Apokios Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 18 λεπτά πριν, pace είπε Η ηλικία που είσαι δεν είναι για φιλίες. Έχουν περάσει αυτά και ακόμα και αν τα είχες δεν θα σε γέμιζαν. Απο το ( όλο λάθος ) ποστ έμεινα περισσότερο σε αυτό. Δηλαδή εμείς οι κοντά -ήντα τι πρέπει να κάνουμε ; Αιτηση στο γηροκομείο της γειτονιάς και άντε κάνα μπανάκι με ΚΑΠΗ ; 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 3 minutes ago, Apokios said: Απο το ( όλο λάθος ) ποστ έμεινα περισσότερο σε αυτό. Δηλαδή εμείς οι κοντά -ήντα τι πρέπει να κάνουμε ; Αιτηση στο γηροκομείο της γειτονιάς και άντε κάνα μπανάκι με ΚΑΠΗ ; Νομίζω πως κάπως προς την δική σου ηλικία(δεν απέχω ιδιαίτερα), έχουν μεγαλώσει τα παιδιά, είναι σχετικά αυτόνομα, ίσως έχουν πάει πανεπιστημιο και πιθανότατα να ξαναβρίσκεται ευκολότερα χρόνος για παρέες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apokios Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, @topos είπε Νομίζω πως κάπως προς την δική σου ηλικία(δεν απέχω ιδιαίτερα), έχουν μεγαλώσει τα παιδιά, είναι σχετικά αυτόνομα, ίσως έχουν πάει πανεπιστημιο και πιθανότατα να ξαναβρίσκεται ευκολότερα χρόνος για παρέες. Για τα όλο ποστ ( σε αυτή την ηλικία μόνο οικογένεια, ξέχνα φιλίες κτλ ) αναφέρομαι. Αδυνατώ να κατανοήσω πως γίνεται στις μέρες ακομα κάποιος να θεωρεί οτι η προορισμός του ανθρώπου ειναι μονο η οικογένεια. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου @mtkos 1. Είσαι στην Αθήνα ή στην επαρχία; Το μέρος παίζει μεγάλο ρόλο στο πως θα κάνεις νέους φίλους. 2. Οι περισσότεροι που είμαστε σε αυτό το φόρουμ έχουμε χόμπι την τεχνολογία. Δυστυχώς είναι δύσκολο να βρούμε πλέον ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα επειδή γενικά είναι ακριβό σπόρ και οι περισσότεροι δεν ασχολούνται. 3. Η διαδικασία είναι απλή. α. Αρχικά γνωρίζεις κόσμο, μόνο και μόνο αν συστηθείς ή αν πας μερικές φορές στο ίδιο μέρος και τύχει να μιλήσετε είσαστε γνωστοί. β. Αν αρχίσετε να κάνετε παρέα, να έχετε κοινά ενδιαφέροντα και να παίρνετε κανένα τηλέφωνο σιγά σιγά κάποιοι από τους γνωστούς θα γίνουν φίλοι. γ. Από τους φίλους με κάποιους θα δέσεις καλύτερα, θα υπάρχει εμπιστοσύνη να συζητάτε τα προσωπικά θέματα και θα αλληλοστηρίζεστε στα δύσκολα. Αυτοί λέγονται κολλητοί. Το (γ) πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί αλλά όχι αδύνατο. Το πρόβλημα είναι ότι λίγοι άνθρωποι έχουν κοινά ενδιαφέροντα, κοινό ελεύθερο χρόνο, κοινή νοοτροπία και χρόνο για νέες φιλίες. 12 ώρες πριν, nimik είπε Μην μασάς είσαι μικρός ακόμη απλά πρόσεχε τον εαυτό σου την διατροφή σου την εμφάνιση σου .. Πολλά φταίνε κι εμείς μαζί ,θετική ενέργεια υπομονή και προσπάθεια ! Δυστυχώς όσο και να θέλουμε δεν είναι πάντα εφικτό. Θα αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Κατά την διάρκεια των lockdown πήρα 30 κιλά σε 2 χειμώνες. Τα γυμναστήρια στην περιοχή (επαρχία) είχαν κλείσει λόγω μέτρων Covid (κάποια κλείσανε οριστικά), τον χειμώνα την μέρα δουλειά και το βράδυ δεν είχα επιλογές για γυμναστική. Το σπίτι είναι σχετικά μικρό για να βάλω όργανα γυμναστικής και λόγω καιρού δεν ήταν εφικτό να γυμναστώ έξω. Αυτό σε συνδυασμό με το άγχος των μέτρων (τα έξοδα του γραφείου να τρέχουν αλλά δεν επιτρεπόταν να έρθει πελάτης στο γραφείο) οδήγησαν σε αύξηση του βάρους. Αν έχεις χρόνο ψάξε για τον συσχετισμό κορτιζόλης (αυξάνεται λόγω άγχους) και βάρους. Πλέον έχω χάσει τα 10, ελπίζω να συνεχίσω να χάνω 10 κιλά ανά έτος. Άλλοι δεν μπορούν να διατηρήσουν την εμφάνισή τους σε καλή κατάσταση λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Στην επαρχία μια σαλάτα κάνει 8€, μια πίτα γύρο απ'όλα κοστίζει λιγότερο από τα μισά και έχει ακόμα περισσότερες θερμίδες. Αντίστοιχα θα μπορούσε κάποιος με τα ίδια χρήματα να πάρει 4 Cheeseburger από γνωστή αλυσίδα. Γενικά το υγιεινό φαγητό κοστίζει και δεν μπορούν όλοι να μαγειρέψουν στο σπίτι οπότε αναγκαστικά καταφεύγουν σε παχυντικές επιλογές. 43 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε Υπάρχουν ακόμα άτομα που βγαινουν και λένε στους τριγύρω οτι ο προορισμος του ανθρωπου ειναι ο γάμος; Θυμαμαι τη φραση που ειχα ακουσει απο εναν stand up comedian (Greg Morton), οι ανθρωποι δε μπορούν να νιώσουν ευτυχία αν δε δουν και εσένα μίζερο. Δεν ειναι καν 50/50 ο πληθυσμος για να βρουν ολοι οι ανθρωποι καποιον, καποιοι εχουν στάνταρ, κάποιοι δε νοιαζονται καν για τα ερωτικά. Ο κάθε άνθρωπος θέτει άλλους στόχους, πάμε παρακάτω. @Apokios Η οικογένεια είναι επιλογή. Κάποιοι θέλουν να κάνουν οικογένεια, κάποιοι όχι. Και τα δύο είναι σεβαστά. Προσωπικά λέω ότι η οικογένεια δεν είναι προορισμός αλλά είναι ευτυχία ΑΝ βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος. Με σειρά προτίμησης από το καλύτερο προς το χειρότερο; 1. Να περάσουμε την ζωή μας με τον/την κατάλληλο/η σύντροφο και αν μπορούμε να κάνουμε και παιδιά. 2. Να είμαστε ανύπαντροι και να έχουμε την ηρεμία μας. Κάποιοι επιλέγουν παράλληλα να έχουν εφήμερες σχέσεις, άλλοι επιλέγουν κάτι πιο μακροχρόνιο, άλλοι επιλέγουν να περιμένουν μέχρι να βρουν κάποια να τους εμπνέει. Όλες οι επιλογές είναι σεβαστές. 3. Να περάσουμε την ζωή μας με ακατάλληλο/η σύντροφο και να υποφέρουμε καθημερινά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου μλκ μου, τι διαβάζω. Τι του λέτε του ανθρωπου? Ο ένας οτι έχει προβλημα, ο άλλος πως η ηλικία του δεν ειναι για φιλίες κτλ Θα τρελαθουμε λέμε! Λοιπόν οι φιλίες πάνε και έρχονται. Σταθεροί παραμένουν λίγοι , ειδικά απο τους παλιους, διοτι η καθημερινοτητα μας κάνει να χανομαστε. Οσο και αν γουστάρεις τη παρέα με κάποια άτομα, η αποσταση ειναι καταστροφικη σε πολλές περιπτωσεις. Οποτε οι περισσότεροι αναζητουν φιλίες ειτε μέσω των παιδιων τους, ειτε μέσω της καθημερινότητάς τους. Τι κάνεις μια καθημερινη. Πας δουλειά? Μετά επιστρέφεις σπιτι και έχεις υποχρεωσεις? Με καποιον θα ταιριάζεις απο το μέρος που περνάς χρονο. Δε ταιριάζεις? Γράψου κάπου. Μια πολεμικη τέχνη, έναν συλλογο, οτιδηποτε. Πολύς κοσμος αναζητάει συντροφιά με αυτο το τρόπο και τα καταφέρνει. Εξωστρέφια, χιουμορ. 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pace Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 54 λεπτά πριν, Apokios είπε Απο το ( όλο λάθος ) ποστ έμεινα περισσότερο σε αυτό. Δηλαδή εμείς οι κοντά -ήντα τι πρέπει να κάνουμε ; Αιτηση στο γηροκομείο της γειτονιάς και άντε κάνα μπανάκι με ΚΑΠΗ ; Οι φιλίες στα παιδιά & τους εφήβους είναι ζωτικής σημασίας. Και ειδικά άτομα σαν κι εμένα χωρίς αδέρφια το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Όσο περνούν τα χρόνια και οι προτεραιότητες μεταβάλλονται αλλάζει ο βαθμός ώσπου σε κάποια φάση γίνονται απλώς συμπληρωματικές σε μια υγιή προσωπικότητα. Συμπληρώνουν τη ζωή, δεν την καθορίζουν και δεν πρέπει να την καθορίζουν σε ηλικίες άνω των 30-35 και να περιμένεις να "ζήσεις" από αυτές. Κοίτα, τη γνώμη μου είπα, δεν επιθυμώ να συζητήσω γενικά για το θέμα και να το αναπτύξω γιατί δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις κατανόησης. Οπότε διάλογος/αντίλογος είναι χάσιμο χρόνου. Απάντησα, κατά τη γνώμη μου πάντα, στον προβληματισμό του ανθρώπου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elgol Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Γραψου στις πολεμικες τεχνες, δηλαδη, εφαγα ξυλο για να κανω φιλο 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 17 hours ago, filip123go said: Αν κοντά στα 40 δεν εχεις Γυναίκα / παιδιά / φίλους, τότε μάλλον εσύ εχεις πρόβλημα. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο. να μαντεψω. εαν δεν εχουμε οικογενεια δεν εχουμε και γνωμη για καποιον που εχει παιδια. Γενικος εαν δεν εχουμε γυναικα παιδια δεν εχουμε κανενα λογο για τίποτα. 10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lightsout Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Ακόμα και οικογένεια να έχεις, παιδιά - σκυλιά - γατιά, η ανάγκη της "σύνδεσης" με κάποιον φίλο πάντα θα υπάρχει. Είμαι τυχερός γιατί φιλίες μου από την ηλικία των 12 ετών διατηρήθηκαν μέχρι τώρα που είμαι 38. Από τις παιδικές-εφηβικές παρέες μου, είμαι ο μόνος που έκανα παιδιά, και, δυστυχώς, ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος. Έχω όμως τόσο ανάγκη να βλέπω τους φίλους μου, να μιλάω μαζί τους, να ζητάω τη γνώμη τους, να τους ακούω, να "συνδεόμαστε", να παίζουμε (ακόμα) videogames, να πίνουμε τα ποτάκια μας, να πηγαίνουμε σε συναυλίες, και σε αυτές τις λίγες φορές που βλεπόμαστε εγώ "γεμίζω μπαταρίες" για μήνες. Η οικογένεια δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε έρχεται το τέλος της κοινωνικής ζωής με τη δημιουργία της. Πολλοί άνθρωποι με παρόμοιους ή και με τον ίδιο προβληματισμό καταφεύγουν στην ψυχοθεραπεία. Η μοναξιά συνδέεται άμεσα με την κατάθλιψη και ίσως χρειάζεται να ασχοληθείς πιο επισταμένα με τον εαυτό σου. 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μπορείς να γίνεις μέλος αίρεσης, εκεί κάνουν όλοι παρέα μεταξύ τους, θα σου βρούν και νύφη... 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisxkar Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Apokios said: Για τα όλο ποστ ( σε αυτή την ηλικία μόνο οικογένεια, ξέχνα φιλίες κτλ ) αναφέρομαι. Αδυνατώ να κατανοήσω πως γίνεται στις μέρες ακομα κάποιος να θεωρεί οτι η προορισμός του ανθρώπου ειναι μονο η οικογένεια. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για οικογένεια σίγουρα επίσης η οικογένεια δεν έχει αυστηρή ηλικία.Οι μισοί ανθρωποι που έχουν οικογένεια δεν θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον με τον ανθρωπο και στο χρονικό πλαίσιο που επέλεξαν να το κάνουν και οι μισοί άνθρωποι που έχουν ορκιστεί κατά της οικογένειας θεωρούν πως επειδή έκανα δυο σχέσεις που δεν φτουρίσαν ή επειδή έιδαν παράδειγμα δυο κακούς γάμους/οικογένειες λανθασμένα δεν πρέπει να κάνουν. Ο καθένας πράτει όπως νομίζει και δεν είναι κατακριτέο (η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε) παρόλα αυτά θα πρέπει να είναι και συνειδητοποιημένος του τι σημαίνει η επιλογή του. Ο για πάντα ελεύθερος να καταλάβει πως μεγαλώνοντας θα πρέπει να μάθει να περνάει και μόνος του καλά (για να μην παρεξηγηθώ εννοώ πως σε αρκετές φάσεις όταν ήθελα να πάω σε δράσεις που δεν ήθελε κάποιος να ακολουθήσει απλά πήγαινα δεν χρειάζεται ντε και καλά να υπάρχει δεύτερος σε όλα) και ο οικογενειάρχης πως στην ελλάδα(γιατί κακα τα ψέματα δεν υπάρχει το η νταντα θα το πάρει από το σχολείο να το πάει στο μπαλέτο και σου έρχεται το παιδί σπίτι διαβασμένο και τελειωμένο από δραστηριότητες) ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια για τους πλούσιους Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από chrisxkar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Μπορείς να γίνεις μέλος αίρεσης, εκεί κάνουν όλοι παρέα μεταξύ τους, θα σου βρούν και νύφη... Δεν κάνω πλάκα... παλιά ήθελα να γίνω μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όταν είχα μοναξιές, και μου είχαν βρεί και νύφη μία ωραία κοπέλα, αλλά λέω τώρα να πάω να εμπλακώ μ'αυτούς και να είμαι μέλος σε μία σέχτα και να πιστεύω ότι ήρθε ο Ιησούς αοράτως το 1914 και ερχεται το τέλος και δώς του κύρηγμα με τα Σκοπιά και Ξύπνα, λέω καλύτερα μόνος... στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκα αρκετά και έκανα 7-8 φίλους, που αξίζουν πολύ καλά άτομα. Άνδρες και γυναίκες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου νάτο^ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elgol Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Πουντο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Ισχύει ότι είναι δύσκολο να διατηρήσεις τις φιλίες σου και κυρίως να κάνεις καινούργιες από μια ηλικία και μετά, αλλά το βασικό είναι να κατανοήσεις γιατί. Αν δουλεύεις 8 ώρες κάθε μέρα (το καλό σενάριο), συν 2 ώρες μετακινήσεις, συν υποχρεώσεις για την οικογένεια, συν λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, δεν σου μένει πολύς χρόνος και κουράγιο για άλλα πράγματα. Επίσης, αν έχεις οικογένεια με παιδιά, πρακτικά δεν μπορείς να πας τριήμερα ή διακοπές/εκδρομές με άλλους πλην της οικογένειας. Άρα, ακόμα κι αν γνωρίσεις έναν φανταστικό τύπο στη δουλειά, πού θα βρεις τον χρόνο να περάσεις ώρες και μέρες μαζί του εκτός δουλειάς για να γίνετε φίλοι; Άρα για κάποιον 40άρη που ψάχνει φίλους, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί οι περισσότεροι σε αυτή τη φάση δεν είναι διαθέσιμοι. Άσε που, και να είναι διαθέσιμοι, συχνά έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Τα χρόνια που το παιδί μου ήταν μέχρι 5-6 ετών, πραγματικά έχασα κάθε επαφή με το τι καινούργια μουσική ή ταινίες/σειρές βγήκαν, αλλά ήξερα πολλά για τα μοντέλα παιδικών καροτσιών. Τι να κάνουμε, αυτή ήταν η ζωή μου. Ποιός εργένης θα ήθελε να κουβεντιάσουμε τέτοια θέματα; Επομένως, ο στόχος είναι να εντοπίσεις ανθρώπους που είναι σε παρόμοια φάση ζωής μ'εσένα. Σίγουρα υπάρχουν, είτε στη δουλειά είτε σε άλλες δραστηριότητες, όπως είπαν και οι άλλοι, Δε νομίζω όμως ότι θα βρεις εύκολα τον κολλητό που μπορεί να είχες στα 20, γιατί και οι άνθρωποι χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις έχουν ένα σωρό άλλες δουλειές και προτεραιτότητες. Η μοναξιά βλάπτει την υγεία, είναι αποδεδειγμένο. Το να έχεις σύντροφο σου προσθέτει χρόνια ζωής για διάφορους λόγους, αλλά κοινωνικό περίγυρο μπορείς να δημιουργήσεις και χωρίς να έχεις οικογένεια, απλώς πρέπει να είσαι πιο ευέλικτος. 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα