chris_g92 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Εχω ένα setup με μια gigabyte b660 gaming x ddr4 + i5 12400f. Σκέφτηκα να αναβαθμίσω μόνο cpu μιας και στην θεωρία μπαίνει στην μητρική μου. Ομως αξίζει τον κόπο; Δεν εχω καθολου ιδέα αν η μητρική αυτή θα δουλέψει σωστά με το παραπάνω ρεύμα που θα θέλει ο 14700(το tdp ειναι πολυ παραπάνω απο τον i5 που έχω). Επίσης για ψύξη έχω μια Be Quiet Pure Rock 2 η οποία δεν νομίζω οτί μπορεί να τα καταφέρει να κάνει σωστή ψύξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Εισαι σιγουρος οτι θες να μπλέξεις με τσιπακια που μεχρι πριν 2 μηνες ψοφαγανε, επειδη η Ιντελ δεν ηξερε τι εκανε με τις τάσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_g92 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 1 hour ago, kostas_anes said: Εισαι σιγουρος οτι θες να μπλέξεις με τσιπακια που μεχρι πριν 2 μηνες ψοφαγανε, επειδη η Ιντελ δεν ηξερε τι εκανε με τις τάσεις; Φυσικά και δεν θέλω να μπλέξω αλλα ειναι η πιο οικονομική λύση για αναβάθμιση. Και οι non K στους 13-14 gen εχουν θέμα? Ο 12700Κ κοντα στα 260 μετα θεωρεις οτι ειναι καλη αναβάθμιση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Ή 12700k ή 13600k θα επέλεγα προσωπικά στη συγκεκριμένη μητρική. Είναι στα όρια της, μα με καλό αερισμό και διαχείριση θεωρώ θα πάρεις το μέγιστο των επιδόσεων των παραπάνω cpu και χωρίς θέματα θερμοκρασιών ή throttle. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_g92 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 7 minutes ago, nickol-us said: Ή 12700k ή 13600k θα επέλεγα προσωπικά στη συγκεκριμένη μητρική. Είναι στα όρια της, μα με καλό αερισμό και διαχείριση θεωρώ θα πάρεις το μέγιστο των επιδόσεων των παραπάνω cpu και χωρίς θέματα θερμοκρασιών ή throttle. Ο 14600κ ειναι και αυτος με θεματα? Γιατι βλεπω οτι ειναι πιο οικονομικος απο τον 13600Κ. Αν δεν έχει θεματα μηπως με συμφερει αυτός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 19 λεπτά πριν, chris_g92 είπε Ο 14600κ ειναι και αυτος με θεματα? Γιατι βλεπω οτι ειναι πιο οικονομικος απο τον 13600Κ. Αν δεν έχει θεματα μηπως με συμφερει αυτός. Αποδεδειγμενα ολοι ειχαν θεματα, ειδικα οι K. Προσωπικα δεν θα εμπιστευομουν 13η-14η γενια. Δες για 12700-900 αν θες το κατιτις παραπανω. Ουτως η αλλως αν εισαι σε 12η γενια, οι 13-14ης δεν δινουν κατι πολυ παραπανω, περα απο το τι μπορεις να πετυχεις με ενα καλο overclock (ξερω οτι δεν εχεις ξεκλειδωτη μητρικη, απλα στο αναφερω). Αν την παλευεις ακομα με τον 12400, μαζεψε σιγα σιγα κανα φραγκο να πας σε νεα γενια που βγαινει τωρα ή σε αντιστοιχο AMD. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, chris_g92 είπε Εχω ένα setup με μια gigabyte b660 gaming x ddr4 + i5 12400f. Σκέφτηκα να αναβαθμίσω μόνο cpu μιας και στην θεωρία μπαίνει στην μητρική μου. Ομως αξίζει τον κόπο; Δεν εχω καθολου ιδέα αν η μητρική αυτή θα δουλέψει σωστά με το παραπάνω ρεύμα που θα θέλει ο 14700(το tdp ειναι πολυ παραπάνω απο τον i5 που έχω). Επίσης για ψύξη έχω μια Be Quiet Pure Rock 2 η οποία δεν νομίζω οτί μπορεί να τα καταφέρει να κάνει σωστή ψύξη. Τι χρήση θες να κάνεις το pc? απ τη στιγμή που έχεις έτοιμο το setup εγώ στη θέση σου θα έκανα αναβάθμιση χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού με σχετικά λίγα λεφτά θα πάρεις καλές επιδόσεις... σε περίπτωση καινούργιου build το AM5 θα ήταν προτιμότερη επιλογή Απλά βάλε το τελευταίο bios update και κανε και λίγο UV άμα δεν αισθάνεσαι άνετα ...ααααν πέσεις σε ελαττωματικό cpu η intel θα στον αλλάξει σίγουρα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_g92 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Σε ευχαριστώ πολύ. Σκέφτηκα την αναβάθμιση γιατί πάει πολύ φτηνά. Ούτε ραμ ούτε μητρική. Με έναν από τους παραπάνω επεξεργαστές τραβάει κάμποσο καιρό ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου On 22/10/2024 at 10:04, chris_g92 said: Εχω ένα setup με μια gigabyte b660 gaming x ddr4 + i5 12400f. Σκέφτηκα να αναβαθμίσω μόνο cpu μιας και στην θεωρία μπαίνει στην μητρική μου. Ομως αξίζει τον κόπο; Δεν εχω καθολου ιδέα αν η μητρική αυτή θα δουλέψει σωστά με το παραπάνω ρεύμα που θα θέλει ο 14700(το tdp ειναι πολυ παραπάνω απο τον i5 που έχω). Επίσης για ψύξη έχω μια Be Quiet Pure Rock 2 η οποία δεν νομίζω οτί μπορεί να τα καταφέρει να κάνει σωστή ψύξη. Έχω ένα σύστημα με την ίδια μητρική και έναν Core i3 12100 και σκεπτόμουν τον 12700Κ, αλλά τώρα σκέπτομαι μήπως βάλω κάτι παραπάνω και πάω σε ΑΜ5. Θα περιμένω και Black Friday να δω αν παίξει κάτι εκεί αλλά Gen 13/14 δεν θα το σκεπτόμουν μετά από αυτά που έγιναν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2 hours ago, Aten-Ra said: Έχω ένα σύστημα με την ίδια μητρική και έναν Core i3 12100 και σκεπτόμουν τον 12700Κ, αλλά τώρα σκέπτομαι μήπως βάλω κάτι παραπάνω και πάω σε ΑΜ5. Θα περιμένω και Black Friday να δω αν παίξει κάτι εκεί αλλά Gen 13/14 δεν θα το σκεπτόμουν μετά από αυτά που έγιναν. Εγώ 14600k (καινούριο, όχι μεταχειρισμένο) θα αγόραζα σήμερα με κλειστά μάτια (ως αναβάθμιση, αν είχα 12ης γενιάς). Ψήνομαι και για 14700k, αλλά πρέπει να αγοράσω και μεγαλύτερη υδρόψυξη, έξοδα και φασαρία. Θα το αφήσω για λίγο αργότερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα