dkmaster Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, cthulhucarbide said: Η σχέση είναι ότι και οι υπάλληλοι τράπεζας μπορεί κάλλιστα να είναι απατεώνες και να εκμεταλλεύονται την θέση τους για να κλέψουν λεφτά. Κάτι που πολλοί σε αυτό το τόπικ θεωρούν για κάποιο λόγο αδύνατο. Κατά τα άλλα δεν προσπαθώ να πω ότι αυτό ευθύνεται για την συγκεκριμένη υπόθεση που συζητάμε τόσες σελίδες, καθώς προφανώς δεν έχω τρόπο να το ξέρω. Και αν το πάμε βάση πιθανοτήτων είναι συχνότερο η βλακεία να έχει γίνει από τον πολίτη που δεν το κατάλαβε ποτέ. Αλλά μέχρι να βγει στο φως πως έχει γίνει αυτή η πραγματικά περίεργη υπόθεση δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα ενδεχόμενο, και όσοι αποκλείουν και μάλιστα με επιθετική σιγουριά δεν προσφέρουν κάτι στο νήμα Αρχικά, αν και δεν αναφέρεται στην είδηση, τα ποσά που πήρε η υπάλληλος μάλλον δεν ήταν 500 και 300 ευρώ. Από εκεί και πέρα δεν είναι ότι οι υπάλληλοι είναι καλοί άνθρωποι και δεν βάζουν χέρι, είναι ότι 1) η πρόσβαση που έχουν σε στοιχεία είναι περιορισμένη, 2) η πρόσβαση που έχουν καταγράφεται. Παράδειγμα, την υπάλληλο της είδησης αν ήσουν συνάδελφός της δε θα μπορούσες να την ψιλιαστής γιατί απλά τους έβαζε να υπογράφουν χαρτιά, πράγμα νορμάλ σε τράπεζα. Εδώ για να πάρει ο άλλος τόσα στοιχεία θα πρέπει είτε να τα εκτυπώσει στον κεντρικό εκτυπωτή που πρέπει να βάλει κωδικό υπαλλήλου και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον δει συνάδελφός του, είτε να τα γράψει στο χέρι που εκεί θα έκανε μπαμ, είτε να τα αντιγράψει σε αρχείο που δεν μπορεί διότι το σύστημα δεν δίνει την επιλογή της αντιγραφής/επικόλλησης. Τώρα να θυμόταν τόσα στοιχεία για τόσα άτομα, τι να πω. Γνώμη μου είναι να ακούσει ο OP τη @marinna καθώς είχε πέσει και αυτή θύμα και είχε κινήσει διαδικασίες οπότε γνωρίζει περισσότερα. Αυτό που θα επαναλάβω είναι ότι πρέπει να δεις αν μπήκαν από e-banking ή από web banking. Είναι σημαντικό γιατί αλλάζει ο τρόπος εισόδου από μεριάς απατεώνα και παίζει άλλη διαδικασία για να σου πάρουν τα στοιχεία. Επίσης κάτι που μπορεί να παίζει ρόλο και αν είναι εφικτό καλό θα ήταν να το ψάξεις. Τα θύματα χρησιμοποιούσατε τη γνωστή πλατφόρμα για παραγγελία φαγητού; Εκεί φαίνεται και από ειδήσεις και από άλλα νήματα πως υπάρχει είτε διαρροή είτε τρύπα και φαίνονται όλα τα στοιχεία του λογαριασμού. Υ.Γ. Δεν υποστηρίζουμε ούτε τις τράπεζες, ούτε τους υπαλλήλους τους, προσπαθούμε να βρούμε ένα ρεαλιστικό σενάριο και δυστυχώς δύσκολα χωράει υπάλληλος που διέρρεε δεδομένα σε αυτό. Η δική μου άποψη είναι ότι παίχτηκε αντίστροφη αναζήτηση με τους αριθμούς κινητών. Υπάρχουν εργαλεία που τσεκάρουν σε βάσεις που έχουν 1) στοιχεία που έχουν δοθεί δημόσια από τον κόσμο, 2) που έχουν βγει από διαρροές βάσεων δεδομένων. Επίσης αν θες δοκιμάζεις εδώ το mail που είχες στην τράπεζα να δεις αν είχες διαρροή σε κάποια βάση. Εμένα είναι τρύπια όλα τα mail εκτός από αυτό των τραπεζών γιατί το χρησιμοποιώ μόνο εκεί. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2024 από dkmaster
Lucifer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Στις 28/10/2024 στις 9:27 ΜΜ, Nikos_Anastas είπε Το θέμα είναι ότι εγώ ήμουν ήδη συνδεδεμένος Τρελή σύμπτωση ε, την ώρα που σου κλέβουν τα λεφτά να είσαι συνδεδεμένος στο ebanking! Λες και στήθηκε για να υπάρχει αμφιβολία ποιος έκανε τη μαλακία. Ο φίλος 99% έχωσε μάνες και γνωστούς να πληρώσουν κάποιο ψαρωτικό ransomware και ψάχνει τρόπο τώρα να τα βάλει η ΕΤΕ και ποστ παρά ποστ μας τα πιπιλάει "ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ" λες και φτιάχνει ιστορικό για κατάθεση. Συμπτωματικά δε, την επόμενη μέρα τον διαρρήξανε, ποιος ξέρει τι αποδείξεις χάθηκαν και με αυτή την απρόβλεπτη γκαντεμιά. 2 1
milos_ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Τελικά τα έφαγε ο ίδιος τα λεφτά και ψάχνει άλοθι? 1 1
marinna Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Νομίζω είναι πολύ λογική σκέψη. Κλέβεις από τη φίλη της μάνας σου το viber, μετά κλέβεις και της μάνας σου, μετά και από όλους της ομαδικής σου, με μαγικό τρόπο μπαίνεις στα ebanking τους και μετά, τι πιο φυσικό, έρχεσαι εδώ και χτίζεις ατράνταχτο άλλοθι επειδή ρωτάς τους genious της τεχνολογίας πώς μπορεί να έγινε αυτό. Ύστερα δείχνεις τη συζήτηση στον εισαγγελέα και του λες, να, δες, εγώ το καθήκον μου το έκανα. ΕΙΠΑ ότι ΙΣΩΣ το έκανε υπάλληλος. Λογικότατο. 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, marinna είπε Νομίζω είναι πολύ λογική σκέψη. Κλέβεις από τη φίλη της μάνας σου το viber, μετά κλέβεις και της μάνας σου, μετά και από όλους της ομαδικής σου, με μαγικό τρόπο μπαίνεις στα ebanking τους και μετά, τι πιο φυσικό, έρχεσαι εδώ και χτίζεις ατράνταχτο άλλοθι επειδή ρωτάς τους genious της τεχνολογίας πώς μπορεί να έγινε αυτό. Ύστερα δείχνεις τη συζήτηση στον εισαγγελέα και του λες, να, δες, εγώ το καθήκον μου το έκανα. ΕΙΠΑ ότι ΙΣΩΣ το έκανε υπάλληλος. Λογικότατο. Λες να τα βούτηξε ο ίδιος?
marinna Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Λες να τα βούτηξε ο ίδιος? Όχι, λέω ότι δεν τα βούτηξε ο ίδιος, δεν είναι λογικό να το συμπεραίνουμε με βάση τα δεδομένα.
Menelaos83 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, marinna είπε Νομίζω είναι πολύ λογική σκέψη. Κλέβεις από τη φίλη της μάνας σου το viber, μετά κλέβεις και της μάνας σου, μετά και από όλους της ομαδικής σου, με μαγικό τρόπο μπαίνεις στα ebanking τους και μετά, τι πιο φυσικό, έρχεσαι εδώ και χτίζεις ατράνταχτο άλλοθι επειδή ρωτάς τους genious της τεχνολογίας πώς μπορεί να έγινε αυτό. Ύστερα δείχνεις τη συζήτηση στον εισαγγελέα και του λες, να, δες, εγώ το καθήκον μου το έκανα. ΕΙΠΑ ότι ΙΣΩΣ το έκανε υπάλληλος. Λογικότατο. Γιατι τι πιο λογικο να μπεις σε site αναζητωντας βοηθεια σε απατη που εστησες(για αλλοθι) αντι να πας πχ στην αστυνομια (προφανως θα φανει πιο πειστικο), επισης οτι θα κατσει δλδ ο εισαγελεας να παρει ως σοβαρο στοιχειο οτι μπηκε στο φορουμ του insomnia και ρωτουσε χρηστες ωστε να φτιαξει αλλοθι. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2024 από Menelaos83 2
georgiouu Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε Γιατι τι πιο λογικο να μπεις σε site αναζητωντας βοηθεια σε απατη που εστησες(για αλλοθι) αντι να πας πχ στην αστυνομια (προφανως θα φανει πιο πειστικο), επισης οτι θα κατσει δλδ ο εισαγελεας να παρει ως σοβαρο στοιχειο οτι μπηκε στο φορουμ του insomnia και ρωτουσε χρηστες ωστε να φτιαξει αλλοθι. πολλοί δολοφόνοι έχουν πάει στην Νικολουλη αναζητώντας τάχα την εξαφανισμένη σύζυγο
Menelaos83 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 39 λεπτά πριν, georgiouu είπε πολλοί δολοφόνοι έχουν πάει στην Νικολουλη αναζητώντας τάχα την εξαφανισμένη σύζυγο Σωστο, μονο που η Νικολουλη ειναι γνωστο οτι εχει αμεση συνεργασια με την αστυνομια. Δεν ειναι η κυρα Μαρια απο το διπλανο σπιτι στην οποια ειπες βοηθησε με εχασα την συζυγο μου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις