navigator0 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί αν προτείνει κάποιος ένα μικροσκόπιο, εκπαιδευτικό, για παιδί 11- 12 χρόνων. Να μπορεί να δει μια τομή από κάποιο φύλλο π. Χ., κάποιο έντομο, την άμμο κτλ... Buget αρχικά μέχρι 60€ και βλέπουμε... Ευχαριστώ!
sstratos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Πήρα εγω αυτό https://www.skroutz.gr/s/25591343/Buki-Ekpaideytiko-Paichnidi-Mikroskopio-MR400-gia-6-Eton.html και ήταν σκέτη αποτυχία. Ναι μέν λέει ζοομ 400χ , και έχει μέσα κάποια ετοιμα δείγματα να δείς , αλλα το να εστιάσεις είναι πολύ δύσκολο και ο φωτισμός χάλια. Μετά απο ποοοόση ώρα είδαμε ενα φύλλο , και δεν μπορέσαμε να ξανα εστιάσουμε. Το αφήσαμε κανα 2 μήνες στη ντουλάπα , και οταν το ξαναβγάλαμε και προσπαθήσαμε , τα παιδιά βαρέθηκαν αφού δεν έβλεπαν τίποτα. Μονο μια φωτεινή θολούρα... Και εγώ σαν ενήλικας που ασχολήθηκα μόνος μου , βαρέθηκα μετά απο ώρα προσπαθώντας να δώ.. Εχει το μισό σου μπάτζετ , αλλα και πάλι νομίζω με 60 ευρώ δεν ξέρω ποσο ανώτερο θα βρείς.
tedybear Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Έχω από χρόνια αυτό https://www.skroutz.gr/s/5431871/National-Geographic-Viologiko-Mikroskopio-Ekpaideytiko-Monofthalmo-300-1200x-9118002.html#similar του National Geographic. Πολύ καλή μεγένθυση (μέχρι Χ1200), απλό στην εστίαση - αλλά θέλει και λεπτούς χειρισμούς για να πετύχεις την καλύτερη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα το βαρεθείς μετά από κάποιο καιρό. Ίσως να πρέπει να αναζητηθεί κάτι με δυνατότητα φωτογράφησης ή σύνδεσης με υπολογιστή / usb για τυχόν χρήση σε σχολικές εργασίες.
Uptheirons Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Αν θες να κανεις δουλεια και να μην πεταξεις τα λεφτα σου παρε ενα βιολογικο μικροσκοπιο απο 100 ευρω και πανω. Υπαρχουν και πιο φθηνα αλλα κατα τη γνωμη μου δεν αποδιδουν. Κι αν δεν μπορει να δει τιποτα θα το παρατησει. Αν παλι δεν βγαινει δες στο planitario.gr. Εχει και φθηνοτερες επιλογες. Εμεις ειχαμε παρει ενα της celestron αλλα 180 ευρω οποτε φευγεις πολυ απο το αρχικο budget. Παρατηρουσε τις τριχες της, τους κοκκους απο το αλατι τα φυλλα και αλλα πολλα για κανα μηνα. Μετα αφου μαζεψε πολλη σκονη το αποθηκευσαμε σε ενα ντουλαπι. Εδω και 3 χρονια δεν το εχει αναζητησει.
czarjuly Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Παρε ενα usb μικροσκοπιο τα βρισκεις σε τιμες κατω των 100 ευρω και ειναι πρακτικα για μια πρωτη επαφη
navigator0 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Θα εξετάσω όλες τις προτάσεις να δουμε τι θα κάνουμε! 😃
fitsoulas2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 14 ώρες πριν, Uptheirons είπε ......Παρατηρουσε τις τριχες της, τους κοκκους απο το αλατι τα φυλλα και αλλα πολλα για κανα μηνα απο μικροοργανισμους, σκουληκια κλπ αορατα απο το ματι, φαινεται τιποτα?
Uptheirons Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, fitsoulas2024 said: απο μικροοργανισμους, σκουληκια κλπ αορατα απο το ματι, φαινεται τιποτα? Σκουληκι? Θα λιποθυμουσε επιτοπου. Περα απο την πλακα ισως εφταιγε οτι το ζητησε και της το πηραμε νωρις αλλα δεν ασχοληθηκε τοσο. Ειχε ομως το ιδιο το μικροσκοπιο κατι πλακετες με μικροοργανισμους και τα παρατηρουσε. Θελει και καλη ρυθμιση στους φακους, δεν ειναι βαλαμε το δειγμα και τελειωσε. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από Uptheirons
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα