surveyor81 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα. Δεν παραγγέλνω πολύ συχνά από πλατφόρμες αλλά πήγα σήμερα να παραγγείλω από το box και είδε ότι το κατάστημα χρεώνει 2,5€ τη διανομή. Αυτή η χρέωση είναι το μπουρμπουάρ του διανομέα ή κάποια εξτρά χρέωση?
smpt Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Σιγά μην είναι μπουρμπουάρ. Μεταφορικά είναι και τα βάζουν/θα τα βάλουν όλες οι πλατφόρμες.
haris_216 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Tip δεν είναι σε καμία περίπτωση. Είναι χρέωση που έχει το κατάστημα για διανομή και διαφοροποιείται ανάλογα το κατάστημα (δεν είναι fix) Προς τα παρόν δεν είναι σε όλα τα καταστήματα (τουλάχιστον στο efood που ξέρω) αλλά κάποια στιγμή σίγουρα θα παγιωθεί.
surveyor81 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) πάνε καλά? αν πληρώσεις 2,5€ μεταφορικά για ποιο λόγο να δώσεις το μπουρμπουάρ? Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2024 από surveyor81 1
Neptu Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 στην αρχή ξεκίνησαν λίγα καταστήματα να χρεώνουν. Κάθε φορά που κοιτάω στην πλατφόρμα βλέπω όλο και περισσότερα. Λογικά σε λίγο καιρό τα περισσότερα (αν όχι όλα) θα χρεώνουν. Ή αν δε χρεώνουν θα έχουν ελάχιστη παραγγελία 7-8+€. Που αρκετοί έχουν ανεβάσει και την ελάχιστη ήδη. Προσωπικά έχω ρίξει άκυρο σε αρκετά καταστήματα λόγω αυτής της χρέωσης, Να γίνει μια μεγάλη παραγγελία οκ "χάνεται" το ποσό. Αλλά αν είναι κάτι να κοστίζει 5€ και να μου κολλήσουν άλλα 2€, Ε θα πάω παρακάτω. Μπορεί και αυτοί να μη βγαίνουν και να έχουν το δίκιο τους αλλά δε βλέπω να προχωράει και πολύ αυτό. Τουλάχιστον στην περίπτωση μου. Το τελευταίο διάστημα προτιμώ να βγαίνω μια βόλτα όταν είμαι στη δουλειά και να αγοράζω κάτι από τα διπλανά καταστήματα (ευτυχώς υπάρχουν και καφε και σουβλατζίδικα σε σχετικά κοντινή απόσταση) από το να παραγγέλνω. Προβλέπω αυτό να γίνεται και να αγοράζω μόνο από τους δίπλα, θα κοπούν τελείως οι παραγγελίες. Μόλις τώρα, surveyor81 είπε πάνε καλά? αν πληρώσεις 2,5€ μεταφορικά για ποιο λόγο να δώσεις το μπουρμπουάρ? καλά μη πιάσουμε κουβέντα για το tip. Αυτό είναι άλλη ιστορία. Εγώ δε καταλαβαίνω γενικά γιατί να δώσεις tip από τη στιγμή που αυτή είναι η δουλειά του. (εκτός απο εξαιρέσεις) 8
haris_216 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 3 λεπτά πριν, surveyor81 είπε πάνε καλά? αν πληρώσεις 2,5€ μεταφορικά για ποιο λόγο να δώσεις το μπουρμπουάρ? Υποτίθεται ότι το tip είναι ανάμεσα σε σένα και τον διανομέα, άσχετα από το τι έγινε με την επιχείρηση. Δηλαδή μπορεί να είσαι ευχαριστημένος με την επιχείρηση αλλά ο ντελιβεράς να είναι κακότροπος και να μη θες να δώσεις κάτι ή αντίθετα η επιχείρηση να αποδειχτεί για μπάτσες αλλά ένας χαμογελαστός και ευγενικός διανομέας να σε κάνει να θέλεις να του δώσεις tip. Τουλάχιστον εγώ έτσι λειτουργώ. Τώρα ως προς την πρόσθετη χρέωση ίσως να μας ταρακουνήσει κάποια στιγμή και να δούμε μήπως βγάλουμε εκτός τον "μεσάζοντα" (πλατφόρμες) που τελικά "τα παίρνει" από παντού (επιχείρηση/πελάτη) και προφανώς αποτελεί λόγο (όχι τον μοναδικό) ανόδου των σχετικών τιμών ΥΓ Επειδή έχω ξαναθίξει το θέμα ξέρω ότι θα αρχίσουν τώρα τα σχόλια για το πόσο ωραία είναι η παραγγελία μέσω πλατφόρμας, πόσο "δύσκολη" η τηλεφωνική επικοινωνία με το σουβλατζίδικο/πιτσαρία/κινέζικο και τελικά πόσο δεν ζούμε χωρίς αυτούς. Οπότε...πλερώ 1
Give-me-a-hit Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Εκοψα κι εγω το εξω. Μονο στην ιδεα μπορω να παω διπλα στο σουπερ μαρκετ, να αγορασω ετοιμο γυρο , να τον πεταξω μεσα στο air fryer με πατατουλες μαζι, και πιο φθηνα θα μου βγει, και πιο γρηγορα, και πιο φτηνα. Απο δω και περα φαγητο εξω μονο στην αναγκη ή με παρεα. 1
haris_216 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 16 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε Εκοψα κι εγω το εξω. Μονο στην ιδεα μπορω να παω διπλα στο σουπερ μαρκετ, να αγορασω ετοιμο γυρο , να τον πεταξω μεσα στο air fryer με πατατουλες μαζι, και πιο φθηνα θα μου βγει, και πιο γρηγορα, και πιο φτηνα. Απο δω και περα φαγητο εξω μονο στην αναγκη ή με παρεα. Προσωπικά δεν απορρίπτω το "απ' έξω". Απλά θα πάω μέσω πλατφόρμας μόνο σε "ανάγκη". Δηλαδή έχω κόσμο στο σπίτι και δεν θέλω να τους αφήσω για να τρέχω στο σουβλατζίδικο αλλά και οι παραγγελίες/προτιμήσεις είναι πολλές και διαφορετικές (με τζατζίκι, χωρίς κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, κλπ). Αλλιώς πάω εγώ και περπατάω και λιγάκι. Ή τουλάχιστον επικοινωνώ απευθείας με το μαγαζί Αυτό το πράγμα που βλέπω να έρχεται delivery σε γείτονες για 1 ή 2 καφέδες (από 1 από τα 4 καφέ που είναι σε απόσταση κυριολεκτικά 2 ή 3 τετράγωνα) πραγματικά με τρελαίνει. Οκ, δικαίωμά τους αλλά απ' όπου και να το πιάσεις έχει "κόστος". Οικονομικό, οικολογικό, κοινωνικό αλλά και σωματικό. Στο τέλος θα καταλήξουμε όλοι σαν αυτούς στο wall-e 3 3
Give-me-a-hit Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Προσωπικά δεν απορρίπτω το "απ' έξω". Απλά θα πάω μέσω πλατφόρμας μόνο σε "ανάγκη". Δηλαδή έχω κόσμο στο σπίτι και δεν θέλω να τους αφήσω για να τρέχω στο σουβλατζίδικο αλλά και οι παραγγελίες/προτιμήσεις είναι πολλές και διαφορετικές (με τζατζίκι, χωρίς κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, κλπ). Αλλιώς πάω εγώ και περπατάω και λιγάκι. Ή τουλάχιστον επικοινωνώ απευθείας με το μαγαζί Αυτό το πράγμα που βλέπω να έρχεται delivery σε γείτονες για 1 ή 2 καφέδες (από 1 από τα 4 καφέ που είναι σε απόσταση κυριολεκτικά 2 ή 3 τετράγωνα) πραγματικά με τρελαίνει. Οκ, δικαίωμά τους αλλά απ' όπου και να το πιάσεις έχει "κόστος". Οικονομικό, οικολογικό, κοινωνικό αλλά και σωματικό. Στο τέλος θα καταλήξουμε όλοι σαν αυτούς στο wall-e ΠΟΤΕ δεν πηρα καφε παραγγελια στο σπιτι. και αναρωτιεμαι ποιος το κανει.... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 30 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε Εκοψα κι εγω το εξω. Μονο στην ιδεα μπορω να παω διπλα στο σουπερ μαρκετ, να αγορασω ετοιμο γυρο , να τον πεταξω μεσα στο air fryer με πατατουλες μαζι, και πιο φθηνα θα μου βγει, και πιο γρηγορα, και πιο φτηνα. Απο δω και περα φαγητο εξω μονο στην αναγκη ή με παρεα. Oτι πιο άθλιο ο έτοιμος γύρος απο ΣΜ. 1
haris_216 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Oτι πιο άθλιο ο έτοιμος γύρος απο ΣΜ. Δεν θα διαφωνήσω ότι δεν αποτελεί την επιτομή της ποιότητας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο γύρος στα περισσότερα σουβλατζίδικα είναι καλύτερος. Ή ότι βοηθάνε την "ποιότητά" του τα καθημερινά βάλε-βγάλε στην κατάψυξη. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μόλις τώρα, haris_216 είπε Δεν θα διαφωνήσω ότι δεν αποτελεί την επιτομή της ποιότητας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο γύρος στα περισσότερα σουβλατζίδικα είναι καλύτερος. Ή ότι βοηθάνε την "ποιότητά" του τα καθημερινά βάλε-βγάλε στην κατάψυξη. Και τα δύο άθλια,και του σουβλατζίδικου νομίζω ότι ειναι παράνομο να μπαίνει ψυγείο αφού έχει μπει στην φωτιά.
haris_216 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Και τα δύο άθλια,και του σουβλατζίδικου νομίζω ότι ειναι παράνομο να μπαίνει ψυγείο αφού έχει μπει στην φωτιά. Άσχετα αν είναι ή όχι παράνομο (δεν το γνωρίζω) είναι η συνήθης πρακτική των περισσοτέρων. Ή μήπως πιστεύεις ότι η γκουμούτσα που περιστρέφεται θα έχει τελειώσει ως το βράδυ; Οι ελάχιστοι που δεν το βάζουν-βγάζουν κατάψυξη είναι αυτοί που ήδη έχουν όνομα για καλό γύρο, πιθανότατα ήδη έχουν αναφερθεί σε καταχωρήσεις σε άρθρα (πχ γαστρονόμος) και σίγουρα προς το βραδάκι θα διώχνουν κόσμο αφού θα έχει τελειώσει ο γύρος. Όταν μπορείς να παραγγείλεις "πίτα γύρο χοιρινό" στις 22:30 και ποτέ δεν "τρως" άκυρο, σημαίνει ότι ότι απόθεμα μείνει...κατάψυξη για αύριο
alefther Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 2 ώρες πριν, surveyor81 είπε Καλησπέρα. Δεν παραγγέλνω πολύ συχνά από πλατφόρμες αλλά πήγα σήμερα να παραγγείλω από το box και είδε ότι το κατάστημα χρεώνει 2,5€ τη διανομή. Αυτή η χρέωση είναι το μπουρμπουάρ του διανομέα ή κάποια εξτρά χρέωση? Η πλατφορμα βγαζει τα λεφτα της χρεωνοντας το καταστημα μια προμηθεια για την παραγγελια (οπως κανουν ολες οι πλατφορμες, skroutz κλπ) Καποια καταστηματα εχουν διπλο τιμοκαταλογο (αλλο για παραγγελια απευθειας απο το καταστημα, αλλο για μεσω πλατφορμας) αλλα καταστηματα βαζουν μια χρεωση ανα παραγγελια μεσω πλατφορμας. Ο τζαμπας πεθανε
Give-me-a-hit Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, alefther είπε (αλλο για παραγγελια απευθειας απο το καταστημα, αλλο για μεσω πλατφορμας) αυτο απαγορευεται αυστηρα και ειναι στο συμβολαιο. Η τιμη ιδια παντου. ο λογος που μπηκε η εξτρα χρεωση, ειναι γιατι αλλιως δεν θα μπαινανε στις πλατφορμες καποια ηδη μεγαλα μαγαζια. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2024 από Give-me-a-hit 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα