Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/10/2024 στις 1:12 ΜΜ, Lucifer είπε

Ανεξαρτήτως του αν δουλεύει ή όχι, η ψυχολογία δεν έχει καμία σχέση με αντικειμενικά, μετρήσιμα ή αναπαράξιμα (sic) αποτελέσματα και δεν είναι επιστήμη καθώς δε μπορεί να ακολουθηθεί η επιστημονική μέθοδος. Αντίστοιχα, τα τεστ IQ μετράνε την ταχύτητα αντίληψης ενός αυθαίρετα επιλεγμένου μοτίβου. Δεν μετράνε ούτε μνήμη, ούτε ικανότητα σύνθεσης, ούτε ικανότητα συνδυασμού πληροφορίας, απλά σε πήζουν στην αναγνώριση μοτίβου και ακολουθίας. Ακόμα και αν το έκαναν, είναι αδύνατον να οριστεί η έννοια της νοημοσύνης εν γένει καθώς η διαδικασία αποτελεί κλειστό φυσικό σύστημα: προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις κάτι για να ορίσει τον εαυτό του, σα να προσπαθείς να τραβηχτείς απ' τα μαλλιά σου για να μην πνιγείς.

Ο πυρήνας της νοημοσύνης για όλα τα ζώα είναι κοινός. Το νευρωνικό δίκτυο. Η βασικότερη ικανότητα που έχει εκ κατασκευής(χωρίς εκπαίδευση) ένα νευρωνικό δίκτυο είναι η ανακάλυψη μοτίβων. Για να επιβιώσει ένα ζωό πρέπει διαρκώς να κάνει συσχετισμούς με το μυαλό του. Να ανακαλύπτει, να θυμάται και να χρησιμοποιεί/εφαρμόζει μοτίβα με άλλα λόγια.

Αυτό μετράνε τα IQ tests και έχει αποδεδειγμένα υψηλή θετική στατιστική συσχέτιση με τις επιδόσεις στις θετικές επιστήμες αλλά και σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο περιλαμβάνει κατανόηση κανόνων(όπως η εκμάθηση γλωσσών με πλούσια γραμματική). Όπως σου ανέφερε ήδη ο fast8 με συγκεκριμένα παραδείγματα(π.χ. SAT, GMAT scores κτλ.). Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κορυφαίο STEM επιστήμονα με π.χ. IQ 90.

https://aiiq.quora.com/What-is-the-average-IQ-of-Nobel-Laureates

Στην τέχνη ο εγκέφαλος λειτουργεί ως γεννήτρια μοτίβων. Εκεί χρειαζόμαστε διαφορετικά τεστς.

  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...