Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έδωσαν κάποια DVD+R RW SONY  TDK Τα δισκάκια αναγνωρίζονται από windows και linux αλλά: Τα μεν SONY δεν γράφονται και δεν σβήνονται, τα δε  TDK γράφονται αλλά δεν σβήνονται  (φωτο)Πρόγραμμα ashampoo studio Υπάρχει κατι που το εχει επηρεάσει? πχ ληξει ? Εμφανισιακά είναι άψογα 

Spoiler

image.jpeg.38a69345084d3fcfbb1ecc01e783c1f4.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, 1ns0mn1a είπε

λογικό για DVD+R

Μάλλον δεν  διάβασες τον τίτλο  :) 

image.jpeg.fb082ec1bc74c94304a78e98b9fe01a8.jpeg

Επεξ/σία από hp8
  • Haha 4
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Neptu είπε

οπότε υποθέτω και τα sony είναι +R.. Βασικά είμαι σίγουρος

Ναι έτσι είναι Το RW  τι ρόλο παίζει 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hp8 είπε

Ναι έτσι είναι Το RW  τι ρόλο παίζει 

Τα επανεγγράψιμα είναι έτσι. Γράφει ξεκάθαρα DVD-RW ή DVD+RW. επίσης οι ταχύτητες ήταν συνήθως μέχρι 4x, άντε μερικά 10χ ή 12χ

Το logo RW που λες εσύ υπάρχει στα DVD+R και δε ξέρω τι ακριβώς συμβολίζει. Κάτι με τα πρότυπα ίσως

shopping.webp.ec2ae8cadd3b79aab5ea3b5544b65ad1.webp

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Neptu είπε

Το logo RW που λες εσύ υπάρχει στα DVD+R και δε ξέρω τι ακριβώς συμβολίζει. Κάτι με τα πρότυπα ίσως

οκ Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hp8 είπε

Το RW  τι ρόλο παίζει

Με λίγα λόγια και περιληπτικά.

Υπάρχουν 2 ας τα πούμε τραστ. Το DVD+RW Alliance και το DVD Forum. 

Το RW με πιο μικρά γράμματα σημαίνει ότι το dvd είναι σύμφωνα με τα στάνταρ της πρώτης συμμαχίας που φτιάχνει τα δισκάκια με το +  ενώ αν δεν γράφει τίποτα είναι με της δεύτερης με το -.

Τα + είναι πιο ακριβά αλλά και καλύτερα.

Στην εικόνα έχουμε 2 Verbatim κατασκευασμένα το καθένα με τα 2 διαφορετικά στάνταρ

dvd-r-vs-dvdr.jpeg.447b7e83605d57c65db2af0e57b2c009.jpeg

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 5
Δημοσ.

Νομίζω ότι τα DVD+R δισκάκια όταν τα έγγραφες με Nero ή imgburn ή καποιο άλλο πρόγραμμα (και ανάλογα νομίζω και το dvd recorder και το δισκακι) , μετά την εγγραφή εμφανίζονταν ως DVD-ROM. Αυτο νομίζω δεν συνέβαινε με τα DVD-R δισκάκια.

Εν τω μεταξύ έχω γράψει πάρα πολλά δισκάκια, αλλά εχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμαμαι.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 21/10/2024 στις 12:11 ΜΜ, duffyduck είπε

Νομίζω ότι τα DVD+R δισκάκια όταν τα έγγραφες με Nero ή imgburn ή καποιο άλλο πρόγραμμα (και ανάλογα νομίζω και το dvd recorder και το δισκακι) , μετά την εγγραφή εμφανίζονταν ως DVD-ROM. Αυτο νομίζω δεν συνέβαινε με τα DVD-R δισκάκια.

Εν τω μεταξύ έχω γράψει πάρα πολλά δισκάκια, αλλά εχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμαμαι.

Γεια! Μηπως μπορείς να προτείνεις κάποια δωρεάν και αξιόπιστη εφαρμογή για να κάνω burn in τις ταινίες σε δίσκους DVD+R? Επίσης, μήπως γνωρίζεις πως γίνεται συμπίεση ενός αρχείου (συγκεκριμένα VOB/MPEG-2/4)

Δημοσ.

Σε windows υπάρχουν τα δωρεαν cdburnerxp και imgburn

DVD video δισκακια έφτιαχνα με το Nero, τώρα καλο ειναι το burnaware,

Για συμπιεση κλπ υπαρχουν τα freemake video converter , wondershare uniconverter, wonderfox video converter κλπ.

Εγώ χρησιμοποιουσα ενα δωρεαν (νομίζω και ανοιχτου κωδικα) για συμπιεση και transcoding, αλλά δεν θυμάμαι πιο. Ειχα κανει επανασυμπίεση σε πολλες ταινίες για να παίζουν σε αποκωδικοποιητη (ειδικά τον ηχο, τον οποίο τον εβαζα σε συμπίεση mp3).

Αλλά όπως είπα δεν θυμάμαι και τα εργαλεία που είχα στον σκληρό δισκο μάλλον χαθηκαν.

Δημοσ.

Το handbrake λες?

Μετατροπή μπορεί να κάνει και το VLC. Αλλά να κάνεις το DVD να παίζει παντού νομίζω πρέπει να χρησιμοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα που φτιάχνει αρχεία .VOB

Υπάρχουν αρκετά free αν κάνεις μια αναζήτηση με θέμα : video to vob,  στο ίντερνετ αλλα δεν έχω δοκιμάσει κανένα απο αυτά ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...