Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα το kolink observatory HF mesh για να αλλάξω το παλιό κουτί που είχα.

Σήμερα βρήκα χρόνο και έκανα την αλλαγή. Όλα όσα μετέφερα δουλεύουν μια χαρά ΑΛΛΑ δεν ξέρω πως να συνδέσω τα ανεμιστηράκια του κουτιού.

Από ότι είδα όλα είναι ήδη ενωμένα μεταξύ τους και πρέπει το τελικό βίσμα κάπου να το βάλω στη μητρική μου (asrock B450 pro4).

Βάζω και φωτό με τα βύσματα

Έχετε καμία ιδέα?

1729433223102.jpg

1729453709221.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/10/2024 στις 11:04 ΜΜ, gbouros είπε

Αγόρασα το kolink observatory HF mesh για να αλλάξω το παλιό κουτί που είχα.

Σήμερα βρήκα χρόνο και έκανα την αλλαγή. Όλα όσα μετέφερα δουλεύουν μια χαρά ΑΛΛΑ δεν ξέρω πως να συνδέσω τα ανεμιστηράκια του κουτιού.

Από ότι είδα όλα είναι ήδη ενωμένα μεταξύ τους και πρέπει το τελικό βίσμα κάπου να το βάλω στη μητρική μου (asrock B450 pro4).

Βάζω και φωτό με τα βύσματα

Έχετε καμία ιδέα?

1729433223102.jpg

1729453709221.jpg

Αυτά που δείχνεις είναι ένα βύσμα για να πάρουν ρεύμα οι ανεμιστήρες  και ένα βύσμα argb για τον φωτισμό τους.Εδω έχει το manual της μητρικής σου https://www.asrock.com/mb/amd/b450 pro4/index.asp#Manual,πήγαινε στη σελίδα 7 που σου δείχνει όλες τις συνδέσεις της μητρικής με σχεδιάγραμμα.Το βύσμα με τις 3 τρυπουλες μπαίνει στη θέση 20 ,το άλλο μπορείς να το βάλεις στο νουμερο 17 ή 18 που είναι και κοντά.Ολα βρίσκονται στο κάτω μέρος της μητρικής σου.

Παρόλαυτα επειδή δεν το έχω πιάσει το κουτι δες το παρακάτω βίντεο για τη γυάλινη έκδοση, μετά το 7ο λεπτό δείχνει πως η τροφοδοσία των ανεμιστήρων γίνεται με sata απο το τροφοδοτικό.Σιγουρα έχουν γίνει όλα σωστά από μέρους σου?Μου φαίνεται κ εμένα  κάπως περιεργο 6 fan να παίρνουν όλα ρεύμα από ένα τετραπινο  βύσμα (σαν αυτό που φαίνεται αριστερα στη φοτο σου).Μην τα συνδέσεις αν δεν έχεις βάλει sata μην πάρουμε καμμία μητρική στο χερι.Αν ήδη τα έχεις συνδέσει με sata, τότε ίσως να υπάρχει για να δίνει απλά μια ένδειξη στροφών στη μητρική.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Στο βίντεο (7:24-7:31) λέει ότι όλη η συνδεσμολογία των ανεμιστήρων καταλήγει σε ένα SATA καλώδιο

αλλά στο κουτί που μου δώσαν δεν υπάρχει αυτό το SATA.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gbouros είπε

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Στο βίντεο (7:24-7:31) λέει ότι όλη η συνδεσμολογία των ανεμιστήρων καταλήγει σε ένα SATA καλώδιο

αλλά στο κουτί που μου δώσαν δεν υπάρχει αυτό το SATA.

Ρίξε μια ματιά στα χαρτιά του κουτιού ,μήπως παραπεσε κάπου φίλε μου ή περίμενε κάποιον που έχει πιάσει το κουτι μήπως σε φωτίσει περισσότερο..

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι σε SATA .

Θα περιμένω και σήμερα μήπως γράψει κάποιος που έχει το κουτί και αύριο θα τηλεφωνήσω στο μαγαζί που το πήρα.

Δημοσ.

Θες να πεις ότι δεν υπάρχει το βύσμα που φαίνεται στην εικόνα? Κοιτάς δεξιά, στην κάτω γωνία του "κενού", αυτό που κρέμεται.

image.jpeg.609c26b4c3c48bc92aa3ff07625f6ec5.jpeg

Αυτό ψάχνεις. Κοίτα προσεκτικά τα καλώδιά σου, γιατί τα έχεις αρκετά ανακατεμένα στο στήσιμο, μήπως κάπου το έχεις στριμώξει/καλύψει.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ανακατεμένα γιατί δεν έχω κάνει ακόμα cable management. Περιμένω να λυθεί το θέμα για να τα σουλουπώσω.

Όσο και αν εψαξα δεν βρήκα καλώδιο SATA. Στο σημείο που θα έπρεπε να υπάρχει είναι ένα τριπινο.

Ή δεν το βάζουν πια στα κουτιά τους ή το ξέχασαν.

5.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ένα follow up,

Επικοινώνησα προχθές με το service της zegetron (αντιπροσωπεία kolink) και ένα κύριος μου εξήγησε

ότι ο πίσω ανεμιστήρας είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους.

Έχει ενσωματωμένο controller και 3 καλώδια (αντί για 2 των υπολοίπων) που το ένα είναι SATA 

και ίσως να έχει στριμωχθεί κάπου και δεν φαίνεται.

Μου ζήτησε να ξεβιδώσω το πίσω ανεμιστηράκι, να δω τα καλώδια του και αν υπάρχει πρόβλημα

να βγάλω φωτογραφίες και τις στείλω με ένα email.

Έκανα αυτά που μου είπε και σε μένα το πίσω ανεμιστηράκι έχει μόνο 2 καλώδια και είναι ίδιο ακριβώς με τα πάνω ανεμιστηράκια.

Χθες έστειλα email με φωτογραφίες και την απόδειξη αγοράς και σε 2-3 ώρες πήρα μήνυμα

με το tracking number από το καινούργιο που έστειλαν.

Άψογη εξυπηρέτηση από αντιπροσωπεία.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα

Θα χρειαστώ λίγη βοήθεια ακόμα.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουν όλα τα ανεμιστηράκια και έχουν άσπρο χρώμα.

Για να δουλέψει το RGB πρέπει να συνδέσω τα καλώδια που έχει στη μητρική.

Από όσα διάβασα στο internet το VDG είναι για κάποιες πιο παλιές μητρικές και πιστεύω

ότι πρέπει να συνδέσω το βύσμα 1 στη θέση της μητρικής που γράφει ARGB.

Ισχύει αυτό ή πρέπει να κάνω άλλη συνδεσμολογία;

1730313125435.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gbouros είπε

Καλημέρα

Θα χρειαστώ λίγη βοήθεια ακόμα.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουν όλα τα ανεμιστηράκια και έχουν άσπρο χρώμα.

Για να δουλέψει το RGB πρέπει να συνδέσω τα καλώδια που έχει στη μητρική.

Από όσα διάβασα στο internet το VDG είναι για κάποιες πιο παλιές μητρικές και πιστεύω

ότι πρέπει να συνδέσω το βύσμα 1 στη θέση της μητρικής που γράφει ARGB.

Ισχύει αυτό ή πρέπει να κάνω άλλη συνδεσμολογία;

1730313125435.jpg

Σωστά εκεί πρέπει να το βαλεις στο νούμερο 24 στη φωτό σου,προσοχή όχι στο 23 για κανένα λόγο,θα κάψεις τα rgb στην καλύτερη.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Στο 23 και να θέλω να το βάλω δεν γίνεται. Έχει 4 ακίδες και το βύσμα έχει 3 τρύπες.

Όταν γυρίσω σπίτι από τη δουλειά θα το δοκιμάσω

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gbouros είπε

Ευχαριστώ.

Στο 23 και να θέλω να το βάλω δεν γίνεται. Έχει 4 ακίδες και το βύσμα έχει 3 τρύπες.

Όταν γυρίσω σπίτι από τη δουλειά θα το δοκιμάσω

Ναι έχεις δίκιο δεν μπαίνει, πιο πολύ είχα στο μυαλό μου πως το απλό rgb μπορεί να  συνδεθεί σε argb header..

• Like 1
Δημοσ.

Τα πάντα δουλεύουν τέλεια τώρα.

Ευχαριστώ πολύ όσους βοήθησαν και πολύ περισσότερο

ευχαριστώ το άψογο service της zegetron.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...