Anastazio Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Άρα η λύση για χαμηλές τιμές είναι να δουλεύουν ολα τα μαγαζιά μαύρα και να πηδάνε τους μισθωτούς στη φορολογία. Α και μη ξεχάσουμε να ζητήσουμε υγεία και παιδεία επιπέδου Σκανδιναβίας minimum, για να μη πω Σιγκαπούρης. Ε ναι, αμα η ατμομηχανη της χωρας ειναι ο τουρισμος τοτε το ταβανι ειναι πολυ χαμηλο γιατι ουτε εξειδικευμενο προσωπικο απαιτει που μπορει να πληρωθει καλα ωστε να πληρωσει μια ακριβη οικονομια ετσι ωστε η φορολογια να μεινει ως εχει και αυριο μεθαυριο να γινουμε σιγκαπουρη ουτε σπουδαια προστιθεμενη αξια παραγει! Η λυση θα ηταν να ερθει καμια επενδυση αλλα στις "παραγκες" δε παει κανεις! Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2024 από Anastazio
Kosmass Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Τα συγχαρητήρια μου στις πλατφόρμες,και τα μαγαζιά,πραγματικά όμως,κατάφεραν να μου κόψουν τις παραγγελίες από έξω,όπως να πω και ευχαριστώ σε όλα τα καφέ για την τιμή στο χέρι στα 2,5 ευρώ,γιατί εκτίμησα τον καφέ από το σπίτι για την δουλειά. Και βλέπω γύρω μου ακολουθούν και άλλοι. 6 1
haris_216 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω μία τάση τα τελευταία χρόνια να...παρατηρώ. Και μερικές φορές πράγματα διαφορετικά από αυτά που βλέπουν οι λοιποί. Πχ μπορεί να γίνεται ένα καυγάς και αντί να βλέπω αυτούς που τσακώνονται να κοιτάω προς τον περίγυρο, αυτούς που παρακολουθούν αυτούς που τσακώνονται. Έτσι εντύπωση μου έκανε (δεν το λέω για πλάκα) ότι κάποια στιγμή που είχα βρεθεί Κυριακή στο παζάρι που γίνεται στον Ελαιώνα είδα ουκ ολίγους από τους πλανόδιους με την πραμάτεια (γνωστή ομάδα που συνήθως δεν αναφέρεται γραπτώς για κοινωνιολογικούς λόγους ) να παραγγέλνει delivery καφέ. Προφανώς οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα όπως ο καθένας αλλά νομίζω ότι εκεί καταλαβαίνεις ότι το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα έχει "ανέβει" σε όλες τις "τάξεις" και βαθμίδες. Τουλάχιστον ως προς τον καφέ 😜 Σημ. Και ένα ακόμα (άσχετο βέβαια) που μου έχει κάνει εντύπωση. Ενώ στο παρελθόν όταν αγόραζες κάτι έψαχναν να σου δώσουν μια παλιοσακούλα να το βάλεις, πλέον οι σακούλες είναι καινούργιες. Αγορασμένες. Και υπάρχει άτομο που περνάει και φωνάζει "σακούλες - σακούλες" πουλώντας πακέτα των 20, 30, 40 (δεν ξέρω πόσες ακριβώς). Ε αυτό και αν σημαίνει άνοδο επιπέδου Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2024 από haris_216
RipCity Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 19 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε αυτο απαγορευεται αυστηρα και ειναι στο συμβολαιο. Η τιμη ιδια παντου. ο λογος που μπηκε η εξτρα χρεωση, ειναι γιατι αλλιως δεν θα μπαινανε στις πλατφορμες καποια ηδη μεγαλα μαγαζια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα συμβόλαια πάντως
hydra7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Ο ένας έκοψε τις παραγγελίες, ο άλλος έκοψε τις παραγγελίες, ο παράλλος πάει και τα παίρνει ο ίδιος takeaway... Πάντως καθημερινά η εικόνα στην Αθήνα όταν κυκλοφορείς είναι λές και οι μισοί παραγγέλνουν και οι άλλοι μισοί παραδίδουν... The money flows... 1
dtk-386 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Anastazio είπε 24%φπα,τουλαχιστον 22% φορο εισοδηματος,1% επισης χαλαρα να παρει και η τραπεζα το μεροκαματο της,προμηθεια πλατφορμας τουλαχιστον 7-10%....ετσι προχειρα προχειρα με την οικονομια που παει σβιιιιιιιν θα πληρωνετε ενα ταλιρο το σουβλακι και θα λετε και ευχαριστω!Ολοι στο payroll του κουλη! Οι περισσότεροι έχουν κόψει το σουβλάκι ή το έχουν περιορίσει πολύ. Μάντεψε ποιος θα χάσει από το 5ευρο. Δεν είναι χαζοί οι σουβλατζήδες απλά είναι αυτοί που θα πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα στον πελάτη που τον έχουν ανάγκη και στα αρπακτικά. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2024 από dtk-386
salmp7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Προσωπικά παραγγέλνω κανονικά από τις 2 πλατφόρμες (κόκκινη και πορτοκαλί) αλλά ποτέ από κατάστημα που χρεώνει μεταφορικά. Αν έχει μεταφορικά δεν εξετάζω καθόλου αυτό το σενάριο. Πλέον γενικότερα έχω μειώσει το delivery και κάποιες φορές θα παραλάβω απο κατάστημα. Όταν υπάρχει κουπόνι τότε χρησιμοποιώ τις εφαρμογές. 5
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 2 ώρες πριν, RipCity είπε Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα συμβόλαια πάντως Πλέον δεν υπάρχει τα παλιότερα συμβόλαια το είχαν όρο, που έδινε στο efood την δυνατότητα να σε πετάξει από τη πλατφόρμα 1 ώρα πριν, hydra7 είπε Ο ένας έκοψε τις παραγγελίες, ο άλλος έκοψε τις παραγγελίες, ο παράλλος πάει και τα παίρνει ο ίδιος takeaway... Πάντως καθημερινά η εικόνα στην Αθήνα όταν κυκλοφορείς είναι λές και οι μισοί παραγγέλνουν και οι άλλοι μισοί παραδίδουν... The money flows... Ότι βλέπεις διανομείς από πλατφόρμες έξω δεν σημαίνει ότι έχουν και δουλειά, ο αλγόριθμος και στις 2 εταιρίες ευνοεί όσους κάνουν "βόλτες" και καλά για τη διαφήμιση που κάνει στη πλατφόρμα
polaki Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 3 hours ago, Anastazio said: 24%φπα,τουλαχιστον 22% φορο εισοδηματος,1% επισης χαλαρα να παρει και η τραπεζα το μεροκαματο της,προμηθεια πλατφορμας τουλαχιστον 7-10%....ετσι προχειρα προχειρα με την οικονομια που παει σβιιιιιιιν θα πληρωνετε ενα ταλιρο το σουβλακι και θα λετε και ευχαριστω!Ολοι στο payroll του κουλη! Οι πλατφόρμες παίρνουν το 15-20% απ'όσο ξέρω εγώ. Σίγουρα όχι μόνο 10%! Έχει κάποιος εδώ μέσα μαγαζί να μας πει ακριβώς?
gakost Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 12 hours ago, 1comment said: Μήπως η λύση είναι να αφήσετε τις πλατφόρμες και να παραγγέλνετε τηλεφωνικά από το κατάστημα; Δε νομίζω να σας πουν για καμία έξτρα χρέωση. Και προφανώς έβαλαν χρέωση για παραγγελίες μέσω πλατφόρμας γιατί η πλατφόρμα τους χρεώνει Χ ποσό για κάθε παραγγελία. Δεν είναι χαζός ο κάθε μαγαζάτορας να απορροφάει (και) αυτό το κόστος. Κι εμένα π.χ. η σκρουτζ μου χρεώνει 16% προμήθεια για κάθε προϊόν και κόστος διεκπεραίωσης παραγγελίας (νέο αυτό) 0,30-1€. Αυτά προφανώς τα έχω χρεώσει επιπλέον του κέρδους μου σε κάθε προϊόν. Στο σαητ μου πουλάω φτηνότερα από ότι στο καλάθι του σκρουτζ. Οι χαζοί θα παραγγείλουν από σκρουτζ, οι έξυπνοι θα ψάξουν το eshop και θα τα πάρουν φτηνότερα. Απόλυτο δίκιο. Και ισχύει για όλα τα είδη, όχι μόνο για το σουβλακι ή τον καφέ που επίσης έχει τραβήξει ανηφόρα φτάνοντας 2,50. Από τη στιγμή που ο μαγαζάτορας τα χτυπάει όλα απόδειξη, συν νέες ταμειακές εστιατορίου που έβαλαν αναγκαστικά όλοι φέτος, έξτρα φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα, έξτρα κόστη προγραμμάτων για χτύπημα ψηφιακής κάρτας εργαζόμενων, συν αυξήσεις κατώτατου μισθού κάθε χρόνο. Το πράγμα ζορίζει και θα ζορίσει κι άλλο. Να σου πω όμως και τον αντίλογο. Χωρίς να ξερει ο μαγαζάτορας το πραγματικό κόστος (και το εννοω) των προϊόντων που πουλάει κλέβει το κράτος (φοροδιαφυγη, ΦΠΑ, κλπ καλα) και τους εργαζόμενους (Μαύρα, μισά ενσημα, απλήρωτα παιδιά και γυναίκες) για να βγάλει ένα μεροκάματο. Όταν έρθει ο έλεγχος και του βάλει ένα πρόστιμο τι θα κανει; θα κλείσει; Δεν μπορεί γιατί χρωστάει και ο διακανονισμό τρέχει. Θα αυξήσει τιμές; Δεν θέλει γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον πελάτη. Αντί να λες θα ζορίσει κι άλλο θα πρέπει να καταλάβει ο κάθε επιχειρηματίας πως να υπολογίζει το κόστος του, να βάζει ένα λογικό κερδος και όλα τα κερατιάτικα να τα βάζει στον πελάτη. Κανένα ζόρι. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες έχουν ένα κόστος. Αν δεν μπορεί κάποιος να τα αγοράσει δεν έχει σχέση με το κοστολόγιο. 1
salmp7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Εγώ βρήκα στη γειτονιά κατά πολύ φθηνότερο σουβλάκι (και ποιοτικό) που αν το πάρεις απο το κατάστημα γλιτώνεις 70 cents σε σύγκριση με τις πλατφόρμες. Εννοείται κόβει κανονικότατα απόδειξη και πληρώνεις με POS αν θες. Ε το στηρίζω φουλ και το κατάστημα δουλεύει άπειρα. Στο χέρι των καταναλωτών είναι να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες και στους μαγαζάτορες να δώσουν κίνητρα ο κόσμος να παίρνει εκτός πλατφόρμας.
james01gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Άρα η λύση για χαμηλές τιμές είναι να δουλεύουν ολα τα μαγαζιά μαύρα και να πηδάνε τους μισθωτούς στη φορολογία. Α και μη ξεχάσουμε να ζητήσουμε υγεία και παιδεία επιπέδου Σκανδιναβίας minimum, για να μη πω Σιγκαπούρης. δεν είναι θέμα αυτό. όταν μπαίνουν στην μέση πλατφόρμες, το ΦΠΑ είναι 24%, η φορολόγηση είναι στο τεκμαρτό, η ενέργεια η ακριβότερη στην Ευρώπη, έχουμε προκαταβολή φόρου, οι εργαζόμενοι είναι τεκμήρια, βάζεις προμήθειες για να κόβεις αποδείξεις και για να εισπράττεις από τις κάρτες, το σουβλάκι θα πάει στα 5 ευρώ, η πίτσα στα 15 και ο καφές στο χέρι στα 3. έτσι και αλλιώς ο τζίρος στην εστίαση είναι συγκεκριμένος, απλά αλλάζει χέρια. σήμερα είναι στον έναν, αύριο θα πάει στον άλλον. για αυτό είναι σχεδόν αδύνατον να στεριώσουν μαγαζιά και ανοίγουν και κλείνουν συνέχεια. όταν πχ στην πόλη μου οι καφέδες είχαν 1.70 στην αρχή του καλοκαιριού και τώρα έχουν 2.20 και 2.40. πάμε καλά. μόνο 30% η αύξηση. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2024 από james01gr 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, polaki είπε Οι πλατφόρμες παίρνουν το 15-20% απ'όσο ξέρω εγώ. Σίγουρα όχι μόνο 10%! Έχει κάποιος εδώ μέσα μαγαζί να μας πει ακριβώς? Ανάλογα τη συμφωνία, παλαιότητά στη πλατφόρμα και μέσο όρο παραγγελιών ανά μέρα Ξέρω μαγαζί που αυτή τη στιγμή είναι στο 7% και παρόμοιο μαγαζί που μόλις άνοιξε το αρχικό συμβόλαιο είναι στο 14% Αυτά τα ποσοστά αφορούν με διανομέα του καταστήματος Για διανομή από της πλατφόρμες box, wolt είναι στο 25-28% και efood πάνω από 30% Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω το ποσοστό της πλατφόρμας εξαρτάτε και σε ποιες προωθητικές ενέργειες θα διαλέξεις να μπεις πινιατες, φάε με 5,1+1 αποκλειστικά deal κτλ)
sdikr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 50 minutes ago, james01gr said: δεν είναι θέμα αυτό. όταν μπαίνουν στην μέση πλατφόρμες, το ΦΠΑ είναι 24%, η φορολόγηση είναι στο τεκμαρτό, η ενέργεια η ακριβότερη στην Ευρώπη, έχουμε προκαταβολή φόρου, οι εργαζόμενοι είναι τεκμήρια, βάζεις προμήθειες για να κόβεις αποδείξεις και για να εισπράττεις από τις κάρτες, το σουβλάκι θα πάει στα 5 ευρώ, η πίτσα στα 15 και ο καφές στο χέρι στα 3. έτσι και αλλιώς ο τζίρος στην εστίαση είναι συγκεκριμένος, απλά αλλάζει χέρια. σήμερα είναι στον έναν, αύριο θα πάει στον άλλον. για αυτό είναι σχεδόν αδύνατον να στεριώσουν μαγαζιά και ανοίγουν και κλείνουν συνέχεια. όταν πχ στην πόλη μου οι καφέδες είχαν 1.70 στην αρχή του καλοκαιριού και τώρα έχουν 2.20 και 2.40. πάμε καλά. μόνο 30% η αύξηση. Αν έχουν μάλιστα να ανταγωνιστούν αυτόν που δουλεύει μαύρα ναι είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί ΦΠΑ θα έχει πάλι, εργαζόμενους το ίδιο, το πρόβλημα με την κάρτα δεν είναι η προμήθεια, είναι το ότι δεν είναι μαύρα, να έχεις δηλαδή κέρδος 50% (φπα και φόρο) και όχι το αντε 1% της προμηθείας
dtk-386 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 φρέσκα κουλούρια κατά την άποψή του πρέπει να πάει 5 ευρώ το σουβλάκι (το αθηνέζικο μην ξεχνιόμαστε ) ... θέλουν κόστος διανομής 1-2 ευρώ+ όσα μας αρέσουν ρε αδερφέ θέλουν tip γιατί είμαστε ντελιβεράδες ... οι μισθοί για γέλια με πληθωρισμό στο δωμάτιο να αράζει σε πολυθρόνα.... με αυτά και με εκείνα πάει το junk food του φτωχού. καλύτερα από μία άποψη καλό θα κάνουμε στην υγεία μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα