Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, NikosKallithea said:

Ολα αυτά που περιγράφεις είναι ευθύνη και λάθη δικά σου, να προσέχεις δεν είναι όλα για όλους. 

αναγνωρίζω το λάθος μου μεχρι το σημείο που έδωσα verification code του viber σε τρίτο πρόσωπο ας είναι και η μητέρα μου. Από εκεί και πέρα είχα πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας (2fa, κλπ) από την τράπεζα τα οποία με κάποιον τρόπο παραβίασαν και στην τράπεζα δεν καίγεται καρφί να το διερευνήσει απλώς πετάει την ευθύνη στον πελάτη και σου προτείνει μετά να κάνεις ασφάλεια λογαριασμού.

Εύκολα κρίνεις μέχρι να την πάθεις 

• Like 6
  • Απαντ. 368
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Nikos_Anastas είπε

τραπεζική μεταφορά

Φίλε μου , σόρρυ που σε ζαλίζω, αλλά κ στην τραπεζική μεταφορά απαιτεί κωδικό επιβεβαίωσης. 

Πώς ακριβώς έγιναν όλα αυτά; Τους εξαπάτησαν κ έλαβαν κ τους κωδικούς;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας.

Κωδικός για το ibank 

Κωδικός για αλλαγή ρυθμίσεων ασφαλείας και κωδικών πρόσβασης

Κωδικός για τραπεζικές συναλλαγές.

Πώς ακριβώς τα παραβίασαν όλα;

3 ώρες πριν, Nikos_Anastas είπε

τραπεζική μεταφορά

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, bill999r said:

Φίλε μου , σόρρυ που σε ζαλίζω, αλλά κ στην τραπεζική μεταφορά απαιτεί κωδικό επιβεβαίωσης. 

Πώς ακριβώς έγιναν όλα αυτά; Τους εξαπάτησαν κ έλαβαν κ τους κωδικούς;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας.

Κωδικός για το ibank 

Κωδικός για αλλαγή ρυθμίσεων ασφαλείας και κωδικών πρόσβασης

Κωδικός για τραπεζικές συναλλαγές.

Πώς ακριβώς τα παραβίασαν όλα;

Και σε εμένα αλλα και στους άλλους αποσα έχουν πει το μόνο που εξαπατήθηκαν και το γνωρίζουν είναι το viber, τα υπόλοιπα αποτελούν μυστήριο.

Δηλαδή γνώριζαν/ απόκτησαν πρόσβαση στους κωδικούς ebanking και είχαν και το viber και από εκεί έγιναν ολα μετά.

Επεξ/σία από Nikos_Anastas
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

σύμφωνα με το μέχρι στιγμής δεδομένα,

• προφανώς έπαιξε phising μνμ για log in τράπεζας (πρόσβαση σε κωδικούς ebanking), αν δεν υπάρχει 2fa για το login μπήκαν.
  • Μετά άλλαξαν κινητό επικοινωνίας, ψάρεψαν το 2fa που ήρθε στο σωστό κινητό και αλλαξαν το κινητό με δικό τους, δεν άλλαξαν τίποτα άλλο.
  • Όλες οι υπόλοιπες αλλαγές (2fa για μεταφορά, αλλαγή ημερήσιου ορίου κτλ) ήρθαν στο νέο κινητό/ viber.

Από όσα ebanking γνωρίζω, μόνο η alpha σου δίνει δυνατότητα για 2fa και στο απλό login, σε ΠΕΙΡ και ΕΥΡΟΒ νομίζω με user+pass μπαίνεις με τη μια

• Like 8
Δημοσ.
25 minutes ago, pp6210 said:

σύμφωνα με το μέχρι στιγμής δεδομένα,

• προφανώς έπαιξε phising μνμ για log in τράπεζας (πρόσβαση σε κωδικούς ebanking), αν δεν υπάρχει 2fa για το login μπήκαν.
  • Μετά άλλαξαν κινητό επικοινωνίας, ψάρεψαν το 2fa που ήρθε στο σωστό κινητό και αλλαξαν το κινητό με δικό τους, δεν άλλαξαν τίποτα άλλο.
  • Όλες οι υπόλοιπες αλλαγές (2fa για μεταφορά, αλλαγή ημερήσιου ορίου κτλ) ήρθαν στο νέο κινητό/ viber.

Από όσα ebanking γνωρίζω, μόνο η alpha σου δίνει δυνατότητα για 2fa και στο απλό login, σε ΠΕΙΡ και ΕΥΡΟΒ νομίζω με user+pass μπαίνεις με τη μια

Μου φαίνεται πρακτικώς αδύνατο να έχουν phisarei τόσα πολλά άτομα από μια επαφή. Οι δράστες έστελναν μηνύματα σε άτομα από ομαδικές στο viber ή άτομα που έστελναν μηνύματα μετά την στιγμή που συνδέθηκαν αυτοί, καθότι το viber κάνει synch μόνο τις επαφές της συσκευής που συνδεέσαι και δεν γίνεται να κάνεις backup μηνύματα. Ειδικά από τον έναν λογαρισμό , της alpha bank όπου τελικώς δεν κατάφεραν να μπούν- μπαίνω αποκλειστικά για συγκεκριμένη χρήση 2 φορές τον χρόνο. Με κάποιο άλλον τρόπο απέκτησαν πρόσβαση σε κωδικούς. Πόσο απίθανο είναι να έχει γίνει data leak απο την τράπεζα; Δεν εμπιστεύομαι καθόλου την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών. Γιατί δεν κατάφεραν να μπουν ούτε στην revolut, ούτε στην paypal;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 hours ago, Nikos_Anastas said:

Έχω την εντύπωση ότι το viber κάνει synch τισ επαφές με την συσκευή που συνδέεσαι, αλλιώς βλέπουν το όνομα που έχεις εσύ ως χρήστης στο viber. Παίρνω επιφύλακη για αυτό.

σωστα θυμασαι.

• Moderators
Δημοσ.
18 hours ago, Nikos_Anastas said:

Kαλησπέρα σας, πριν από έναν από τον λογαριασμό της μητέρας μου στο viber μου ζητήθηκε το verification code που στάλθηκε απο το viber και καλα επειδή είχε βάλει το δικό μου κινητό ως εναλλακτικό και το δικό της μπλόκαρε από τις πολλές προσπάθειες

Έχω διαβάσει πάνω από δέκα φορές το ποστ σου για να βγάλω νόημα, γιατί αρκετά πράγματα τα γράφεις συγκεχυμένα.

Θέλω να σταθώ εδώ όμως για να κατανοήσω ακριβώς τι έχει γίνει: η μαμά σου (και καλά) σου έστειλε μήνυμα στο viber που σου έγραφε να της δώσεις το OTP που σου ήρθε στο Viber γιατί έβαλε το κινητό σου ως εναλλακτικό, μιας και το δικό της μπλόκαρε από τις πολλές προσπάθειες και εσύ το έδωσες έτσι χύμα με αντιγραφή επικόλληση σε άλλο μήνυμα στο Viber; Δεν θεώρησες απαραίτητο να την πάρεις ένα τηλέφωνο πρώτα να συνεννοηθείτε;

Συγνώμη, δεν είναι απλά «απερισκεψία» όπως γράφεις παρακάτω, αδιανόητο είναι. 

Φυσικά και δεν υπάρχει ευθύνη της τράπεζας σε κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σε προστατέψει από το να δώσεις το ΟΤΡ σου σε κάποιον τρίτο. Ακόμα και leak να έχει γίνει στην database της τράπεζας, θα σου πουν ότι γι' αυτό ακριβώς το λόγο έχουν 2FA.

• Like 7
  • Confused 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Nikos_Anastas είπε

Μου φαίνεται πρακτικώς αδύνατο να έχουν phisarei τόσα πολλά άτομα από μια επαφή. Οι δράστες έστελναν μηνύματα σε άτομα από ομαδικές στο viber ή άτομα που έστελναν μηνύματα μετά την στιγμή που συνδέθηκαν αυτοί, καθότι το viber κάνει synch μόνο τις επαφές της συσκευής που συνδεέσαι και δεν γίνεται να κάνεις backup μηνύματα. Ειδικά από τον έναν λογαρισμό , της alpha bank όπου τελικώς δεν κατάφεραν να μπούν- μπαίνω αποκλειστικά για συγκεκριμένη χρήση 2 φορές τον χρόνο. Με κάποιο άλλον τρόπο απέκτησαν πρόσβαση σε κωδικούς. Πόσο απίθανο είναι να έχει γίνει data leak απο την τράπεζα; Δεν εμπιστεύομαι καθόλου την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών. Γιατί δεν κατάφεραν να μπουν ούτε στην revolut, ούτε στην paypal;

επικεντρώνεσαι στο ποσα αλλα ατομα ψάρεψαν και τον συγχρονισμό κ τις επαφές viber... δεν είναι εκεί το θέμα σου..

σου το έκανα πενηνταράκια με 3 bullets, μόνο το πρώτο μένει να συζητήσουμε κατά τη γνώμη μου, πως είχαν τα σωστά credentials για να μπουν... μπήκαν, έκαναν αλλαγή κινητού κ σου ήρθε 2fa για την αλλαγή αυτή που το έδωσες, κ μετά όλα τα υπόλοιπα έγιναν με 2fa στο νεο κινητό που έβαλαν αυτοί.

που το είχες σωσμένο το log in της εθνικής που λες; γιατί και της alpha το login σου το είχαν, απλώς η alpha ζήτησε 2fa με sms στο σωστό κινητό (σε σένα) και για να  επιτρέψει login και δεν τα κατάφεραν αφού δεν το πήραν. αλλά το alpha login σου το είχαν!

• Like 7
Δημοσ.
17 ώρες πριν, bill999r είπε

Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί κάποιος είναι η θέσπιση ορίων συναλλαγών σε κάθε λογαριασμό.

Για παράδειγμα σε αποταμιευτικο λογαριασμό καλό είναι να έχεις πολύ χαμηλό όριο ημερήσιων συναλλαγων.

Για την καθημερινότητά έχεις έναν όψεως στον οποίο μπορείς να έχεις υψηλότερο όριο.

Δυστυχώς όλοι είμαστε εκτεθειμένοι, τουλάχιστον όμως να περιορίσουμε την χασουρα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Αυτό έχω κάνει εγώ καθώς συνεχεια διαβάζω καινούριους τρόπους για να κλέψουν λεφτά οι αλήτες έχω αστεία όρια για συναλλαγές εξωτερικό αναλήψεις κλπ βέβαια επειδή συχνά χρειάζομαι να κάνω πιο μεγάλες συναλλαγές στο ΑΤΜ τύπου 1500 ευρώ κλπ το αλλάζω ξανά δυστυχώς  έτσι τουλάχιστον κάτι μπορεί να καθυστερήσω η και να αποτρέψω (έτσι νομίζω τουλάχιστον)

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Αυτό έχω κάνει εγώ καθώς συνεχεια διαβάζω καινούριους τρόπους για να κλέψουν λεφτά οι αλήτες έχω αστεία όρια για συναλλαγές εξωτερικό αναλήψεις κλπ βέβαια επειδή συχνά χρειάζομαι να κάνω πιο μεγάλες συναλλαγές στο ΑΤΜ τύπου 1500 ευρώ κλπ το αλλάζω ξανά δυστυχώς  έτσι τουλάχιστον κάτι μπορεί να καθυστερήσω η και να αποτρέψω (έτσι νομίζω τουλάχιστον)

Ακριβώς το ίδιο και εγώ φίλε. Με αυτά που βλέπω δεν είναι καθόλου δύσκολο να την πατήσεις μια μέρα κ άντε μετά βγάλε άκρη με την ελληνική δικαιοσύνη και την ελληνική τράπεζα.

Εγώ βασικά έχω κάνει τους αποταμιευτικους σαν κλειστούς πλέον. Ούτε στο εξωτερικό μπορούν να στείλουν, ουτε σε λογαριασμούς εσωτερικού. Μόνο στην ίδια την τράπεζα και με ημερήσιο όριο.

Επίσης διέγραψα από revolut και payzy ολες τις συνδεδεμένες κάρτες.

Οποτε θα φορτίζω, θα το κάνω παραδοσιακά χωρίς αποθήκευση κάρτας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bill999r είπε

Ακριβώς το ίδιο και εγώ φίλε. Με αυτά που βλέπω δεν είναι καθόλου δύσκολο να την πατήσεις μια μέρα κ άντε μετά βγάλε άκρη με την ελληνική δικαιοσύνη και την ελληνική τράπεζα.

Εγώ βασικά έχω κάνει τους αποταμιευτικους σαν κλειστούς πλέον. Ούτε στο εξωτερικό μπορούν να στείλουν, ουτε σε λογαριασμούς εσωτερικού. Μόνο στην ίδια την τράπεζα και με ημερήσιο όριο.

Επίσης διέγραψα από revolut και payzy ολες τις συνδεδεμένες κάρτες.

Οποτε θα φορτίζω, θα το κάνω παραδοσιακά χωρίς αποθήκευση κάρτας.

Και ότι συναλλαγή κάνω σε εξωτερικό έχω μια  virtual γιατί παλιότερα δεν ένιωθα και έβαζα την κάρτα από επαγγελματικους λογαριασμούς αλλά με αυτά και αυτά τα έκοψα όλα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Ducatista είπε

έχω ξεκλείδωτα μόνο το POS σε Alpha.

ΑΤΜ & συναλλαγές κλειδωμένα (σου δίνει την δυνατότητα η A με ενα διακόπτη να τα ανοιγοκλείνεις) και με χαμηλά όρια όλα τα οποία τα άλλαζω όποτε θέλω να κάνω κάτι επιτόπου.

μόνο έτσι κοιμάμαι σχετικά ήσυχος.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 3
Δημοσ.

καλά όλα τα παραπάνω, αλλά το θέμα μας εδώ είναι οτι είχαν τα login του και για τις 2 τράπεζες. Και ψαρεύοντας το 2fa για την αλλαγή κινητού για 2fa, έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο ebanking - άρα θα άλλαζαν και όρια αναλήψεων και κλειδμένες συναλλαγές και ότι άλλο αναφέρετε

Υπάρχει άλλο θέμα πως να προστατέψουμε τους λογαριασμούς κτλ και έχουν αναφερθεί, μην πλυμμηρίσουμε και αυτό...

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pp6210 είπε

Υπάρχει άλλο θέμα πως να προστατέψουμε τους λογαριασμούς κτλ και έχουν αναφερθεί, μην πλυμμηρίσουμε και αυτό...

Exουμε πλημμυρίσει από τέτοια θέματα που ο υπαίτιος είναι ο κάτοχος. Τίποτα καινούριο. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...