελνα δύο εντολές με διαφορά ενός δευτερολέπτου (μέσω του harmony) και δούλευε. Αλλά δυστυχώς το ρελέ δεν εκτελεί πάντα τη δεύτερη εντολή. Ενώ τη δέχεται από το ir το ρελε δεν αλλάζει κατάσταση πρέπει να το ξαναπατήσεις μια δυο φορές για να πάρει μπρος. Οπότε με το harmony που στα activities βάζεις συγκεκριμένες εντολές έπαιζε 2 στις 3. Κατέφυγα λοιπόν στη λύση του hibernation που παίζει μια χαρά, αλλά οκ δε κλείνει τελείως το pc. Εσύ τι έχεις κατά νου;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mordred είπε

Βρήκα κάποιο τρόπο ο οποίος δε αποδείχτηκε αξιόπιστος. Δηλαδή βρήκα ένα ρελε με IR (5€ έκανε) αλλά προφανώς όταν έπαιρνε εντολή έμενε σε ένα state (ή κλειστό η ανοιχτό) οπότε έστελνα δύο εντολές με διαφορά ενός δευτερολέπτου (μέσω του harmony) και δούλευε. Αλλά δυστυχώς το ρελέ δεν εκτελεί πάντα τη δεύτερη εντολή. Ενώ τη δέχεται από το ir το ρελε δεν αλλάζει κατάσταση πρέπει να το ξαναπατήσεις μια δυο φορές για να πάρει μπρος. Οπότε με το harmony που στα activities βάζεις συγκεκριμένες εντολές έπαιζε 2 στις 3. Κατέφυγα λοιπόν στη λύση του hibernation που παίζει μια χαρά, αλλά οκ δε κλείνει τελείως το pc. Εσύ τι έχεις κατά νου;

Eνα οποιοδηποτε microcontroller που απλως τραβαει ενα I/O κατω για οσο χρειαζεται οταν παιρνει σημα απο το IR sensor, αναλογα με την λειτουργια του (πχ long press = shutdown, short = sleep κτλ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, kostas_anes said:

Eνα οποιοδηποτε microcontroller που απλως τραβαει ενα I/O κατω για οσο χρειαζεται οταν παιρνει σημα απο το IR sensor, αναλογα με την λειτουργια του (πχ long press = shutdown, short = sleep κτλ). 

Τύπου esp32 ή Arduino? Είχα ψάξει για προγραμματισμό controller αλλά απ' ότι είδα πρέπει να περάσεις hardcoded το ir code του τηλεκοντρόλ (αν τα λέω καλά καθότι μη σχετικός). Και η αλήθεια είναι ότι ηθελε υλικό (programmers τσιπάκια κλπ) και κυρίως σχετική γνώση και χρόνο, οπότε με το hibernation βρηκα εύκολη λύση. Απλά εμένα δε με νοιάζει τόσο να κανει long press short press κλπ. Να κανει απλά short τα pins της motherboard, σα να πατάς το κουμπί του Power, όταν πατάς το τηλεκοντρόλ.

Επεξ/σία από mordred

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...