Προς το περιεχόμενο

Νέο Gaming Pc + οθόνη 1440p ~2000€

konik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνώμες για το build παρακαλώ.Επισης αξίζει να αναμένω black friday μιας και σε λίγες ημέρες βγαίνουν 9800x3d και intel core ultra???Ευχαριστώ.

Επίσης να διευκρινίσω ότι θα αγοραστεί μέσω Σκρουτζ με πιστωτική και δε μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τα 1930€ γιατί σε 12 δόσεις είναι έντοκες από την 4η και μετά οπότε είναι + ένα 65άρι περίπου το οποίο στον χρόνο είναι αμελητέο.

Screenshot_2024-10-21-20-49-46-002_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-10-21-20-49-33-666_com.android.chrome.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα καλά τα βλέπω να σου πω την αλήθεια. 

Για τον επεξεργαστή προσωπικά θα προτιμούσα τον 7600. Το 50% αύξησης στην τιμη του 7700x σου δίνει ελάχιστα στο single core, και αντίστοιχα ελάχιστα fps. Αργότερα βάζεις κάποιον 3d. 

Τώρα όσον αφορά αυτούς που βγαίνουν, δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο από 600 ευρώ τιμή εκκίνησης για τον 9800x3d. Και 500 να πέσει μεχρι τα Χριστούγεννα, ή 450 και πάλι δεν τον βλέπω να χωραει στο μπάτζετ σου, ή να αξίζει περισσότερο από αναβάθμιση κάρτας πλάι στον 7600 αν θέλουμε gaming σύστημα, μια 7900xt ας πούμε. 

Οι intel είναι μεγαλύτερο μυστήριο, καθώς παρόλο που τα official benchmarks δείχνουν ότι είναι χειρότεροι ακόμα και από τον 7800x3d, μια χαμηλη τιμή μπορεί να αλλάξει εντελώς την αγορά. Αλλά δεν βλέπω τον τρόπο που θα έρθει αυτή η χαμηλή τιμή. 350 το λιγότερο θα υπέθετα για τον consumer cpu, και κάνα 200αρι η μητρική για πλάκα. 

Αν θες να παίξεις άμεσα δηλαδή καλύτερα 7600.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Βλέπω σήμερα ξεκίνησε ήδη μειώσεις στους απλούς 9000 επίσημα από την amd μπορεί και να αξίζει την αναμονή αν στα ίδια λεφτά λεφτά πάω με 9000 6400cl32 και x870.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/10/2024 στις 8:58 ΜΜ, konik είπε

Γνώμες για το build παρακαλώ.Επισης αξίζει να αναμένω black friday μιας και σε λίγες ημέρες βγαίνουν 9800x3d και intel core ultra???Ευχαριστώ.

Επίσης να διευκρινίσω ότι θα αγοραστεί μέσω Σκρουτζ με πιστωτική και δε μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τα 1930€ γιατί σε 12 δόσεις είναι έντοκες από την 4η και μετά οπότε είναι + ένα 65άρι περίπου το οποίο στον χρόνο είναι αμελητέο.

Παρακαλώ κοινοποιήστε τον σύνδεσμο , ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο, αντί μέσω φωτογραφίας.

Επεξ/σία από inetien12

Στις 21/10/2024 στις 8:58 ΜΜ, konik είπε

Όχι σε αυτές τις RAM, όχι σε αυτόν τον SSD, όχι σε αυτό το κουτί, ναι στη μητρική και ναι στην υδρόψυξη και PSU μπορείς να βάλεις και 750W. Δε μας λες βέβαια για ποια χρήση προορίζεται το PC αλλά φαντάζομαι για gaming. Εγώ θα πήγαινα στα παρακάτω σα βάση και κουτί, PSU βάλε ό,τι θες εσύ. 

image.png.f80499faadd343a242c67f81110308d0.png

• Like 1

2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Όχι σε αυτές τις RAM, όχι σε αυτόν τον SSD, όχι σε αυτό το κουτί, ναι στη μητρική και ναι στην υδρόψυξη και PSU μπορείς να βάλεις και 750W. Δε μας λες βέβαια για ποια χρήση προορίζεται το PC αλλά φαντάζομαι για gaming. Εγώ θα πήγαινα στα παρακάτω σα βάση και κουτί, PSU βάλε ό,τι θες εσύ. 

image.png.f80499faadd343a242c67f81110308d0.png

Το κουτί τι έχει? Επισης οι ραμ είναι amd expo,τώρα που ξαναβλεπω τους νεους cpu θα περιμένω να βγει ο 9800x3d ή θα πάω με τον 9700x

• Like 1

Στις 21/10/2024 στις 7:58 ΜΜ, konik είπε

Δεν αναφέρεις πουθενά γιατί τον θές τον υπολογιστή. Gaming? Τι είδους παιχνίδια?

• Οι 9700/7700 δεν αξίζουν τα λεφτά τους για gaming περα από ελάχιστα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ένας 7600 είναι αρκετός και 100 ευρώ λιγότερα.
  • Οι ΡΑΜ απλά κοιτα να είναι 6000/CL30, δεν φαίνεται στην φώτο.
  • Υδρόψυξη δεν χρειάζεσαι εκτός αν το κάνεις για λόγους αισθητικούς. Ένας air cooler peerless assassin 50eur είναι υπερ αρκετός. Και στα 30 ευρώ βρίσκεις καλούς. (-40ευρω)
  • Ο σκληρός είναι ακριβός άνευ λόγου και αιτίας. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις διαφορά από έναν αντίστοιχο στα 120ευρώ πχ Crucial P3 Plus. (-50ευρω)
  • To τροφοδοτικό είναι καλό αλλά μπορείς να πας και σε ένα Corsair RMe 850 20 eur λιγότερα. (-20ευρω)
  • Το CPU support δεν ξέρω αν χρειάζεται για το case σου. Κακό δεν κάνει αλλά αν τα χρήματα που γλιτώνεις μπορούν να σου δώσουν κάτι άλλο τότε μπορεί να αξίζει. (-32ευρω)
  • Στο σύστημα έχεις περιθώριο άλλα 18ευρώ για τα 1930. 
  • Μητρική είναι οκ αλλά μπορείς να αλλάξεις σε Gigabyte Eagle AX (145 euro) που είναι εξίσου καλή αν όχι καλύτερη (-20ευρω)

Έχουμε λοιπόν έτσι 180ευρώ λιγότερα (χωρίς να αλλάξουμε στον 7700). Μπορείς να τα πάρεις αυτά και να βάλεις 7800Χ3D και να δείς πραγματικό performance difference αντί να ξοδεύεις σε άλλα πράγματα. 

Εναλλακτικά, πας στον 7600 (-105ευρω), κόβεις ένα απ' τ άλλα τουλάχιστον (πχ aircooler/σκληρο δίσκο) και βάζεις την διαφορά σε 7900ΧΤ αντί για 7800ΧΤ. 

• Like 1

10 ώρες πριν, Babis_allos είπε

Δεν αναφέρεις πουθενά γιατί τον θές τον υπολογιστή. Gaming? Τι είδους παιχνίδια?

• Οι 9700/7700 δεν αξίζουν τα λεφτά τους για gaming περα από ελάχιστα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ένας 7600 είναι αρκετός και 100 ευρώ λιγότερα.
  • Οι ΡΑΜ απλά κοιτα να είναι 6000/CL30, δεν φαίνεται στην φώτο.
  • Υδρόψυξη δεν χρειάζεσαι εκτός αν το κάνεις για λόγους αισθητικούς. Ένας air cooler peerless assassin 50eur είναι υπερ αρκετός. Και στα 30 ευρώ βρίσκεις καλούς. (-40ευρω)
  • Ο σκληρός είναι ακριβός άνευ λόγου και αιτίας. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις διαφορά από έναν αντίστοιχο στα 120ευρώ πχ Crucial P3 Plus. (-50ευρω)
  • To τροφοδοτικό είναι καλό αλλά μπορείς να πας και σε ένα Corsair RMe 850 20 eur λιγότερα. (-20ευρω)
  • Το CPU support δεν ξέρω αν χρειάζεται για το case σου. Κακό δεν κάνει αλλά αν τα χρήματα που γλιτώνεις μπορούν να σου δώσουν κάτι άλλο τότε μπορεί να αξίζει. (-32ευρω)
  • Στο σύστημα έχεις περιθώριο άλλα 18ευρώ για τα 1930. 
  • Μητρική είναι οκ αλλά μπορείς να αλλάξεις σε Gigabyte Eagle AX (145 euro) που είναι εξίσου καλή αν όχι καλύτερη (-20ευρω)

Έχουμε λοιπόν έτσι 180ευρώ λιγότερα (χωρίς να αλλάξουμε στον 7700). Μπορείς να τα πάρεις αυτά και να βάλεις 7800Χ3D και να δείς πραγματικό performance difference αντί να ξοδεύεις σε άλλα πράγματα. 

Εναλλακτικά, πας στον 7600 (-105ευρω), κόβεις ένα απ' τ άλλα τουλάχιστον (πχ aircooler/σκληρο δίσκο) και βάζεις την διαφορά σε 7900ΧΤ αντί για 7800ΧΤ. 

Σε ευχαριστω για την απάντηση σου,αρχικά σε 6πυρηνο επεξεργαστή δε πάω 2025 είναι λίγο κάπως,την υδροψυξη την θέλω γιατί δεν έχω air-condition και δε σκοπεύω να βάλω οπότε ακόμα και με αεροψυκτρα peerless assasin 120 SE το καλοκαίρι από Μάιο μέχρι Σεπτέμβρη θα έχω σίγουρα throttle,όσο αναφορά το δίσκο πάντα samsung είχα και οσους έχω δοκιμάσει σε sata άλλης μάρκας δεν έμεινα ευχαριστημένος από απόδοση + ότι διαβάζω πως κάποια δίσκοι nvme δεν έχουν καθόλου encryption λόγω κόστους,οι ραμ είναι 6000c30,το gpu support το έβαλα γτ είδα στραβωνουν και χαλάνε οταν δεν έχει απλά επέλεξα το ακριβό λόγω εμφάνισης.

Έχω αλλάξει τη σύνθεση σε λευκό rgb με 9700x,asrock steel legend x870 etc απλά περιμένω να βγει και ο 9800x3d γτ με παίρνει να μπει μέχρι τα 2000 και θα αγοράσω την οθόνη ξεχωριστά.

Όσο αναφορά τη χρήση πλέον τον ανοίγω καθαρά για gaming αλλά θέλω να είναι γρήγορος σε browsing κτλ και όσο το δυνατόν να μη κρεμάσει νωρίς και δε μπορεί ανοίξει 2 καρτέλες στον Κρόμ.

Τέλος η κάρτα rx 7900 xt στα 700 είναι πολυ τίμια ειδικά αν παίξει καμία προσφορά black friday αλλά και πάλι καίει πολύ ρεύμα και δε παίζω τόσο AA τίτλους αλλά competitive.Επισης σε rx 7900 xt δε βρίσκω λευκή hellhound.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, konik είπε

Σε ευχαριστω για την απάντηση σου,αρχικά σε 6πυρηνο επεξεργαστή δε πάω 2025 είναι λίγο κάπως,την υδροψυξη την θέλω γιατί δεν έχω air-condition και δε σκοπεύω να βάλω οπότε ακόμα και με αεροψυκτρα peerless assasin 120 SE το καλοκαίρι από Μάιο μέχρι Σεπτέμβρη θα έχω σίγουρα throttle,όσο αναφορά το δίσκο πάντα samsung είχα και οσους έχω δοκιμάσει σε sata άλλης μάρκας δεν έμεινα ευχαριστημένος από απόδοση + ότι διαβάζω πως κάποια δίσκοι nvme δεν έχουν καθόλου encryption λόγω κόστους,οι ραμ είναι 6000c30,το gpu support το έβαλα γτ είδα στραβωνουν και χαλάνε οταν δεν έχει απλά επέλεξα το ακριβό λόγω εμφάνισης.

Έχω αλλάξει τη σύνθεση σε λευκό rgb με 9700x,asrock steel legend x870 etc απλά περιμένω να βγει και ο 9800x3d γτ με παίρνει να μπει μέχρι τα 2000 και θα αγοράσω την οθόνη ξεχωριστά.

Όσο αναφορά τη χρήση πλέον τον ανοίγω καθαρά για gaming αλλά θέλω να είναι γρήγορος σε browsing κτλ και όσο το δυνατόν να μη κρεμάσει νωρίς και δε μπορεί ανοίξει 2 καρτέλες στον Κρόμ.

Τέλος η κάρτα rx 7900 xt στα 700 είναι πολυ τίμια ειδικά αν παίξει καμία προσφορά black friday αλλά και πάλι καίει πολύ ρεύμα και δε παίζω τόσο AA τίτλους αλλά competitive.Επισης σε rx 7900 xt δε βρίσκω λευκή hellhound.

Φίλε μου, πρώτη φορά κάνεις PC; Ποιος σου είπε ότι με την υδρόψυξη δε θα δεις ανεβασμένα thermals το καλοκαίρι ή ότι η Peerless Assassin δεν ανταγωνίζεται και υδροψύξεις των 280mm ίσως και των 360mm ανάλογα την υλοποίηση; 

Καλό airflow θέλεις στο κουτί και επεξεργαστή που να έχει τίμια thermals, οπότε ή θα πας σε 9700Χ ή θα πας σε 9800Χ3D που τον περιμένουμε με καλύτερα thermals. 

Οι RAM που σου έβαλα είναι AMD EXPO, της έχω στο δικό μου σύστημα όπως και ο μισός πλανήτης, ο @Babis_allos δε ξέρω τι εννοεί δε το γράφει στη φωτογραφία.

Το κουτί, δε το έβαλα, το άφησα στην αρέσκεια σου, μπορείς να πάρεις ό,τι σου αρέσει στο μάτι ή ένα σωστό mesh για καλύτερα thermals που σε ενδιαφέρουν. 

Το GPU bracket δε χρειάζεται, δε στραβώνουν και δε χαλάνε έτσι οι κάρτες γραφικών ούτε έχουν το βάρος που είχαν, μπορείς να δέσεις έναν σπάγκο και να σου βγει και τσάμπα αμα σε χαλάει τόσο (λολ).

Άμα παίζεις "competitve" (πάλι λολ), θα πας σε 4070 Super ή 4070 Super Ti και 7800Χ3D/9800X3D. Καθαρά gaming συστήματα πρέπει να φοράνε 3D επεξεργαστές, είναι το καλύτερο, εφόσον έχεις τη διάθεση να τα πληρώσεις. 

Επίσης δε ζούμε στο 2010 για να "κρεμάνε" τα PC γρήγορα και να μην τρέχουν chromium based browsers :) Και APU να πάρεις σφαίρα θα πάει.

Η σειρά KC3000 είναι οι καλύτεροι NVMe στην κατηγορία που ψάχνεις/κοιτάς σε lifespan και ταχύτητες (όχι πως έχει ιδαίτερη σημασία στο gaming φυσικά). 

Τέλος, παιχνίδια παίζεις, δεν προκύπτει από ΠΟΥΘΕΝΑ ότι θα είχες θέμα με θερμοκρασίες ή throttle με αερόψυξη το καλοκαίρι ή τον χειμώνα, δεν κάνεις multi threaded διεργασίες aka productivity stuff. Άρα, μη γράφεις μπούρδες ή άλλαξε youtube καναλια που βλέπεις. 

ΥΓ. 37 watt παραπάνω τραβάει η 7900ΧΤ σε σύγκριση με την 7800ΧΤ, τι λες μωρέ; 4070 Super/Ti έχουν καλύτερη κατανάλωση και επίσης σε αυτά τα χρήματα είναι έγκλημα να μη μπει NVIDIA. 

Και για να μιλήσουμε και σοβαρά τώρα, δε ξέρω πως θα το κάνεις, πάρε την ψύκτρα Peerless Assassin με μετρητά, θα πάρεις 4080 Super με 7600Χ και με την πρώτη ευκαιρία θα δώσεις τον 7600Χ και θα πάρεις τον 9800Χ3D. Ειδικά στα 2000 ευρώ και άσε τα παραμύθια περί θερμοκρασιών και 6 πύρηνων εν έτη 2025. Κάνε αυτό για αρχή και μετά βάλε τον 3D. Στα 2000 ευρώ σε νοιάζει να στήσεις κάτι γύρω από την 4080 Super. Όπως θα δεις, στις 12 δόσεις, βγαίνει στα 1964 ευρώ.

image.png.6b30c3b472e95f003c32a882f78012ec.png

Με την Gigabyte αντί της Ventus πάει 1950. 

https://www.e-shop.gr/vga-gigabytenvidia-geforce-rtx4080-super-windforce-v2-3xdp-hdmi-16gb-retail-p-PER.607800 

Στην τελική, βάλε λιγότερες δόσεις αν βγαίνεις, να τα χωρέσεις όλα. 

9800Χ3D + 4080 Super πρέπει να είναι το καλύτερο combo που μπορείς να πάρεις. Και πάρε και την οθόνη μετά (τώρα πρόσεξα ότι δεν έχεις και μόνιτορ), αν θες να χώσεις μόνιτορ ντε και καλά, πάρε 4070 Super και 3D. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot_2024-10-26-13-16-52-370_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-10-26-13-17-04-647_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από konik
Πως σας φαίνεται ??? Apex legends παίζω κυρίως,cs go2 και οτι μου κινήσει το ενδιαφέρον από AAA τίτλους τύπου cyberpank gta call of duty asseto corsa forza motorsport etc

1 ώρα πριν, Babis_allos είπε

Εγω δεν ασχολουμαι αλλο. Φτιαχνεις Gaming PC στα 2000 και πας με 7800xt και non x3d CPU. Κανε ο,τι προτιμας λοιπον.

Έχει μια διαφορά,στα 2000 το build είναι κομπλέ με οθόνη,ενώ με 7800x3d και rx 7900 xt την απλή pulse και χωρίς rgb φανφάρες κτλ μόνο το κουτί χωρίς οθόνη βγαίνει 2000€.Αυτο το build αν δεις το έχω φτιάξει σε φίλο μου σε άλλο θέμα.Σαφως είναι καλύτερο δεν αντιλέγω αλλά αν πήγαινα σε τέτοιο build δε θα πήγαινα σε απλή ips 1440p 27 αλλά σε wide 34 3840χ1440p που δεν έχω τον χώρο να την βάλω κι επίσης μια καλή oled κιοχι VA πηγαίνει στο 800€+ μόνο η οθόνη.

13 λεπτά πριν, konik είπε

Την έχω δει ξεφεύγει λίγο και πάντα είχα lg δε ξέρω 

οκ εσύ ξέρεις πάντως εγώ 300 ευρώ για ips δεν θα έδινα. αλλά την οθόνη σου τημ βλέπω στα 269 γιατί εσύ τημ παίρνεις 310??  ακόμα και ο Κωτσόβολος 299 την πουλάει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...