Προς το περιεχόμενο

Έχετε φίλους / το thread της μοναξιάς

mtkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/10/2024 στις 11:49 ΠΜ, great είπε

μεχρι τις 17:00 μετά ουτε που τους μιλάω 🤣

Εννοείται!!! 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 26/10/2024 στις 1:32 ΜΜ, colombiano747 είπε

Εξου και οι παιδικες φιλιες συνηθως ειναι οι πιο αληθινες και πολλες παραμενουν μεχρι τα βαθια γεραματα. Μετα οσο μεγαλωνει καποιος διαμορφωνει την προσωπικοτητα του και την καθημερινοτητα του διαφορετικα.

εστειλα μηνυμα χτες σε παιδικο φιλο απο το δημοτικο ο οποιος εχει μετακομισει στην Αμερικη. Ειχα να του μιλησω πανω απο 7 χρονια. Μαλλον καμια 10αρια... Τον ηθελα να μου βρει κατι πλαστικους ανταπτορες ευτελους αξιας. Μιλησαμε λες και ειχαμε μιλησει κυριολεκτικα χτες!

• Like 2

Στις 21/10/2024 στις 12:27 ΠΜ, sumcv είπε

είμαστε κοντά στην ηλικία. Αυτή τη στιγμή διανύω την χειρότερη περίοδο της ζωής μου. Ίσως είναι και αυτό που λένε ότι το ένα κακό φέρνει το άλλο. Φέρω ευθύνη για πολλά λόγω λάθος επιλογών.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι, ο καλύτερος μου φίλος παντρεύτηκε, έχει και παιδί. Φυσικά δε χαλάσαν οι σχέσεις μας αλλά εννοείται ότι δε μπορούμε να συναντιώμαστε και να βγαίνουμε όπως παλιά. Ένας άλλος πάλι παντρεύτηκε αλλά αυτός μένει και πολύ μακριά. Βλεπόμαστε 1-2 φορές το χρόνο. Τρίτος έχει μετακομίσει στην άλλη άκρη της ελλάδας (αυτός δε παντρεύτηκε). Ένας υποτίθεται φίλος, μόλις βρήκε κοπέλα μας ξέχασε όλους. Μάθαμε από άλλους ότι παντρεύτηκε κιολας. Ούτε καν μας κάλεσε. 2 καλοί φίλοι μένουν σε άλλη πόλη. Με αυτούς συναντιόμαστε σχετικά συχνά, το καλοκαίρι πήγαμε και κάτι εκδρομές. Αλλά λόγω απόστασης θα συναντηθούμε τριήμερα ή σε διακοπές ή πχ σε φάση να κάνουμε ταξιδι να δούμε κάποιον αγώνα.

Λόγω αλλαγής δουλειάς-ωραρίων, κάποιες "φιλίες" χαθήκαν. Έμεινε μια φίλη μου όπου βγαίναμε συχνά. Ο δικός της ήταν εξωτερικό για μεταπτυχιακό. Επέστρεψε και φυσικά έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες της. Ναι θα βγούμε πάλι, αλλά δε μπορώ πχ Σάββατο βράδυ να της πω έλα να πάμε για ποτό. Το έχω προτείνει, το έχει προτείνει αλλά πλέον θα γίνει μια φορά στο τόσο.

Με έναν άλλον έγινε παρεξήγηση, χαθήκαμε. Και το κακό είναι ότι έφταιγα εγώ. Θα ήθελα να το διορθώσω κάποια στιγμή αλλά δεν έχω τρόπο.

Με την κοπέλα μου εδώ και καιρό τελειώσαμε, με μια άλλη τα έκανα μαντάρα και το αποτέλεσμα είναι αυτή την περίοδο να είμαι μόνος. Δεν έχω καν κάποιον-α να πάρω τηλέφωνο να πω να βγούμε για καφέ. Ένα πρόβλημα είναι ότι οι φίλοι μου μένουν πλέον μόνιμα αλλού.

Το καλοκαίρι για μπάνιο πήγαινα μόνος εκτός από τις φορές που πήγα με τους φίλους που ανέφερα. Να ήταν 4 φορές, άντε 5.

Πηγαίνω στη δουλειά, πηγαίνω για ψώνια όταν χρειάζεται και μετά γυρίζω στο σπίτι. Αυτή είναι η καθημερινότητα μου. Το καλοκαιρι έκανα και κανένα μπάνιο και περνούσε η μέρα. Τώρα το χειμώνα.....

Το αστειο είναι ότι έχω παραμυθιάσει τους πάντες και νομίζουν ότι κάνω ζωάρα με φίλους-φίλες και γκόμενες. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι εύκολο να κάνεις γνωριμίες. Δεν είμαι φοιτητής ούτε φαντάρος. Και κάποιον άλλον να γνωρίσεις θα έχει την παρέα του. Δύσκολα να κολλήσεις κι εσύ σε τέτοια ηλικία πλέον.

Γενικά με χαλάει όλο αυτό, αλλά δεν είναι εύκολο να αλλάξει.

Εγώ πάντως θα πρότεινα όσοι τουλάχιστον είμαστε από Αθήνα και θέλουμε να κάνουμε νέους φίλους, να δούμε το ενδεχόμενο συνάντησης κλπ. Γιατί χωρίς να κάνεις κάτι, δεν γίνεται να γνωρίσεις κόσμο. 

Κι εγώ στην ίδια φάση είμαι περίπου. Μόνο μία φίλη έμεινε ανύπαντρη και χωρίς δεσμό και κατ' επέκταση, διαθέσιμη για παρέα & εξόδους. Αυτή είναι η αλήθεια, ότι όποιος παντρεύεται ή κάνει σοβαρή σχέση, χάνεται από φίλους. Βλέπουμε όλο και πιο συχνά παντρεμένα ζευγάρια να μην έχουν φίλους, να έχουν στηριχθεί απόλυτα στο σύντροφο. Και η αδερφή μου με το που παντρεύτηκε, έκανε πέρα όλες τις φίλες της. Τα ίδια και ο άντρας της. Φυσικά αυτό δεν θα κάνει καλό μακροπρόθεσμα γιατί οι γάμοι-σχέσεις δεν διαρκούν για πάντα. 

• Like 2

Στις 28/10/2024 στις 12:24 ΜΜ, zio10 είπε

Έχουμε φίλους, χρόνο δεν έχουμε!

Απο το να έχεις χρόνο και καθόλου φίλους καλύτερα, γιατί όταν έχεις έστω 2-3 φίλους, θα βρείς χρόνο.Εστω 1 ΣΚ η 2-3 ώρες κάποιο απόγευμα καθημερινής, η πρωί αν εργάζεσαι απόγευμα, ακόμα και αν εργάζεσαι 12 ώρες.

Είχα φίλους στην εφηβεία μου, 2 διαφορετικές παρέες, την 1η παρέα απο τα 13 μέχρι τα 17 και την 2 η μέχρι τα 18-19 που πήγα Ε.Σ, αφού είχα ήδη αλλάξει περιοχή.

Μετά τον Ε.Σ, έκανα παρέα με 2-3 συγκεκριμένα άτομα της γειτονιάς μου μια στο τόσο, πλέον απλά λέμε καλημέρα η καλησπέρα όποτε τύχει να συναντηθούμε.

Ο καθένας, καταλήγει στο μοτίβο που του ταιριάζει, πχ ο 1 έχει αράξει με 1 κοπέλα χρόνια, ο άλλος έχει παντρευτεί, ο άλλος έχει απομονωθεί, ο άλλος κάνει παρέα με συγκεκριμένα άτομα.

Εγώ πιστεύω ότι μετά τον Ε.Σ, η κατά προσέγγιση μετά την ηλικία των 25, αλλάζει ο τρόπος που σκεφτόμαστε, οι ανάγκες, ο ελεύθερος χρόνος λόγω υποχρεώσεων και εργασίας με αποτέλεσμα να επικεντρωνόμαστε σε ότι θεωρούμε σημαντικότερο, δηλαδή οικογένεια, εργασία-οικονομικά και αν μπορούμε ξεκούραση να έχουμε τουλάχιστον 2 ημέρες ελεύθερες και αν μπορούμε και διακοπές 1 φορά κάθε 1-2 χρόνια.

Ειδικά μετά τα 30, "βλέπουμε" τις ανθρώπινες σχέσεις με διαφορετικό τρόπο, γιατί έχουμε βιώσει κάποιες καταστάσεις, δεν εμπιστευόμαστε εύκολα, δεν ρισκάρουμε.Βασιζόμαστε κυρίως στον εαυτό μας και όχι σε άλλους.Βάζουμε συγκεκριμένους στόχους.Πόσο μάλλον αν έχουμε οικογένεια, μας αφορά κυρίως το μέλλον των παιδιών, ο/η σύζυγος, το θέμα εργασίας το οποίο θα παίζει σημαντικό ρόλο στα επόμενα χρόνια απο άποψη σταθερότητας και το θέμα στέγασης.

Επίσης, η αντίληψη της αίσθησης του χρόνου, αλλάζει ανάλογα με την ηλικία και το πόσο απασχολημένοι είμαστε.

Αν θα με ρωτούσαν τώρα στα 43 τι θα άλλαζα, θα απαντούσα ότι θα ήθελα να είχα κάνει περισσότερα πράγματα έως τώρα, δεν έχω μετανιώσει για όσα έχω κάνει, δεν εκμεταλλεύτηκα πλήρως τις δυνατότητές μου.

• Like 2

Εγώ αν μπορούσα να προσθέσω κάτι πέρα από πολλά ωραία που έχουν γραφτεί είναι, όσο μεγαλώνουμε να προσπαθούμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τους γονείς μας. Χριστούγεννα, Πάσχα και πολλά ΣΚ κλάνω πανηγυρικά φίλους (και ας εχω να τους δω βδομάδες), γιατί δε ξέρω για πόσο θα μπορώ να το κάνω με τους γονείς μου. Οι φίλοι θα είναι εκεί όποτε τους χρειαστείς ούτως ή άλλως.

• Like 4

33 λεπτά πριν, afragorn είπε

Οι φίλοι θα είναι εκεί όποτε τους χρειαστείς ούτως ή άλλως.

Ούτε οι φίλοι θα είναι εκεί για πάντα, όλα κάποτε τελειώνουν.... να βρισκόμαστε με αγαπημένα άτομα(γονείς, συγγενείς, φίλους) με την πρώτη ευκαιρία, γιατί τίποτα δεν ειναι παντοτινό.

• Like 3

1 λεπτό πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Ούτε οι φίλοι θα είναι εκεί για πάντα, όλα κάποτε τελειώνουν.... να βρισκόμαστε με αγαπημένα άτομα(γονείς, συγγενείς, φίλους) με την πρώτη ευκαιρία, γιατί τίποτα δεν ειναι παντοτινό.

Δε διαφωνώ απλά άλλες πιθανότητες έχεις να χάσεις έναν γονιό που είναι στα 70-80 και άλλες ένα φίλο που είναι στα 40. 

On 26/10/2024 at 18:41, sphinxgr said:

Πλέον έχουμε corporate buddy's καλά ακουστικά για να επιβιώσουμε εν ώρα εργασίας!!! 

Διορθώθηκε.

• Haha 3

Στις 21/10/2024 στις 9:48 ΠΜ, mtkos είπε

Ενδιαφέρον αυτό με τις πεζοπορίες αλλά δε χρειάζεσαι φυσική κατάσταση και εξοπλισμό;

Έχω απογοητευτεί πάντως. Κάποιοι σε θεωρούν φίλο αλλά θα σε καλέσουν μια φορά στο τρίμηνο. Άλλοι ενώ προσπαθείς/νομίζεις ότι κρατάς επαφή (πχ αν βρίσκονται σε απόσταση μιλάτε 1-2 φορές τη βδομάδα) σου ξεφουρνιζουν μετά από ένα εξάμηνο οτι στο μεταξύ βρήκαν κοπέλα πήγαιναν για γάμο και παιδί αλλά χωρισαν. Από κάποιους απομακρύνθηκα εγώ. Σίγουρα είναι και θέμα χαρακτήρα ή επιλογών. 

Πάντως έχω κάνει προσπάθειες να γνωρίσω και κόσμο πχ. με co-working. Αν και πια ο καιρός δε βοηθά για συγκεντρώσεις σε κλειστούς χωρους.

Δεν θα πας να ανεβεις και τον ολυμπο μπορεις να πας για περπατημα πχ σε πάρκα η σε δρομάκαι στο βουνό που απλά απαιτούν ένα καλό μποτάκι

Πάω στα 26 και έχω μείνει με 3 φίλες όλες κι όλες. Έκανα αρκετά λάθη στο παρελθόν σχετικά με το κομμάτι της φιλίας, ωστόσο είμαι απόλυτα ευτυχισμένη με τα άτομα που έχω πλέον δίπλα μου. Καλύτερα λίγοι και καλοί ή ακόμα και μόνοι μας από το να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που στην τελική δε μας ταιριάζουν. 

• Like 2

56 λεπτά πριν, ksapath είπε

Πάω στα 26 και έχω μείνει με 3 φίλες όλες κι όλες. Έκανα αρκετά λάθη στο παρελθόν σχετικά με το κομμάτι της φιλίας, ωστόσο είμαι απόλυτα ευτυχισμένη με τα άτομα που έχω πλέον δίπλα μου. Καλύτερα λίγοι και καλοί ή ακόμα και μόνοι μας από το να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που στην τελική δε μας ταιριάζουν. 

Συμφωνώ ,καλύτερα μόνος παρά με ότι να ναι 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...