Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την κυκλοφορία του iPhone 16, στα μοντέλα Pro / Pro Max (δεν είμαι σίγουρος για τα απλά), έχουν εντοπιστεί τα παρακάτω 2 σοβαρά θέματα.

1. Πρόβλημα με την βασική κάμερα στην οποία εμφανίζονται μπλε γραμμές στη λήψη νυχτερινών φωτογραφιών.

Μπορείτε να το τεστάρετε ως εξής: Τοποθετείτε το κινητό με την κάμερα γυρισμένη κάτω σε κάποια επίπεδη επιφάνεια (π.χ. τραπέζι) σε σκοτεινό δωμάτιο / περιβάλλον. Απενεργοποιείτε το φλας, ενεργοποιείτε το night mode στα 30sec (slider τέρμα δεξιά) και τραβάτε φωτογραφία με την κεντρική κάμερα (1x). Η φωτογραφία που θα βγει θα έχει ISO 10000, έκθεση 30sec και θα είναι τραβηγμένη με την Fusion Camera (φαίνεται στο info της φωτογραφίας κάνοντας swipe up). Εάν η φωτογραφία είναι τελείως μαύρη τότε είστε ΟΚ. Εάν ομώς έχει είτε μπλε λωρίδες είτε είναι τελείως μπλε, τότε υπάρχει θέμα με τον σένσορα της κάμερας.

Πολλοί κάτοχοι προέβησαν σε αλλαγές τηλεφώνων στα Apple Store (τα οποία εμείς δεν έχουμε δυστυχώς και οι περισσότεροι "Apple Genius" το αναγνώρισαν ως πρόβλημα) και σε αρκετές των περιπτώσεων το νέο κινητό δεν είχε θέμα με την κάμερα, το οποίο μάλλον σημαίνει ότι πρόκειται για θέμα hardware και όχι software (καμία βελτίωση του προβλήματος με το iOS 18.1). Για σύγκριση, το iPhone 15 Pro / Pro Max δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Πρόκειται για πρόβλημα που εντοπίζεται μόνο στο iPhone 16 Pro / Pro Max.

Δείτε και διαβάστε περισσότερα στα παρακάτω links:

MacRumors / Reddit / YouTube #1 / YouTube #2 / YouTube #3

2. Πρόβλημα αφής με την οθόνη καθώς πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμα.

Αυτό λογικά θα το έχετε καταλάβει πιο εύκολα εάν συμβαίνει και σε εσάς. Εδώ οι απόψεις διίστανται. Πολλοί λένε ότι πρόκειται πρόβλημα hardware (εξαρτάται με το ποιος έχει κατασκευάσει την οθόνη, LG ή Samsung) και ότι το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση της συσκευής στα Apple Stores. Άλλοι λένε ότι πρόκειται για πρόβλημα software και ότι μάλλον η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη στο επερχόμενο iOS 18.1.

Πάλι υπάρχουν πολλά παράπονα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

MacRumors / 9to5Mac / Reddit #1 / Reddit #2

Όσοι είστε κάτοχοι iPhone 16 Pro / Pro Max κάντε έναν κόπο και πείτε μας εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα. Γράψτε ποιο μοντέλο έχετε, την ημερομηνία κατασκευής (θα το βρείτε στο Ρυθμίσεις - Μπαταρία - Υγεία Μπαταρίας) και ανεβάστε και μία φωτογραφία με το τέστ ελέγχου της κάμερας.

Επεξ/σία από LordNodens
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ακόμη δεν βαρεθήκατε να ασχολείστε με φανταστικά προβλήματα που εμφανίζονται κάθε φορά που κυκλοφορούν νέα μοντέλα? 😛 

Αν μπείτε στον κόπο και διαβάσετε τα μηνύματα και τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω links, θα καταλάβετε πως το πρόβλημα δεν είναι στις συσκευές αλλά στο μυαλό των ατόμων που ξεκίνησαν αυτά τα θέματα ή απαντούν από κάτω... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ακόμη δεν βαρεθήκατε να ασχολείστε με φανταστικά προβλήματα που εμφανίζονται κάθε φορά που κυκλοφορούν νέα μοντέλα? 😛 

Αν μπείτε στον κόπο και διαβάσετε τα μηνύματα και τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω links, θα καταλάβετε πως το πρόβλημα δεν είναι στις συσκευές αλλά στο μυαλό των ατόμων που ξεκίνησαν αυτά τα θέματα ή απαντούν από κάτω... 

Δε μιλάς σοβαρά, έτσι? Μπήκες στον κόπο έστω να δεις το πρόβλημα με την κάμερα? Από που προκύπτει ότι είναι στο μυαλό των ατόμων? Το θέμα ξεκίνησε όταν το ανακάλυψε ο Shayne Mostyn (YouTube) ο οποίος ασχολείται με την αστροφωτογραφία και κάθε χρόνο αλλάζει iPhone ώστε να δει τις βελτιώσεις από μοντέλο σε μοντέλο σε αυτόν τον τομέα. Το σχόλιο σου είναι άκυρο και δεν προσφέρει κάτι στη συζήτηση.

Κι εγώ είμαι Apple fanboy, είχα, έχω και θα έχω τα πάντα από την Apple, αλλά μην την θεοποιούμε κιόλας. Δηλαδή σου φαίνεται τόσο απίθανο κάποιο batch παραγωγής να είχε πρόβλημα με τους σένσορες? Δεν τα φτιάχνει ο Tim Cook με τα χεράκια του, το ξέρεις, έτσι?

Θα βλέπουμε μπλε λωρίδες στις νυχτερινές φωτογραφίες και θα λέμε "it's not a bug, it's a feature". Τελικά το δούλεμα που μας ρίχνει ο Δημήτρης Μαλλάς όλους εμάς τους Apple fanboys μας αξίζει και με το παραπάνω έτσι αμάσητα που τα κατεβάζουμε όλα...

Επεξ/σία από LordNodens
  • Super Moderators
Δημοσ.
52 minutes ago, LordNodens said:

Δε μιλάς σοβαρά, έτσι? Μπήκες στον κόπο έστω να δεις το πρόβλημα με την κάμερα? Από που προκύπτει ότι είναι στο μυαλό των ατόμων? Το θέμα ξεκίνησε όταν το ανακάλυψε ο Shayne Mostyn (YouTube) ο οποίος ασχολείται με την αστροφωτογραφία και κάθε χρόνο αλλάζει iPhone ώστε να δει τις βελτιώσεις από μοντέλο σε μοντέλο σε αυτόν τον τομέα. Το σχόλιο σου είναι άκυρο και δεν προσφέρει κάτι στη συζήτηση.

Κι εγώ είμαι Apple fanboy, είχα, έχω και θα έχω τα πάντα από την Apple, αλλά μην την θεοποιούμε κιόλας. Δηλαδή σου φαίνεται τόσο απίθανο κάποιο batch παραγωγής να είχε πρόβλημα με τους σένσορες? Δεν τα φτιάχνει ο Tim Cook με τα χεράκια του, το ξέρεις, έτσι?

Θα βλέπουμε μπλε λωρίδες στις νυχτερινές φωτογραφίες και θα λέμε "it's not a bug, it's a feature". Τελικά το δούλεμα που μας ρίχνει ο Δημήτρης Μαλλάς όλους εμάς τους Apple fanboys μας αξίζει και με το παραπάνω έτσι αμάσητα που τα κατεβάζουμε όλα...

Απλή λογική αγαπητέ... Ο ένας καλύπτει την κάμερα και βγάζει long exposure φωτό και απορεί γιατί κάθε φορά εμφανίζονται διάφορα χρώματα όταν το software προσπαθεί να συνθέσει τη φωτογραφία, ο άλλος βάζει ΤΖΑΜΑΡΑ μπροστά και μετά του φταίει η οθόνη που δεν αποκρίνεται καλά στο touch... Το μόνο που παρατηρήθηκε στις οθόνες που και πάλι δεν ήταν hardware θέμα, ήταν η περιοχή στο ύψος του camera button...

Χαλαρώστε λοιπόν και σταματήστε να ψάχνετε με το στανιό προβλήματα... :)

Μεμονωμένα προβλήματα από αστοχίες υλικού προφανώς και μπορεί να υπάρξουν σε οποιαδήποτε συσκευή, αλλά αυτό το "επιστημονικό" τεστ για την κάμερα είναι απλά για γέλια... Άντε να εξηγήσεις σε όλους αυτούς που τρέχουν για αντικατάσταση πως και το παραμικρό ίχνος φωτός σε μια λήψη των 30 δευτερολέπτων που τη συνθέτει στο τέλος το software (μιας και στην πράξη είναι 3 φωτό των 10 δευτερολέπτων), μπορεί να εμφανίσει διάφορες χρωματικές περιοχές στο τελικό αποτέλεσμα...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, billdanos είπε

Απλή λογική αγαπητέ... Ο ένας καλύπτει την κάμερα και βγάζει long exposure φωτό και απορεί γιατί κάθε φορά εμφανίζονται διάφορα χρώματα όταν το software προσπαθεί να συνθέσει τη φωτογραφία, ο άλλος βάζει ΤΖΑΜΑΡΑ μπροστά και μετά του φταίει η οθόνη που δεν αποκρίνεται καλά στο touch... Το μόνο που παρατηρήθηκε στις οθόνες που και πάλι δεν ήταν hardware θέμα, ήταν η περιοχή στο ύψος του camera button...

Χαλαρώστε λοιπόν και σταματήστε να ψάχνετε με το στανιό προβλήματα... :)

Μεμονωμένα προβλήματα από αστοχίες υλικού προφανώς και μπορεί να υπάρξουν σε οποιαδήποτε συσκευή.

OK, whatever. Ίδια φωτογραφία, σε ίδιες συνθήκες, με iPhone 14 Pro Max και με iPhone 16 Pro Max.

Έχεις δίκιο, με το στανιό ψάχνουμε για προβλήματα...

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, LordNodens said:

OK, whatever. Ίδια φωτογραφία, σε ίδιες συνθήκες, με iPhone 14 Pro Max και με iPhone 16 Pro Max.

Έχεις δίκιο, με το στανιό ψάχνουμε για προβλήματα...

Άλλος επεξεργαστής, άλλη επεξεργασία και της τελικής φωτογραφίας. Το ότι έβγαλε κάποιος μια φωτογραφία και με τα 2 δεν σημαίνει πως είχε ανά πάσα στιγμή τις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Το software παρεμβαίνει κάθε φορά που βγάζεις μια φωτό, εκτός κι αν χρησιμοποιείς κάποιο άλλο app που να σου δίνει απευθείας το raw αρχείο χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία.

Τους καψερούς στα κέντρα υποστήριξης λυπάμαι... Που μάλλον δεν έχουν και όλοι την ίδια υπομονή φαντάζομαι για να αντικαθιστούν τις συσκευές σε κάποιους προκείμενου να εξασφαλίσουν την ...ηρεμία τους! 😛 

Από την άλλη, περί ορέξεως... 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Άλλος επεξεργαστής, άλλη επεξεργασία και της τελικής φωτογραφίας. Το ότι έβγαλε κάποιος μια φωτογραφία και με τα 2 δεν σημαίνει πως είχε ανά πάσα στιγμή τις ίδιες ακριβώς συνθήκες. 

Τους καψερούς στα κέντρα υποστήριξης λυπάμαι... Που μάλλον δεν έχουν και όλοι την ίδια υπομονή φαντάζομαι για να αντικαθιστούν τις συσκευές σε κάποιους προκείμενου να εξασφαλίσουν την ...ηρεμία τους! 😛 

Από την άλλη, περί ορέξεως... 

Τέλος πάντων, αφού εσύ βρίσκεις φυσιολογικές τις φωτογραφίες με τις μπλε λωρίδες στο 16, το κρατάς και το χαίρεσαι και άσε τους άλλους να ψάχνουν για την εξασφάλιση της ηρεμίας τους...

Άλλωστε, όπως είχε πει και η αγαπημένη μας Apple "You are holding it wrong".image.png.b99aa5ec1762de93bd3d32615bb342e9.png

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, LordNodens said:

Τέλος πάντων, αφού εσύ βρίσκεις φυσιολογικές τις φωτογραφίες με τις μπλε λωρίδες στο 16, το κρατάς και το χαίρεσαι και άσε τους άλλους να ψάχνουν για την εξασφάλιση της ηρεμίας τους...

Άλλωστε, όπως είχε πει και η αγαπημένη μας Apple "You are holding it wrong".image.png.b99aa5ec1762de93bd3d32615bb342e9.png

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ετοιμάσουμε ένα αναλυτικό άρθρο για την ψηφιακή επεξεργασία που γίνεται στα τηλέφωνά μας κάθε φορά που πατάμε το κουμπάκι για να βγάλουμε μια φωτό και να τονίσουμε τις διαφορές που έχει μια ψηφιακή κάμερα σε ένα smartphone από μια κανονική φωτογραφική μηχανή με μεγάλους φακούς κλπ...

Μέχρι τότε, καλές αντικαταστάσεις μέχρι να πετύχετε την "τέλεια" συσκευή! 😛

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω θεματάκια με το 16 pro πάντως σε σχέση με το 14 pro. Αν και φαντάζομαι ότι είναι software και θα λυθούν. Αρχικά το κινητό σε συγκεκριμένω παιχνίδι ζεσταίνεται απίστευτα (στο 14 pro δεν το έκανε) αν και μπορεί να είναι θέμα παιχνιδιού άρα δεν το ρίχνω στο 16αρι. Δεύτερον έχω αντιμετωπίσει 2 φορές πρόβλημα με την εφαρμογή της κάμερας να την ανοίγω και να κάνει ανανέωση της εφαρμογής και να μη μπορώ να τραβήξω και να διορθώνεται μόνο με restart της συσκευής και όχι με κλείσιμο της εφαρμογής. Τρίτον ε΄χει γενικά lagarismatakia όταν έχει κλειδωμένο το κινητό και πας να το ξεκλειδώσεις όπως και το face id νομίζω είναι πιο αργό. Πάντως το θέμα με το Touch όντως υπήρχε σε κάποια κινητά και διορθώθηκε με το 18.0.1. Νομίζω υπήρχε στο Patch notes το συγκεκριμένο fix.

Δημοσ.

Αυτό με τα lagαρισματακατα όταν επιστρέφεις στην αρχική οθόνη ή όταν το ξεκλειδώνεις το έχω παρατηρήσει και εγώ. Φαντάζομαι θα διορθωθεί σε επόμενο update.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sotiris123 είπε

. Δεύτερον έχω αντιμετωπίσει 2 φορές πρόβλημα με την εφαρμογή της κάμερας να την ανοίγω και να κάνει ανανέωση της εφαρμογής και να μη μπορώ να τραβήξω και να διορθώνεται μόνο με restart της συσκευής και όχι με κλείσιμο της εφαρμογής. Τρίτον ε΄χει γενικά lagarismatakia όταν έχει κλειδωμένο το κινητό και πας να το ξεκλειδώσεις όπως και το face id νομίζω είναι πιο αργό. Πάντως το θέμα με το Touch όντως υπήρχε σε κάποια κινητά και διορθώθηκε με το 18.0.1. Νομίζω υπήρχε στο Patch notes το συγκεκριμένο fix.

3 ώρες πριν, ourakot2 είπε

Αυτό με τα lagαρισματακατα όταν επιστρέφεις στην αρχική οθόνη ή όταν το ξεκλειδώνεις το έχω παρατηρήσει και εγώ. Φαντάζομαι θα διορθωθεί σε επόμενο update.

Λογικα αρκετα απο αυτα θα διορθωθουν με τα restart ειτε με lag στα 16

Δευτερα 28/10 με Τριτη η επομενη ενημερωση σε iOS 18.1 

https://techblog.gr/mobile/ios-18-1-diorthonei-to-bug-poy-prokalei-tychaies-epanekkiniseis-sta-iphone-16/

https://www.techgear.gr/episimo-to-ios-18-1-erchetai-tin-epomeni-evdomada-me-apple-intelligence-39913

https://www.macrumors.com/2024/10/21/ios-18-1-fixes-random-restart-bug-iphone-16/ 

Η ενημερωαση θα διορθωσει αρκετα απο αυτα

Επεξ/σία από aces
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όποιον ενδιαφέρεται, ανέβηκε νέο βίντεο με το πρόβλημα της κάμερας (μπλε λωρίδες στη νυχτερινή λήψη).

Επεξ/σία από LordNodens
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμένα μου κάνει αυτά τα λαγκαρισματακια με την έκδοση 18,1 κάθε φορά που κλείνει ένα app για να επιστρέψει στην αρχική οθόνη. Για μένα είναι απαράδεκτο. 

Στο παλιό μου 13 pro max δουλεύει άψογα με αυτή την έκδοση. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/1/2025 στις 3:37 ΜΜ, Jathens είπε

Καλησπέρα σας,

μπορείτε να μου πείτε πάνω κάτω πόσες ώρες οθόνη , σας βγάζει το iPhone 16 pro ?

Μίνιμουμ 5 έως Μαξ 7,5 ώρες = δηλ. μέσος όρος 6 με 6.5 κάτι ώρες ανάλογα τη χρήση 

Αναφορά σε κείμενο

Apple iPhone 16 Pro
3582 mAh
6h 35min

Μιλάμε για screen on time που διαφέρει για τον κάθε χρήστη ανάλογα τη χρήση 

https://www.phonearena.com/news/iphone-16-battery-and-charging_id159630

Επεξ/σία από aces

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...