Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

Είναι τελείως τυχαία. Δυστυχώς/ευτυχώς τους εγκληματίες από εκείνη την περίπτωση τους ταυτοποίησαν και είναι στην συνηθισμένη ευάλωτη κοινωνική ομάδα και δεν τους κάνουν τίποτα (μου το είπε ξερά ο αστυνομικός). 

Δηλαδή ξέρεις ποιοι το έκαναν ;

ή είναι άλλη περίπτωση απάτης εκείνη;

• Απαντ. 368
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, Ukforthemoment said:

Δηλαδή ξέρεις ποιοι το έκαναν ;

Μιλάμε για άλλη περίπτωση φυσικής κλοπής με διάρρηξη στο σπίτι που έγινε 2 μέρες μετά το συμβάν που αναφέρω αλλά είναι άσχετη με το περιστατικό του post

Δημοσ.

Εκτός αν εγκατέστησαν και κάποιο malware στο pc σου ή ακόμα χειρότερα στο router και ελέγχουν όλα τα στοιχεία που περνάνε από εκεί.

Δημοσ.

Σε αυτό εδώ το τυχαίο λινκ βλέπουμε μία ψεύτικη είδηση.

https://www.news.gr/ellada/article/3664456/sinelifthi-ipallilos-trapezas-gia-plastografia-engrafon-ke-idiopiisi-chrimaton-apo-trapezikous-logariasmous-pelaton.html

Το άρθρο είναι ψεύτικο διότι ποτέ κανένας υπάλληλος τράπεζας δεν ήταν απατεώνας (τους περνάνε πρώτα από εγκεφαλογράφημα και προσλαμβάνουν μόνο το 1% των ηθικά καλύτερων). Επίσης ποτέ κανένας απατεώνας δεν έπεσε στην παρανομία για λιγότερα από επταψήφιο ποσό καθώς όλοι αυτοί έχουν ως σκοπό να τα βάλουν σε τσουβάλι και να φύγουν με ελικόπτερο. Κανείς ελαφροχέρης δεν έχει την παρανομία σαν τρόπο ζωής, κάνοντάς την σκεπτόμενος ότι δεν θα ανακαλυφθεί ποτέ.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
31 minutes ago, cthulhucarbide said:

https://www.news.gr/ellada/article/3664456/sinelifthi-ipallilos-trapezas-gia-plastografia-engrafon-ke-idiopiisi-chrimaton-apo-trapezikous-logariasmous-pelaton.html

Το άρθρο είναι ψεύτικο διότι ποτέ κανένας υπάλληλος τράπεζας δεν ήταν απατεώνας (τους περνάνε πρώτα από εγκεφαλογράφημα και προσλαμβάνουν μόνο το 1% των ηθικά καλύτερων). Επίσης ποτέ κανένας απατεώνας δεν έπεσε στην παρανομία για λιγότερα από επταψήφιο ποσό καθώς όλοι αυτοί έχουν ως σκοπό να τα βάλουν σε τσουβάλι και να φύγουν με ελικόπτερο. Κανείς ελαφροχέρης δεν έχει την παρανομία σαν τρόπο ζωής, κάνοντάς την σκεπτόμενος ότι δεν θα ανακαλυφθεί ποτέ.

Την προσωπική επαφή του υπαλλήλου με αυτούς που έκλεψε τα χρήματα την προσπερνάμε βλέπω

Μεγάλη διαφορά στου είμαι υπάλληλος και βλέπω στοιχεία στην τύχη με είμαι υπάλληλος και λόγο της επαφής που έχω με τον πελάτη έχω και τα στοιχεία του και έχω και την υπογραφή του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/10/2024 στις 11:06 ΜΜ, Nikos_Anastas είπε

Kαλησπέρα σας, πριν από έναν από τον λογαριασμό της μητέρας μου στο viber μου ζητήθηκε το verification code που στάλθηκε απο το viber και καλα επειδή είχε βάλει το δικό μου κινητό ως εναλλακτικό και το δικό της μπλόκαρε από τις πολλές προσπάθειες. Μέσα στην βιασύνη μου και τον πανικό που επικρατούσε εκέινη την ώρα της έδωσα τον κωδικό και από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μαρτύριο.

Αρα λοιπον πηρανε και το βαιμπερ της μανα σου και μετα πηρανε και το δικο σου .Αρα και οι δυο δωσατε τούς κωδικούς στου απατεωνες και αρχιζει το τραβηγμα

Οσο λοιπον εσυ ησουνα μεσα στο ε μπανκιν κανοντας λογιν με τα δικα σου στοιχεια που παει να πει οτι μεχρι στιγμής δεν τα ειχε πειραξει κανεις, λες οτι οι απατεώνες εκαναν ολοκληρη διαδικασια τηλεφωνικα δωσανε πιν αριθμούς καρτων πρωσωπικα στοιχεια ζητησανε αλλαγη πας κανανε ρεσετ του δικου σου  μπηκανε μεσα πηρανε τα χρηματα αλλα εσυ ησουνα ακομα μεσα συνδεμενος με το παλιο πας

παμε τωρα για να κανουνε ρεσετ το πας θελουνε αριθμο καρτας και πιν.

Το πιν λοιπον  δινετε μονο μεσω του ι- μπακινγ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ

ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΘΕΊ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Αρα η πιθανοτητα ρεσετ και αλλαγης στοιχειον λογιν δεν στεκει διοτι δεν μπορει να βρεθει το πιν ακομα και αν υποθεσουμε οτι με καποιο δεμονιο τροπο βρήκανε τα υπολοιπα κατι που ουτε αυτο γινεται

πραξη πρωτη λοιπον μπηκανε με τα δικα σου στοιχεια

6 ώρες πριν, dbrillis είπε

Δεν εχω Εθνικη, καποια παιδια ειπαν οτι ακομα και μεσω τηλεφωνου, το pin στο υπενθυμιζουν μεσα στο web banking σου.

δεν στο υπενθυμίζουν σου στελνουν καινουργιο .ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟ Ε -ΜΠΑΚΙΝΓ

Αν τα έχεις χασει ολα πασ πιν κτλ τοτε μονο  τραπεζα οπου το πιθανοτερο ειναι να σε πανε σε νεα καρτα για να παρουν και τα φραγκα

7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Κατσε γινεται οντως ανακητηση μεσω τηλ? Στην Πειραιως δεν βρισκω κατι, περα απο το ebanking

Και τηλεφωνικα να ζητηθει  το πιν θα ερθει μεσα στο ε μπακιν εκει που θα ερχοταν αν το ζηταγες οσο ησουνα μεσα στο ε μπακιν

ουτε βαιμπερ ουτε σμσ ουτε μαιλλ....

15 ώρες πριν, Nikos_Anastas είπε

Λάθος αγαπητέ, ο υπάλληλος αν υπάρχει θα τους τροφοδοτεί με τις πληροφορίες ταυτοποίησης (ΑΦΜ, ταυτότητα, αριθμό κάρτας κ.λπ) ώστε να κάνουν ανακτήσεις σε όσα ανέφερα που όπως φαίνεται είναι εφικτό. Οι υπάλληλοι που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες δεν έιναι ένας και δύο οπότε μηδινίζεται το ρίσκο και ψωροχιλιάρικα είναι για μένα που είμαι μπατίρης, σου εξηγώ ότι σε μια μέρα σήκωσαν συνολικά πάνω απο 5κ από γνωστούς και μόνο. Ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις επιχερηματιών που έπεσαν θύμα, see the big picture.

καποια πραγματα δεν γινονται.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΦΑΊΝΕΤΑΙ  ΤΟ ΠΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΣΕΤ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΚΙΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 2
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, cthulhucarbide said:

Καμία μα καμία σχέση όμως.

Αυτή η είδηση αφορά το πιο παλιό τραπεζικό scam ever. Ο υπάλληλος πλαστογραφεί αναληπτήρια και σηκώνει χρήματα από λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για χρόνια (συνήθως αποθανόντων χωρίς κληρονόμους). Τώρα, πώς έκανες σύνδεση με έγκλημα που αφορά σε μαζική εξαπάτηση ατόμων με ηλεκτρονικά μέσα και που θα καταλάβαιναν το scam άμεσα, είναι απορίας άξιο.

4 hours ago, Nikos_Anastas said:

Μιλάμε για άλλη περίπτωση φυσικής κλοπής με διάρρηξη στο σπίτι που έγινε 2 μέρες μετά το συμβάν που αναφέρω αλλά είναι άσχετη με το περιστατικό του post

Δηλαδή σου άδειασαν τη μία μέρα τον τραπεζικό λογαριασμό και την επόμενη διέρρηξαν το σπίτι σου και αυτά τα δύο γεγονότα είναι ασύνδετα μεταξύ τους; Οκ, τι να πω, είσαι πραγματικά άτυχος.

• Like 4
Δημοσ.
39 minutes ago, Malthador said:

Αυτή η είδηση αφορά το πιο παλιό τραπεζικό scam ever. Ο υπάλληλος πλαστογραφεί αναληπτήρια και σηκώνει χρήματα από λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για χρόνια (συνήθως αποθανόντων χωρίς κληρονόμους). Τώρα, πώς έκανες σύνδεση με έγκλημα που αφορά σε μαζική εξαπάτηση ατόμων με ηλεκτρονικά μέσα και που θα καταλάβαιναν το scam άμεσα, είναι απορίας άξιο.

Δηλαδή σου άδειασαν τη μία μέρα τον τραπεζικό λογαριασμό και την επόμενη διέρρηξαν το σπίτι σου και αυτά τα δύο γεγονότα είναι ασύνδετα μεταξύ τους; Οκ, τι να πω, είσαι πραγματικά άτυχος.

Απορώ πως σου φαίνεται θεωρία συνωμοσίας αυτό που λέω και όχι αυτό που λες.

Γνωστά Ρ κλεφτρονια της περιοχής ήταν και η διεύθυνση που με λήστεψαν δεν είναι συνδεδεμένη με εμένα με κανένα τρόπο.  Είναι δύσκολο να το κάνεις grasp γιατί λες πόσο άτυχος είναι ένας άνθρωπος μαζεμένα αλλά είναι αλήθεια+ πολλές άλλες ευνοϊκές συμπτώσεις και για τους δύο απατεώνες. Ο μόνος τρόπος που συνδέονται είναι αν με έχει καταραστεί κάποιος 😆

1 hour ago, filipprin said:

Αρα λοιπον πηρανε και το βαιμπερ της μανα σου και μετα πηρανε και το δικο σου .Αρα και οι δυο δωσατε τούς κωδικούς στου απατεωνες και αρχιζει το τραβηγμα

Οσο λοιπον εσυ ησουνα μεσα στο ε μπανκιν κανοντας λογιν με τα δικα σου στοιχεια που παει να πει οτι μεχρι στιγμής δεν τα ειχε πειραξει κανεις, λες οτι οι απατεώνες εκαναν ολοκληρη διαδικασια τηλεφωνικα δωσανε πιν αριθμούς καρτων πρωσωπικα στοιχεια ζητησανε αλλαγη πας κανανε ρεσετ του δικου σου  μπηκανε μεσα πηρανε τα χρηματα αλλα εσυ ησουνα ακομα μεσα συνδεμενος με το παλιο πας

παμε τωρα για να κανουνε ρεσετ το πας θελουνε αριθμο καρτας και πιν.

Το πιν λοιπον  δινετε μονο μεσω του ι- μπακινγ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ

ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΘΕΊ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Αρα η πιθανοτητα ρεσετ και αλλαγης στοιχειον λογιν δεν στεκει διοτι δεν μπορει να βρεθει το πιν ακομα και αν υποθεσουμε οτι με καποιο δεμονιο τροπο βρήκανε τα υπολοιπα κατι που ουτε αυτο γινεται

πραξη πρωτη λοιπον μπηκανε με τα δικα σου στοιχεια

δεν στο υπενθυμίζουν σου στελνουν καινουργιο .ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟ Ε -ΜΠΑΚΙΝΓ

Αν τα έχεις χασει ολα πασ πιν κτλ τοτε μονο  τραπεζα οπου το πιθανοτερο ειναι να σε πανε σε νεα καρτα για να παρουν και τα φραγκα

Και τηλεφωνικα να ζητηθει  το πιν θα ερθει μεσα στο ε μπακιν εκει που θα ερχοταν αν το ζηταγες οσο ησουνα μεσα στο ε μπακιν

ουτε βαιμπερ ουτε σμσ ουτε μαιλλ....

καποια πραγματα δεν γινονται.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΦΑΊΝΕΤΑΙ  ΤΟ ΠΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΣΕΤ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΚΙΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ

Αυτό όπου το pin στέλνεται στο web banking μπορείς να το επιβεβαιώσεις; Μου είναι δύσκολο να ζητήσω από κάποιον να κάνει αυτήν την διαδικασία για να το δοκιμάσω αλλά και από την άλλη ούτε εσύ στέλνεις κάποια οδηγία της τράπεζας ότι γίνεται έτσι, απλώς το λες και δυστυχώς δεν μπορώ να αποδείξω το αντίθετο. Εν πάσι περιπτώσει ζήτησα τις όλες κινήσεις του λογαριασμού και της προηγούμενης ημέρας μιας και η απάτη ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε μετά. Θα δούμε τι θα απαντήσουν.

Κάτι ακόμα, μολις είδα από ebanking εθνικής ότι μπορείς να συνδεθείς και με βιομετρικά στοιχεία σε εγκεκριμένη συσκευή κλπ. Οπότε ακόμα και αν εκανα logout εξαιτίας του reset θα μπορούσα να συνδεθώ ξανα με το face id του κινητού μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

Αυτό όπου το pin στέλνεται στο web banking μπορείς να το επιβεβαιώσεις; Μου είναι δύσκολο να ζητήσω από κάποιον να κάνει αυτήν την διαδικασία για να το δοκιμάσω αλλά και από την άλλη ούτε εσύ στέλνεις κάποια οδηγία της τράπεζας ότι γίνεται έτσι, απλώς το λες και δυστυχώς δεν μπορώ να αποδείξω το αντίθετο. Εν πάσι περιπτώσει ζήτησα τις όλες κινήσεις του λογαριασμού και της προηγούμενης ημέρας μιας και η απάτη ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε μετά. Θα δούμε τι θα απαντήσουν.

Εχω εθνική και το επιβεβαιώνω.

33 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

Κάτι ακόμα, μολις είδα από ebanking εθνικής ότι μπορείς να συνδεθείς και με βιομετρικά στοιχεία σε εγκεκριμένη συσκευή κλπ. Οπότε ακόμα και αν εκανα logout εξαιτίας του reset θα μπορούσα να συνδεθώ ξανα με το face id του κινητού μου. 

οταν κανεις ρεσετ πρεπει απο την αρχη να περαστουν ξανα ολα τα βιομετρικα με οτπ κτλ

ΘΑ σου πω δε γιατι απανταω με βαβαιοτητα.

Εχω την ταση ολα τα πασ πιν να τα αποθηκευω σε χαρτι που κρυβω.Απο αλλαγες κτλ γινονται μουτζουρες και ηθελημένα που καποιες φορες ουτε εγω ο ιδού δεν μπορώ να τα διαβασω.Οποτε ναι και ρεσετ εχω κανει και πιν εχω ζητησει τηλ και γενικα εχω ασχοληθει αναγκαστικα αρκετα..Παρολα αυτα το μουτζουρομενο χαρτι δεν το αλλαζω...

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Η σχέση είναι ότι και οι υπάλληλοι τράπεζας μπορεί κάλλιστα να είναι απατεώνες και να εκμεταλλεύονται την θέση τους για να κλέψουν λεφτά. Κάτι που πολλοί σε αυτό το τόπικ θεωρούν για κάποιο λόγο αδύνατο.

Κατά τα άλλα δεν προσπαθώ να πω ότι αυτό ευθύνεται για την συγκεκριμένη υπόθεση που συζητάμε τόσες σελίδες, καθώς προφανώς δεν έχω τρόπο να το ξέρω. Και αν το πάμε βάση πιθανοτήτων είναι συχνότερο η βλακεία να έχει γίνει από τον πολίτη που δεν το κατάλαβε ποτέ.

Αλλά μέχρι να βγει στο φως πως έχει γίνει αυτή η πραγματικά περίεργη υπόθεση δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα ενδεχόμενο, και όσοι αποκλείουν και μάλιστα με επιθετική σιγουριά δεν προσφέρουν κάτι στο νήμα

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Η σχέση είναι ότι και οι υπάλληλοι τράπεζας μπορεί κάλλιστα να είναι απατεώνες και να εκμεταλλεύονται την θέση τους για να κλέψουν λεφτά. Κάτι που πολλοί σε αυτό το τόπικ θεωρούν για κάποιο λόγο αδύνατο.

Γενικα και αοριστα ναι γινεται.Ομως καποια πραγματα δεν γινονται γιατι οι υπαλληλοι δεν εχουν προσβαση.

Δημοσ.

@Nikos_Anastas Διάβασα όλες τις σελίδες, αλλά έχω κόβιντ και ελαφριά θολούρα, οπότε μπορεί να έχει γραφτεί αλλά να μην το θυμάμαι: έγινε σε μικρή ή σε μεγάλη πόλη η φάση; Τα θύματα ζουν στην ίδια πόλη; Το ρωτάω μήπως έχουμε εδώ (veeeery long shot) κάποιον συνδυασμό παλιάς με νέα απάτη - τύπου ΑΤΜ (που έπαιρναν τα στοιχεία της κάρτας και το pin) και viber - σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαν ίσως, αν το ΑΤΜ της Εθνικής είναι ένα, να έβρισκαν σχετικά εύκολα αντιστοιχίσεις ονομάτων και στοιχείων κάρτας, ώστε να μπουν και στο ebanking; 

Δεν ξέρω, προσπαθώ να σκεφτώ πώς μπορεί να έγινε και δεν βρίσκω άκρη. Phishing σε όλους αυτούς ταυτόχρονα, αποκλείεται. Θα μπορούσε να έχει γίνει στη μαμά σου, και τα λεφτά να φύγουν από λογαριασμούς που είστε συνδικαιούχοι μέσα από το δικό της ebanking, αλλά είπες ότι έφυγαν από το δικό σου όχι απλώς λογαριασμό, αλλά ebanking, σωστά; Το οποίο ebanking σου πρέπει να ξεμπλοκάρεις και να κατεβάσεις όλες τις κινήσεις, αναλυτικά.

Επίσης, δεν υπάρχει κόστος 100 ευρώ για να το καταγγείλεις στην αστυνομία. Αντιθέτως, είναι δωρεάν, πρέπει να γίνει άμεσα και να δοθούν τα στοιχεία που έχεις. Δυστυχώς η δικογραφία θα είναι μπερδεμένη, αφού εμπλέκονται πολλοί, πράγμα που από μόνο του θα καθυστερήσει πάρα πολύ τη διαδικασία, αν δεν πέσεις σε καλό αστυνομικό / εισαγγελέα. 

Ωστόσο πρέπει να γίνει.

Η υπόθεση του να εμπλέκεται κάποιος υπάλληλος δεν είναι καθόλου τραβηγμένη, και αν όντως συνέβη αυτό τότε φυσικά θα έμπλεκαν με λογαριασμούς που έχουν μικροποσά, ακριβώς επειδή κανείς δεν ασχολείται με αυτά και ειλικρινά κανείς δεν κυνηγάει όπως πρέπει τους υπόπτους. Οι τράπεζες σφυρίζουν κλέφτικα και πάντα υπάρχουν οι ψυχιατρικές περιπτώσεις που τα βάζουν με τα θύματα αντί να τα βάλουν με τους κλέφτες και όσους τους επιτρέπουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν - χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αυτή η στάση τους στρώνει επίσης το χαλί για το γενικό μας χάλι.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, cthulhucarbide said:

Κατά τα άλλα δεν προσπαθώ να πω ότι αυτό ευθύνεται για την συγκεκριμένη υπόθεση που συζητάμε τόσες σελίδες, καθώς προφανώς δεν έχω τρόπο να το ξέρω. Και αν το πάμε βάση πιθανοτήτων είναι συχνότερο η βλακεία να έχει γίνει από τον πολίτη που δεν το κατάλαβε ποτέ.

Αλλά μέχρι να βγει στο φως πως έχει γίνει αυτή η πραγματικά περίεργη υπόθεση δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα ενδεχόμενο, και όσοι αποκλείουν και μάλιστα με επιθετική σιγουριά δεν προσφέρουν κάτι στο νήμα

Το λινκ με την είδηση που έδωσες είναι η τρανή απόδειξη γιατί στην περίπτωση του OP είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να εμπλέκεται υπάλληλος: αν ένας υπάλληλος της τράπεζας θέλει να κάνει κουτσουκέλα, μπορεί να το κάνει με πολύ ευκολότερους τρόπους από το να μπλέκει με Viber takeovers κλπ.

Επιπλέον, ακόμα και να εμπλέκεται υπάλληλος στην περίπτωση που συζητάμε, είναι κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί, μιας και ο OP έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να βάλει δικηγόρο, ούτε να καταθέσει μήνυση, εκτός κι αν έχω καταλάβει λάθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Εμενα το μυαλο μου θα πηγαινε στο εξης. Αφου υπαρχουν τοσα λιγα χρηματα στο λογαριασμο, πιθανον τα υπολοιπα ειναι κρυμμενα στο σπιτι. Τραβηγμενο το ξερω αλλα ποτε δεν ξερεις. Συν οτι θα επρεπε να εχουν παρακολουθησει το σπιτι, να δουν πως θα μπουν. Και το γεγονος οτι εγινε σχεδον αμεσως απο το περιστατικο, το καθιστα ακομα πιο δυσκολο.

Επεξ/σία από VasKag
  • Haha 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...