Προς το περιεχόμενο

Τραπεζική απάτη μόνο μέσω viber

Nikos_Anastas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 minutes ago, Malthador said:

Δεν ξέρω για την Εθνική, αλλά το δοκίμασα χθες στην Eurobank. Για να το αφαιρέσω μου έστειλε push, για να το ενεργοποιήσω τίποτα.

και δεν το θεωρείς κενό ασφαλείας αυτό;

1 minute ago, StamTheMan said:

Μωρε και εγω been there,αλλα δεν εγραψα ποτε σε καποιον οτι λεει βλακειες η ηλιθιοτητες η οτι αλλο γραφει αυτος.
Ειδικα οταν απανταει σε 10 ατομα ταυτοχρονα με σεντονια,ουτε μπορω ουτε και θελω να τον παρω στα σοβαρα.

Προσπαθώ να είμαι όσο αναλυτικότερος γίνεται, όταν ο άλλος όμως δεν καταλαβαίνει βασικά πράγματα και σου κουνάει και το δάχτυλο χάνεις την υπομονή σου ειλικρινά (που πάλι δεν απάντησα όπως λες).

Δεν σε αναγκάζει κανένας να με πάρεις στα σοβαρά ούτε να συμμετέχεις στο thread, δεν καταλαβαίνω τέτοιου είδος παρεμβάσεις τι νόημα έχουν ειλικρινά.

Αν θεωρείς ότι ο τρόπος που απαντάω είναι απρεπής κανε report, αν σε ενοχλεί δεν συμμετέχεις it's that simple.

• Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 368
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περα απο το εμφανες προβλημα με το Viber,  (προσωπικα το εχω ξηλωσει)
αξιον αποριας και ερευνας ειναι πως καταφεραν  να κατεχουν 
το username  και το password για το web banking απο μια ολοκληρη ομαδα αθρωπων 
που σχετιζονταν μεταξυ τους μεσω Viber. (Αν καταλαβα καλα)
  Παρα πολυ περιεργη υποθεση.

Επεξ/σία από ringboy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, ringboy said:

Περα απο το εμφανες προβλημα με το Viber,  (προσωπικα το εχω ξηλωσει)
αξιον αποριας και ερευνας ειναι πως καταφεραν  να κατεχουν 
το username  και το password απο μια ολοκληρη ομαδα αθρωπων 
που σχετιζονταν μεταξυ τους μεσω Viber. (Αν καταλαβα καλα)
  Παρα πολυ περιεργη υποθεση.

Ακριβώς εκεί επικεντρώνεται το post. Και οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν ειναι το viber αλλά αυτό ακριβώς που εξηγείς. 

Επεξ/σία από Nikos_Anastas

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

πες μας πως το ξυλωνεις να το κανουμε. στην eurobank αν βρει viber θα το στειλει θες δεν θες.

Κλείνεις το internet την στιγμή της συναλλαγής 

2 hours ago, Nikos_Anastas said:

Από την στιγμή που πήραν πρ'οσβαση στον λογαριασμό της μητέρας μου μέσα σε μία ώρα έστειλαν και σε εμένα και σε άλλους. Δεν ήταν μέρες κατειλημμένος ο λογαριασμός. Έβαλα να ψάξουν τώρα για κάποιο αρχείο εκείνη την ημερομηνία στην που ενδεχομένως να στάλθηκε στην ομαδική αλλά δεν έχει σταλθεί κάτι.

Σκέψου ωστόσο ότι αν ήταν θέμα της εθνικής θα έπρεπε εκτός απο τα credentials να έχουν και τον λογαριασμό του viber. H αστυνομία μου είπε ότι τελευταία γίνεται χαμός με απάτες απο viber.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως μπορεί να μην αποκτήσανε πρόσβαση μέσα σε εκείνη την ώρα που θεωρείς εσύ, αλλά να είχανε αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά πολύ παλιότερα.

2 hours ago, Malthador said:

Αυτό που με προβληματίζει είναι η δυσανεξία που δείχνει η Εθνική να συνεργαστεί. Δεν ξέρω για την Εθνική, αλλά σε παλιότερες περιπτώσεις που με αφορούσαν σε Πειραιώς, Eurobank και Visa, η συνεργασία τους ήταν υποδειγματική. Είναι λίγο ύποπτη η απάθεια που δείχνει η Εθνική, αλλά ίσως αυτή να είναι γενικότερα η στάση τους ως τράπεζα.

Αλλά ναι, αν ο χάκερ είχε τέτοια δυνατότητα, σιγά μην έμπαινε στην διαδικασία για μερικά ψωροχιλιάρικα. Θα έμπαινε στο λογαριασμό του Μαρινάκη, θα τον άδειαζε και θα εξαφανιζόταν με το πρώτο αεροπλάνο για Παναμά.

Εθνική είναι, ακόμα κρατάει τα χουγια απο παλιά

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Κλείνεις το internet την στιγμή της συναλλαγής 

εγω το εκλεισα αλλα ο αλλος που μου εχει κλεψει το viber το εχει ανοιχτο. αν δεν εχεις πεσει θυμα της απατης του viber δεν εχει καμια σημασια πως θα ερθει το μηνυμα. 

• Like 1

11 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εγω το εκλεισα αλλα ο αλλος που μου εχει κλεψει το viber το εχει ανοιχτο. αν δεν εχεις πεσει θυμα της απατης του viber δεν εχει καμια σημασια πως θα ερθει το μηνυμα. 

Προφανώς 

55 minutes ago, sdikr said:

Αυτό που θέλω να πω είναι πως μπορεί να μην αποκτήσανε πρόσβαση μέσα σε εκείνη την ώρα που θεωρείς εσύ, αλλά να είχανε αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά πολύ παλιότερα.

έχω εξηγήσει αυτό το ενδεχόμενο όπως και γιατί είναι πρακτικώς απίθανο.

3 hours ago, Malthador said:

Αλλά ναι, αν ο χάκερ είχε τέτοια δυνατότητα, σιγά μην έμπαινε στην διαδικασία για μερικά ψωροχιλιάρικα. Θα έμπαινε στο λογαριασμό του Μαρινάκη, θα τον άδειαζε και θα εξαφανιζόταν με το πρώτο αεροπλάνο για Παναμά.

Μην ξεχνάς ότι ακόμα και τους κωδικούς να έχει είναι σχεδόν άχρηστοι χωρίς το 2fa. Αλλά και στα μεγάλα ποσά υπάρχει μπλοκάρισμα από την τράπεζα. Επίσης αμφιβάλλω αν στα μεγάλα ψάρια θα φέρονταν με τον ίδιο τρόπο και απάθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Eurobank, Πειραιώς και Alpha δεν σε πετάνε, μπορείς να είσαι ταυτόχρονα μέσα από πολλές συσκευές. Και λογικό είναι, αν ένας λογαριασμός έχει 5 συνδικαιούχους, θα περιμένει ο ένας να βγει ο άλλος για να κάνουν δουλειά τους;

Πώς σχετίζονται οι συνδικαιούχοι ενός τραπεζικού λογαριασμού με τον λογαριασμό ενός e-banking? Στην alphabank προσωπικά με αποσυνδέει (προσπαθούσα να δω ταυτόχρονα κάτι από λαπτοπ και κινητό και με πετούσε από την προηγούμενη συσκευή όταν συνδεόμουν). Δεν το έχω δοκιμάσει στις άλλες που αναφέρεις.

Παντως, ο λογαριασμός e-banking είναι προσωπικός, προφανώς και αν ένας λογαριασμός τράπεζας έχει 5 συνδικαιούχους ο καθένας θα μπαίνει από τον δικό του λογαριασμό, άρα θα μπορούν να είναι και οι 5 μέσα ταυτόχρονα να κάνουν κινήσεις. 

Οσο για το κυρίως θέμα συζήτησης, δοκιμάζοντας από περιέργεια να κάνω reset τον κωδικό ή να πάρω username από εθνική, ζητάει κινητό και μια κάρτα της εθνικής. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να πήραν τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και με social engineering να έπεισαν τον υπάλληλο ότι «τους» έκλεψαν το πορτοφόλι που είχε μέσα την κάρτα και τα στοιχεία πρόσβασης, και να τους στείλουν ένα OTP στο κινητό για να κάνουν reset password, οπότε και να παρακάμπτεται αυτό το βήμα έτσι. Δεν χάνεις κάτι να ζητήσεις και όλες τις ηχογραφήσεις που έχουν για τον λογαριασμό σου στην εξυπηρέτηση πελατών, φαντάζομαι ένας δικηγόρος θα μπορούσε να βοηθήσει.

Επεξ/σία από martkonsta

1 hour ago, martkonsta said:

Πώς σχετίζονται οι συνδικαιούχοι ενός τραπεζικού λογαριασμού με τον λογαριασμό ενός e-banking? Στην alphabank προσωπικά με αποσυνδέει (προσπαθούσα να δω ταυτόχρονα κάτι από λαπτοπ και κινητό και με πετούσε από την προηγούμενη συσκευή όταν συνδεόμουν). Δεν το έχω δοκιμάσει στις άλλες που αναφέρεις.

Παντως, ο λογαριασμός e-banking είναι προσωπικός, προφανώς και αν ένας λογαριασμός τράπεζας έχει 5 συνδικαιούχους ο καθένας θα μπαίνει από τον δικό του λογαριασμό, άρα θα μπορούν να είναι και οι 5 μέσα ταυτόχρονα να κάνουν κινήσεις. 

Οσο για το κυρίως θέμα συζήτησης, δοκιμάζοντας από περιέργεια να κάνω reset τον κωδικό ή να πάρω username από εθνική, ζητάει κινητό και μια κάρτα της εθνικής. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να πήραν τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και με social engineering να έπεισαν τον υπάλληλο ότι «τους» έκλεψαν το πορτοφόλι που είχε μέσα την κάρτα και τα στοιχεία πρόσβασης, και να τους στείλουν ένα OTP στο κινητό για να κάνουν reset password, οπότε και να παρακάμπτεται αυτό το βήμα έτσι. Δεν χάνεις κάτι να ζητήσεις και όλες τις ηχογραφήσεις που έχουν για τον λογαριασμό σου στην εξυπηρέτηση πελατών, φαντάζομαι ένας δικηγόρος θα μπορούσε να βοηθήσει.

πιο πιθανό μου φαίνεται να έχουν τα στοιχεία μου από υπάλληλο της τράπεζας. Έχω την εντύπωση ότι δεν έγινε reset στο password γιατί δεν με πέταξε εκτός.

3 ώρες πριν, Nikos_Anastas είπε

Επίσης αμφιβάλλω αν στα μεγάλα ψάρια θα φέρονταν με τον ίδιο τρόπο και απάθεια.

ΟΛΟΙ πήρατε την ίδια απάντηση από την τράπεζα?

Και ο ιατρός με τα 3κ ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...