Artman13 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 μήπως όσοι λογαριασμοί συγγενών χτυπήθηκαν ήταν συν δικαιούχοι και είχαν πρόσβαση απο τον κεντρικό λογαριασμό που είχε γίνει phising?
kage Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εδω εξηγει το θεμα viber εκανα κ γω edit στο πρωτο ποστ μου.. Κ οι 3 τραπεζες στελνουν αυτοματα τα otp/verification μεσω viber κ μονο αν δεν εχεις καν λογαριασμο viber ή ειναι εκτος συνδεσης ερχεται σαν sms Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2024 από kage 4
Nikos_Anastas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Malthador said: Έχω διαβάσει πάνω από δέκα φορές το ποστ σου για να βγάλω νόημα, γιατί αρκετά πράγματα τα γράφεις συγκεχυμένα. Θέλω να σταθώ εδώ όμως για να κατανοήσω ακριβώς τι έχει γίνει: η μαμά σου (και καλά) σου έστειλε μήνυμα στο viber που σου έγραφε να της δώσεις το OTP που σου ήρθε στο Viber γιατί έβαλε το κινητό σου ως εναλλακτικό, μιας και το δικό της μπλόκαρε από τις πολλές προσπάθειες και εσύ το έδωσες έτσι χύμα με αντιγραφή επικόλληση σε άλλο μήνυμα στο Viber; Δεν θεώρησες απαραίτητο να την πάρεις ένα τηλέφωνο πρώτα να συνεννοηθείτε; Συγνώμη, δεν είναι απλά «απερισκεψία» όπως γράφεις παρακάτω, αδιανόητο είναι. Φυσικά και δεν υπάρχει ευθύνη της τράπεζας σε κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σε προστατέψει από το να δώσεις το ΟΤΡ σου σε κάποιον τρίτο. Ακόμα και leak να έχει γίνει στην database της τράπεζας, θα σου πουν ότι γι' αυτό ακριβώς το λόγο έχουν 2FA. δεν έδωσα otp της τράπεζας. Έδωσα το verification code του viber. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να μιλήσω. Αν έχει γίνει leak σε database και έχουν βρεθεί οι κωδικοί μου χωρίς την υπαιτιότητα μου ειναι κομπλέ η τράπεζα επειδή έχουν βαλει 2fa στο viber γιατί τσιγκουνεύονται τα sms? Τι βλακείες λες. 3 hours ago, pp6210 said: επικεντρώνεσαι στο ποσα αλλα ατομα ψάρεψαν και τον συγχρονισμό κ τις επαφές viber... δεν είναι εκεί το θέμα σου.. σου το έκανα πενηνταράκια με 3 bullets, μόνο το πρώτο μένει να συζητήσουμε κατά τη γνώμη μου, πως είχαν τα σωστά credentials για να μπουν... μπήκαν, έκαναν αλλαγή κινητού κ σου ήρθε 2fa για την αλλαγή αυτή που το έδωσες, κ μετά όλα τα υπόλοιπα έγιναν με 2fa στο νεο κινητό που έβαλαν αυτοί. που το είχες σωσμένο το log in της εθνικής που λες; γιατί και της alpha το login σου το είχαν, απλώς η alpha ζήτησε 2fa με sms στο σωστό κινητό (σε σένα) και για να επιτρέψει login και δεν τα κατάφεραν αφού δεν το πήραν. αλλά το alpha login σου το είχαν! Ακριβως εκεί είναι το θέμα βασικά. Τα υπόλοιπα bullets δεν έχουν νοήμα. Απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του viber (δικού μου) από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να αλλάξουν κάποιο τηλέφωνο εφόσον όλα πλέον στέλνονται στον λογαριασμό του viber που είναι συνδεδεμένος με τον δικό μου κινητό Η σύνδεση στο ebanking έγινε ΑΦΟΥ απέκτησαν πρόσβαση στο viber, όχι πριν. Αυτό το ξέρω από το απόκομμα της τράπεζας. 1 hour ago, Artman13 said: μήπως όσοι λογαριασμοί συγγενών χτυπήθηκαν ήταν συν δικαιούχοι και είχαν πρόσβαση απο τον κεντρικό λογαριασμό που είχε γίνει phising? οχι. Δεν ήταν κοντινοί συγγενείς, ήταν και συνάδελφοι κ.λπ. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2024 από Nikos_Anastas 1 2
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 13 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε δεν έδωσα otp της τράπεζας. Έδωσα το verification code του viber. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να μιλήσω. Ακριβως εκεί είναι το θέμα βασικά. Τα υπόλοιπα bullets δεν έχουν νοήμα. Απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του viber (δικού μου) από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να αλλάξουν κάποιο τηλέφωνο εφόσον όλα πλέον στέλνονται στον λογαριασμό του viber που είναι συνδεδεμένος με τον δικό μου κινητό Η σύνδεση στο ebanking έγινε ΑΦΟΥ απέκτησαν πρόσβαση στο viber, όχι πριν. αρα εσύ ξεσυνδέθηκες απο το viber μετά την αλλαγή.Δεν σου ήρθε ενημέρωση ότι μπήκε άλλη συσκευή στον λογαριασμό τράπεζας; Πως οι απατεώνες σας πετυχαίνουν πάντα σε στιγμές που γίνεται χαμός δεν το καταλαβαίνω. 1
Nikos_Anastas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, kage said: Εδω εξηγει το θεμα viber εκανα κ γω edit στο πρωτο ποστ μου.. Κ οι 3 τραπεζες στελνουν αυτοματα τα otp/verification μεσω viber κ μονο αν δεν εχεις καν λογαριασμο viber ή ειναι εκτος συνδεσης ερχεται σαν sms μια χαρά όλα αυτά, αλλά δεν προηγήθηκε όσα αναφέρονται σε αυτό το post. Ούτε μέρες πριν, την ίδια πέρα που έπεσε θύμα η μητέρα μου έπεσα και εγω με διαφορά μίας ώρας. 3 minutes ago, Ukforthemoment said: αρα εσύ ξεσυνδέθηκες απο το viber μετά την αλλαγή.Δεν σου ήρθε ενημέρωση ότι μπήκε άλλη συσκευή στον λογαριασμό τράπεζας; Πως οι απατεώνες σας πετυχαίνουν πάντα σε στιγμές που γίνεται χαμός δεν το καταλαβαίνω. σωστά εγώ μετά την αλλαγή ξεσυνδέθηκα και δεν μπορούσα να συνδεθώ στον λογαριασμό μου στο viber γιατί άλλαξαν το pin. H σύνδεση της συσκευής έγινε αφού συνδέθηκαν στο viber. Προφανώς σε στιγμή πανικού συμβαίνουν, γιατί ακριβώς κάνεις βιαστικές και απερίσκεπτες κινήσεις. Δεν είναι επιστήμη. 1
alefther Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αρα εσύ ξεσυνδέθηκες απο το viber μετά την αλλαγή.Δεν σου ήρθε ενημέρωση ότι μπήκε άλλη συσκευή στον λογαριασμό τράπεζας; Πως οι απατεώνες σας πετυχαίνουν πάντα σε στιγμές που γίνεται χαμός δεν το καταλαβαίνω. λογικα οι αλλοι ειχαν ανοιχτο το viber του στον υπολογιστη και εσβυναν τα μυνηματα μολις ερχοντουσαν, αν ο αλλος δεν ειναι κολλημενος πανω απο το κινητο δε καταλαβε τιποτα Δεν ειναι οτι σσε πετυχαινουν παντα σε στιγμες που γινεται χαμος, ειμαι βεβαιος οτι δοκιμαζουν την ιδια απατη σε εκατονταδες αν οχι χιλιαδες ατομα. Απλα η απατη πιανει οταν δεν εισαι συγκεντρωμενος για να παρεις τη μαμα τηλεφωνο να της πεις ρε μανα τι σαχλαμαρες μου στελενεις Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2024 από alefther 3
Nikos_Anastas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, dtk-386 said: Exουμε πλημμυρίσει από τέτοια θέματα που ο υπαίτιος είναι ο κάτοχος. Τίποτα καινούριο. αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης μου μέχρι το σημείο που έδωσα τον κωδικό του viber σε τρίτο και ας ήταν η μητέρα μου. Από εκεί και πέρα όχι, δεν κατάφεραν να συνδεθούν ούτε σε paypal, ούτε viva, revolut κλπ άρα αποδεικνύεται τρανά ότι τα συστήματα ασφαλείας των ελληνικών τραπεζών είναι γελοία.
alefther Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Nikos_Anastas είπε αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης μου μέχρι το σημείο που έδωσα τον κωδικό του viber σε τρίτο και ας ήταν η μητέρα μου. Από εκεί και πέρα όχι, δεν κατάφεραν να συνδεθούν ούτε σε paypal, ούτε viva, revolut κλπ άρα αποδεικνύεται τρανά ότι τα συστήματα ασφαλείας των ελληνικών τραπεζών είναι γελοία. γενικα τα συστηματα ειναι μια χαρα ΑΝ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ VIBER ... ενας απο τους λογους που χω σβυσει το viber ειναι αυτος. Και ναι "κανονικα¨" οι τραπεζες θα επρεπε να εχουν κοψει το viber μαχαρι απο τη στιγμη που ειναι τοσο ανασφαλες ... αντ'' αυτου βλακωδως αν εχεις εγκατεστημενο/ενεργο viber στο επιβαλλουν 4 1
Nikos_Anastas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 10 minutes ago, alefther said: λογικα οι αλλοι ειχαν ανοιχτο το viber του στον υπολογιστη και εσβυναν τα μυνηματα μολις ερχοντουσαν, αν ο αλλος δεν ειναι κολλημενος πανω απο το κινητο δε καταλαβε τιποτα Δεν ειναι οτι σσε πετυχαινουν παντα σε στιγμες που γινεται χαμος, ειμαι βεβαιος οτι δοκιμαζουν την ιδια απατη σε εκατονταδες αν οχι χιλιαδες ατομα. Απλα η απατη πιανει οταν δεν εισαι συγκεντρωμενος για να παρεις τη μαμα τηλεφωνο να της πεις ρε μανα τι σαχλαμαρες μου στελενεις οχι δεν έσβηναν μηνύματα. Από την στιγμή που συνδέθηκαν εγώ πετάχτηκα εκτός και άλλαξαν το pin οπότε δεν μπορούσα να συνδεθώ πλέον 2 minutes ago, alefther said: γενικα τα συστηματα ειναι μια χαρα ΑΝ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ VIBER ... ενας απο τους λογους που χω σβυσει το viber ειναι αυτος. Και ναι "κανονικα¨" οι τραπεζες θα επρεπε να εχουν κοψει το viber μαχαρι απο τη στιγμη που ειναι τοσο ανασφαλες ... αντ'' αυτου βλακωδως αν εχεις εγκατεστημενο/ενεργο viber στο επιβαλλουν το θέμα είναι οτι είχα απενεργοποιήσει τα otp στο viber και έχω και παλιότερα μηνύματα που έρχονται στο sms. Eίχα ενεργοποιημένα την έγκριση με push notification και sms και δεν λειτούργησε τίποτα που σημαίνει ότι τα άλλαξαν χωρίς να ζητηθεί κάποια έξτρα ταυτοποίηση. Η δε ειδοποίηση push μου ήρθε κ δεν πρόλαβα να την εγκρίνω ή απορρίψω ωστόσο η μεταφορά έγινε κανονικά.
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 6 minutes ago, alefther said: γενικα τα συστηματα ειναι μια χαρα ΑΝ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ VIBER ... ενας απο τους λογους που χω σβυσει το viber ειναι αυτος. Και ναι "κανονικα¨" οι τραπεζες θα επρεπε να εχουν κοψει το viber μαχαρι απο τη στιγμη που ειναι τοσο ανασφαλες ... αντ'' αυτου βλακωδως αν εχεις εγκατεστημενο/ενεργο viber στο επιβαλλουν Δεν κατανοώ που είναι το πρόβλημα με το Viber. Έχω το Viber στο κινητό μου, στο Mac μου και στο Windows PC μου. Σε όλα μου ζήτησε να βάλω τον αριθμό του κινητού μου και έστειλε verification code ή έκανε κλήση στο κινητό μου επιτόπου. Που είναι η παθογένεια του Viber; Στο ότι κάποιος μπορεί να βάλει το νούμερό σου για verification και εσύ ο ίδιος να πας να του το πεις; 7
f3d0n Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Πολύ μπερδεμένο το θέμα. Εαν σου έκλεψαν πάνω από 3k, εγώ στην θέση σου θα έβαζα δικηγόρο. 1
Nikos_Anastas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 3 minutes ago, f3d0n said: Πολύ μπερδεμένο το θέμα. Εαν σου έκλεψαν πάνω από 3k, εγώ στην θέση σου θα έβαζα δικηγόρο. ευτχώς τα περισσότερα χρήματα μου είναι σε εκτός ελληνικών τραπεζών και η ζημια ήταν κάτω απο 1κ 9 minutes ago, Malthador said: Δεν κατανοώ που είναι το πρόβλημα με το Viber. Έχω το Viber στο κινητό μου, στο Mac μου και στο Windows PC μου. Σε όλα μου ζήτησε να βάλω τον αριθμό του κινητού μου και έστειλε verification code ή έκανε κλήση στο κινητό μου επιτόπου. Που είναι η παθογένεια του Viber; Στο ότι κάποιος μπορεί να βάλει το νούμερό σου για verification και εσύ ο ίδιος να πας να του το πεις; Δεν κρίνουμε το viber σαν εφαρμογή δεν είναι της παρούσης. Τα σαθρά συστήματα των ελληνικών τραπεζών και ότι χρησιμοποιούν τρίτη εφαρμογή για να γλιτώσουν το κόστος του sms, ενώ έχουν δισεκατομμύρια κέρδη. Σκέψου να σου έστελναν κωδικό στο messenger, σου φαίνεται λογικό;
nikopoup Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μπορεί το phising των κωδικών να μην έγινε εκείνη την μέρα. Σε κάποια άλλη φάση έγινε και περίμεναν κάποια άλλη στιγμή για να ολοκληρώσουν την απάτη. 1
Nikos_Anastas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 3 hours ago, pp6210 said: που το είχες σωσμένο το log in της εθνικής που λες; γιατί και της alpha το login σου το είχαν, απλώς η alpha ζήτησε 2fa με sms στο σωστό κινητό (σε σένα) και για να επιτρέψει login και δεν τα κατάφεραν αφού δεν το πήραν. αλλά το alpha login σου το είχαν! όλους τους κωδικούς μου τους έχω στο password manager της apple, ωστόσο και στα άλλα θύματα που δεν χρησιμοποιούν password manager υπέκλεψαν τα στοιχεία τους. 1 minute ago, nikopoup said: Μπορεί το phising των κωδικών να μην έγινε εκείνη την μέρα. Σε κάποια άλλη φάση έγινε και περίμεναν κάποια άλλη στιγμή για να ολοκληρώσουν την απάτη. Το θέμα είναι ότι από τον τρόπο δράσης των απατεώνων δεν φάνηκε να στοχεύουν συγκεκριμένα άτομα που ενδεχομένως να είχαν τους κωδικούς τους. Έστελναν σε όποιον είχαν την δυνατότητα να το κάνουν, είναι απίθανο να έχουν phisarei όλους αυτούς. 1
alefther Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 7 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν κατανοώ που είναι το πρόβλημα με το Viber. Έχω το Viber στο κινητό μου, στο Mac μου και στο Windows PC μου. Σε όλα μου ζήτησε να βάλω τον αριθμό του κινητού μου και έστειλε verification code ή έκανε κλήση στο κινητό μου επιτόπου. Που είναι η παθογένεια του Viber; Στο ότι κάποιος μπορεί να βάλει το νούμερό σου για verification και εσύ ο ίδιος να πας να του το πεις; ναι αυτο το sms δεν εχει αυτη τη παθογενεια. Και οταν διαχειριζεσαι ξενο χρημα εισαι υποχρεωμενος να φροντιζεις να μην εκθετεις τον πελατη σε καμια παθογενεια. Και πραγματικα το viber δε προσφερει τιποτα απολυτως (περα του οτι ειναι τζαμπα για την τραπεζα) παραπανω απο το sms. Ενα νουμερο λαμβανεις, γιατι να το λαβεις με το ζορι στο viber 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις