Προς το περιεχόμενο

Η Heliospect Genomics υπόσχεται αύξηση του IQ μέσω επιλογής εμβρύων


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tzotzo είπε

δεν ξερω ποιος εξυπνος ανθρωπος θελει να κανει παιδι στη σημερινη εποχη.

Το να μην κανεις παιδια δεν ειναι δεικτης ευφυιας.... Ειναι απλα προσωπικη αποφαση δεδομενου της οικονομικης καταστασης και των προσδοκιων του μελλοντος...

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, ovidius80 είπε

Υποτίθεται ότι είχαμε τελειώσει με την ευγονική το 1945 μαζί με τους Ναζί

 η "προοδευτική" σουηδία είχε πρόγραμμα υποχρεωτικών στειρώσεων μέχρι το 1975

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ii_die_4 είπε

Gattaca

11 ώρες πριν, fylatos είπε

brace-yourself-gattaca.jpg

Το Gattaca έχει να κάνει περισσότερο με την κλωνοποίηση, εδώ μιλάμε για ένα μέλλον βγαλμένο Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ από το βιβλίο του Aldus Huxley το 1931! Καλωσήρθατε στον "Θαυμαστό Νέο Κόσμο"!!!

Επεξ/σία από me00016
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 hours ago, Dr_Pepper said:

Στις ΗΠΑ βασικές θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο έχουν γύρω στα $60.000 μισθό το έτος αν είσαι έξυπνος και βγάλεις και καμιά σχολή ή είσαι έξυπνος και δεν πας σε σχολή αλλά γίνεις καλός σε κάτι άνετα θα βγάζεις πάνω απο $100.000 τον χρόνο 

Μόνο σε 2-3 πολιτείες. Στις υπόλοιπες 50 δεν ισχύει.

12 hours ago, NiKoSmile said:

Εγώ βέβαια το είπα ειρωνικά γιατί δε θα το έκανα ούτε δωρεάν. Αλλά ακόμα και εκεί άσχετα με τους μισθούς των 60K ή 100K οι περισσότεροι ήδη πνίγονται στα χρέη. Τα στατιστικά που έψαξα τώρα βλέπω ότι μόνο το 22% και 13% των νοικοκυριών έχουν αποταμιεύσεις ή καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 50Κ δολάρια και τα 100Κ αντίστοιχα.

Και έτσι απέδειξες ότι σκέφτεσαι έξυπνα. Από εμπειρία σου λέω έτσι είναι στην πραγματικότητα και άσε τι λένε εδώ μέσα. Τρελές ανισότητες.

11 hours ago, Dr_Pepper said:

Ναι αλλά αυτό συμβαίνει γιατί ζούνε πλουσιοπάροχα όχι γιατί δυσκολεύονται πχ έχουν 2 αμάξια με leasing πληρώνουν δόσεις για την σπιταρόνα κτλ κτλ και εξ αυτού αφαιρώντας τα αυτα απο πχ τα 200Κ του νοικοκυριού είναι στο 0 ή στο - αλλά δεν ειναι σαν εμάς που αν ήμαστε στο 0 εννοούμε ψωμί και τυρί στο σπίτι στο χωριό :P 

έχω γνωστούς απο διάφορες "τάξεις" εκεί μια συγκεκριμένα που όλο γκρινιάζει για τα οικονομικά και ζει στο Κολοράντο με 68κ (δουλειά χωρίς πτυχίο σε κλινική για εναλλακτικές θεραπείες για τον κακρίνο όχι σαν νοσοκόμα κάτι σαν μαρκετινγ κτλ)  έχει ηλεκτροκίνητο RAV 4 ολοκαίνουργιο αγόρασε και ένα ολοκαίνουργιο κορόλα φουλ έξτρα στην μάνα της με δόσεις iphone, mac τεράστιες τηλεοράσεις κάθε τρεις και μια τρώει έξω σε εστιατόρια, καθε Σαββατοκύριακο εκδρομές και ταξιδάκια συναβλίες, ένα μάτσο λεφτά σε φούντες (εκει ειναι νόμιμα)  αλλά κάθε φορά γκρινιάζει για το πόσο δύσκολα τα βγάζει πέρα με τόσα λίγα που βγάζει :P 

Το σκυλί της βασικά περνάει καλύτερα απο πολλούς στην ελλάδα  είναι ασφαλισμένο κανονικά, επισκέψεις στον γιατρό και οδοντίατρο ειδικές τροφές και φρέσκιες βόλτες ρούχα κομμωτήριο κτλ xD

Και όντως με τα έξοδα που έχει κάθε μήνα δεν της μένει και τίποτα... αλλά απο την άλλη που να ήξερε πως ζούν κάποιοι εδώ.. 

Όλοι είχαν πρόγραμμα και οι σοβιετικοί και οι Αμερικάνοι  

Μην κρίνεις από μια περίπτωση που είδες. Υπάρχουν στατιστικά και υπάρχουν και προσωπικές εμπειριες. Οι γνωστοί σου δεν είναι αντιπροσωπευτικοί.

12 hours ago, tigergreg said:

Αν   θυμαμαι  καλα  ο  πρωτοπορος   της  ευγονικης  ηταν  ο   αδολφος....🤣😍😂

Όχι. Ανέκαθεν οι άνθρωποι ακόμα και ασυναίσθητα το κανουν από την αρχαιότητα. Για διάβασε τι έγραφε ο πλατων και ο Αδόλφος θα σου μοιάσει ήπιος. Οι Σπαρτιάτες από την άλλη είχαν και δευτερο γύρο. Αν δεν έβγαινε καλό το παιδί της ευγονικης το έριχναν σουτ από το βουνο.

9 hours ago, Directx said:

Εκείνος το "τερμάτισε" ανακατεύοντας την με την "φυλετική καθαρότητα" κλπ .. αλλά η ευγονική τουλάχιστον στον σύγχρονο κόσμο έκανε την εμφάνιση της προς το τέλος του 19ου αιώνα φτάνοντας με τον α ή β τρόπο μέχρι τις μέρες μας όπως φαίνεται και από το άρθρο του παρόντος θέματος.

 

8 hours ago, tzotzo said:

δεν ξερω ποιος εξυπνος ανθρωπος θελει να κανει παιδι στη σημερινη εποχη.

Οποίος αντιλαμβάνεται ότι η σημερινή δύσκολη εποχή είναι πολύ πιο εύκολη από τις παλιές δύσκολες.

1 hour ago, ovidius80 said:

Υποτίθεται ότι είχαμε τελειώσει με την ευγονική το 1945 μαζί με τους Ναζί

Ποτέ δε θα τελειώσει. Και είναι φυσικό να θέλεις ο γόνος σου να επικρατήσει των άλλων. Είναι στη φύση μας όποτε ετοιμάσου να δεις και ακούσεις πολλά στο μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που κάθε μέρα η ανθρωπότητα αποδεικνύει την ηλιθιότητα της δεν με εκπλήσσει… με εκπλήσσει όμως που οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούν τα ματζούνια για τους ευκολόπιστους και τα κορόιδα, κάθονται και ονειρεύονται απογόνους με υλικό IQ μέσω ενός αλγόριθμου….

Επεξ/σία από AtiX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμάμαι στο σχολείο που μας έλεγαν πόσο απάνθρωποι ήταν οι ναζί που κάναν πειράματα ευγονικής και σκότωναν άτομα με νοητική υστέρηση και χρόνια κληρονομικά νοσήματα ...... Κοίτα να δεις που έχουμε γίνει ναζί σαν πολιτισμός και το διαφημίζουμε χχχαχα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο αφορά το άρθρο, είναι προφανές πως ο άνθρωπος ψαρεύει κορόιδα. Δεν θα σχολιάσω την ηθική του θέματος, αλλά ξεκάθαρα στοχεύει σε όσους έχουν εμμονή με τις δραστηριότητες και την πορεία των παιδιών τους πριν ακόμα γεννηθούν.

Δεν είναι όμως κάτι πρωτάκουστο αυτό που κάνουν. Και σήμερα υπάρχουν τεστ που κάνουν στις έγκυες και τους λένε αν το παιδί του κυοφορούν πάσχει απο συγκεκριμένα σύνδρομα πχ down και τους δίνουν την δυνατότητα να τερματίσουν την κύηση αν το επιλέξουν. Αυτό συμβαίνει κατα 90% στις θετικές διαγνώσεις. Δεν απέχει πολύ σαν ιδέα αυτό, είμαι σιγουρος πως θα βρεθούν πολλοί που θα το επιλέξουν αν εξελιχθεί μελλοντικά. Παρόμοια λογική αλλά αντί να αποφεύγεις την καταστροφή, ψάχνεις ενεργά την επιτυχία.

14 hours ago, Lucifer said:

Άνθρωπος που έχει αποδεχτεί το IQ ως γενικευμένο δείκτη νοημοσύνης, είναι άνθρωπος βλάκας και άρα κάποιος που προτιμότερο θα ήταν να μην αναπαραχθεί.

Αυτό το παράδοξο λύνεται με έναν απλό λάκκο αμέσως μετά την είσοδο στην εταιρεία.

Γιατί τόσος αρνητισμός για τα αποτελέσματα των τεστ νοημοσύνης;

Τα τεστ IQ είναι απο τα λίγα επιτεύγματα της ψυχολογίας και πιο συγκεκριμένα της ψυχομετρίας, που πραγματικά δουλεύουν και βγάζουν αντικειμενικά αποτελέσματα. Απόψεις περι μη εγκυρότητας τους είναι περισσότερο ιδεολογικές τοποθετήσεις και όχι πραγματικότητα. Μετράει τις ικανότητες στην επίλυση προβλημάτων, αφηρημένη σκέψη, και λογική και αυτά τα μετράει με πολύ μεγάλη ακρίβεια . Δεν σημαίνει βέβαια τίποτα για τις συνολικές ικανότητες κάποιου ή για το ποιό δρόμο θα πάρει στην ζωή και τι επιτυχία θα έχει. Για να το ξεκαθαρίσουμε, αυτό που μετράνε είναι η ταχύτητα με την οποία κάποιος μπορεί να μαθαίνει ακαδημαϊκά θέματα.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι άμα σκάσεις τα 50k και (χρόνια μετά;) σου βγει το τέκνο χαζούλικο, καταθλιπτικό κτλ, τότε τι κάνεις;

Ζητάς επιστροφή χρημάτων με την απειλή να τους στείλεις πακέτο το παιδί; :P 

(αν υπάρχουν ως εταιρεία ακόμα..)

Επεξ/σία από gadgetseek
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακάρι να μπορούσαν να μετρούσαν την ενσυναίσθηση και να αναπαραγόμασταν βάσει αυτού του κριτηρίου. Ίσως υπήρχε περισσότερη ελπίδα για αυτόν τον άμοιρο πλανήτη...

Επεξ/σία από ninos30
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, fast8 είπε

Γιατί τόσος αρνητισμός για τα αποτελέσματα των τεστ νοημοσύνης;

Τα τεστ IQ είναι απο τα λίγα επιτεύγματα της ψυχολογίας και πιο συγκεκριμένα της ψυχομετρίας, που πραγματικά δουλεύουν και βγάζουν αντικειμενικά αποτελέσματα.

Ανεξαρτήτως του αν δουλεύει ή όχι, η ψυχολογία δεν έχει καμία σχέση με αντικειμενικά, μετρήσιμα ή αναπαράξιμα (sic) αποτελέσματα και δεν είναι επιστήμη καθώς δε μπορεί να ακολουθηθεί η επιστημονική μέθοδος. Αντίστοιχα, τα τεστ IQ μετράνε την ταχύτητα αντίληψης ενός αυθαίρετα επιλεγμένου μοτίβου. Δεν μετράνε ούτε μνήμη, ούτε ικανότητα σύνθεσης, ούτε ικανότητα συνδυασμού πληροφορίας, απλά σε πήζουν στην αναγνώριση μοτίβου και ακολουθίας. Ακόμα και αν το έκαναν, είναι αδύνατον να οριστεί η έννοια της νοημοσύνης εν γένει καθώς η διαδικασία αποτελεί κλειστό φυσικό σύστημα: προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις κάτι για να ορίσει τον εαυτό του, σα να προσπαθείς να τραβηχτείς απ' τα μαλλιά σου για να μην πνιγείς.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...