Προς το περιεχόμενο

Έχετε φίλους / το thread της μοναξιάς

mtkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνωστοι πολλοι,παρεα λιγοτεροι ( οχι απαραιτητα φιλοι )  και φιλοι ελαχιστοι.

Για αρχη μαθετε να τους ξεχωριζετε και μετα αναρωτηθειτε τι προσφερετε πραγματικα εσεις στην καθε φιλια.

Αν εχετε στησει πραγματικα θεμελια σε μια φιλια, οσο και να χαθειτε,δε θα χαθειτε.

Απο τα 30 και πανω,που αρχιζουν και σκανε οι υποχρεωσεις και ειδικα γαμος και παιδια,ολοι σιγα σιγα χανονται.

Αν χαθουν εντελως,ειτε δεν ηταν φιλοι σας,ειτε δεν εισασταν εσεις φιλος τους.

3 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Υπάρχουν ακόμα άτομα που βγαινουν και λένε στους τριγύρω οτι ο προορισμος του ανθρωπου ειναι ο γάμος;

Δε νομιζω οτι ηθελε να πει αυτο.

Ηθελε να πει οτι αν δεν εχεις κατι απο αυτα,οτι πιθανοτατα  εισαι εσυ το προβλημα, το τι προσφερεις στη φιλια-σχεση  κτλ κτλ.

Και ναι,καλο ειναι οταν φτανει καποιος εκει,να βλεπει ενα ψυχολογο πριν ειναι πολυ αργα.

Εχω ενα θειο,ο οποιος ηταν φανατικος εργενης,φανατικος οπως μπαινεις αριστερα,φανατικος μισογυνης και γενικα σε ολα φανατικος,απολυτος και ισχυρογνωμων.

Οσο μεγαλωνα,ειχε παντα παρεες και φιλους,αλλα σιγα σιγα αρχισα να τον βλεπω να απομακρυνεται.

Στο μυαλο του νομιζε οτι αυτος εκοβε παρε δωσε,αλλα η αληθεια ειναι οτι κανεις δεν τον αντεχε πλεον.

Αυτος το ειχε δικαιολογησει τοσο πολυ οτι φταινε οι αλλοι,που εφτασε σε σημειο χωρις επιστροφη,κανενας γιατρος δε θα μπορουσε να τον βοηθησει , ακομη και αν το ηθελε και ο ιδιος.

Πλεον κοντα στα 70, κλεισμενος μεσα στο σπιτι του στο χωριο,αφου εφυγε και απο την Αθηνα,δεν εχει παρε δωσε με κανεναν. 
Μονο με τη μανα μου τα λενε λιγο στο τηλεφωνο,αλλα ακομα και σε εκεινη ειναι πολυ δυσκολος.
Την τελευταια φορα που μιλησα με τη μανα μου για εκεινο,της ειπα οτι θα τον βρουμε απο τη μυρωδια,καποια στιγμη.

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Μπορείς να γίνεις μέλος αίρεσης, εκεί κάνουν όλοι παρέα μεταξύ τους, θα σου βρούν και νύφη...

Εδώ θα κάνει προπόνηση ο ts (ίσως σε βαλουνε για δουλεια και σε κανα μπαλωμενοςντορς)

funny-jehovah-witness-door-training.jpg

Επεξ/σία από panosno1com
  • Haha 7

όταν τελείωσα το σχολείο, σταμάτησα πολλούς από τους φίλους (παρέα ήμασταν πάνω από 10), οι οποίοι τελικά ήταν γνωστοί. έμεινα με 3-4. όταν κυνηγάς κάποιους ανθρώπους για να βγεις και αυτοί δεν σε ψάχνουν ποτέ παρά μόνο όταν θέλουν κάτι, εκεί το κόβεις. μετά φοιτητής σε πόλη εκτός αυτής που μεγάλωσα. στην αρχή 20 άτομα, μετά στένευε η πυραμίδα. έμειναν 5 από εκεί από τους οποίους οι δύο έφυγαν σε άλλες πόλεις, ο ένας στο εξωτερικό, οι άλλοι δύο χάθηκαν για χρόνια. με τον έναν καταφέραμε να ξαναβρεθούμε μετά από πόσα χρόνια και προσπαθούμε να βρισκόμαστε να τα λέμε.

όμως όταν έχεις δουλειά, οικογένεια και άλλες υποχρεώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να κρατήσεις κάποιον φίλο πέρα από αυτό. απλά δεν υπάρχει χρόνος. θέλω να πάω να δω έναν φίλο αλλά πρέπει να φύγω όλη την ημέρα από το σπίτι. απλά αδύνατο.

• Like 1

22 ώρες πριν, mtkos είπε

Κάπου εκεί, λίγο πριν τα 40, νιώθω ότι έχω ξεμείνει εντελώς μόνος μου. Χωρίς κανένα να συζητήσω πράγματα που με απασχολούν.  Δε θα μιλήσω για βοήθεια.  Έχετε φίλους ή είμαι και σε αυτό ο μόνος που εχω ξεμείνει έτσι.  Φταίει η εποχή; Η ηλικία; Επιλογές;

Όσον αφορά την μοναξιά δεν θα υπεισέλθω διότι δεν με απασχολεί καθώς μπορώ να περνάω το ίδιο καλά μόνος μου ή με παρέα. Αυτό που όμως μπορώ να σου πω διαβάζοντας το παρόν thread είναι ότι οι άνθρωποι και ειδικά στην Ελλάδα έχουμε παρεξηγήσει την έννοια, την σημασία αν θες, του φίλου μπερδεύοντας την με εκείνη του "γνωστού". Στην ζωή μας θα είμαστε τυχεροί αν αποκτήσουμε όχι 2 ή 3 φίλους αλλά έστω έναν! Αντίθετα γνωστούς θα αποκτήσουμε (και θα χάσουμε) πάρα πολλούς.

My two cents επί του θέματος.

• Like 7

Δεν έχω πρόβλημα με φίλους, έχω 2 πραγματικούς και ας μένουν σε άλλη πόλη.
Πιστεύω πως το πρόβλημά σου είναι πως δεν ξέρεις πώς να βρεις παρέα.
Τα χόμπυ που ανέφερες είναι μοναχικά. Δοκίμασε κάτι άλλο.
Πχ, κάποιον φωτογραφικό σύλλογο που να κάνει εξορμήσεις. Γράψου σε κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο του δήμου όπου κατοικείς, όλο και κάτι ενδιαφέρον θα υπάρχει.
Σε γυμναστήρια κτλ μην περιμένεις. Πολύ παρεϊστικο κλίμα βρήκα σε ένα γυμναστήριο cross fit που διοργανώνει και πεζοπορίες. Αν είσαι ΒΠ, στείλε μου να σου πω αν ενδιαφέρεσαι.
Γενικά, όπου υπάρχει μάθηση, υπάρχει και αλληλεπίδραση και γνωριμίες. Από μια ξένη γλώσσα, μέχρι μια πολεμική τέχνη.
Και κάτι παράξενο: Βρήκα, τυχαία, ένα site Που διοργανώνει γεύματα με 5 αγνώστους. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, αν δεν είσαι από τη φύση σου μονόχνωτος και κλειστός τύπος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των φίλων και της παρέας. Φίλοι υπάρχουν ελάχιστοι που θα παραμείνουν στο χρόνο. Οι παρέες αλλάζουν.

Έχω ελάχιστους πραγματικούς φίλους τους οποίους έχω τη δυνατότητα να τους τηλεφωνήσω αν χρειαστώ το οτιδήποτε (2 - 3). Αυτά τα άτομα τα ξέρω από παιδική ηλικία και θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να ξαναδημιουργήσω αυτή τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους για το υπόλοιπο της ζωής μου. Με τα άτομα αυτά δε βρισκόμαστε συχνά γιατί ο καθένας έχει την καθημερινότητά του.

Πέρα από τις πραγματικές φιλίες όμως, σημαντικές είναι και οι παρέες. Στις παρέες θα υπάρχουν άτομα τα οποία δε θα γνωρίζεις τόσο καλά, ούτε θα ταιριάζετε απόλυτα αλλά είναι σημαντικά για να κάνεις δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, παλιότερα που ασχολούμουν με τις μηχανές, είχα γνωρίσει ένα μηχανικό στη Νέα Φιλαδέλφεια ο οποίος πέρα από μηχανικός είχε φτιάξει και μια λέσχη στην οποία πήγαινε αρκετός κόσμος. Μέσα από τη λέσχη αυτή και το κοινό πάθος όλων για τις μηχανές κάποιοι διοργάνωναν εκδρομές με τις μηχανές τους, άλλοι έπαιζαν playstation και έκαναν καλαμπούρι, άλλοι πήγαιναν να φτιάξουν τις μηχανές τους και γενικά υπήρχε μια κοινωνικοποίηση. Πολλές φορές όταν βαριόμουν και δεν είχα τίποτα να κάνω, πήγαινα από εκεί και έβρισκα άτομα να κάνουμε χαβαλέ.

Ο μηχανικός αυτός, σκοτώθηκε σε ατύχημα με τη μηχανή του και από τότε το μέρος που μαζευόμασταν ερήμωσε. Ο συνδετικός κρίκος καταστράφηκε και έτσι καταστράφηκαν και πολλές παρέες.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πως μπορείς να γνωρίσεις κόσμο για να κάνεις παρέα. Από αυτές τις παρέες ίσως προκύψουν και κάποιες πραγματικές φιλίες. Στα 100 άτομα που θα συναναστραφείς από τις παρέες που θα βρεις ίσως να κάνεις 1 φίλο, ίσως και κανένα.

Όπως και να έχει, δες ποια είναι τα χόμπι σου και τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου και βρες τις ανάλογες δραστηριότητες για να γνωρίσεις παρέες. Αν σου αρέσουν οι μηχανές βρες μια μότο λέσχη, αν σου αρέσουν οι εκδρομές στη φύση βρες μια ομάδα που κάνει πεζοπορίες, αν σου αρέσει η ποδηλασία βρες μια ομάδα που κάνουν διαδρομές, αν σου αρέσουν τα επιτραπέζια μπορείς να πας χώρους που παίζουν επιτραπέζια κτλπ.

Επεξ/σία από magictoboggan
  • Like 2

Έχει γίνει δύσκολη η καθημερινότητα σήμερα 

τα ωράρια είναι δύσκολα και αυξημένα. Η κίνηση στην Αθήνα (για όσους μένουν) είναι αποκαρδιωτική. Τα παιδιά που κανουμε δεν πρέπει να τα παρκάρουμε στους παππούδες ή στις νταντάδες. 
Δεν περισσεύει χρόνος εύκολα για φίλους όπως παλιά. Όσοι φίλοι κάνουν παιδιά καταλαβαινόμαστε. Όταν μπεις σε αυτή την κατάσταση θα με καταλάβεις. Δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα. 

• Like 2

Στις 20/10/2024 στις 7:35 ΜΜ, mtkos είπε

Κάπου εκεί, λίγο πριν τα 40, νιώθω ότι έχω ξεμείνει εντελώς μόνος μου. Χωρίς κανένα να συζητήσω πράγματα που με απασχολούν.  Δε θα μιλήσω για βοήθεια.  Έχετε φίλους ή είμαι και σε αυτό ο μόνος που εχω ξεμείνει έτσι.  Φταίει η εποχή; Η ηλικία; Επιλογές;

Υιοθέτησε μια 20χρονη Ουκρανή να στανιάρεις 

• Like 1
  • Haha 1

Δεν έχω φίλους ούτε καν κολλητό το πόνο μου λεω σε μοντέλα της μαντάμ φιγκαρο

Όλοι με κοιτάνε στραβά κανένας δεν με συμπαθεί 

Λένε πως είμαι ένα @@ που τρώω τα φράγκα από εδώ και από εκεί 

Δεν πάω καλά έχω τρελαθεί και βγαίνω στους δρόμους με στέμμα και βερατσε ραβδι

Όλοι με μισούν 

Δεν έχω κανένα 

Όλοι με μισούν 

Προβληματίζομε και συλλογίζομαι όσα μου λεν όσο οδηγό την καγιεν! 

• Haha 1

13 ώρες πριν, tutuyo είπε

Δυστυχως υπαρχουν καποιες universal αληθειες

1. Στις μεγαλουπολεις η μοναξια ειναι οντως εκει και ισως και με τις καραντινες διογκωθηκε

2. Οσο μεγαλωνεις, τοσο χανεις φιλους και ειναι λογικο, γιατι οι ζωες (και οι προτεραιοτητες) των ανθρωπων αλλαζουν. Ειχα φιλο απο την δουλεια που ημασταν κωλος και βρακι αλλα οταν εγω αλλαξα, αυτος αφοσιωθηκε στην φροντιδα της αρρωστης μητερας του και φυσιολογικα χαθηκαμε

Δεν ειναι ευκολες οι νεες γνωριμιες, αυτο ειναι αληθεια, οχι μονο γιατι η κοινωνικοποιηση σου περιοριζεται, μεγαλωνεις κι εσυ και παραξενευεις

Ολόσωστος.

Μένει ελάχιστος χρόνος όταν μεγαλώνεις, ιδίως αν έχεις εσύ και οι φίλοι και γνωστοί σου  επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, σχέσεις και παιδιά. Δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο χρονικό περιθώριο ακόμη και γ ια έναν καφέ.

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν βοηθάει καθόλου. Όσοι δουλεύουν με βάρδιες, εξαήμερα, κυλιόμενα ρεπό, σπαστά ωράρια, εποοχικά επαγγέλματα χάνονται για μεγάλα διαστήματα.

Επιπλέον στα 30κάτι αρχίζουν οι γάμοι, βαπτήσια, γενέθλια συγγενών, φίλων, γειτόνων, δραστηριότητες παιδιών,...

Μετά είναι κι ότι μεγαλώνοντας θες και λίγο χρόνο να αράξεις από την πίεση και να μην κάνει τίποτα ή να χαζολογήσεις σαπίζοντας σε κάποια οθόνη είτε social media, είτε σε κάποια σειρά.

Οι καλοί φίλοι και οι κολλητοί συχνά μετακομίζουν είτε ως εργαζόμενοι είτε ως ερωτικοί μετανάστες σε άλλες πόλεις ή χώρες.

Παράλληλα σε μεγάλες πόλεις ακόμη κι αν μένεις 1-2 χιλιόμετρα από κάποιον φίλο, μπορεί να έχετε να βρεθείτε για μήνες.

Στην επαρχία κάτι γίνεται και ο χρόνος είναι πιο ποιοτικός. Λιγότερες ώρες χαμένες στην κίνηση και το άγχος της μετακίνησης και του παρκαρίσματος.

Φυσικά να αναφέρω ότι πραγματικοί φίλοι σπάνια είναι πάνω από 5 αν όχι 3 στην ζωή. Όποιος λέει ότι έχει πάνω από 10 φίλους είτε είναι πολύ τυχερός είτε βαφτίζει φίλους όποιους απλά κάνει παρέα.

Η λέξη φίλος είναι ιερή και συχνά σημαίνει κάποιον που είναι πιο οικείος κι από οικογένεια, που αμοιβαία συμπάσχει και είναι πάντα πρόθυμος χωρίς υστεροβουλία αν όχι από πρωτοβουλία να συμπαρασταθεί σε μία δύσκολη περίσταση κι όχι να λακίσει στην πρώτη στραβή.

• Like 9

15 hours ago, unforgiven said:

Και κάτι παράξενο: Βρήκα, τυχαία, ένα site Που διοργανώνει γεύματα με 5 αγνώστους. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, αν δεν είσαι από τη φύση σου μονόχνωτος και κλειστός τύπος.

Σε αυτό, παίζει 4,5 στους 5 να είναι περίεργοι μονόχνωτοι τύποι ή τύπισσες. 😄

• Haha 3

On 21/10/2024 at 09:48, mtkos said:

Ενδιαφέρον αυτό με τις πεζοπορίες αλλά δε χρειάζεσαι φυσική κατάσταση και εξοπλισμό;

Έχω απογοητευτεί πάντως. Κάποιοι σε θεωρούν φίλο αλλά θα σε καλέσουν μια φορά στο τρίμηνο. Άλλοι ενώ προσπαθείς/νομίζεις ότι κρατάς επαφή (πχ αν βρίσκονται σε απόσταση μιλάτε 1-2 φορές τη βδομάδα) σου ξεφουρνιζουν μετά από ένα εξάμηνο οτι στο μεταξύ βρήκαν κοπέλα πήγαιναν για γάμο και παιδί αλλά χωρισαν. Από κάποιους απομακρύνθηκα εγώ. Σίγουρα είναι και θέμα χαρακτήρα ή επιλογών. 

Πάντως έχω κάνει προσπάθειες να γνωρίσω και κόσμο πχ. με co-working. Αν και πια ο καιρός δε βοηθά για συγκεντρώσεις σε κλειστούς χωρους.

ο εξοπλισμος ειναι ελαχιστος και νορμαλ φυσικη κατασταση.για απλες πεζοποριες παντα που κανουν οι περισσοτεροι

Στις 21/10/2024 στις 1:41 ΠΜ, poulinos είπε

πολλα θα μπορουσα να γραψω αλλα θα πω μονο ενα.ξεκινα  hobby πχ πεζοποριες

Έχετε κάποιο λινκ για ομάδες πεζοπορίας; 

• Like 2

eos acharnon = https://eosacharnon.gr/

eos athinon = https://www.eosathinon.gr/

poa pezoporikos omilon athinon = www.poa.gr

1 minute ago, satsok2 said:

Έχετε κάποιο λινκ για ομάδες πεζοπορίας; 

47 λεπτά πριν, poulinos είπε

eos acharnon = https://eosacharnon.gr/

eos athinon = https://www.eosathinon.gr/

poa pezoporikos omilon athinon = www.poa.gr

Ευχαριστώ. Θα ξεκινήσω αν βρω κάτι από τα εύκολα και τα κοντινά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...