Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, πριν από έναν μήνα έχασα τον γάτο μου (27/09). Τον είχα δυο χρόνια μέσα στο σπίτι και όταν μου τον έδωσαν ήταν πολύ φοβικός διότι λίγες ημέρες πριν τον είχε παρασύρει αμάξι με αποτέλεσμα να έχει χτυπήσει άσχημα. Φοβικός αλλά και πανέξυπνος. Όταν λοιπόν τον έχασα, τον έψαχνα για σχεδόν δυο εβδομάδες και δεν είχε δώσει σημείο ζωής. Έκανα ο,τι μπορεί μου είχαν προτείνει. Μια μέρα τον είδε μια γειτόνισσα απέναντι από το σπίτι. Την επόμενη τον είδα και εγώ. Τον έχω δει συνολικά 4 φορές αλλά πάντα με παρατηρεί που του μιλάω από μακριά και μετά από λίγο φεύγει τρομαγμένος. Βέβαια δεν τον έχω δει ποτέ μόνη μου και πάντα υπήρχαν άνθρωποι κοντά μου τους οποίους ο γάτος μου παρεπιπτόντως φοβάται. Τελευταία φορά που τον είχα δει ήταν πριν μια εβδομάδα. Σήμερα πριν λίγο, τον είδα, σε άθλια κατάσταση, ήταν παρά πολύ αδύνατος. Τον είδα στην απέναντι πολυκατοικία, του μιλούσα για μερικά λεπτά  και δεν είχε φύγει. Είπα στη μαμα μου να μου φέρει λίγη τροφή και με το που έκανα λίγα βήματα πίσω, ο γάτος έφυγε πάλι. Είχαμε ένα δέσιμο που με άνθρωπο δεν το έχω βιώσει και μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν έρχεται κοντά μου όταν του μιλάω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να πεθάνει έτσι. Φοβισμένος, αγχωμένος και αδύνατος από την ασιτία. Όσοι γνωρίζετε από τέτοια θέματα, σας παρακαλώ πολύ συμβουλεψτε με…

(είναι μεγάλο το κειμενάκι απλά ήθελα να καταλάβετε λίγο το θέμα)

• Sad 5
Δημοσ.

Ίσως καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποια φιλοζωική. Σίγουρα θα σου δώσουν πιο σωστές πληροφορίες και ίσως μπορούν να βοηθήσουν κιόλας 

Δημοσ.
4 hours ago, melinap8 said:

Λοιπόν, πριν από έναν μήνα έχασα τον γάτο μου (27/09). Τον είχα δυο χρόνια μέσα στο σπίτι και όταν μου τον έδωσαν ήταν πολύ φοβικός διότι λίγες ημέρες πριν τον είχε παρασύρει αμάξι με αποτέλεσμα να έχει χτυπήσει άσχημα. Φοβικός αλλά και πανέξυπνος. Όταν λοιπόν τον έχασα, τον έψαχνα για σχεδόν δυο εβδομάδες και δεν είχε δώσει σημείο ζωής. Έκανα ο,τι μπορεί μου είχαν προτείνει. Μια μέρα τον είδε μια γειτόνισσα απέναντι από το σπίτι. Την επόμενη τον είδα και εγώ. Τον έχω δει συνολικά 4 φορές αλλά πάντα με παρατηρεί που του μιλάω από μακριά και μετά από λίγο φεύγει τρομαγμένος. Βέβαια δεν τον έχω δει ποτέ μόνη μου και πάντα υπήρχαν άνθρωποι κοντά μου τους οποίους ο γάτος μου παρεπιπτόντως φοβάται. Τελευταία φορά που τον είχα δει ήταν πριν μια εβδομάδα. Σήμερα πριν λίγο, τον είδα, σε άθλια κατάσταση, ήταν παρά πολύ αδύνατος. Τον είδα στην απέναντι πολυκατοικία, του μιλούσα για μερικά λεπτά  και δεν είχε φύγει. Είπα στη μαμα μου να μου φέρει λίγη τροφή και με το που έκανα λίγα βήματα πίσω, ο γάτος έφυγε πάλι. Είχαμε ένα δέσιμο που με άνθρωπο δεν το έχω βιώσει και μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν έρχεται κοντά μου όταν του μιλάω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να πεθάνει έτσι. Φοβισμένος, αγχωμένος και αδύνατος από την ασιτία. Όσοι γνωρίζετε από τέτοια θέματα, σας παρακαλώ πολύ συμβουλεψτε με…

καποιοι βαζουν ηχους απο αλλες γατες αλλα συνηθως ειναι για μικρα γατακια οποτε δεν ξερω αν θα πετυχει

Δημοσ.

Μου φαίνεται αρκετά περίεργο που τον έχεις δει 4 φορές αλλά δεν έχεις καταφέρει να τον πιάσεις.

Και κατανοώ πλήρως ότι ένα ζώο που έχει βρεθεί εκτός του περιβάλλοντός του θα φοβάται ακόμα και τον ιδιοκτήτη του.

Το καλό είναι ότι βρίσκεται στην περιοχή ακόμα. Πιστεύω πρέπει να οργανωθείς. Να έχεις στις ταχείες κλήσεις 2-3 φίλους σου ώστε όταν τον ξαναδείς από το μπαλκόνι εσύ θα στέκεσαι εκεί για να μην τον χάσεις από τα μάτια σου ενώ οι άλλοι θα πάνε κοντά ώστε να είτε να μπορέσουν να τον πιάσουν είτε να δουν σε ποιο σημείο θα κρυφτεί. Άμα τον ακολουθήσουν κάποια στιγμή θα κρυφτεί σε σημείο που δεν μπορεί να διαφύγει και εκεί μπορείς να του βάλεις τροφή ώστε να βγει μετά από κάποια ώρα που θα περιμένεις, και να τον καλοπιάσεις.

Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχει και μια απόχη. Δεν κάνω πλάκα. Μπορεί να μην ξεφοβηθεί με τίποτα και να πρέπει να τον γραπώσεις που με τα χέρια πολύ δύσκολο.

Τέλος, αν και μάλλον το έχεις ήδη κάνει, βάλε αφίσες στην περιοχή. Από την στιγμή που εσύ τον έχεις δει τόσες φορές, οι γείτονες θα τον βλέπουν ίσως και καθημερινά και θα έχεις πιο πολλές ευκαιρίες.

Α και βάλε μπολάκια με φαΐ στα σημεία που περνάει ώστε τουλάχιστον να τρώει και να μην χειροτερέψει. Και αν το φαΐ δεν το φάει αυτός και το φάει άλλο ζώο δεν πειράζει

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά θα ειναι ο γάτος. Απλά θα ήθελε να ζήσει τη ζωή του. Εφόσον τον βλέπεις κ σε βλέπει και δεν έρχεται, απλά θέλει την ησυχία του. Το ότι εσύ αγαπουσες το γατί, δεν σημαίνει ότι και αυτός σε αγαπούσε. Μπορεί απλά να άραζε μέχρι να βαρεθεί και να φύγει. 

*Είχα ένα γάτο που τάιζα, χάιδευα και γενικά άραζε κάθε μέρα σπίτι μου επι χρόνια. Αρχές Ιουλίου τον έχασα. Μετά απο 2 μήνες το πήρα απόφαση ότι πέθανε. Το είχα αποδεχθεί. Και εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες, πιο χοντρός απο ποτέ. Απλά άραξε στον κήπο μου σαν να μην τρέχει τίποτα και μετά έφυγε. Πέρασε κανά 2 φορές και πάλι έφυγε. 

Το ότι εγώ γόυσταρα το γατόνι και τον θεωρούσα δικό μου, δεν σημαίνει κάτι. Το γατόνι, δεν είχε κανένα απο αυτά τα συναισθηματα και ιδέες. Απλά ζούσε τη ζωή του κ πήγαινε όπου περναγε καλύτερα.

• Like 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Μια χαρά θα ειναι ο γάτος. Απλά θα ήθελε να ζήσει τη ζωή του. Εφόσον τον βλέπεις κ σε βλέπει και δεν έρχεται, απλά θέλει την ησυχία του. Το ότι εσύ αγαπουσες το γατί, δεν σημαίνει ότι και αυτός σε αγαπούσε. Μπορεί απλά να άραζε μέχρι να βαρεθεί και να φύγει. 

*Είχα ένα γάτο που τάιζα, χάιδευα και γενικά άραζε κάθε μέρα σπίτι μου επι χρόνια. Αρχές Ιουλίου τον έχασα. Μετά απο 2 μήνες το πήρα απόφαση ότι πέθανε. Το είχα αποδεχθεί. Και εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες, πιο χοντρός απο ποτέ. Απλά άραξε στον κήπο μου σαν να μην τρέχει τίποτα και μετά έφυγε. Πέρασε κανά 2 φορές και πάλι έφυγε. 

Το ότι εγώ γόυσταρα το γατόνι και τον θεωρούσα δικό μου, δεν σημαίνει κάτι. Το γατόνι, δεν είχε κανένα απο αυτά τα συναισθηματα και ιδέες. Απλά ζούσε τη ζωή του κ πήγαινε όπου περναγε καλύτερα.

Σεβαστή η εμπειρία που είχες με τον συγκεκριμένο γάτο αλλά δεν χρειάζεται να γενικεύεις. Άλλη περίπτωση παίζει να είναι τελείως αντίθετη.

Έχω και γω εμπειρία με γάτα φοβική σε ξένο περιβάλλον που δεν θα έρθει στον ιδιοκτήτη της. Και επίσης υπάρχουν πολλές γάτες που δεν μπορούν να επιβιώσουν σαν αδέσποτες, φοβούνται, δεν είναι αρκετά διεκδικητικές, δεν δεν δεν.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Σεβαστή η εμπειρία που είχες με τον συγκεκριμένο γάτο αλλά δεν χρειάζεται να γενικεύεις. Άλλη περίπτωση παίζει να είναι τελείως αντίθετη.

Έχω και γω εμπειρία με γάτα φοβική σε ξένο περιβάλλον που δεν θα έρθει στον ιδιοκτήτη της. Και επίσης υπάρχουν πολλές γάτες που δεν μπορούν να επιβιώσουν σαν αδέσποτες, φοβούνται, δεν είναι αρκετά διεκδικητικές, δεν δεν δεν.

Δεν υπάρχει γενίκευση. Ούτε μαύρο υπάρχει, ούτε άσπρο. Υπάρχουν και αποχρώσεις. 

Αν η γάτα έχει μάθει να ζει έξω, δύσκολα θα μπει μέσα. Αν ήταν πάντα μέσα, είναι αλλιως. 

Από κει κ πέρα το γεγονός είναι ότι, ότι φτιάχνουμε στο μυαλό μας σαν συναίσθημα για μια γάτα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο σκέφτεται και το γατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύο πράγματα θα δοκίμαζα τα οποία απαιτούν να "ξεβολευτείς" από άποψη ύπνου/ώρας.

1ον. Βγες ώρες ερημιάς. 1-2-3-4-5 το πρωί. Κάνε πρώτη επαφή μόνο εσύ και αυτός τέτοιες ωρες να μην αποσπάται και φοβάται από οτιδήποτε άλλο και ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥ στην συμπεριφορά σου. Μην ορμήξεις αμέσως να τον πιάσεις, προσπάθησε ήρεμα να τον κανεις να πλησιάσει και ίσως να τον ταίσεις. Βάλτου το φαι και κανε λίγο πίσω, ας φάει με την παρουσια σου αλλά  χωρις πιεση. Αν δεν τον δεις άνετο ΜΗΝ πας να τον αρπάξεις γιατί μετά ξέχνα τον. ΑΝ πετυχεις μια πρώτη τετοια επαφή, την επαναλαμβάνεις, λογικα την ίδια ώρα. 2-3-4 μέρες αν τον βάλεις στο τρυπάκι να είστε μονοι και να πλησιαζει άνετα να τρωει την ίδια ώρα, λογικα σιγα σιγα θα περασετε και στο χάδι και ισως στην αγκαλια ώστε να τον βάλεις σε μποξ (μην κανεις να τον παρεις στα χερια και να περασεις ετσι δρομο για να πατε σπίτι ). 

Αν τυχον  προκυψει χολυγουντιανο σεναριο δλδ να σε δει κι επειδη ειστε ηρεμα μονοι στην ησυχια ερθει και κωλοτριβεται, τοτε τον πήρες με τη μία (σε μποξ), αλλά ετσι οπως τα λες, το παραπανω ειναι πιο ρεαλιστικό. Θελει επιμονη και υπομονη, μην κανεις αποτομες κινησεις γιατι θα χασει εμπιστοσυνη.

2ον. Αν δεν βλέπεις προοδο, βρες παγίδα (όχι μποξ, ΠΑΓΙΔΑ) και  βάλτην στην οικοδομή που τον βλέπεις πιο συχνά, εξηγησε και ζητα αδεια μην πλακωσουν τιποτα καραγκιοζηδες. Βαζεις φαι τερμα μπροστα, την σκεπαζεις με ενα σεντονι, κι ελπιζεις.

Καλή τύχη (να συνεχιστει η τυχη γιατι μεχρι στιγμης την εχεις και μονο που εχει μεινει στην περιοχη και τον βλέπεις)

7 hours ago, cthulhucarbide said:

Αυτο ακριβως. Ειπε πως το ζωο ειναι ηδη πετσι και κοκκαλο, ηδη ξεκινανε τα κρυα, τι συζηταμε τωρα φιλοσοφικες ιστορίες γι αρκουδες...

Επεξ/σία από scullyist
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 22/10/2024 στις 7:56 ΜΜ, melinap8 είπε

Μην αγχώνεσαι γίνεται συχνά με τα αρσενικά γατιά.Όταν μεγαλώσουν σε ημιελεύθερη κατάσταση ξαφνικά κάποια μέρα θα φύγουν πιθανόν για ζευγάρωμα και μπορεί να μην επιστρέψουν ποτέ. Δεν δένονται με τον άνθρωπο όπως ο σκύλος π.χ. Την άλλη φορά πάρε θηλυκό. Μάζεψα πριν χρόνια στο εξοχικό μία ημιάγρια.Όταν πάω λείπει αλλά μόλις δει φώτο έρχεται γιατί ξέρει ότι θα βρει φαγητό. Μένει μέχρι να φύγω της αφήνω φαγητό για κάποιες μέρες , αλλά αν αργήσω θα φύγει και όταν ξαναπάω θα έρθει. Μπορεί να είναι 10 χρόνων πάντα γίνεται αυτό γεννάει εκεί αλλα τα γατιά της φεύγουν. Αυτή σταθερή όμως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είτε κάνε το κόλπο με την αποχη που αναφέρθηκε αν αυτή φτάνει. Είτε μίλησε με φιλοζωική μήπως υπάρχουν ειδικές παγίδες για γάτες που όταν η γάτα εισέλθει στο κλουβί κλείνει αυτόματα η πόρτα και το πιανούν, συνήθως κάτι τέτοιες παγίδες τις βλέπεις σε βίντεο από φιλοζωικες του εξωτερικού που προσπαθούν να πιάσουν άρρωστες γατες για να τους παράσχουν βοήθεια. Προϋπόθεση για να δουλέψει είναι να έχετε σταμπάρει πως η γάτα περνάει από ίδιες ώρες και σημείο ώστε να βάλετε εκεί την παγίδα και να την παρακολουθείτε μόνιμα μην πάει και την πειράξει κάποιος γείτονας η περαστικός. Τα υπόλοιπα είναι χαμένος χρόνος. Για να φεύγει η γατα σε φοβάται και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την φοβια της όσο ήταν σπίτι σου. Κάθε γάτα έχει την δική της προσωπικότητα, όπως και σκύλος, άλλη γάτα παίζει να μένεις σε σπίτι με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και να μην φεύγει έξω όσο είσαι δίπλα της, άμα πας να βγεις μπορεί να θέλει να σε ακολουθήσει από πίσω σου σαν να είναι σκύλος. 

8 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Δεν υπάρχει γενίκευση. Ούτε μαύρο υπάρχει, ούτε άσπρο. Υπάρχουν και αποχρώσεις. 

Αν η γάτα έχει μάθει να ζει έξω, δύσκολα θα μπει μέσα. Αν ήταν πάντα μέσα, είναι αλλιως. 

Από κει κ πέρα το γεγονός είναι ότι, ότι φτιάχνουμε στο μυαλό μας σαν συναίσθημα για μια γάτα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο σκέφτεται και το γατι.

Ισχύει. Το θέμα εδώ είναι πως τέτοιες γάτες οι οποίες δεν θα μπορέσουν να συνηθίσουν σε σπίτι, θα το καταλάβεις από διάφορα σημάδια. Πχ αν η γάτα τρίβεται στα πόδια σου, αν τις αρέσει να σε ακολουθεί από πίσω όταν περπατάς στο σπίτι, διαφορες άλλες συμπεριφορές. 

Το καλύτερο για να διασφαλίσεις αυτά είναι να υιοθετησεις καμία γάτα που είναι κλεισμένη σε καταφύγιο. Μπορείς και αδέσποτη αλλά θέλει τρόπο και διαδικασία η επιχείρηση να την φέρεις μέσα στο σπίτι, για να κόψεις μετά αντιδράσεις. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...