Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 17 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε Μακάρι να ήταν τόσο απλό, η πρώτη που χακαραν είναι η μητέρα μου η οποία την χακαραν απο μια θεία της και την θεία από αλλού και πάει λέγοντας. Άκρη δεν βγαίνει όπως καταλαβαίνεις. Δεν ξέρω πως ξέρανε το username ξέρουν βέβαια το κινητό απο το viber. Για τα υπόλοιπα είναι οι απαντήσεις που ψάχνω και γω και δεν μπορώ να βρω άκρη πουθενά. Δεν έχω λογαριασμό στην ΕτΕ και δοκιμάζω πως γίνεται Οταν δεν έχω το username βγάζει το "Ανακτήστε τους κωδικούς σας Έχετε άμεσα διαθέσιμη τη χρεωστική σας κάρτα από την Εθνική Τράπεζα (Mastercard ή VISA), καθώς θα τη χρειαστείτε στην ανάκτηση των κωδικών σας." Και μετά Εισάγετε τον αριθμό και το ΡΙΝ της χρεωστικής σας κάρτας Αποδεκτές κάρτες Αριθμός κάρτας Αριθμός κάρτας PIN: Αρα ξέρουν και την κάρτα σου και το πιν για να κάνουν ανάκτηση username. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos_Anastas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, GREGORYMO said: Μια απορία έχω ΕΓΩ: Υπάρχει η έννοια του εναλλακτικού κινητού? στο μειλ υπάρχει ναι. Στο viber μάλλον όχι υποθέτω αλλα εκείνη την στιγμή δεν πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό μου ξαναλέω 14 minutes ago, Ukforthemoment said: Δεν έχω λογαριασμό στην ΕτΕ και δοκιμάζω πως γίνεται Οταν δεν έχω το username βγάζει το "Ανακτήστε τους κωδικούς σας Έχετε άμεσα διαθέσιμη τη χρεωστική σας κάρτα από την Εθνική Τράπεζα (Mastercard ή VISA), καθώς θα τη χρειαστείτε στην ανάκτηση των κωδικών σας." Και μετά Εισάγετε τον αριθμό και το ΡΙΝ της χρεωστικής σας κάρτας Αποδεκτές κάρτες Αριθμός κάρτας Αριθμός κάρτας PIN: Αρα ξέρουν και την κάρτα σου και το πιν για να κάνουν ανάκτηση username. Ξαναλέω. Δεν έγινε ανάκτηση κωδικού, μπήκαν με τους κωδικούς. Αν γινόταν ανάκτηση δεν θα μπορούσα να μπω εγώ. Ούτε τα στοιχεία της κάρτας ήξεραν γιατί τα ζήτησαν αργότερα, όταν συνδέθηκαν, από την τράπεζα όπου στέλνονται στο viber. 16 minutes ago, nhzt said: και ψάχνεις να βρεις πως οι απατεώνες βρήκαν usrrname και Password; Αυτό σε απασχολεί ή ψάχνεις δικαιολογίες; Ναι; Να μην με απασχολεί πως εκτέθηκαν τα στοιχεία μου και αν έχει ευθύνη η τράπεζα σε αυτό, συνεπώς και στην ανάληψη των χρημάτων μου; Είναι σοβαρή ερώτηση αυτή ή τρολλάρεις; Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από Nikos_Anastas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε στο μειλ υπάρχει ναι. Στο viber μάλλον όχι υποθέτω αλλα εκείνη την στιγμή δεν πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό μου ξαναλέω Ξαναλέω. Δεν έγινε ανάκτηση κωδικού, μπήκαν με τους κωδικούς. Αν γινόταν ανάκτηση δεν θα μπορούσα να μπω εγώ. Ούτε τα στοιχεία της κάρτας ήξεραν γιατί τα ζήτησαν αργότερα, όταν συνδέθηκαν, από την τράπεζα όπου στέλνονται στο viber. Που τους βρήκαν τους κωδικούς όμως και μπήκαν; Κάτι δεν κολλάει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos_Anastas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 1 minute ago, Ukforthemoment said: Που τους βρήκαν τους κωδικούς όμως και μπήκαν; Κάτι δεν κολλάει. Άμα ήξερα δεν θα έκανα το post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Nikos_Anastas είπε Άμα ήξερα δεν θα έκανα το post. Κάτι σου έχει ξεφύγει τότε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos_Anastas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Just now, Ukforthemoment said: Κάτι σου έχει ξεφύγει τότε. Για πες μου εσύ τότε, δεν είδα κάποιον να μπορεί να εξηγήσει χωρίς να λεει τα δικά του αγνοώντας ολόκληρη την ιστορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε Για πες μου εσύ τότε, δεν είδα κάποιον να μπορεί να εξηγήσει χωρίς να λεει τα δικά του αγνοώντας ολόκληρη την ιστορία. Αν ήξερα θα σου έλεγα,δεν θα το κράταγα κρυφό. Λέγοντας ότι κάτι σου έχει ξεφυγει εννοώ ότι κάτι ακόμα έχει γίνει που δεν το έχεις συνδέσει.Πχ pos ή ΑΤΜ με skimmer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε στο μειλ υπάρχει ναι. Στο viber μάλλον όχι υποθέτω αλλα εκείνη την στιγμή δεν πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό μου ξαναλέω Δεν έχει σχέση το Viber. Το Viber είναι το μέσον. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με 1 αριθμό κινητού που ΕΣΥ δηλώνεις και μάλιστα είναι μοναδικός. Δηλαδή ΔΕΝ μπορείς ανά πάσα στιγμή να δηλώσεις κάποιον άλλο. Αν το Viber ΔΕΝ απαντήσει λόγω ότι πχ δεν υπάρχει internet πάει η ειδοποίηση με sms στο κινητό σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nhzt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε στο μειλ υπάρχει ναι. Στο viber μάλλον όχι υποθέτω αλλα εκείνη την στιγμή δεν πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό μου ξαναλέω Ξαναλέω. Δεν έγινε ανάκτηση κωδικού, μπήκαν με τους κωδικούς. Αν γινόταν ανάκτηση δεν θα μπορούσα να μπω εγώ. Ούτε τα στοιχεία της κάρτας ήξεραν γιατί τα ζήτησαν αργότερα, όταν συνδέθηκαν, από την τράπεζα όπου στέλνονται στο viber. Ναι; Να μην με απασχολεί πως εκτέθηκαν τα στοιχεία μου και αν έχει ευθύνη η τράπεζα σε αυτό, συνεπώς και τράβηξαν τα λεφτά; Είναι σοβαρή ερώτηση αυτή ή τρολλάρεις; Να τρολλαρω; Πήρες απάντηση από την τράπεζα ότι φταις εσύ που έδωσες έγκριση και μου λες αν τρολλαρω; Δηλαδη, σου ήρθε ένα μήνυμα να εγκρίνεις μια συναλλαγή, εσύ την αποδέχθηκες και μου λες αν είναι σοβαρή η ερώτηση μου; πας καλά; Οταν σου λένε ότι το username και το Password μπορούν να διαρρεύσουν από επιθέσεις χακερ, εσύ τι δεν καταλαβαίνεις; τι παραπάνω ψάχνεις να μαθεις; Είναι κάτι που γίνεται καθημερινά στον πλανήτη αυτό και συ ρωτάς και ξαναρωτας πως έγινε αυτό... Έχουν υποκλαπει και η τράπεζα δεν φέρει ευθύνη επειδή έδωσες έγκριση. Πόσο πιο λιανά να στο κάνω για να καταλάβεις αυτά που καταλαβαίνει όλος ο κόσμος; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos_Anastas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 1 minute ago, nhzt said: Να τρολλαρω; Πήρες απάντηση από την τράπεζα ότι φταις εσύ που έδωσες έγκριση και μου λες αν τρολλαρω; Δηλαδη, σου ήρθε ένα μήνυμα να εγκρίνεις μια συναλλαγή, εσύ την αποδέχθηκες και μου λες αν είναι σοβαρή η ερώτηση μου; πας καλά; Οταν σου λένε ότι το username και το Password μπορούν να διαρρεύσουν από επιθέσεις χακερ, εσύ τι δεν καταλαβαίνεις; τι παραπάνω ψάχνεις να μαθεις; Είναι κάτι που γίνεται καθημερινά στον πλανήτη αυτό και συ ρωτάς και ξαναρωτας πως έγινε αυτό... Έχουν υποκλαπει και η τράπεζα δεν φέρει ευθύνη επειδή έδωσες έγκριση. Πόσο πιο λιανά να στο κάνω για να καταλάβεις αυτά που καταλαβαίνει όλος ο κόσμος; ακόμα δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι δεν έδωσα έγκριση για συναλλαγή ενώ το έχω πει 40 φορές κυριολεκτικά. Η τράπεζα αν έφταιγε θα το παραδεχόταν; Δεν θα συνεχίσω γιατί υπάρχει κάποιο θέμα στην αντίληψη και δεν μπορώ να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. 4 minutes ago, GREGORYMO said: Δεν έχει σχέση το Viber. Το Viber είναι το μέσον. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με 1 αριθμό κινητού που ΕΣΥ δηλώνεις και μάλιστα είναι μοναδικός. Δηλαδή ΔΕΝ μπορείς ανά πάσα στιγμή να δηλώσεις κάποιον άλλο. Αν το Viber ΔΕΝ απαντήσει λόγω ότι πχ δεν υπάρχει internet πάει η ειδοποίηση με sms στο κινητό σου. Ξαναλέω δεν έδωσα το OTP τραπεζικής συναλλαγής. Αλλά το verfication code του viber. Από την κατοχή του viber συνεχίστηκε όπως αναφέρω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nhzt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε ακόμα δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι δεν έδωσα έγκριση για συναλλαγή ενώ το έχω πει 40 φορές κυριολεκτικά. Η τράπεζα αν έφταιγε θα το παραδεχόταν; Δεν θα συνεχίσω γιατί υπάρχει κάποιο θέμα στην αντίληψη και δεν μπορώ να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Γράφεις : "Μέσα στην βιασύνη μου και τον πανικό που επικρατούσε εκέινη την ώρα της έδωσα τον κωδικό και από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μαρτύριο" Έδωσες ή δεν έδωσες κωδικό για να εκτελεστεί η συναλλαγή; Έτσι όπως το λες όλοι καταλαβαν ότι έδωσες τον κωδικό για να εκτελεστεί η συναλλαγή. Αν έδωσες code verification για το Viber όπως λες, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα για τον απατεώνα... Και φυσικά δεν φταίει η τράπεζα γιατί αυτός που έχει το viber δηλ ο απατεωνας, μπορεί να δίνει εγκρίσεις για συναλλαγές. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από nhzt 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos_Anastas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, nhzt said: Γράφεις : "Μέσα στην βιασύνη μου και τον πανικό που επικρατούσε εκέινη την ώρα της έδωσα τον κωδικό και από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μαρτύριο" Έδωσες ή δεν έδωσες κωδικό για να εκτελεστεί η συναλλαγή; Δεν είναι κωδικός συναλλαγής τράπεζας δεν ειναι το OTP "έγκρίνεται την ταδε συναλλαγή με το OTP 123456" το πιάνουμε λίγο αυτό; Έδωσα το verification code που στέλνει στο sms το viber για να συνδεθείς στο account σου (του viber). Αναγνωρίζω αυτό σαν λάθος, αλλά πως απο εκέι φτάσαμε να έχουμε πρόσβαση στα credentials του τραπεζικού λογαριασμού αποτελέι μυστήριο χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν φταίω εγώ ή η τράπεζα. Η τράπεζα λέει ότι αποκτήθηκαν ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ από phising αλλά εξήγεισα γιατί είναι σχεδόν απίθανο να έγινε έτσι. Αν διαφωνείς κάπου με το σημείο που εξηγώ πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε. 10 minutes ago, nhzt said: Γράφεις : "Μέσα στην βιασύνη μου και τον πανικό που επικρατούσε εκέινη την ώρα της έδωσα τον κωδικό και από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μαρτύριο" Έδωσες ή δεν έδωσες κωδικό για να εκτελεστεί η συναλλαγή; Έτσι όπως το λες όλοι καταλαβαν ότι έδωσες τον κωδικό για να εκτελεστεί η συναλλαγή. Αν έδωσες code verification για το Viber όπως λες, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα για τον απατεώνα... Και φυσικά δεν φταίει η τράπεζα γιατί αυτός που έχει το viber δηλ ο απατεωνας, μπορεί να δίνει εγκρίσεις για συναλλαγές. On 21/10/2024 at 23:06, Nikos_Anastas said: viber μου ζητήθηκε το verification code που στάλθηκε απο το viber και καλα επειδή είχε βάλει το δικό μου κινητό ως εναλλακτικό και το δικό της μπλόκαρε από τις πολλές προσπάθειες Αυτό ακολουθεί πιο πριν. Νομίζω είμαι ξεκάθαρος οταν λεω verification code του VIBER, όχι το OTP της εθνικής. Αν βαριέσαι να διαβάσεις όλο το κείμενο βγάζεις δικά σου συμπεράσματα όμως. Οι πιο πολλοί κατάλαβαν τι εννοούσα για όσους δεν το έκαναν πιστεύω ήμουν αρκετά σαφής από την αρχική μου απάντηση αλλά έχω δώσει και άλλες 40 που το εξηγώ σαν να μιλάω σε καθυστερημένο. 15 minutes ago, nhzt said: Και φυσικά δεν φταίει η τράπεζα γιατί αυτός που έχει το viber δηλ ο απατεωνας, μπορεί να δίνει εγκρίσεις για συναλλαγές. Ωραία συμφωνούμε ότι για τις εγκρίσεις φταίω εγώ. Για την υπκλοπή των στοιχείων ποιος φταίει και γιατί. Αυτό είναι το σημείο που επικεντρώνομαι P.S μην κάνεις edit τις απαντήσεις αλλάζοντας τελείως το νόημα του αρχικού post. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από Nikos_Anastas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nhzt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε Δεν είναι κωδικός συναλλαγής τράπεζας δεν ειναι το OTP "έγκρίνεται την ταδε συναλλαγή με το OTP 123456" το πιάνουμε λίγο αυτό; Έδωσα το verification code που στέλνει στο sms το viber για να συνδεθείς στο account σου (του viber). Αναγνωρίζω αυτό σαν λάθος, αλλά πως απο εκέι φτάσαμε να έχουμε πρόσβαση στα credentials του τραπεζικού λογαριασμού αποτελέι μυστήριο χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν φταίω εγώ ή η τράπεζα. Η τράπεζα λέει ότι αποκτήθηκαν ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ από phising αλλά εξήγεισα γιατί είναι σχεδόν απίθανο να έγινε έτσι, αν διαφωνείς κάπου με το σημείο που εξηγώ πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Και γιατί δεν κάνεις μια αγωγή προς την τράπεζα να διευκρινησει η ίδια τους λόγους της απόρριψης της ευθύνης της, ώστε να έχεις και γραπτά την απάντηση της. Υπ όψιν ότι άλλο η αγωγή και άλλο η μήνυση. Η αγωγή είναι σαν ερώτηση που απευθύνεται σε κάποιον χωρίς να μεσολαβήσει δικαστήριο. Με ένα καλό δικηγόρο, τον οποίο θα ρωτήσεις πρώτα πόσο θα πάρει γι αυτή την αγωγή, νομίζω θα πάρεις τις απαντήσεις που θελεις. Αν ο δικηγόρος βρει πάτημα ή κάποιο κενό στη διαδικασία ανάληψης των χρημάτων, τότε θα υποβάλει μήνυση κατά πάντως υπευθυνου και της τράπεζας φυσικά, θα γίνει δικαστήριο και μπορεί να δικαιωθείς. Συνήθως τα δικαστήρια αν δεν έχουν σαφή στοιχεία, είναι υπέρ των πολιτών. Επίσης, αν έχουν εξαπατηθει και άλλοι, αλλά με τον ίδιο τρόπο όπως και συ και τους γνωρίζεις μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί αγωγή στη τράπεζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2 hours ago, Nikos_Anastas said: Ο τρόπος δράσης δεν δείχνει οργανωμένη επίθεση συγκεκριμένα προς εμένα, μόλις εξαπατήθηκε η μητέρα μου από άλλον γνωστό της στείλανε μηνύματα σε άτομα από ομαδικές του viber ή άλλα που της έστειλαν μήνυμα αφότου συνδέθηκαν καθότι το viber όταν συνδέεσαι από καινούρια συσκευή δεν κανει synch ούτε τις επαφές, ούτε παλιότερα μηνύματα όπως οι περισσότερες εφαρμογές. Εν ολίγοις για να ισχύει αυτό που ισχυρίζεστε θα έπρεπε να είχαν phisarei τους κωδικούς μου καιρό πριν, τυχαία να είδαν ότι ο αριθμός μου είναι στα credentials που έχουν phisarei και να ακολούθησε η απάτη. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να ισχύει και σε όλα τα άλλα άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν/ εξαπάτησαν. Το σενάριο αυτό μου φαίνεται σχεδόν απίθανο , καθώς θα απαιτούσε μια τεράστια database κλεμμένων credentials από phising καθότι όπως είπα έστειλαν σχεδόν σε όποιο άτομο έβλεπαν σε ομαδικές κλπ ( δηλαδή σε όποιο είχαν έκθεση) . Νομίζω δεν έχει κατανοηθεί αυτό. Σίγουρα πάντως δεν ισχύει το να μπορέσανε να μπούνε χωρίς τους κωδικούς σας στο webbanking 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Η υπόθεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μάλλον μας αφορά όλους. Άμα έχει βρεθεί τρόπος οι απατεώνες να τρώνε λεφτά, έστω από μία μόνο τράπεζα, μόνο επειδή πήραν το viber και παρακάμπτοντας όλες τις άλλες δικλείδες, τότε τα πράγματα είναι σκούρα. Αν κάποιοι δεν έχετε ιδέα τι συνέβη και απλά μπαίνετε για να κατηγορήσετε τον οπ σαν 5χρονα που κουνάνε το δάχτυλο για να νιώσουν ανώτεροι, καλύτερα να αποχωρήσετε από το νήμα γιατί έχετε κουράσει. Μπορεί σε ένα μήνα, σε έναν χρόνο ή όποτε να μπει ένας χρήστης που να δώσει τις απαντήσεις που ψάχνουμε, μέχρι τότε καλύτερα το θέμα να είναι ενεργό. Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω ιδιαίτερα αλλά έχω κάποιες απορίες. Από την θεία και την μάνα πόσα λεφτά έφαγαν, και ήταν από την εθνική? Αν έχουν και άλλες τράπεζες, έγινε απόπειρα εκεί και απέτυχε? Η τραπεζική μεταφορά χρημάτων ακόμα και στη υψηλή προτεραιότητα είναι τόσο γρήγορη που δεν έχει κάποιος την ευχέρεια να την ακυρώσει ούτε για το πρώτο μισάωρο? Θα έπρεπε πιστεύω τα λεφτά να δεσμεύονται έστω για λίγες ώρες για τέτοιες περιπτώσεις 1 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις