Προς το περιεχόμενο

Έχετε φίλους / το thread της μοναξιάς

mtkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάπου εκεί, λίγο πριν τα 40, νιώθω ότι έχω ξεμείνει εντελώς μόνος μου. Χωρίς κανένα να συζητήσω πράγματα που με απασχολούν.  Δε θα μιλήσω για βοήθεια.  Έχετε φίλους ή είμαι και σε αυτό ο μόνος που εχω ξεμείνει έτσι.  Φταίει η εποχή; Η ηλικία; Επιλογές;

• Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, mtkos είπε

Κάπου εκεί, λίγο πριν τα 40, νιώθω ότι έχω ξεμείνει εντελώς μόνος μου. Χωρίς κανένα να συζητήσω πράγματα που με απασχολούν.  Δε θα μιλήσω για βοήθεια.  Έχετε φίλους ή είμαι και σε αυτό ο μόνος που εχω ξεμείνει έτσι.  Φταίει η εποχή; Η ηλικία; Επιλογές;

21 λεπτά πριν, mtkos είπε

Μένεις στην Αθηνα ;

44 minutes ago, mtkos said:

Αν κοντά στα 40 δεν εχεις Γυναίκα / παιδιά / φίλους, τότε μάλλον εσύ εχεις πρόβλημα. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 19
  • Haha 3

Όντως. Αν ξεκινήσεις κάποιο χόμπι θα ξεκινήσεις γνωριμίες. Είτε αυτό είναι μπάλα, χορός, Kick Boxing οτιδήποτε. Βρες τι σου ταιριάζει και τι σου αρέσει. Γενικά τι ενδιαφέροντα έχεις για να κάνουμε και κουβέντα? 

Αθλητισμό είχα πάντα. Περισσότερο ατομικά τελευταία (jogging). Λιγο κινηματογράφο τώρα το καλοκαίρι. Άντε και καμιά συναυλία. 

2 ώρες πριν, mtkos είπε

Μην αγχώνεσαι. 

Είμαστε πολλοί...

2 ώρες πριν, filip123go είπε

Αν κοντά στα 40 δεν εχεις Γυναίκα / παιδιά, τότε μάλλον εσύ εχεις πρόβλημα. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο.

Τότε μάλλον είναι τυχερός και πρέπει κάθε πρωί να λέει στον καθρέφτη του "φτου σου αγόρι μου! Είσαι τυχερός που δεν σου έφαγε την ψυχή η φάουσα"...

• Like 2

52 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Τότε μάλλον είναι τυχερός και πρέπει κάθε πρωί να λέει στον καθρέφτη του "φτου σου αγόρι μου! Είσαι τυχερός που δεν σου έφαγε την ψυχή η φάουσα"...

Υπόψιν ότι ο άνθρωπος πάντα ζούσε μαζί με άλλους, οπότε... 

4 ώρες πριν, mtkos είπε

Μην μασάς είσαι μικρός ακόμη απλά πρόσεχε τον εαυτό σου την διατροφή σου την εμφάνιση σου ..

Πολλά φταίνε κι εμείς μαζί ,θετική ενέργεια υπομονή και προσπάθεια !

• Like 2
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, mtkos είπε

είμαστε κοντά στην ηλικία. Αυτή τη στιγμή διανύω την χειρότερη περίοδο της ζωής μου. Ίσως είναι και αυτό που λένε ότι το ένα κακό φέρνει το άλλο. Φέρω ευθύνη για πολλά λόγω λάθος επιλογών.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι, ο καλύτερος μου φίλος παντρεύτηκε, έχει και παιδί. Φυσικά δε χαλάσαν οι σχέσεις μας αλλά εννοείται ότι δε μπορούμε να συναντιώμαστε και να βγαίνουμε όπως παλιά. Ένας άλλος πάλι παντρεύτηκε αλλά αυτός μένει και πολύ μακριά. Βλεπόμαστε 1-2 φορές το χρόνο. Τρίτος έχει μετακομίσει στην άλλη άκρη της ελλάδας (αυτός δε παντρεύτηκε). Ένας υποτίθεται φίλος, μόλις βρήκε κοπέλα μας ξέχασε όλους. Μάθαμε από άλλους ότι παντρεύτηκε κιολας. Ούτε καν μας κάλεσε. 2 καλοί φίλοι μένουν σε άλλη πόλη. Με αυτούς συναντιόμαστε σχετικά συχνά, το καλοκαίρι πήγαμε και κάτι εκδρομές. Αλλά λόγω απόστασης θα συναντηθούμε τριήμερα ή σε διακοπές ή πχ σε φάση να κάνουμε ταξιδι να δούμε κάποιον αγώνα.

Λόγω αλλαγής δουλειάς-ωραρίων, κάποιες "φιλίες" χαθήκαν. Έμεινε μια φίλη μου όπου βγαίναμε συχνά. Ο δικός της ήταν εξωτερικό για μεταπτυχιακό. Επέστρεψε και φυσικά έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες της. Ναι θα βγούμε πάλι, αλλά δε μπορώ πχ Σάββατο βράδυ να της πω έλα να πάμε για ποτό. Το έχω προτείνει, το έχει προτείνει αλλά πλέον θα γίνει μια φορά στο τόσο.

Με έναν άλλον έγινε παρεξήγηση, χαθήκαμε. Και το κακό είναι ότι έφταιγα εγώ. Θα ήθελα να το διορθώσω κάποια στιγμή αλλά δεν έχω τρόπο.

Με την κοπέλα μου εδώ και καιρό τελειώσαμε, με μια άλλη τα έκανα μαντάρα και το αποτέλεσμα είναι αυτή την περίοδο να είμαι μόνος. Δεν έχω καν κάποιον-α να πάρω τηλέφωνο να πω να βγούμε για καφέ. Ένα πρόβλημα είναι ότι οι φίλοι μου μένουν πλέον μόνιμα αλλού.

Το καλοκαίρι για μπάνιο πήγαινα μόνος εκτός από τις φορές που πήγα με τους φίλους που ανέφερα. Να ήταν 4 φορές, άντε 5.

Πηγαίνω στη δουλειά, πηγαίνω για ψώνια όταν χρειάζεται και μετά γυρίζω στο σπίτι. Αυτή είναι η καθημερινότητα μου. Το καλοκαιρι έκανα και κανένα μπάνιο και περνούσε η μέρα. Τώρα το χειμώνα.....

Το αστειο είναι ότι έχω παραμυθιάσει τους πάντες και νομίζουν ότι κάνω ζωάρα με φίλους-φίλες και γκόμενες. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι εύκολο να κάνεις γνωριμίες. Δεν είμαι φοιτητής ούτε φαντάρος. Και κάποιον άλλον να γνωρίσεις θα έχει την παρέα του. Δύσκολα να κολλήσεις κι εσύ σε τέτοια ηλικία πλέον.

Γενικά με χαλάει όλο αυτό, αλλά δεν είναι εύκολο να αλλάξει.

• Like 17
  • Thanks 1

Ζορικα ειναι ειδικα οταν κανεις οικογενεια και παιδια.

Απο εκει που εβγαινες ακομα και με "μακρινους" φιλους ή ουτε καν φιλους, με γνωστους, γιατι αυτο που εψαχνες ηταν μπαροτσαρακα, ποτακια, καφεδες ανευ ιδιαιτερης ουσιας, μετα οι σχεσεις αλλαζουν.

Θες να μιλησεις για αλλα θεματα, θες να εχεις και μια τηλεφωνικη επαφη εκτος απο "ελα ρε μλκ παμε στο ταδε μπαρ θα ειναι και η ταδε.."

Θεωρω πολυ τυχερους οσους εχουν πραγματικες φιλιες. Και οχι δεν εισαι ο μονος. Απο αυτους που ξερω, οι περισσοτεροι ετσι ειναι

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...