DreamAxe Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, tziapata είπε Τού πα να κανονίσει να βάλει λίγο μπαμπάτσικες. Δεν ξέρω αν θα βολέψουν αυτές με το λεβιέ γιατι είναι λίγο στριμωγμένες οι σωλήνες στον τοίχο. Καλά αυτό με τα πλαστικά χερουλάκια κλασική περίπτωση βλάβης. Έχω μόνιμα στο μπάνιο ένα 6άρι γερμανικό κλειδάκι για τα βρυσάκια απ΄το καζανάκι και το πλυντήριο... Αυτή πίσω από το πλυντήριο ήταν πιο πεταλούδα στο χερούλι αλλά σίγουρα χοντρή και στιβαρή. Ίσως σου βάλει τέτοιες. Κι εγώ μέχρι να το φτιάξει είχα την πένσα για να το γυρίζω. Πατέντες μεν αλλά τι να κάνεις. Κάτι που μου είπε και όντως βοηθάει και στο καινούριο σπίτι είναι να τις χρησιμοποιώ κάθε λίγους μήνες για να μην κάθονται μόνιμα στην ίδια θέση. Όντως και στο καινούριο την πρώτη φορά που το έκανα ήταν σκληρές και τώρα ανοιγοκλείνουν πολύ πιο εύκολα. Απλά αν δεν ήταν τελείως για πέταμα δε θα είχα ούτε αυτό στο μυαλό μου. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από DreamAxe
alefther Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, DreamAxe είπε Στο παλιό σπίτι ο υδραυλικός μου είχε βάλει κάτι βάνες από αυτές τις μεγάλες που έχουν έξω οι βρύσες, δεν ξέρω πως αλλιώς να τις περιγράψω. Έβγαλε τις ψεύτικες βιδωτές που έχουν όλα γιατί έσταζαν όταν έκλειναν και αυτές οι καινούριες ήταν τόσο μα τόσο άνετες όταν ήθελα να κλείσω ή να περιορίσω τα σώματα που πραγματικά μου λείπουν από τότε που έφυγα. Η εικόνα είναι σχετική αν και ίσως για κυκλώματα με ζεστό νερό να είναι ειδικές, δεν το ξέρω αυτό. Το ίδιο και στο πλυντήριο που το βανάκι που είχε ήταν πλαστικό πάνω και έσπασε. βανες σε σωμα δε κανουν, ακομα και αν τις ταιριαξεις θα εχεις θεμα με τις ροες.. Γιαυτο υπαρχουν διακοπτες σωματων
bapel Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 5 ώρες πριν, alefther είπε βανες σε σωμα δε κανουν, ακομα και αν τις ταιριαξεις θα εχεις θεμα με τις ροες.. Γιαυτο υπαρχουν διακοπτες σωματων Τι διαφορά κάνει στην ροή; ένας διακόπτης σώματος πως λειτουργεί;Φαντάζομαι δεν θα έχει διαφορά από κάποια βάνα. Αλλα ποια;ball ,gate , needle etc ή είναι κάτι άλλο;
DreamAxe Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 22 ώρες πριν, alefther είπε βανες σε σωμα δε κανουν, ακομα και αν τις ταιριαξεις θα εχεις θεμα με τις ροες.. Γιαυτο υπαρχουν διακοπτες σωματων Δεν ξέρω, υδραυλικός δεν είμαι. Κάτι ταφ έβαλε και βάνες και από τότε τα άλλα δύο χρόνια που κάθισα εκεί τις έκλεινα χωρίς να στάξει σταγόνα. Το σπίτι είχε κεντρική θέρμανση και μέχρι να ζεσταθούν τα άλλα γινόταν φούρνος σε σημείο που έπρεπε να ανοίγω το παράθυρο. Όταν πήγα να κλείσω τα σώματα για να γλιτώσω απλά άρχισαν να στάζουν οπότε τον φώναξα.
alefther Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου πηγαινε σ'ενα καταστημα υδραυλικων, ανοιξε πληρως μια βανα 1/2 και ενα διακοπτη σωματων και δες ποσο ειναι το ανοιγμα στο ενα και στο αλλο. αν περναει πολυ νερο (δηλαδη ανεβαινει η ταχυτητα αφενως ταλαιπωρεις το σωμα, αφετερου το σωμα δε λειτουργει σωστα ... για να λειτουργει σωστα το καθε σωμα πρεπει να υπαρχει ενα Δt αναμεσα στην προσαγωγη και την επιστροφη, αν σηκωνεις μεγαλες ταχυτητες χανεται το Δt κσι το σωμα αποδιδει λιγοτερη θερμοτητα αν θες να βαλεις βανα ΠΡΙΝ τον διακοπτη μπορεις, αλλα βανα -> σωμα ειναι λαθος
Βαγγ3λης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Κόλλησε το με μια εποξειδικη κόλλα https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.skroutz.gr/c/2828/kataskeyastikes-kolles.html%3Fkeyphrase%3D%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82&ved=2ahUKEwiizKPp7KaJAxVkSvEDHaTnN8EQFnoECCEQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw0JZtrcN7iNtdlTERsgvnu1
gpapadakis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) On 23/10/2024 at 13:24, DreamAxe said: Στο παλιό σπίτι ο υδραυλικός μου είχε βάλει κάτι βάνες από αυτές τις μεγάλες που έχουν έξω οι βρύσες, δεν ξέρω πως αλλιώς να τις περιγράψω. Έβγαλε τις ψεύτικες βιδωτές που έχουν όλα γιατί έσταζαν όταν έκλειναν και αυτές οι καινούριες ήταν τόσο μα τόσο άνετες όταν ήθελα να κλείσω ή να περιορίσω τα σώματα που πραγματικά μου λείπουν από τότε που έφυγα. Η εικόνα είναι σχετική αν και ίσως για κυκλώματα με ζεστό νερό να είναι ειδικές, δεν το ξέρω αυτό. Το ίδιο και στο πλυντήριο που το βανάκι που είχε ήταν πλαστικό πάνω και έσπασε. Στους παλιούς διακόπτες σε παλιά καλοριφερ αν σπάσει το πλαστικό καπάκι, ή αν φοβάσαι μη σπάσει, ξεβιδωνεις τη βίδα που κρατάει το καπάκι το βγάζεις και τις γυρίζεις με πενσα ή γαλλικό κλειδι ή κάβουρα. Το ίδιο γίνεται και στους διακόπτες όπως αυτός του πλυντηρίου ή του νιπτήρα. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από gpapadakis
Vstromrider Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Στις 23/10/2024 στις 12:26 ΜΜ, tziapata είπε Σωστή σκέψη. Αλλά σε ενοίκιο δεν ανοίγεις τέτοιες δουλειές. Το μίνιμουμ να κάνουμε τη δουλειά μας, και απλά θα χω το νού μου να μη ξαναφτάσει σ αυτό το σημείο... Γιατι δεν το λες στον ιδιοκτητη σου? Πιθανα να θελει να το κανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα