Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 minutes ago, stark said:

Όντως πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά περί USB 3.0 κλπ.
Σχεδόν αισθάνομαι τυχερός που το 4040 μου έχει μια USB 3.0 και μια USB 2.0. 
Μου δημιουργεί πάντως μεγάλη απορία που (νεότερα μοντέλα όπως) το 4050 έχει μόνο μία USB και είναι 2.0, ενώ και στο 4060 έβαλαν μόνο μια (αλλά τουλάχιστον είναι USB 3.0).

Γενικά διαβάζω ότι οι USB θύρες στα Fritz είναι αρκετά αργές. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει και λόγω αργών CPU.
Κρίμα μια εταιρεία με τόσο καλό όνομα και απίστευτο support (με updates για πολλά χρόνια, ακόμα και σε παλιές συσκευές) να κάνει "περικοπές" που τελικά σαμποτάρουν τις - κατά τ' άλλα - ωραίες συσκευές τους.

Τέλος, δεν ξέρω και πόσοι την έχουν πατήσει με το Fritz!OS 8.0 που σε αρκετά modem / routers έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα με συνεχείς διακοπές, κλπ.

p.s. Θα ήθελα πολύ το επόμενο PC μου να είναι MiniPC και ό,τι extra έχω σε HDD να είναι πάνω στο Fritz router μου, αλλά φοβάμαι ότι ίσως απογοητευτώ με την ταχύτητα προσπέλασης / ανάγνωσης / εγγραφής, όταν θα πρόκειται για πιο συχνή χρήση αυτών των σκληρών δίσκων. Προς το παρόν έχω πάνω του σκληρούς με ταινίες / tv series για streaming (μέσω SMB) και γι' αυτή τη χρήση είναι ΟΚ.

τα fritz δεν φτιαχτηκαν για επιδοσεις στους σκληρους. Απλα κανει και το Nas. και γενικα η χρηση ενος router δεν ειναι να βαλεις πανω εναν usb δισκο. και σκεψου οτι και το ποσοστο που θα τις κανει Use δεν ειναι τοσο μεγαλο. για το Fritz!os 8 σιγουρα θα υπαρξουν bugs οποτε εκει θελει υπομονη μεχρι να φτιαχτουν. σιγουρα ειναι παντα καλυτερη λυση να ειναι οι δισκοι σε ενα Pc και το Pc πανω στο router με ethernet. εδω βλεπεις φτηνα Nas οπως κατι wd να βγαζουν χαλια επιδοσεις .αλλο τοσο να ζητας τερμα επιδοσεις απο ενα router. θα ανεβαζε το κοστος και του υπολοιπου hardware για να πετυχει τα μεγιστα.καλυτερη cpu,παραπανω μνημη κτλ.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 22/10/2024 at 01:37, poulinos said:

.εππολυ καλο το 5530.μετα υπαρχει το 5590  που ειναι πιο δυνατο και συντομα το 5690 pro που ειναι wifi 7 και αλλα πολλα.

το οποιο απευθυνεται σε τελειως αλλο κοινο.το ιδιο και τα  draytek. ειναι 3 διαφορετικες κατηγοριες εξοπλισμων για 3 διαφορετικες κατηγοριες χρηστων.  ειναι σαν να συγκρινεις ενα  jeep με ενα sport car και με ενα φορτηγακι.δεν υπαρχει συγκριση γιατι ειναι για αλλο χρηστη και αλλη χρηση. το αναφερω αυτο επειδη εχω δει πολλες φορες την συγκριμενη απαντηση. ειναι σαν το linux ενα πραγμα. :p.

δεν αμφιβαλλω οτι με τα μισα λεφτα θα φτιαξεις κατι 10 φορες πιο δυνατο αλλα αφορα ενα πολυ μικρο ποσοστο του κοσμου

Κάνω μια μικρή επαναφορά το θέμα για να ρωτήσω εάν το 5590 μπορεί να "σηκώσει" αξιόπιστα και σταθερά μια μικρή εταιρία με 50-100 devices ή προτείνεις κάτι άλλο? Κάποιο μοντελο drytek πχ ή κάποιο άλλο? ?

Δημοσ.
1 hour ago, mike299 said:

Κάνω μια μικρή επαναφορά το θέμα για να ρωτήσω εάν το 5590 μπορεί να "σηκώσει" αξιόπιστα και σταθερά μια μικρή εταιρία με 50-100 devices ή προτείνεις κάτι άλλο? Κάποιο μοντελο drytek πχ ή κάποιο άλλο? ?

υπαρχουν διαφοροι τροποι να κανεις κατι.

μπορει να μπει το fritz και να παιξεις μονο με αυτο. ελπιζω να μην εννοεις 50-100 wireless υπαλληλοι

μπορει να μπει το fritz ως modem και απο πισω καποιο router πχ mikrotik,ubiquiti και να αναλαβει και χρεη firewall αν  καποιος το σεταρει.

αν οι 50-100 ειναι με καλωδιο και θελουν μονο ιντερνετ πιο πιθανο ειναι να πιταρει η γραμμη παρα να πιταρει το fritz. και τα draytek ειναι πολυ δυνατα και μπορεις να φτιαξεις vlans κτλ που δεν μπορεις στο fritz.

επισης οι 50-100 χρηστες θα φορτωνουν το fritz οταν βγαινουν internet.επειδη  θα τους εχεις πανω στο switch αν γινεται μεταφορα τοπικα το φορτο θα το φαει το switch οποτε θα πρεπει να εχεις κατι καλο. θα μπορουσε να μπει και ενα cisco switch για παραδειγμα. οποτε ειναι το συνολο του τι θες να κανεις. αλλο πχ 50-100 ατομα να βγαινουν απλα ενα internet και αλλο να ειναι 50-100 ατομα wireless ή να ανταλλαζουν τεραστια αρχεια μεταξυ τους ή με καποιον τοπικο server. σιγουρα τα fritz δεν φημιζονται για εταιρειες.στις πιο πολλες εταιρειες εβλεπες draytek και mikrotik και ubiquiti. η fritz παει πιο πολυ σε Home use ή σε μια μικρη εταιρεια που θελει να στησει και ενα μικρο τηλεφωνικο κεντρο αφου ειναι και dect station ταυτοχρονα.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 minutes ago, poulinos said:

υπαρχουν διαφοροι τροποι να κανεις κατι.

μπορει να μπει το fritz και να παιξεις μονο με αυτο. ελπιζω να μην εννοεις 50-100 wireless υπαλληλοι

μπορει να μπει το fritz ως modem και απο πισω καποιο router πχ mikrotik,ubiquiti και να αναλαβει και χρεη firewall αν  καποιος το σεταρει.

αν οι 50-100 ειναι με καλωδιο και θελουν μονο ιντερνετ πιο πιθανο ειναι να πιταρει η γραμμη παρα να πιταρει το fritz. και τα draytek ειναι πολυ δυνατα και μπορεις να φτιαξεις vlans κτλ που δεν μπορεις στο fritz.

επισης οι 50-100 χρηστες θα φορτωνουν το fritz οταν βγαινουν internet.επειδη  θα τους εχεις πανω στο switch αν γινεται μεταφορα τοπικα το φορτο θα το φαει το switch οποτε θα πρεπει να εχεις κατι καλο. θα μπορουσε να μπει και ενα cisco switch για παραδειγμα. οποτε ειναι το συνολο του τι θες να κανεις. αλλο πχ 50-100 ατομα να βγαινουν απλα ενα internet και αλλο να ειναι 50-100 ατομα wireless ή να ανταλλαζουν τεραστια αρχεια μεταξυ τους ή με καποιον τοπικο server. σιγουρα τα fritz δεν φημιζονται για εταιρειες.στις πιο πολλες εταιρειες εβλεπες draytek και mikrotik και ubiquiti. η fritz παει πιο πολυ σε Home use ή σε μια μικρη εταιρεια που θελει να στησει και ενα μικρο τηλεφωνικο κεντρο αφου ειναι και dect station ταυτοχρονα.

Κυρίως μέσω ethernet είναι οι χρήστες. To fritz το σκέφτομαι κυρίως γιατί κουμπώνει και η τηλεφωνία πάνω και πετάς τελείως το router του ISP.

Άλλη κατηγορία τα cisco αλλά και άλλα επίπεδα τιμής. Προσωπικά βλέπω τα Aruba Instant On ως μια καλή μέση λύση.

Για τα Ubiquity σε Dream Machine αναφέρεσαι φαντάζομαι. Από Draytek κάποιο αξιόπιστο μοντέλο για τέτοιες ανάγκες? Για Router πάντα

Δημοσ.
19 hours ago, mike299 said:

Κυρίως μέσω ethernet είναι οι χρήστες. To fritz το σκέφτομαι κυρίως γιατί κουμπώνει και η τηλεφωνία πάνω και πετάς τελείως το router του ISP.

Άλλη κατηγορία τα cisco αλλά και άλλα επίπεδα τιμής. Προσωπικά βλέπω τα Aruba Instant On ως μια καλή μέση λύση.

Για τα Ubiquity σε Dream Machine αναφέρεσαι φαντάζομαι. Από Draytek κάποιο αξιόπιστο μοντέλο για τέτοιες ανάγκες? Για Router πάντα

ισχυει αυτο που λες οτι το fritz ειναι all in one και μπορεις να φτιαξεις και ενα guest network για τους εξωτερικους ή τους επισκεπτες.επισης μπορεις να στησεις και τηλεφωνια πανω αλλα και τηλεφωνικο κεντρο. οποτε ναι για τα λεφτα που εχει ειναι μια ωραια λυση. με aruba δεν εχω παιξει. ubiquiti ειχα χρησιμοποιησει access point παρα router. mikrotik ειχα παιξει λιγο με cloud core router που ειχε και 10g port. αλλα το βασικο ειναι τι θελει ο χρηστης να στησει.αλλο να κανεις απλα ενα browsing και αλλο να θες να βαλεις hotspot να θελεις να κανεις dmz να θελεις να κανεις rules για firewall.

πχ ενας μπορει να παρει το fritz και να το ριξει απλα πανω σε ενα switch και να δινει internet και ενας αλλος απο το fritz να παει σε wan port σε ενα mikrotik και να κανει τα δικα του. το ιδιο και για draytek. μπορει καποιος να παρει ενα απλο draytek απλα για να κανει την συνδεση και να μην ειναι wifi αλλα μπορει να παρει κατι πιο δυνατο.

επισης αν εχεις ftth το fritz αν ειναι cosmote μπορει να παρει την ινα κατευθειαν πανω δηλαδη να παιξει και ως router αλλα και σαν ont ενω με καποιο αλλο μπορει να χρειαστει να βαλεις ont και απλα να κανει την κληση ως router. πολλοι τροποι υλοποιησης αναλογως τι θα γινει και σε ποιον παροχο θα πας. τα aruba παντως θα τα εμπιστευομουν.εχω χρησιμοποιησει hp προιοντα σε switch και σε controllers , access points και δεν ειχα κανενα μα κανενα παραπονο. ακομα εχω access points hp που παιζουν 10-15 χρονια ασταματητα.φαντασου 802.11g.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...