Προς το περιεχόμενο

War of Warcraft - the war within στα 1440p

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Apaleytos80,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά χαρά σε όλους. Αυτό στην φωτό είναι το pc μου όπως το έφτιαξα το 2019. Προσθέστε σε αυτά που βλέπετε μια GPU Asus Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6 Dual. Το χρησιμοποιώ  στο 20% για καθημερινά multimedia, 10% για τίτλους από strategy σαν τις σειρές total war και 70% για το World of Warcraft το οποίο αποτελεί την κύρια ψυχαγωγία μου. Στο νέο expansion War Within, με ρυθμίσεις στο 6 από 10 και ανάλυση 1080p, το fps είναι ψιλοάθλιο της τάξεως 20 με 50. Ειδικά στην πόλη και στα epic battlegrounds 40 εναντίον 40 παικτών σέρνεται.

Χτες με αποχαιρέτησε η 27αρα οθόνη που είχα και παρήγγειλα την LG UltraGear 27GS75Q-B IPS HDR Monitor 27" QHD 2560x1440 180Hz, οπότε εφόσον θα ανέβω στα 1440p, σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση για να λειτουργεί τίμια το υπάρχον setup για την επόμενη τριετία. Δεν με ενδιαφέρει το overkill. Δεν είμαι hardware enthusiast. Το gpu σκοπεύω να το κρατήσω και σκέφτομαι να αναβαθμίσω το cpu από ryzen 5 3600 σε ryzen 5700x3d. Κατέληξα σε αυτόν τον επεξεργαστή διότι και να υπήρχε το 5800x3d θα είχε διπλή τιμή με μόνο ένα 5% παραπάνω απόδοση, άρα δεν θα συνέφερε και κατέληξα σε αυτό τον τύπο cpu διότι έχει μνήμη Cache 96 MB και μετά από μελέτη διαπίστωσα πως θα μου βελτιώσει πολύ το fps μου, ενώ γενικά από τον υπάρχων ryzen 3600 θα μου βελτιώσει την απόδοση στο 33% χονδρικά.

Ερώτηση 1: Είναι το cpu 5700x3d συμβατό με το hardware που διαθέτω, από mobo, ram, σκληρούς έως και την υπάρχουσα ψύκτρα?

Ερώτηση 2: Έχω κάνει καλή επιλογή? Δεν έχω πρόθεση να παίζω με ρυθμίσεις 10/10. Και με 5/10 θα είμαι ευχαριστημένος. Είναι αρκετό αυτό το cpu για να επιτύχω fps από 100 έως 60 minimum και να  έχω τίμια 1440p ανάλυση?  Αν αντί για cpu σκέτο, αναβάθμιζα το τρίπτυχο με ram και mobo πακέτο, θα είχα εντυπωσιακή βελτίωση, ή δεν αξίζει τον κόπο τέτοια κίνηση?

Screenshot 2024-10-19 221333.png

Επεξ/σία από Game__Over
Δημοσ.
7 hours ago, dsi44 said:

με bios update βαζεις οτι επεξεργαστη θες πανω οποτε ναι.

να εβαζες και μια 4070s και θα ησουν τζετ.

Μια χαρά τα λες, για τα περισσότερα παιχνίδια αυτό ισχύει. Το world of warcraft όμως είναι εκπληκτικά cpu dependant παιχνίδι. Άσε που δεν έχω μπάτζετ για 4070. 😄 

2 hours ago, Zaknafein said:

Οι μνήμες έχουν σεταριστεί σωστά; Τρέχουν όντως στα 3200 c16 ή είναι με τπτ JEDEC 2400 c24;

Πωπω αδερφέ τι είπες τώρα? μόλις τις πήγα στα 3200Mhz από τα 2133 που είχαν default setup. Σε ευχαριστώ θερμά. 😍

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Game__Over είπε

μόλις τις πήγα στα 3200Mhz από τα 2133 που είχαν default setup.

Λογικά είδες κ διαφορές σε FPS σε σχέση με πριν ε; Το λέω γιατί την είχα πατήσει έτσι παλιότερα, με τραγικά fps/σπασίματα/κολλήματα κι ήταν οι μνήμες που είχαν γυρίσει στοκ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Game__Over είπε

Μια χαρά τα λες, για τα περισσότερα παιχνίδια αυτό ισχύει. Το world of warcraft όμως είναι εκπληκτικά cpu dependant παιχνίδι. Άσε που δεν έχω μπάτζετ για 4070. 😄 

Πωπω αδερφέ τι είπες τώρα? μόλις τις πήγα στα 3200Mhz από τα 2133 που είχαν default setup. Σε ευχαριστώ θερμά. 😍

Θα δεις μεγαλη διαφορα με 5700x3D, ναι. Και οχι, για wow δεν εχει νοημα να πας σε AM5 εκτος αν πας και σε 7800x3D οπου θα σου βγει υπερβολικα ακριβο (τοσο που καλυτερα 5700x3d και νεα GPU). Οταν πας στα 1440p ομως θα μετραει και πιο πολυ το GPU, δεν ξερω αν αυτο που εχεις παει στα fps που θελεις. 

Για τα γραφικα μην πηγαινεις απλα σε ενα 5-6/10 κλπ. Δες καποιο βιντεο για να κανεις optimize τα γραφικα. Υπαρχουν πραγματα που μπορεις να βγαλεις τελειως ή να τα βαλεις Low χωρις να δεις μεγαλη διαφορα σε γραφικα αλλα με μεγαλη διαφορα σε performance και πραγματα που πρεπει να κρατησεις σε high αλλιως δεν θα βλεπεις τα εφε σωστα σε raid/pvp/m+.  Στο dragon flight ειχε ενα τελειο βιντεο γι αυτο το πραγμα ο Quazii, φανταζομαι θα εχει βγει κατι και για το war within αλλα και το βιντεο του dragonflight ακομα relevant θα ειναι. 

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Εαν πας σε raid το wow ειναι χαλια optimised, ειδικά με την χρηση addons, οσον αφορά την cpu.

Για να σκεφτείς μεχρι και 5700Χ σε 5700Χ3d είναι upgrade για το WoW. Απο gpu καλα είσαι.

Οι X3d ryzen ειναι μονόδρομος για σένα. θα δεις μεγάλη διαφορά απο 3600 σε 5700x3d.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...