Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολες και ολους,

Ερωτηση για γνωστες η αν εχετε παρομια εμπειρια.

Θα βαλουμε σκεπαστρο σε ενα μπαλκονι και εχουμε μιλησει με διαφορους μηχανικους, κατασκευαστες κτλ. Ο καθενας προτείνει και αλλο υλικο και θα ηθελα να μαζεψω γνωμες και απο εδω. Οι επιλογες που εχω ακουσει ως τωρα:

• Πλαινο πανελ
  • Πολυκαρβονικα φυλλα
  • Πλεξιγκλας
  • Τζαμι διπλο με αλουμινια

Φυσικα διαφερουν σε τιμες μεταξυ τους και το τελευταιο δινει και την δυνατοτητα να ειναι και ανοιγομενο αλλα τελος παντων οποιαδηποτε γνωση/γνωμη/εμπειρια θα ηταν χρησιμη.

Δημοσ.

Καλησπερα,
δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα απο την περιγραφη.

Θα βαλετε σκεπαστρο, σκεπαστρο & πλαινα πανελ ή σκεπαστρο & πλαινα πανελ και τζαμι (να το κλεισετε εντελως);

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Καλησπερα,
δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα απο την περιγραφη.

Θα βαλετε σκεπαστρο, σκεπαστρο & πλαινα πανελ ή σκεπαστρο & πλαινα πανελ και τζαμι (να το κλεισετε εντελως);

Οχι μιλαω μονο για το σκεπαστρο και ολες αυτες οι λυσεις ειναι για σκεπαστρο που θα κουμπωσουν πανω στις σιδεριες που θα κατασκευαστουν (ακομα και το "πλαινο" πανελ μας το προτειναν για σκεπαστρο). 

Στο πλαι θα μπουν αλουμινια/τζαμια αυτο ειναι οκ. 

Δημοσ.

1) Κάποιες από τις λύσεις που αναφέρεις προσθέτουν πολύ βάρος σε ένα απλό μπαλκόνι που δε στηρίζεται σε κολώνες και από τις τέσσερις πλευρές, όπως μια εσοχή/ημιυπαίθριος. Πιθανότατα να τοποθετήσεις και κάποια βαριά έπιπλα. Θα πρέπει να ελέγξεις προσεκτικά τη στατικότητά του.

2) Πολεοδομικά επιτρέπεται μεν το κλείσιμο ενός μπαλκονιού αλλά με προϋποθέσεις, όπως να μην το ενοποιήσεις με το χώρο που εξυπηρετεί, να μην επέμβεις δηλαδή στην υπάρχουσα εξωτερική τοιχοποιία.

Επιπλέον, αν σκοπεύεις σε ολοκληρωτικό κλείσιμο μπαλονιού σε πολυκατοικία, τότε αυτό αποτελεί επέκταση του σπιτιού, άρα μεταβολή στην κάλυψη/δόμηση και επομένως είναι νόμιμο μόνον όταν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείς οικοδομική άδεια για "προσθήκη κατ' επέκταση".

3) Αν πρόκειται για κλασικό μπαλκόνι, όλα αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις, ακόμα και αν πολεοδομικά είναι νόμιμα, πιθανότατα να έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις του κανονισμού της πολυκατοικίας που αφορούν την πρόσοψη του κτιρίου και σίγουρα θα απαγορεύουν αλλαγές, οπότε πάλι θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Τσέκαρέ τα όλα αυτά προκαταβολικά, για να μην τρέχεις και δε φτάνεις...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, blitzNikos είπε

1) Κάποιες από τις λύσεις που αναφέρεις προσθέτουν πολύ βάρος σε ένα απλό μπαλκόνι που δε στηρίζεται σε κολώνες και από τις τέσσερις πλευρές, όπως μια εσοχή/ημιυπαίθριος. Πιθανότατα να τοποθετήσεις και κάποια βαριά έπιπλα. Θα πρέπει να ελέγξεις προσεκτικά τη στατικότητά του.

2) Πολεοδομικά επιτρέπεται μεν το κλείσιμο ενός μπαλκονιού αλλά με προϋποθέσεις, όπως να μην το ενοποιήσεις με το χώρο που εξυπηρετεί, να μην επέμβεις δηλαδή στην υπάρχουσα εξωτερική τοιχοποιία.

Επιπλέον, αν σκοπεύεις σε ολοκληρωτικό κλείσιμο μπαλονιού σε πολυκατοικία, τότε αυτό αποτελεί επέκταση του σπιτιού, άρα μεταβολή στην κάλυψη/δόμηση και επομένως είναι νόμιμο μόνον όταν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείς οικοδομική άδεια για "προσθήκη κατ' επέκταση".

3) Αν πρόκειται για κλασικό μπαλκόνι, όλα αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις, ακόμα και αν πολεοδομικά είναι νόμιμα, πιθανότατα να έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις του κανονισμού της πολυκατοικίας που αφορούν την πρόσοψη του κτιρίου και σίγουρα θα απαγορεύουν αλλαγές, οπότε πάλι θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Τσέκαρέ τα όλα αυτά προκαταβολικά, για να μην τρέχεις και δε φτάνεις...

Σε ευχαριστω για την απαντηση - εχει βγει αδεια κανονικα απο μηχανικο οποτε δεν υπαρχει θεμα νομιμοτητας ( δεν θα κλειστει μπροστα μονο στο πλαι και πανω). Ο μηχανικος μου προτεινε το πολυκαρβουνικο αλλα τα συνεργεια που εχουν ερθει μου εχουν πει τις αλλες λυσεις για σκεπαστρο.

Οποτε οσον αφορα το σκεπαστρο αν εχεις καποια εμπειρια/γνωση thanks προκαταβολικα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, john_vam είπε

Καλησπερα σε ολες και ολους,

Ερωτηση για γνωστες η αν εχετε παρομια εμπειρια.

Θα βαλουμε σκεπαστρο σε ενα μπαλκονι και εχουμε μιλησει με διαφορους μηχανικους, κατασκευαστες κτλ. Ο καθενας προτείνει και αλλο υλικο και θα ηθελα να μαζεψω γνωμες και απο εδω. Οι επιλογες που εχω ακουσει ως τωρα:

• Πλαινο πανελ
  • Πολυκαρβονικα φυλλα
  • Πλεξιγκλας
  • Τζαμι διπλο με αλουμινια

Φυσικα διαφερουν σε τιμες μεταξυ τους και το τελευταιο δινει και την δυνατοτητα να ειναι και ανοιγομενο αλλα τελος παντων οποιαδηποτε γνωση/γνωμη/εμπειρια θα ηταν χρησιμη.

Ας πάμε δια της ατόπου απαγωγής.

-Τζάμι διπλό το απορριπτω πολύ βάρος ,  κόστος , τζάμι τόσο μεγάλο πάνω από το κεφάλι σου;;;

-Πλέξιγκλας δεν το συζητώ

-Πλαινό πάνελ λεπτό αν έχει ήλιο-ζέστη και είσαι από κάτω θα χτυπάει η ζέστη στο κεφάλι σου δε θα στέκεσαι.

-Πολυκαρβονικό σκούρο φιμέ θα έβαζα ελαφρύ (έχω σε μπαλκόνι στο εξοχικό 1,10 Χ 4 μήκος) θα πρότεινα διπλό ενισχυμένο. Τέτοιο έχω βάλει είναι λίγο πιο ακριβό αλλά θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση.Καλή μόνο στήριξη πάρε παξιμάδια ασφαλείας γιατί σε μένα όταν είχε δυνατό αέρα πέταγε μία ή δύο βίδες χτυπούσε ελαφρά και ήταν εκνευριστικό.Οταν λέω διπλό εννοώ να μην έχει μονοκόματα τετράγωνα κυψελωτά αλλά να χωρίζουν και στη μέση π.χ. Δεν είναι φιμέ απλά το βάζω ενδεικτικά.

https://www.skroutz.gr/s/39226204/Showood-Polykarmponiko-Fyllo-M2-1xP2m-me-Pachos-16mm-211010-2.html

Δεν μας είπες τι διαστάσεις θα έχει;;;

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ας πάμε δια της ατόπου απαγωγής.

-Τζάμι διπλό το απορριπτω πολύ βάρος ,  κόστος , τζάμι τόσο μεγάλο πάνω από το κεφάλι σου;;;

-Πλέξιγκλας δεν το συζητώ

-Πλαινό πάνελ λεπτό αν έχει ήλιο-ζέστη και είσαι από κάτω θα χτυπάει η ζέστη στο κεφάλι σου δε θα στέκεσαι.

-Πολυκαρβονικό σκούρο φιμέ θα έβαζα ελαφρύ (έχω σε μπαλκόνι στο εξοχικό 1,10 Χ 4 μήκος) θα πρότεινα διπλό ενισχυμένο. Τέτοιο έχω βάλει είναι λίγο πιο ακριβό αλλά θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση.Καλή μόνο στήριξη πάρε παξιμάδια ασφαλείας γιατί σε μένα όταν είχε δυνατό αέρα πέταγε μία ή δύο βίδες χτυπούσε ελαφρά και ήταν εκνευριστικό.Οταν λέω διπλό εννοώ να μην έχει μονοκόματα τετράγωνα κυψελωτά αλλά να χωρίζουν και στη μέση π.χ. Δεν είναι φιμέ απλά το βάζω ενδεικτικά.

https://www.skroutz.gr/s/39226204/Showood-Polykarmponiko-Fyllo-M2-1xP2m-me-Pachos-16mm-211010-2.html

Δεν μας είπες τι διαστάσεις θα έχει;;;

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οταν λες να ειναι διπλο - απλα για να ξερω ο λογος ειναι για καλυτερη μονωση;

Το πλεξιγκλας γιατι με τιποτα;

Οι διαστασεις ειναι περιπου 1.70Χ2.50 μετρα.

Ναι κοιτα το πιο πιθανο ειναι να παω και εγω σε Πολυκαρβονικό - μονες μου ενστασεις ειναι οτι ειναι λιγο ασχημο (να μου πεις τα αλλα ειναι πιο ομορφα τεσπα) και αλλο ενα αρνητικο που μας ειπαν ειναι οτι στη βροχη ακουγεται παρα πολυ.

1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Πανελ πολυουρεθάνης γιατι δεν βάζει; Θελεις να βλεπεις ουρανο.

ακουω και αυτη την προταση απλα δεν ειχε τυχει να μου το προτεινει καποιος - εχεις βαλει; εισαι ευχαριστημενος; 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, john_vam είπε

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οταν λες να ειναι διπλο - απλα για να ξερω ο λογος ειναι για καλυτερη μονωση;

Το πλεξιγκλας γιατι με τιποτα;

Οι διαστασεις ειναι περιπου 1.70Χ2.50 μετρα.

Ναι κοιτα το πιο πιθανο ειναι να παω και εγω σε Πολυκαρβονικό - μονες μου ενστασεις ειναι οτι ειναι λιγο ασχημο (να μου πεις τα αλλα ειναι πιο ομορφα τεσπα) και αλλο ενα αρνητικο που μας ειπαν ειναι οτι στη βροχη ακουγεται παρα πολυ.

ακουω και αυτη την προταση απλα δεν ειχε τυχει να μου το προτεινει καποιος - εχεις βαλει; εισαι ευχαριστημενος; 

Ελαφρύ και γρήγορο στην τοποθέτηση. Ναι εχω βάλει σε ενα διαμέρισμα κεραμύδι με πανελ στην ακρη λογω βάρους, αλλιώς θα έβαζα ολο κεραμίδια.Screenshot_2024-10-22-14-08-59-09_29b563cd0bc4fd07bd0c105b17b28204.jpg.9b8a05c7bb88e460fd5cc66c137a6fea.jpg 

Δημοσ.

Αναλογα και το τι ακριβως θες να κανεις.
Αν δεν θες το φως το ηλιου απο πανω, βαλε πανελ πολυουρεθανης που ειπε ο @NikosKallithea στην οροφη. Το πολυ πολυκαρβονικο κανει ντακα ντουκα στη βροχη, επισης με τον ηλιο βραζει. Το πλεξιγκλας κιτρινιζει μετα απο λιγο καιρο.
Αν βαλεις τζαμι επανω να ξερεις οτι θελεις και τεντα για την σκιαση. Με το πανελ πολυουρεθανης (αν το κοστος ειναι ανασταλτικος παραγοντας) τα γλυτωνεις αυτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιδερένιος σκελετός και Πάνελ Οροφής Πολυουρεθάνης. Αλλιώς ξύλινη κατασκευή και κεραμίδι / ασφαλτόπανο κλπ. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, dbrillis said:

Αν δεν θες το φως το ηλιου απο πανω, βαλε πανελ πολυουρεθανης που ειπε ο @NikosKallithea στην οροφη. Το πολυ πολυκαρβονικο κανει ντακα ντουκα στη βροχη, επισης με τον ηλιο βραζει. Το πλεξιγκλας κιτρινιζει μετα απο λιγο καιρο.
Αν βαλεις τζαμι επανω να ξερεις οτι θελεις και τεντα για την σκιαση. Με το πανελ πολυουρεθανης (αν το κοστος ειναι ανασταλτικος παραγοντας) τα γλυτωνεις αυτα.

Επειδή κι εμένα με ενδιαφερει κάτι τέτοιο (με πάνελ οροφής εννοώ), μπορεί αν έχει φάρδος κάνα μέτρο να μπει χωρίς κολώνες κάτω; 

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Πολυ κατατοπιστικος οπως και οι υπολοιποι thank you. Νομιζω οτι θα ειμαι οκ με το φως γιατι ετσι και αλλιως τωρα που υπαρχει το μπαλκονι ειναι σχεδον παντα με πατζουρι. Οποτε ισως αυτο που λετε το πανελ πολυουρεθανης ειναι καλη λυση. Το τζαμι θα ηταν καλο σιγουρα αλλα λογικα θα ξεφευγει το κοστος και ειναι και το θεμα με το βαρος.

Ξερει κανεις αν μπορει ενα κομματι να κοπει και να μπει ανοιγομενο παραθυρο οροφης στο πανελ; (δεν ειναι deal breaker απλα σκεφτομαι ολες τις εναλλακτικες.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, vins είπε

Επειδή κι εμένα με ενδιαφερει κάτι τέτοιο, μπορεί αν έχει φάρδος κάνα μέτρο να μπει χωρίς κολώνες κάτω; 

Ψάξε για φουρουσι   Ανάλογα με το βάρος που θα μπορεί να παίσει πάνω του (πχ χιόνι) υπολογίζεις και την στιβαρότητα Μπορεις να παραγγείλεις σε σιδερά από στρατζσριστο Ενδεικτικά

image.jpeg.a8149dd120c285db320bb1188f06717a.jpeg

Επεξ/σία από hp8
  • Like 3
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, vins είπε

Επειδή κι εμένα με ενδιαφερει κάτι τέτοιο (με πάνελ οροφής εννοώ), μπορεί αν έχει φάρδος κάνα μέτρο να μπει χωρίς κολώνες κάτω; 

Φυσικά και δεν γινεται. Μέχρι 20-30 πόντους γίνεται. Μετά θέλει στήριξη. Φουρούσι / κολόνα κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...