Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω τον τελευταίο καιρό διαρροή σε ένα από τα σωματα του καλοριφέρ.

Η πολυκατοικία είναι του 60-70, η θέρμανση κεντρική, και το σώμα είναι το παλιό με τις φέτες. Έχει βάνα μόνο από πάνω, και από κάτω έχει κάτι που φαίνεται σαν τάφ με τάπα. Στο υπόλοιπο σπίτι, τα σώματα συνδέονται σε 2 σωλήνες που φαίνεται να περνάνε από το πάτωμα προς το ταβάνι. Στο συγκεκριμένο με τη διαρροή, και οι 2 σωλήνες πάνε προς το πάτωμα.

Θέλω να το απομονώσω για να μη στάζει μέχρι να δω τι θα κάνω με υδραυλικό για αντικατάσταση.

Μπορώ απλά να κλείσω την πάνω βάνα?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ.

ναι,  μια βανα να κλεισεις απομονωνεται, αλλα προφανως θα συνεχισει να σταζει μεχρι να πεσει η σταθμη του νερου κατω  απο  την  τρυπα απο την  οποια σταζει

αλλα αν μιλας για σωμα 50ετιας χλωμο να δουλευει ο διακοπτης,  οποτε χλωμο και  να γλυτωσεις τον υδραυλικο

Δημοσ.

Σ ευχαριστώ

Ναι απλά ήθελα να ξέρω αν πρέπει να γίνει και κάτι άλλο για να μην δημιουργηθεί κανένα θέμα μέχρι να δω τι θα κάνω.

Και να μειωθεί η πίεση και η διαρροή να μήν έχουμε τίποτα πλημμύρες μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε.

Και δυο ερωτήσεις αν ξέρεις.

Αυτό το σύστημα είναι αυτό που διαβάζω ως δισωλήνιο? Και τι ρόλο παίζει αυτό το ταφ που υπάρχει στην από κάτω σωλήνα? Ένας υδραυλικός που το είχε δει λίγο βιαστικά είχε πει ότι θέλει άδειασμα όλη η εγκατάσταση για να γίνει αλλαγή του σώματος. Ισχύει?

Δημοσ.

Προσπάθησε να κλείσεις τον διακόπτη χωρίς να τον ζορίσεις πολύ γιατί παίζει να σπάσει τελείως και να βγουν φουλ νερά.

Ή μάλλον πάρε εξαρχής υδραυλικό για να αλλάξεις το καλοριφέρ και τον διακόπτη.

Η δουλειά δεν είναι εύκολη καθώς πρέπει να κλείσει και να στραγγίξει από νερό όλο το κύκλωμα της πολυκατοικίας οπότε αφού θα γίνει που θα γίνει η φασαρία α) ας γίνει πριν έρθουν τα κρύα και ανάψουν τα καλοριφέρ και β) ας αντικατασταθούν όλοι οι διακόπτες όλων των σωμάτων του σπιτιού, και να γίνει και έλεγχος μήπως και κάποιο άλλο σώμα είναι έτοιμο να τρυπήσει.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτή η κατάρα με την κοινόχρηστη θέρμανση!
Λογικά, έξω από το διαμέρισμα, κάπου στον κοινόχρηστο χώρο είτε του ορόφου σου, είτε του από κάτω, είτε του από πάνω (duh), θα υπάρχει η διακλάδωση από τις κεντρικές σωλήνες για το δικό σου κύκλωμα. Κλείνεις και τις 2 βάνες (εισόδου και εξόδου) και ανοίγεις κάποια βάνα σε σώμα για να εκτονωθεί η πίεση (ή την εξαέρωση). Μετά ανοίγεις την χαλασμένη και περιμένεις να αδειάσει το σώμα. Λογικά θα βγάζει πιο μαύρο νερό και από αργό πετρέλαιο.

Η περίπτωση να είναι ενιαίο το κύκλωμα σε ολόκληρη την πολυκατοικία είναι μικρή (και παντελώς χαζή, αλλά άλλη κουβέντα αυτή), αλλά -δυστυχώς- υπαρκτή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, csontheline είπε

Αυτή η κατάρα με την κοινόχρηστη θέρμανση!
Λογικά, έξω από το διαμέρισμα, κάπου στον κοινόχρηστο χώρο είτε του ορόφου σου, είτε του από κάτω, είτε του από πάνω (duh), θα υπάρχει η διακλάδωση από τις κεντρικές σωλήνες για το δικό σου κύκλωμα. Κλείνεις και τις 2 βάνες (εισόδου και εξόδου) και ανοίγεις κάποια βάνα σε σώμα για να εκτονωθεί η πίεση (ή την εξαέρωση). Μετά ανοίγεις την χαλασμένη και περιμένεις να αδειάσει το σώμα. Λογικά θα βγάζει πιο μαύρο νερό και από αργό πετρέλαιο.

Η περίπτωση να είναι ενιαίο το κύκλωμα σε ολόκληρη την πολυκατοικία είναι μικρή (και παντελώς χαζή, αλλά άλλη κουβέντα αυτή), αλλά -δυστυχώς- υπαρκτή.

Από τη στιγμή που όπως είπε, η πολυκατοικία είναι του 60-70 εννοείται πως ΔΕΝ υπάρχει κάτι εν είδει κολεκτέρ.

Και ήδη ανέφερε ο ts στο αρχικό ποστ ότι στα σώματα οι σωλήνες πάνε από το πάτωμα προς το ταβάνι. Δηλαδή περνάνε από το κάτω διαμέρισμα προς το πάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Καθώς δεν είμαι επαγγελματίας, μπορώ να κρίνω μόνο εξ' ιδίων τα αλλότρια. Σε εμάς είναι έτσι :

image.png.6378e0161c3c0e5759d4201e183f5d23.png

Δημοσ.

Εγώ πάντως το καταλαβαίνω (ίσως και να κάνω λάθος) έτσι...

image.jpeg.0e837308518bb89ed788d2b49c83f6cd.jpeg

Σημ. Χωρίς βέβαια τη μ....κία το ηλεκτρικό "θερμαντικό"

Δημοσ.

Ναι σε όλο το σπίτι έτσι είναι όπως φαίνεται στη φωτό. Απλά έχει μόνο πάνω βάνα

Στο σώμα που έχει το θέμα, και οι δύο σωλήνες πάνε στο πάτωμα. που σημαίνει ότι μάλλον κλέβει απ τις σωλήνες του σώματος που είναι απ την άλλη μερίά του τοίχου. 

Δεν υπάρχει κύκλωμα δικό μου που μπορώ να απομονώσω δυστηχώς. Πρέπει να βγάλω ανακοίνωση, να συνεννοηθώ με το διαχειριστή και να αδειάσει όλο το κύκλωμα της πολυκατοικίας.

Ήδη κανόνισα υδραυλικό. Απλά όλοι τα θυμήθηκαν τώρα και τρέχει και δε φτάνει κι αυτός.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tziapata είπε

Στο σώμα που έχει το θέμα, και οι δύο σωλήνες πάνε στο πάτωμα. που σημαίνει ότι μάλλον κλέβει απ τις σωλήνες του σώματος που είναι απ την άλλη μερίά του τοίχου. 

Δεν υπάρχει κύκλωμα δικό μου που μπορώ να απομονώσω δυστηχώς. Πρέπει να βγάλω ανακοίνωση, να συνεννοηθώ με το διαχειριστή και να αδειάσει όλο το κύκλωμα της πολυκατοικίας.

Ήδη κανόνισα υδραυλικό. Απλά όλοι τα θυμήθηκαν τώρα και τρέχει και δε φτάνει κι αυτός.

Μία σκέψη θα ήταν, αφού έχεις κανονίσει να αδειάσει το κύκλωμα, να βρεις την ευκαιρία και να βάλεις σε όλα τα σώματα 2 βάνες (πάνω-κάτω) έτσι ώστε να μην έχεις μελλοντικά το ίδιο θέμα και να μπορείς να επισκευάσεις/αλλάξεις όποιο σώμα θες/χρειαστεί χωρίς να μπλέκεσαι με κανένα άλλο.

Προφανώς βέβαια κάτι τέτοιο θα έχει κόστος και ως υλικά (βάνες) αλλά και σαν εργασία του υδραυλικού.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, haris_216 είπε

Μία σκέψη θα ήταν, αφού έχεις κανονίσει να αδειάσει το κύκλωμα, να βρεις την ευκαιρία και να βάλεις σε όλα τα σώματα 2 βάνες (πάνω-κάτω) έτσι ώστε να μην έχεις μελλοντικά το ίδιο θέμα και να μπορείς να επισκευάσεις/αλλάξεις όποιο σώμα θες/χρειαστεί χωρίς να μπλέκεσαι με κανένα άλλο.

Προφανώς βέβαια κάτι τέτοιο θα έχει κόστος και ως υλικά (βάνες) αλλά και σαν εργασία του υδραυλικού.

Σωστή σκέψη. Αλλά σε ενοίκιο δεν ανοίγεις τέτοιες δουλειές. Το μίνιμουμ να κάνουμε τη δουλειά μας, και απλά θα χω το νού μου να μη ξαναφτάσει σ αυτό το σημείο...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tziapata είπε

Σωστή σκέψη. Αλλά σε ενοίκιο δεν ανοίγεις τέτοιες δουλειές. Το μίνιμουμ να κάνουμε τη δουλειά μας, και απλά θα χω το νού μου να μη ξαναφτάσει σ αυτό το σημείο...

Εννοείται. Δεν είχα καταλάβει ότι μιλούσες για ενοίκιο.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, tziapata είπε

Αφού θα γίνει που θα γίνει η φασαρία να αλλαχτεί και ο διακόπτης , να μη έχεις απρόοπτο και το περνάς στα έξοδα μαζί με το σώμα.

Δημοσ.

Στο παλιό σπίτι ο υδραυλικός μου είχε βάλει κάτι βάνες από αυτές τις μεγάλες που έχουν έξω οι βρύσες, δεν ξέρω πως αλλιώς να τις περιγράψω. Έβγαλε τις ψεύτικες βιδωτές που έχουν όλα γιατί έσταζαν όταν έκλειναν και αυτές οι καινούριες ήταν τόσο μα τόσο άνετες όταν ήθελα να κλείσω ή να περιορίσω τα σώματα που πραγματικά μου λείπουν από τότε που έφυγα. Η εικόνα είναι σχετική αν και ίσως για κυκλώματα με ζεστό νερό να είναι ειδικές, δεν το ξέρω αυτό.sfairikos-diakoptis-vana_cim-14-600x600.jpg.8e60bce6dbd5c61034bb853728b7054a.jpg

Το ίδιο και στο πλυντήριο που το βανάκι που είχε ήταν πλαστικό πάνω και έσπασε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Αφού θα γίνει που θα γίνει η φασαρία να αλλαχτεί και ο διακόπτης , να μη έχεις απρόοπτο και το περνάς στα έξοδα μαζί με το σώμα.

Ναι ναι. Απ' ότι μου πε γίνεται χαμός με τέτοιες περιπτώσεις αυτές τις μέρες. Κλασσικά όλοι τελευταία στιγμή... Οπότε σε πρώτη φάση θα έρθει ψιλοάμεσα να τα ξυλώσουμε και να μπουν νέοι διακόπτες πάνω κάτω, ώστε να μην έχουμε θέμα με διαρροή και να προλάβουμε το άδειασμα της εγκατάστασης πριν τα κρύα.

Και σε δεύτερο χρόνο θα έρθει να περάσουμε και τα καλοριφέρ, κάτι που θα είναι πανεύκολο με τους πάνω-κάτω διακόπτες

17 λεπτά πριν, DreamAxe είπε

Στο παλιό σπίτι ο υδραυλικός μου είχε βάλει κάτι βάνες από αυτές τις μεγάλες που έχουν έξω οι βρύσες, δεν ξέρω πως αλλιώς να τις περιγράψω. Έβγαλε τις ψεύτικες βιδωτές που έχουν όλα γιατί έσταζαν όταν έκλειναν και αυτές οι καινούριες ήταν τόσο μα τόσο άνετες όταν ήθελα να κλείσω ή να περιορίσω τα σώματα που πραγματικά μου λείπουν από τότε που έφυγα. Η εικόνα είναι σχετική αν και ίσως για κυκλώματα με ζεστό νερό να είναι ειδικές, δεν το ξέρω αυτό.sfairikos-diakoptis-vana_cim-14-600x600.jpg.8e60bce6dbd5c61034bb853728b7054a.jpg

Το ίδιο και στο πλυντήριο που το βανάκι που είχε ήταν πλαστικό πάνω και έσπασε.

Τού πα να κανονίσει να βάλει λίγο μπαμπάτσικες. Δεν ξέρω αν θα βολέψουν αυτές με το λεβιέ γιατι είναι λίγο στριμωγμένες οι σωλήνες στον τοίχο.

Καλά αυτό με τα πλαστικά χερουλάκια κλασική περίπτωση βλάβης. Έχω μόνιμα στο μπάνιο ένα 6άρι γερμανικό κλειδάκι για τα βρυσάκια απ΄το καζανάκι και το πλυντήριο...

Επεξ/σία από tziapata

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...