Προς το περιεχόμενο

Η Airbnb λανσάρει το "Co-Host Network" για ευκολότερη διαχείριση καταλυμάτων από τρίτους


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, verylife78 είπε

Η τεχνολογια μας δινει σε ολους τους τομεις διαφορα εργαλεια για να κανουμε την δουλεια μας. Αφου πλεον στην ελλαδα εγινε εργασια η διαχειριση του ακινητου, φανταζομαι και σε αλλες χωρες θα υπαρχει κατι αντιστοιχο, σου λεει και η εταιρεια για να μην βαλω και εγω το δικο μου λιθαρακι σε αυτο το κομματι. Ετσι λοιπον αντι να το δωσεις σε εταιρεια το δινεις σε ενα φιλο σου που το τρεχει αυτος το δικο του σπιτι και ξερει απο αυτα και εχουμε μια win-win κατασταση. Και ο πρωτος μειωνει τα εξοδα του και ο δευτερο βγαζει αλλο ενα μεροκαμματο απο την διαχειριση.
ΥΓ.Να ξερεις παντως τα ακινητα που ειναι στη βραχυχρονια, ακομα και αν βαλουμε μεσα τις βιλλες που ποτε δεν εμενε ανθρωπος εκει με μακρυχρονια μισθωση, ειναι με το ζορι 220.000, οταν οι τραπεζες εχουν στην κατοχη τους τουλαχιστον 500.000 ακινητα τα οποια δεν τα βγαζουν στην αγορα και αλλα 400.000 περιπου ειναι κλειστα διαμερισματα και σπιτια που απλα υπαρχουν. Οποτε πριν μασησεις την καραμελα που σου εδωσαν ψαξε λιγο. Δεν ειναι δυσκολο πλεον.

Άλλη μια πλευρά της τεχνολογίας είναι αυτή που μειώνει τις θέσεις εργασίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω θα χάσουν όσοι κάνουν επαγγελματικά διαχείρηση ακινήτων. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν πολλές οπτικές που μπορεί να δε κανείς ένα θέμα. Εγώ στο συγκεκριμένο, έθιξα την πλευρά όσων δεν έχουν δικό τους ακίνητο και που δύσκολα πλέον μπορούν να βρουν ένα έστω ανεκτό ακίνητο σε λογικό κόστος να στεγάσουν την οικογένειά τους (δεν ανήκω σε αυτούς). Το Airbnb έχει πλέον προκαλέσει έντονο κοινωνικό θέμα και όχι μόνο στην Ελλάδα. Όσον αφορά τα ακίνητα των τραπεζών (...) δε βγαίνουν στην αγορά για να παραμένουν οι τιμές ψηλά. Οι επενδυτές - ξένοι και ντόποιοι - αγοράζουν μαζικά ακίνητα προσθέτοντας όλο και περισσότερα στα διαθέσιμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μη μένεις τα ακίνητα, αλλά δες τις κλίνες: 939.167 κλίνες Airbnb έναντι 885.624 κλινών ξενοδοχείων (στοιχεία 2022). Σήμερα σαφώς έχουν γίνει πολύ περισσότερα. Πλέον υπάρχει η αίσθηση μια φούσκας που έχει διογκωθεί υπερβολικά (ξέρω από τουριστικές περιοχές καλά) και χωρίς ουσιαστικό νομοθετικό - ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα καταλήξει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...