Προς το περιεχόμενο

Τραπεζική απάτη μόνο μέσω viber

Nikos_Anastas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, andreaspe said:

Αυτό είναι το θέμα.

@Nikos_Anastas χρησιμοποιείς password manager? Έχεις κάνει ποτέ login από άλλο υπολογιστή για web banking?

ναι χρησιμοποιώ το password manager της apple και παλιότερα bitwarden όπου το διέγραψα πριν πολλά χρόνια. Όχι δεν έχω συνδεθεί από άλλο υπολογιστή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 368
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

Ειναι ακριβώς αυτό που λέω τα δεδομένα άλλαξαν όταν κάποιος χρήστης είπε ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει αυτοματοποιημένο logout όταν γίνεται επαναφορά κωδικού και εγώ ήμουν ήδη συνδεδεμένος. 

Στις 22/10/2024 στις 8:23 ΜΜ, Nikos_Anastas είπε

Η σύνδεση στο ebanking έγινε ΑΦΟΥ απέκτησαν πρόσβαση στο viber, όχι πριν. Αυτό το ξέρω από το απόκομμα της τράπεζας.

Στην εθνικη επειδη το γνωριζω οταν αλλαζεις κωδικο κλεινει το σεσιον για όλους και ζηταει λογκιν με το νεο κωδικο.

Προφανως αυτος που σου ελεκψε το βαιμπερ συδεθηκε πριν απο σενα στο εμπακινγ σου αφου εσυ το πληροφορηθηκες οταν αρχισανε οι συναλαγες αρρα αν ειχε αλλαξει το πας δεν θα μπορουσες να συνδεθεις οπως κανανε με το βαιμπερ

Στις 21/10/2024 στις 11:06 ΜΜ, Nikos_Anastas είπε

Μέσα σε λίγα λεπτά αδειάσανε τον τραπεζικό μου λογαριασμό της εθνικής, χωρίς να ζητήσουν κανένα άλλο στοιχείο πριν όπως πχ αριθμό κάρτας κ.λπ

αρρα πρωτα αυτοι μετα εσυ.......

Επεξ/σία από filipprin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, filipprin said:

Στην εθνικη επιδει το γνωριζω οταν αλλαζεις κωδικο κλεινει το σεσιον για ολυσ και ζηταει λογκιν με το νεο κωδικο.

Προφανως αυτος που σου ελεκψε το βαιμπερ συδεθηκε πριν αποσενα στο εμπακινγ σου αφου εσυ το πληροφορηθηκες οταν αρχισανε οι συναλαγες αρρα αν ειχε αλλαξει το πας δεν θα μπορουσες να συνδεθεις οπως κανανε με το βαιμπερ

αρρα πρωτα αυτοι μετα εσυ.......

καλή συνέχεια δεν βγαίνει άκρη με εμάς του δύο και δεν μπορώ να επαναλμβάνω 300 φορές τα ίδια και τα ίδια. 

Εγώ συνδέθηκα και πριν γίνουν οι συναλλαγές και πριν μπουν αυτοί από την ώρα της τράπεζας για να δώ ότι όλα είναι καλά όπως και ήταν στην αρχή.

Επεξ/σία από Nikos_Anastas

η εξήγηση ότι κάποιος είχε τους κωδικούς από πριν (που ειναι και η πιο πιθανη για μενα) δεν κολλάει με την αφήγηση ότι κλάπηκαν και από άλλους λογαριασμούς λεφτά 

• Like 1

και σε σενα αλλα οταν πεφτεις σε αντιφασεις σημάνει οτι κατι δεν μας λες

2 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

καλή συνέχεια

1 λεπτό πριν, georgiouu είπε

η εξήγηση ότι κάποιος είχε τους κωδικούς από πριν (που ειναι και η πιο πιθανη για μενα) δεν κολλάει με την αφήγηση ότι κλάπηκαν και από άλλους λογαριασμούς λεφτά 

για τούς οποιους ετσι και αλλιως δεν μπορουσαν να εχουν προσβαση μεσω του βαιμπερ του νηματοθετη

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έγιναν τηλεφωνικά θα τους πιάσουν σίγουρα 100% πιστεύω γιατί όλα καταγράφονται στο τηλέφωνο  +30 210 48 48 484

Επεξ/σία από panbet

2 minutes ago, georgiouu said:

αν η επίθεση γινόταν μόνο σε μένα θα ήμουν 99% σίγουρος ότι κάπως έδωσα κωδικό και δεν το κατάλαβα. Όπως λες όμως δεν κολλάει με την υπόλοιπη ιστορία.

Just now, panbet said:

Αν έγιναν τηλεφωνικά θα τους πιάσουν σίγουρα 100% πιστεύω γιατί όλα καταγράφονται στο τηλέφωνο.

η τράπεζα πάντως δεν ασχολήθηκε καθόλου, ούτε με ρώτησε τι έγινε και πως. Μόνο αν θέλω να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγών και να κλείσω τον λογαριασμό μου, δεν νομίζω ότι τους νοιάζει και είναι δουλειά της δίωξης πλέον, όπου πρέπει να κάνω μήνυση και να πληρώσω άλλα 100ε όπου κατά πάσα ποθανότητα δεν θα πιαστούν και ποτέ.

παμε λιγο ξανα στην αρχη.

λες οτι εξαπατηθηκατε 3-4 ατομα. κλειστε ενα ραντεβου να πατε ολοι μαζι στον υπευθυνο ασφάλειας της τραπεζας. καταθεστε τα στοιχεια σας και την ιστορια και ζητηστε τις κινησεις λεπτομερως (log in, transfers κτλ με timestamps) για να κινηθειτε νομικα αν κρινετε οτι η τραπεζα εχει οποιαδηποτε αναμιξη.

ερωτηση: στο γκρουπ ειστε ολοι γνωστοι? οικογενεια ας πουμε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

Εγώ συνδέθηκα και πριν γίνουν οι συναλλαγές και πριν μπουν αυτοί από την ώρα της τράπεζας για να δώ ότι όλα είναι καλά όπως και ήταν στην αρχή.

Αρρα λοιπον αφου ησουν ηδη μεσα αυτοι δεν μπορουσανε να αλλαξουνε κωδικους απλα να μπουνε σε παραλληλο σεσιον με τούς ιδιους.

Κατι που δεν γινεται εκτος αν υπαρχει συνδυκαιουχος που θα μπει με δικούς του κωδικους σε αλλο σεσιον απλα θα βλεπει τον ιδιο λογαριασμο

Παμε πρακατω λοιπον.

Επεξ/σία από filipprin

Μόλις τώρα, Nikos_Anastas είπε

αν η επίθεση γινόταν μόνο σε μένα θα ήμουν 99% σίγουρος ότι κάπως έδωσα κωδικό και δεν το κατάλαβα. Όπως λες όμως δεν κολλάει με την υπόλοιπη ιστορία.

ουτε όμως και με το σενάριο του υπαλλήλου τράπεζας κολλάει...δηλ ένας υπάλληλος τράπεζας έκλεψε ένα viber,μετά τις επαφές και ταυτόχρονα μπηκε στην τράπεζα έκανε search τους κλεμενους αριθμους απο εκει βρήκε τα passwords....εεεε δεν γίνονται αυτα

ή με τα κλεμμενα viber και αριθμους αρχισε να ταυτοποιει τηλεφωνικά κάμποσα e banking

• Like 2

7 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

η τράπεζα πάντως δεν ασχολήθηκε καθόλου, ούτε με ρώτησε τι έγινε και πως. Μόνο αν θέλω να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγών και να κλείσω τον λογαριασμό μου, δεν νομίζω ότι τους νοιάζει και είναι δουλειά της δίωξης πλέον, όπου πρέπει να κάνω μήνυση και να πληρώσω άλλα 100ε όπου κατά πάσα ποθανότητα δεν θα πιαστούν και ποτέ.

Δεν μπορούν να σε πουν στο τηλέφωνο αν κάποιος πήρε τηλ και ζήτησε κωδικούς;. τόσο πολύ αδιαφορία;ότι να ναι πραγματικά. Δεν είμαστε πουθενά ασφαλής τελικά. Μόνο με δικηγόρο θα βρεις άκρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, georgiouu said:

ουτε όμως και με το σενάριο του υπαλλήλου τράπεζας κολλάει...δηλ ένας υπάλληλος τράπεζας έκλεψε ένα viber,μετά τις επαφές και ταυτόχρονα μπηκε στην τράπεζα έκανε search τους κλεμενους αριθμους απο εκει βρήκε τα passwords....εεεε δεν γίνονται αυτα

ας πούμε ότι στην σπείτα έχουν έναν υπάλληλο που τους παρέχει τις προσωπικές πληροφορίες για να κάνουν τα reset. Aν καταφέρουν και αποκτήσουν πρόσβαση στο viber και στέλνονται εκεί τα otps τότε κάθε otp για την επανάκτηση κωδικών, pin κλπ θα στέλνεται εκεί. Αν έχουν και τα ταυτοποιητικά στοιχεία που ζητάει η τράπεζα έδεσε το γλυκό δεν χρειάζεται κωδικός ebanking.

10 minutes ago, filipprin said:

Αρρα λοιπον αφου ησουν ηδη μεσα αυτοι δεν μπορουσανε να αλλαξουνε κωδικους απλα να μπουνε σε παραλληλο σεσιον με τούς ιδιους.

Παμε πρακατω λοιπον.

άλλος χρήστης διαβεβαίωσε ότι δεν ισχύει αυτό που λες. Θα το δοκιμάσω και θα δούμε.

11 minutes ago, basilis_k6 said:

παμε λιγο ξανα στην αρχη.

λες οτι εξαπατηθηκατε 3-4 ατομα. κλειστε ενα ραντεβου να πατε ολοι μαζι στον υπευθυνο ασφάλειας της τραπεζας. καταθεστε τα στοιχεια σας και την ιστορια και ζητηστε τις κινησεις λεπτομερως (log in, transfers κτλ με timestamps) για να κινηθειτε νομικα αν κρινετε οτι η τραπεζα εχει οποιαδηποτε αναμιξη.

ερωτηση: στο γκρουπ ειστε ολοι γνωστοι? οικογενεια ας πουμε?

όχι το μόνο που με συνδέει εμένα με αυτούς είναι ότι έχουμε κοινή γνωστή την μητέρα μου. Τονίζω ότι προσπάθεια εξαπάτησης (δηλαδή να σταλεί μήνυμα ) έγινε σε πολλά περισσότερα άτομα αλλα προλάβαμε και ειδοποιήσαμε μερικά.

Επεξ/σία από Nikos_Anastas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

άλλος χρήστης διαβεβαίωσε ότι δεν ισχύει αυτό που λες. Θα το δοκιμάσω και θα δούμε.

Μαλιστα δεν γνωρίζεις και δεν έχεις δοκιμασει βασικα πραγματα οπός αν κανανε λογιν με τα δικα σου στοιχεια η αν εχουν αλλαξει κατι που ειναι βασικη υπερασπιστικη γραμμη εναντια στην τραπεζα αλλα γνωριζεις με βεβαιοτητα οτι η δουλεια εχει γινει απο μεσα .

Οκ αντε να δουμε που θα το πας

εγω λοιπον σε βεβαιωνω μιας και εχω την ιδια τραπεζα και αλλαζω καθε 6 μηνες κωδικο οτι μετα την αλλαγη σε πεταει εξω

Επεξ/σία από filipprin

16 minutes ago, panbet said:

Αν έγιναν τηλεφωνικά θα τους πιάσουν σίγουρα 100% πιστεύω γιατί όλα καταγράφονται στο τηλέφωνο  +30 210 48 48 484

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν κάπως υποψιαστεί ότι έχουν ευθύνη πολύ απλά θα μας πουν ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμένες κλήσεις. Ιδιωτική επιχείρηση είναι και θα ήταν τεράστια έκθεση για αυτήν κατι τέτοιο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...