Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ntinakos_r είπε

Μακάρι να πάρω την κληρονομια να σωθω...εσύ κάτσε εκεί που κάθεσαι...βοήθεια ζήτησα και εσύ λες κουταμαρες για να το παίξεις έξυπνος..

Αδερφέ στο αμερικάνικο δίκαιο υπάρχει ο εκτελεστής της διαθήκης, συνήθως είναι δικηγόρος η συμβολαιογράφος και έχει υποχρέωση να επικοινωνήσει με τους κληρονόμους,αν ο θείος σου είχε αφήσει κάτι θα σε είχε βρεί άμεσα,εάν είχε αφήσει ιδιόχειρη διαθήκη σε συμβολαιογράφο στην Αθήνα αυτή ισχύει εκτός εάν υπήρχε μεταγενέστερη,αν κάποια μελη σε έχουν πάρει στο ψιλό είναι γιατί εσύ δεν δίνεις πληροφορίες, ο θείος είχε οικογένεια στην Αμερική;,ούτε τα βασικά δεν μας λές, γιατί δεν πάς σε δικηγόρο με το χαρτί που έχεις;,το forum δεν νομίζω να βοηθήσει πολύ σε τέτοια ζητήματα.

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Αδερφέ στο αμερικάνικο δίκαιο υπάρχει ο εκτελεστής της διαθήκης, συνήθως είναι δικηγόρος η συμβολαιογράφος και έχει υποχρέωση να επικοινωνήσει με τους κληρονόμους,αν ο θείος σου είχε αφήσει κάτι θα σε είχε βρεί άμεσα,εάν είχε αφήσει ιδιόχειρη διαθήκη σε συμβολαιογράφο στην Αθήνα αυτή ισχύει εκτός εάν υπήρχε μεταγενέστερη,αν κάποια μελη σε έχουν πάρει στο ψιλό είναι γιατί εσύ δεν δίνεις πληροφορίες, ο θείος είχε οικογένεια στην Αμερική;,ούτε τα βασικά δεν μας λές, γιατί δεν πάς σε δικηγόρο με το χαρτί που έχεις;,το forum δεν νομίζω να βοηθήσει πολύ σε τέτοια ζητήματα.

Οζι δεν εχει παιδιά καθόλου...ο κληρονόμος είναι η αδερφή του η μια και μοναδική δηλ η μάνα του πατέρα μου...

Δημοσ.

Για να έχεις κληρονομητήριο (το οποίο αποτελεί δικαστική απόφαση) σημαίνει ότι μοναδικός κληρονόμος είναι η μητέρα σου. Για να βρεις αν δημοσιεύτηκε η διαθήκη πρέπει να απευθυνθείς στον αρμόδιο ειρηνοδικείο. Δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να βρεις τον συμβολαιογράφο. Επίσης, δεν αποκλείεται ο συμβολαιογράφος να μην έχει ασχοληθεί με την υπόθεση και να μην έχει δημοσιεύσει ακόμα τη διαθήκη. Γνωρίζω περίπτωση συμβολαιογράφου ο οποίος δημοσίευσε διαθήκη μετά από 15 χρόνια. 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Metal Heart είπε

Για να έχεις κληρονομητήριο (το οποίο αποτελεί δικαστική απόφαση) σημαίνει ότι μοναδικός κληρονόμος είναι η μητέρα σου. Για να βρεις αν δημοσιεύτηκε η διαθήκη πρέπει να απευθυνθείς στον αρμόδιο ειρηνοδικείο. Δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να βρεις τον συμβολαιογράφο. Επίσης, δεν αποκλείεται ο συμβολαιογράφος να μην έχει ασχοληθεί με την υπόθεση και να μην έχει δημοσιεύσει ακόμα τη διαθήκη. Γνωρίζω περίπτωση συμβολαιογράφου ο οποίος δημοσίευσε διαθήκη μετά από 15 χρόνια. 

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε...θα πάω και πρωτοδικείο που μου είπαν αλλά.και ειρηνοδικιο ..σε ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, ntinakos_r είπε

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε...θα πάω και πρωτοδικείο που μου είπαν αλλά.και ειρηνοδικιο ..σε ευχαριστώ πολυ

Το πρωτοδικείο η ειρηνοδικείο έχει να κάνει με την ημερομηνία θανάτου.

Ουσιαστικά στο συγκεκριμένο θέμα είναι το ίδιο πράγμα 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το πρωτοδικείο η ειρηνοδικείο έχει να κάνει με την ημερομηνία θανάτου.

Ουσιαστικά στο συγκεκριμένο θέμα είναι το ίδιο πράγμα 

Μου είπαν πως στο πρωτοδικείο κοινοποιειται μια διαθήκη και παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου...τι να πω...δεν γνωριζω κιόλας..θα το κυνηγήσω μέχρι τέλους και ο θεος βοηθός...σε ευχαριστώ πάντως...

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ntinakos_r είπε

Μου είπαν πως στο πρωτοδικείο κοινοποιειται μια διαθήκη και παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου...τι να πω...δεν γνωριζω κιόλας..θα το κυνηγήσω μέχρι τέλους και ο θεος βοηθός...σε ευχαριστώ πάντως...

Λεπτομέρεια είναι αυτό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο τα λιγα π διαβασα ..κατι π θα επρεπε να κανεις πριν 4 χρονια 

"..κληρονομητηριο Ειναι το επίσημο δικαστικό έγγραφο που πιστοποιεί τα δικαιώματα των κληρονόμων επί της κληρονομιαίας περιουσίας."

δεν μπορει να αμφισβητηθει μετα την δημοσιευση του ... αυτα περι συμβολαιογραφου να σε ψαχνει να σ δωσει τα μυρια  κ τα σπιτια ειναι σε ταινιες...με το κληρονομητηριο κ ληξιαρχική πράξη θανάτου/πιστοποιητικο εγγυτερων συγγενων πας τραπεζα κ εχεις κ εκει προσβαση...στο ειρηνοδικειο θα βρεις το αντιγραφο διαθηκης/δημοσιευση αυτης  κ λογικα το ονομα του συμβολαιογραφου... αν ειναι τρολοθεμα ειναι ευφανταστο..απο την αλλη δεν εχεις ενα εμπιστο ατομο να σε βοηθησει?το κληρονομητηριο σιγουρα θα γραφει ποιο ειρηνοδικειο ηταν...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kage είπε

Απο τα λιγα π διαβασα ..κατι π θα εκανε καποιος πριν 4 χρονια 

"..Ειναι το επίσημο δικαστικό έγγραφο που πιστοποιεί τα δικαιώματα των κληρονόμων επί της κληρονομιαίας περιουσίας."

Το κληρονομητηριο ειναι το χαρτι π αποδεικνυει οτι σ ανηκουν κομματι ή ολα..αυτο συνταξε επισημα κ σωστα ωστε να τα αφησει σε οποιον το/τα εχει.. δεν μπορει να αμφισβητηθει μετα απο 10 μερες π εκανε ΤΟΤΕ την "δημοσιευση"στο ειρηνοδικιο... αυτα περι συμβολαιογραφου να σε ψαχνει να σ δωσει τα μυρια  κ τα σπιτια ειναι σε ταινιες...με το κληρονομητηριο κ πιστοποιητικο θανατου /εγγυτερων συγγενων πας τραπεζα κ εχεις κ εκει προσβαση...στο ειρηνοδικειο θα βρεις το αντιγραφο διαθηκης/δημοσιευση αυτης  κ λογικα το ονομα του συμβολαιογραφου... αν ειναι τρολοθεμα ειναι ευφανταστο..

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν ειναι τρολοθεμα στειλε μ να παμε αμερικη ..κερνας....θα δουμε αν τα χασες ολα εκει ή οχι μετα απο τοσα χρονια...τα εδω δεν εχουν χρονικα ορια αποδοχης(θα αλλαξει συντομα)

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Εγώ θα σε στεναχωρήσω λίγο.

Ξέρω παράδειγμα στη Γερμανία όπου ηλικιωμένη με πολλά λεφτά και ακίνητα και όταν απεβίωσε όλη της η περιουσία πέρασε ως δια μαγείας στον δικηγόρο της (μεγάλο λαμογιο).

Μια άλλη ηλικιωμένη επειδή δεν ήθελε να γίνει το ίδιο και σε αυτήν τα έγραψε όλα στη φίλη της και της είπε που είναι η διαθήκη για να την πάρει μετά τον θάνατο.

Και οι δύο δεν είχαν οικογένειες.

• Sad 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, kage είπε

Αν δεν ειναι τρολοθεμα στειλε μ να παμε αμερικη ..κερνας....θα δουμε αν τα χασες ολα εκει ή οχι μετα απο τοσα χρονια...τα εδω δεν εχουν χρονικα ορια αποδοχης(θα αλλαξει συντομα)

Φίλε μου πιστεύεις θα άνοιγα θέμα εδώ μέσα με τόσο επελπισια που έχω φάει και κοντεύω να τρελαθώ??απλά έχω φτάσει σε αδιέξοδο...σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον..

24 λεπτά πριν, micos000 είπε

Εγώ θα σε στεναχωρήσω λίγο.

Ξέρω παράδειγμα στη Γερμανία όπου ηλικιωμένη με πολλά λεφτά και ακίνητα και όταν απεβίωσε όλη της η περιουσία πέρασε ως δια μαγείας στον δικηγόρο της (μεγάλο λαμογιο).

Μια άλλη ηλικιωμένη επειδή δεν ήθελε να γίνει το ίδιο και σε αυτήν τα έγραψε όλα στη φίλη της και της είπε που είναι η διαθήκη για να την πάρει μετά τον θάνατο.

Και οι δύο δεν είχαν οικογένειες.

Δεν θέλω να ακούω τέτοια σε καμία περίπτωση...θα την βγάλω την άκρη πιστεύω..και σύντομα γιατί έχω άκρες..αλλιώς θα ήμουν στον ήλιο μοίρα...

Δημοσ.
11 hours ago, ntinakos_r said:

Φίλε μου πιστεύεις θα άνοιγα θέμα εδώ μέσα με τόσο επελπισια που έχω φάει και κοντεύω να τρελαθώ??απλά έχω φτάσει σε αδιέξοδο...σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον..

Δεν θέλω να ακούω τέτοια σε καμία περίπτωση...θα την βγάλω την άκρη πιστεύω..και σύντομα γιατί έχω άκρες..αλλιώς θα ήμουν στον ήλιο μοίρα...

το delulu σε αλλο επιπεδο. Απλα να ξέρεις οτι στο κυνήγι του θυσαυρού που έχεις μπλέξει θα βρεθουν να σου φάνε αρκετές "ακρες" λεφτα για να παρεις την κληρονομια και στο τέλος απλα θα καταλήξεις χωρις κληρονομιά και με αρκετά χιλιάρικα μείον. Καλύτερα να αρχίσεις να τα ξεχνάς τα λεφτά, θα τα έχει δαγκώσει καμια γκόμενα του θείου λίγο πριν πεθάνει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...