Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι ιδιοκτήτης σε ένα διαμέρισμα στο 2ο σε μια πολυκατοικία του 70α που έχει ασανσέρ αλλά είναι κλειδωμένο έχει να λειτουργήσει 20 χρόνια γιατι δεν είχαμε καν ρεύμα στην πολυκατοικία. Θέλω να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος πόσο θα κοστίσει η αναβάθμιση για να έχουμε ασανσέρ πλέον. Ευχαριστώ θερμά. 

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε ΑΣΑΝΣΕΡ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Δημοσ.

Eπικοινωνεις με συνεργείο, ερχονται, το βλέπουν, δινουν προσφορά.

Λογικά επειδη θα έχουν σαπισει τροχαλίες, συρματοσχοινα, μηχανισμοι, τα πάντα θα χρειαστειτε μπόλικα.

Απο περιέργεια, πως τα κατάφεραν και δεν ειχαν 20 χρονια ρευμα;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, TheSaler είπε

Καλησπέρα, είμαι ιδιοκτήτης σε ένα διαμέρισμα στο 2ο σε μια πολυκατοικία του 70α που έχει ασανσέρ αλλά είναι κλειδωμένο έχει να λειτουργήσει 20 χρόνια γιατι δεν είχαμε καν ρεύμα στην πολυκατοικία. Θέλω να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος πόσο θα κοστίσει η αναβάθμιση για να έχουμε ασανσέρ πλέον. Ευχαριστώ θερμά. 

Βρίσκεις συνεργείο ανεκλυστηρων τους λες ότι έχετε κλειστό ανεκλυστηρα και θέλετε να τον βάλετε σε λειτουργία, και να φέρει Φορέα ελέγχου

Έρχεται ο φορέας ελέγχου (κόστος γύρω στο 250 αρι) και σου βγάζει έκθεση ελέγχου με το τι χρειάζεται ώστε ο ανελκυστήρας να πάρει πιστοποίηση, βάση αυτή την έκθεση πας περνεις προσφορές

• Like 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Ασανσέρ - αναβάθμιση πολυκατοικίας
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το πιθανοτερο ειναι αν 20 χρονια ειναι κλειστο με μηδεν συντιρηση να θελει πεταμα μεχρι και η πιο μικρη βιδα του

• Moderators
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, soteras είπε

Το πιθανοτερο ειναι αν 20 χρονια ειναι κλειστο με μηδεν συντιρηση να θελει πεταμα μεχρι και η πιο μικρη βιδα του

Δεν είναι έτσι αλώστε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεκλυστηρων είναι από την εγκατάσταση με επισκευές/αναβαθμίσεις, σπάνια να γίνει ολοκληρωτικη αλλαγή (να πεταχτούν όλα ράγες κτλ)

Δημοσ.
Στις 20/10/2024 στις 8:05 ΜΜ, Inuyasha είπε

Βρίσκεις συνεργείο ανεκλυστηρων τους λες ότι έχετε κλειστό ανεκλυστηρα και θέλετε να τον βάλετε σε λειτουργία, και να φέρει Φορέα ελέγχου

Έρχεται ο φορέας ελέγχου (κόστος γύρω στο 250 αρι) και σου βγάζει έκθεση ελέγχου με το τι χρειάζεται ώστε ο ανελκυστήρας να πάρει πιστοποίηση, βάση αυτή την έκθεση πας περνεις προσφορές

Ακριβώς έτσι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Δεν είναι έτσι αλώστε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεκλυστηρων είναι από την εγκατάσταση με επισκευές/αναβαθμίσεις, σπάνια να γίνει ολοκληρωτικη αλλαγή (να πεταχτούν όλα ράγες κτλ)

Ναι δεκτό αλλά εδώ μιλάμε για 20 χρόνια κλειστό που σημαίνει λάδια/φρένα /έμβολα παιζει να θέλουν άλλαγη όλα.Άσε που αλλάζουν οι κανόνες ασφαλείας και πρέπει πλέον να υπάρχουν πόρτες ηλεκτρικές μέσα στο θάλαμο πχ και άλλα κρητήρια που αν δεν τηρεί δεν νομίζω κανένας εγκαταστάτης να πει το έβαλα σε λειτουργεία μετά από 20 χρόνια και δεν τηρεί τίποτα από τα σημερινά δεδομένα.

• Moderators
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, soteras είπε

Ναι δεκτό αλλά εδώ μιλάμε για 20 χρόνια κλειστό που σημαίνει λάδια/φρένα /έμβολα παιζει να θέλουν άλλαγη όλα.Άσε που αλλάζουν οι κανόνες ασφαλείας και πρέπει πλέον να υπάρχουν πόρτες ηλεκτρικές μέσα στο θάλαμο πχ και άλλα κρητήρια που αν δεν τηρεί δεν νομίζω κανένας εγκαταστάτης να πει το έβαλα σε λειτουργεία μετά από 20 χρόνια και δεν τηρεί τίποτα από τα σημερινά δεδομένα.

Και όμως οι πόρτες δεν είναι υποχρεωτικές (πόσο μάλλον αυτόματες) είναι ανάλογα τι μέγεθος του θαλάμου καθώς και πως είδε βγει η αρχική άδεια του ανελκυστήρα (βασιλικό διάταγμα, προεγκριση  η οτιδήποτε αλλο)

Αν μιλάμε για υδραυλικό και το άφησαν στο χαμηλότερο όροφο κατά 95% δεν έχει θέμα, ακόμα και αν έχει ή αλλαγή τσιμούχας είναι 3 ώρες δουλειά, τα λάδια ίσως θέλουν αλλαγή

Με μια καλή συντήρηση θα λειτουργήσει ώστε να μπορέσει να το δει ο ελεγκτής ώστε να βγάλει έκθεση ελέγχου τι ελλείψεις εχει

Σε συμβατικό θέλει συρματοσχοινα σίγουρα και αλλαγή λάδια κινητήρα

Και τα 2 θα χρειαστούν και μια γενική συντήρηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαξε κατι στην πολ.κια προς το καλυτερο ωστε να μπορεσει να επανελθει σε φυσιολογικους ρυθμους?π.χ. επενδυτης να αγορασει  χ οροφους? Σε πολ.κια με 20 χρονια χωρις ρευμα καθαρισμους συντηρηση χλωμο να αναγκασεις τετοιους ιδιοκτητες ενοικους γ τετοια εξοδα + μηνιαιες κοινοχρηστες δαπανες 

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...