Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 32 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε αυτο απαγορευεται αυστηρα και ειναι στο συμβολαιο. Η τιμη ιδια παντου. ο λογος που μπηκε η εξτρα χρεωση, ειναι γιατι αλλιως δεν θα μπαινανε στις πλατφορμες καποια ηδη μεγαλα μαγαζια. Στα νέα συμβόλαια δεν υπάρχει Και όσοι είναι ακόμα με παλιότερα συμβόλαια 9Της μικρότερες τιμές της δικαιολογούν σαν έκπτωση, είτε take away, είτε πάρε από τη σελίδα μας με 20%έκπτωση, τηλεφωνικές παραγγελίες 20% έκπτωση κτλ Όπως αναφέρθηκε τα "μεταφορικά" πάνε στο κατάστημα και πολλά μαγαζιά προσπαθούν βάζοντας την χρέωση διανομής να μειώσουν την χασούρα της πλατφόρμας μια και ενημέρωσαν ήδη για αύξηση από τη νέα χρονιά (αυτό ισχύει για καταστήματα με δικούς τους διανομείς) Τώρα σε καταστήματα delivered by efood wolt κτλ έχει και ελάχιστη (στα 7,5 είναι στη efood) + τη χρέωση διανομής ανάλογα με την απόσταση, και τα 2 αυτά τα ελέγχει το efood/wolt κτκ, και τα "μεταφορικά" τα περνει το efood/wolt κτλ Ο λόγος που μπήκε ατή η χρέωση είναι πρωτίστως για να καλυφθούν τα λεφτά που έδιναν στους διανομείς τους ή πλατφόρμες, τώρα σε νέα καταστήματα το "πουλάνε" ως τρόπο για μικρότερη χασούρα στο μαγαζί ώστε να έχει χαμηλότερες τιμές για να το προτιμούν 1
alefther Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 39 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε αυτο απαγορευεται αυστηρα και ειναι στο συμβολαιο. Η τιμη ιδια παντου. ο λογος που μπηκε η εξτρα χρεωση, ειναι γιατι αλλιως δεν θα μπαινανε στις πλατφορμες καποια ηδη μεγαλα μαγαζια. βλεπω δεκαδες καταστηματα (ΒΠ Αθηνας) που εχουν αλλες τιμες efood και αλλες στη σελιδα τους για απευθειας παραγγελια ... χωρις υπερβολη δεκαδες. Μονη εξαιρεση απο οτι θυμαμαι ειναι αλυσιδες (καφε-φαγητο)
smpt Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 εδω υπαρχουν αυτα που εχουν αλλη τημη στη wolt και αλλη στο box
dtk-386 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 9 λεπτά πριν, smpt είπε εδω υπαρχουν αυτα που εχουν αλλη τημη στη wolt και αλλη στο box το σουβλατζίδικο που παραγγέλνω έχει χρέωση 1,5 ευρώ διανομή στο box και στο efood 0 ευρώ! 1
basilis_k6 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 εβαλε χρεωση το αθλιο box? λολ ελπιζω να πλακωθουνε μεταξυ τους ολοι οι μεσαζοντες και να κλεισουν ολοι μαζι να τελειωνουμε. κοντευει να φτασει 5 ευρω ενα σουβλακι... 1
polaki Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, basilis_k6 said: εβαλε χρεωση το αθλιο box? λολ ελπιζω να πλακωθουνε μεταξυ τους ολοι οι μεσαζοντες και να κλεισουν ολοι μαζι να τελειωνουμε. κοντευει να φτασει 5 ευρω ενα σουβλακι... Το σουβλάκι θα φτάσει 5€ οσο πληρώνουμε όλοι μας με κάρτα. Όταν πληρώναμε μετρητά και απτα 500 τυλιχτά της ημέρας ο άλλος έκοβε απόδειξη τα 30, ε είχε περιθώριο απτην κλεψιά του να στο χρεώνει 1,80€ το τυλιχτό. Ένδοξες εποχές 2013. Απτη στιγμή που πλέον δεν κλέβουν, ας πληρωνουμε 3,80€ πλέον για να λέμε ότι έχουμε ανάπτυξη ως χώρα και να προσελκύουμε επενδύσεις. 2 2 3 2 8
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 2 ώρες πριν, smpt είπε εδω υπαρχουν αυτα που εχουν αλλη τημη στη wolt και αλλη στο box Επειδή το box τουλάχιστον εδώ Θεσσαλονίκη δίνει της λιγότερες παραγγελίες πολλοί ξεχνάνε να το ανανεώσουν, επίσης σε μαζικές αλλαγές τιμών μπορεί να καθυστερήσει και 10 +μέρες
basilis_k6 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 34 λεπτά πριν, polaki είπε Το σουβλάκι θα φτάσει 5€ οσο πληρώνουμε όλοι μας με κάρτα. Όταν πληρώναμε μετρητά και απτα 500 τυλιχτά της ημέρας ο άλλος έκοβε απόδειξη τα 30, ε είχε περιθώριο απτην κλεψιά του να στο χρεώνει 1,80€ το τυλιχτό. Ένδοξες εποχές 2013. Απτη στιγμή που πλέον δεν κλέβουν, ας πληρωνουμε 3,80€ πλέον για να λέμε ότι έχουμε ανάπτυξη ως χώρα και να προσελκύουμε επενδύσεις. εγω παντως παιρνω αποδειξη κανονικα απο το μοναδικο μαγαζι εκτος efood (εχω και 2ο αλλα δεν ειναι τοσο καλο το τυλιχτο) και το πληρωνω 3,40. δεν το λες φθηνο αλλα δεν ειναι και 3,80-4,00 που παιζει αλλου. δεν ξερω ποσο ισχυει το θεμα της αποδειξης, θα παιζει και αυτο το ρολο του, αλλα οι τιμες εκτιναχτηκαν με τις πλατφορμες και εμενα μου τη δινει να πληρωνω παραπανω το σουβλακι ενω δεν παραγγελνω απο πλατφορμα επειδη εχουν κοινες τιμες. σπαμ οφφ
1comment Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μήπως η λύση είναι να αφήσετε τις πλατφόρμες και να παραγγέλνετε τηλεφωνικά από το κατάστημα; Δε νομίζω να σας πουν για καμία έξτρα χρέωση. Και προφανώς έβαλαν χρέωση για παραγγελίες μέσω πλατφόρμας γιατί η πλατφόρμα τους χρεώνει Χ ποσό για κάθε παραγγελία. Δεν είναι χαζός ο κάθε μαγαζάτορας να απορροφάει (και) αυτό το κόστος. Κι εμένα π.χ. η σκρουτζ μου χρεώνει 16% προμήθεια για κάθε προϊόν και κόστος διεκπεραίωσης παραγγελίας (νέο αυτό) 0,30-1€. Αυτά προφανώς τα έχω χρεώσει επιπλέον του κέρδους μου σε κάθε προϊόν. Στο σαητ μου πουλάω φτηνότερα από ότι στο καλάθι του σκρουτζ. Οι χαζοί θα παραγγείλουν από σκρουτζ, οι έξυπνοι θα ψάξουν το eshop και θα τα πάρουν φτηνότερα. 1 ώρα πριν, polaki είπε Το σουβλάκι θα φτάσει 5€ οσο πληρώνουμε όλοι μας με κάρτα. Όταν πληρώναμε μετρητά και απτα 500 τυλιχτά της ημέρας ο άλλος έκοβε απόδειξη τα 30, ε είχε περιθώριο απτην κλεψιά του να στο χρεώνει 1,80€ το τυλιχτό. Ένδοξες εποχές 2013. Απτη στιγμή που πλέον δεν κλέβουν, ας πληρωνουμε 3,80€ πλέον για να λέμε ότι έχουμε ανάπτυξη ως χώρα και να προσελκύουμε επενδύσεις. Απόλυτο δίκιο. Και ισχύει για όλα τα είδη, όχι μόνο για το σουβλακι ή τον καφέ που επίσης έχει τραβήξει ανηφόρα φτάνοντας 2,50. Από τη στιγμή που ο μαγαζάτορας τα χτυπάει όλα απόδειξη, συν νέες ταμειακές εστιατορίου που έβαλαν αναγκαστικά όλοι φέτος, έξτρα φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα, έξτρα κόστη προγραμμάτων για χτύπημα ψηφιακής κάρτας εργαζόμενων, συν αυξήσεις κατώτατου μισθού κάθε χρόνο. Το πράγμα ζορίζει και θα ζορίσει κι άλλο. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2024 από 1comment 3
G.bar Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 5 ώρες πριν, 1comment είπε Μήπως η λύση είναι να αφήσετε τις πλατφόρμες και να παραγγέλνετε τηλεφωνικά από το κατάστημα; Μα οι περισσότεροι δεν έχουν δικούς τους ντελιβεράδες, εξυπηρετούνται από πλατφόρμες.
james01gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 5 ώρες πριν, 1comment είπε Μήπως η λύση είναι να αφήσετε τις πλατφόρμες και να παραγγέλνετε τηλεφωνικά από το κατάστημα; Δε νομίζω να σας πουν για καμία έξτρα χρέωση. Και προφανώς έβαλαν χρέωση για παραγγελίες μέσω πλατφόρμας γιατί η πλατφόρμα τους χρεώνει Χ ποσό για κάθε παραγγελία. Δεν είναι χαζός ο κάθε μαγαζάτορας να απορροφάει (και) αυτό το κόστος. Κι εμένα π.χ. η σκρουτζ μου χρεώνει 16% προμήθεια για κάθε προϊόν και κόστος διεκπεραίωσης παραγγελίας (νέο αυτό) 0,30-1€. Αυτά προφανώς τα έχω χρεώσει επιπλέον του κέρδους μου σε κάθε προϊόν. Στο σαητ μου πουλάω φτηνότερα από ότι στο καλάθι του σκρουτζ. Οι χαζοί θα παραγγείλουν από σκρουτζ, οι έξυπνοι θα ψάξουν το eshop και θα τα πάρουν φτηνότερα. Απόλυτο δίκιο. Και ισχύει για όλα τα είδη, όχι μόνο για το σουβλακι ή τον καφέ που επίσης έχει τραβήξει ανηφόρα φτάνοντας 2,50. Από τη στιγμή που ο μαγαζάτορας τα χτυπάει όλα απόδειξη, συν νέες ταμειακές εστιατορίου που έβαλαν αναγκαστικά όλοι φέτος, έξτρα φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα, έξτρα κόστη προγραμμάτων για χτύπημα ψηφιακής κάρτας εργαζόμενων, συν αυξήσεις κατώτατου μισθού κάθε χρόνο. Το πράγμα ζορίζει και θα ζορίσει κι άλλο. το θέμα είναι πως πλέον οι προμήθειες από τις πλατφόρμες δεν βγαίνουν. ακούω για κάτι 20-25%. επομένως υπάρχουν δύο δρόμοι. ή κάνεις κάτι πραγματικό καλό και βγαίνεις από την πλατφόρμα και δεν πληρώνεις κερατιάτικα ή προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο να μην παραγγέλνει από πλατφόρμες δίνοντάς του κάποιο κίνητρο. όταν πολλοί κόβουν εντελώς την διανομή και τα δίνουν όλα στην πλατφόρμα είναι αυτοκτονία. στην περιοχή μου είναι κάποιοι στην εστίαση εκτός πλατφόρμας που έχουν και πολύ καλή ποιότητα και δεν είναι σε πλατφόρμα. ούτε delivery δεν έχει και γίνεται ουρά. εγώ αυτό που βλέπω είναι πως πολλοί θέλουν να πουλήσουν έχοντας στο μυαλό τους να κάνουν το ελάχιστο δυνατό. όταν το κάνεις αυτό, δουλεύεις για τους άλλους και νομοτελειακά θα κλείσουν. σχετικά με τα φορολογικά, δεν καταλαβαίνει ο κόσμος πως πλέον ο επαγγελματίας πληρώνει 15 συνδρομές για πράγματα τα οποία απαιτεί το κράτος (ψηφιακή κάρτα εργασίας, POS, πρόγραμμα για μηχανογράφηση κτλ). αυτά ουσιαστικά είναι πρόσθετη φορολογία ενώ η ευθύνη εάν κάτι δεν δουλέψει (πχ βλάβη σε ίντερνετ) είναι δική του ευθύνη αποκλειστικά. σχετικά με αυτό που αναφέρεις 1/κατά πόσον είναι οκ (δλδ νόμιμο) να πουλάς το ίδιο προΐόν με διαφορετική τιμή σε διαφορετικές πλατφόρμες 2/ εάν το προϊόν σου δεν είναι μοναδικό, τότε πιθανότατα θα φας άκυρο γιατί θα πάει ο άλλος στον επόμενο εφόσον θέλει να αγοράσει από πλατφόρμα
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Προσωπικά προσπαθώ να αποφευγω τις πλατφόρμες. Είτε πάω απο κοντά είτε παραγγέλνω απευθείας. Τα μαγαζιά απο τα οποία ψωνίζω έχουν ίδιες τιμές που σημαίνει οτι το efood (και η κάθε πλατφόρμα) τους τρώει 10-15% του τζίρου της παραγγελίας. Ακόμα και "υπερτιμολογημένα" να τα εχει τα πράγματα προτιμώ να τα κρατάει το μαγαζί της γειτονιάς παρά ο μεσάζοντας. 2
1comment Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 3 ώρες πριν, G.bar είπε Μα οι περισσότεροι δεν έχουν δικούς τους ντελιβεράδες, εξυπηρετούνται από πλατφόρμες. Α ναι; Στην πόλη μου όλοι έχουν δικό τους ντελίβερι και βασικά είναι λίγα τα μαγαζιά που είναι σε πλατφόρμες. Δεν μένω Αθήνα βέβαια. Πάντως είμαι σίγουρος ότι αν ψάξεις, θα βρεις και μαγαζιά με δικά τους ντελίβερι. Είναι λίγο δικαιολογία αυτό που λες. Θεωρώ ότι όσοι παραγγέλνουν από πλατφόρμες το κάνουν κυρίως γιατί θέλουν να πληρώσουν με κάρτα. 3 ώρες πριν, james01gr είπε στην περιοχή μου είναι κάποιοι στην εστίαση εκτός πλατφόρμας που έχουν και πολύ καλή ποιότητα και δεν είναι σε πλατφόρμα. Κι εμένα το ίδιο. Και είναι αυτοί που έχουν την περισσότερη δουλειά και στην ουσία δεν έχουν ανάγκη από την εξτρα δουλειά της πλατφόρμας. Ένα συνοικιακό σουβλατζίδικο έχει 3-4 δικά του ντελίβερι και είναι εκτός πλατφόρμας. Η αναμονή είναι 30-45΄ να σου το φέρει γιατί έχει πάρα πολύ δουλειά. Τι ανάγκη έχει την πλατφόρμα που θα του τρώει 20% προμήθεια για κάθε παραγγελία; Όσοι είναι σε πλατφόρμα χωρίς δικό τους ντελίβερι είναι συνήθως νέα μαγαζιά που δεν τα ξέρει ο κόσμος και για να μην μπουν στο ρίσκο να χτίσουν μόνοι τους πελατεία, μπαίνουν στην πλατφόρμα αναγκαστικά για να τους φέρει δουλειά. Οι παλιοί και "δυνατοί" έχουν δικά τους ντελίβερι είτε είναι σε πλατφόρμα είτε όχι.
Anastazio Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24%φπα,τουλαχιστον 22% φορο εισοδηματος,1% επισης χαλαρα να παρει και η τραπεζα το μεροκαματο της,προμηθεια πλατφορμας τουλαχιστον 7-10%....ετσι προχειρα προχειρα με την οικονομια που παει σβιιιιιιιν θα πληρωνετε ενα ταλιρο το σουβλακι και θα λετε και ευχαριστω!Ολοι στο payroll του κουλη! Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2024 από Anastazio 2 1 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Άρα η λύση για χαμηλές τιμές είναι να δουλεύουν ολα τα μαγαζιά μαύρα και να πηδάνε τους μισθωτούς στη φορολογία. Α και μη ξεχάσουμε να ζητήσουμε υγεία και παιδεία επιπέδου Σκανδιναβίας minimum, για να μη πω Σιγκαπούρης. 7 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα