Seleris Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών. Έχω εδώ και 10 περίπου χρόνια φυλαγμένο σε αδράνεια έναν εκτυπωτή Xerox Phaser 7750. Χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ λίγο σε μικρό γραφιστικο γραφειο για 4-5 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Μετά έκλεισε το γραφείο... και όλα τα πράγματα αποθηκευτηκαν. Πιστεύετε υπάρχει ενδιαφέρον μετα απο τόσα χρόνια για τον εκτυπωτή και αν ναι σε τι περίπου τιμές μπορεί να πουληθεί; ΣΗΜ.: Ο εκτυπωτής δεν είχε κανένα πρόβλημα. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου από Seleris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Seleris είπε Καλησπέρα σε όλους Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών. Έχω εδώ και 10 περίπου χρόνια φυλαγμένο σε αδράνεια έναν εκτυπωτή Xerox Phaser 7750. Χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ λίγο σε μικρό γραφιστικο γραφειο για 4-5 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Μετά έκλεισε το γραφείο... και όλα τα πράγματα αποθηκευτηκαν. Πιστεύετε υπάρχει ενδιαφέρον μετα απο τόσα χρόνια για τον εκτυπωτή και αν ναι σε τι περίπου τιμές μπορεί να πουληθεί; ΣΗΜ.: Ο εκτυπωτής δεν είχε κανένα πρόβλημα. Αγαπητέ φίλε, το ερώτημά σου έχει δύο σκέλη: Το πρώτο είναι το λειτουργικό κομμάτι: Βάλτον στην πρίζα, σύνδεσέ τον με υπολογιστή και δες αν δουλεύει. Αν όλα πάνε καλά, τότε... γιατί να τον δώσεις;;;; Εντελώς ενημερωτικά, η εκτύπωση με ποιοτικά συμβατά είναι πιο φθηνή και από ink tank, χωρίς φυσικά τα μειονεκτήματa των ink tank: Το μαύρο κοστίζει 118€ και αποδίδει 32.000 σελίδες, ενώ τα έγχρωμα κοστίζουν μόνο 62€ και αποδίδουν 22.000 σελίδες το καθένα! Αν κάνεις επαγγελματική χρήση και είναι πλήρως λειτουργικός, ΜΗΝ τον δώσεις. Αν όμως οι ανάγκες σου είναι πολύ μικρότερες, τότε... είδα ελάχιστα κομμάτια να πουλιούνται. Προσωπικά κάτω από 600€ δεν θα τον πουλούσα για κανένα λόγο. ΥΓ Στην εποχή του, καινούριο τον έβρισκες γύρω στα 1.400-1.500€. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου από georgeole Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyanBlue Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 10 χρόνια αδράνειας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Αν αποθηκεύτηκε σε χώρο χωρίς υγρασία έχει ελπίδες. Η υγρασία θανατώνει όλα τα ηλεκτρονικά μέρη και κινούμενα μέρη που φέρουν λίπανση. 10 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ακινησία είναι καταδίκη για όλα τα εκτυπωτικά. Τα ελαστικά μέρη πχ feed rollers σκληραίνουν (ακόμα και σε χρήση αλλά σε αδράνεια ακόμα χειρότερα). Σίγουρα δε χάνεις τίποτα να δεις αν ακόμα δουλεύει. Ξεκινάς με το να ανικινήσεις τα toners: Αν δεν έχουν κολλήσει διμιουργώντας συμπυκνώσεις. Κάνεις μερικές εκτυπώσεις πλακάτων χρωμάτων ή ακόμα καλύτερα τυπόνεις αρκετά solid fills από το μενού του εκτυπωτη σε φρέσκο χαρτί. Θα φανεί αν υπάρχει θέμα στην πορεία. Αν κολλήσουν τα χαρτιά ίσως χρειαστούν αλλαγή όλα τα feed rollers. Η Xerox δίνει καταπληκτικές εκτυπώσεις αλλά με υψηλό κόστος αναλωσίμων. Η αντικατάσταση με συμβατά αναλώσιμα σταδιακά θα θανατώσει το μηχάνημα σε κάποια σημεία τουλάχιστον (fuser) καθώς οι γραφίτες Κίνας δεν έχουν καμία σχέση σε σύνθεση με τους εργοστασιακούς. Με λίγα λόγια ότι γλυτώσαμε σε μελάνια το πληρώνουμε σε ανταλλακτικά. Ο λόγος που παρόπλισα τον 7500 ήταν το ασύμφορο κόστος αναλωσίμων. (Εδώ να υπενθυμίσω πως οι αναγραφόμενος αριθμός εκτυπώσεων που δίνουν ανά χρώμα δεν έχει σχέση με τις πραγματικές σελίδες αφού υπολογίζονται με 5%-7% κάλυψη σελίδας - δηλαδή μισή σελίδα λεπτό κείμενο). Προσωπικά 600€ δε θα έδινα για κανέναν εκτυπωτή γραφείου - επιχείρησης από ιδιώτη χωρίς καμία εγγύηση πωλητή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, CyanBlue είπε 10 χρόνια αδράνειας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Αν αποθηκεύτηκε σε χώρο χωρίς υγρασία έχει ελπίδες. Η υγρασία θανατώνει όλα τα ηλεκτρονικά μέρη και κινούμενα μέρη που φέρουν λίπανση. 10 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ακινησία είναι καταδίκη για όλα τα εκτυπωτικά. Τα ελαστικά μέρη πχ feed rollers σκληραίνουν (ακόμα και σε χρήση αλλά σε αδράνεια ακόμα χειρότερα). Σίγουρα δε χάνεις τίποτα να δεις αν ακόμα δουλεύει. Ξεκινάς με το να ανικινήσεις τα toners: Αν δεν έχουν κολλήσει διμιουργώντας συμπυκνώσεις. Κάνεις μερικές εκτυπώσεις πλακάτων χρωμάτων ή ακόμα καλύτερα τυπόνεις αρκετά solid fills από το μενού του εκτυπωτη σε φρέσκο χαρτί. Θα φανεί αν υπάρχει θέμα στην πορεία. Αν κολλήσουν τα χαρτιά ίσως χρειαστούν αλλαγή όλα τα feed rollers. Η Xerox δίνει καταπληκτικές εκτυπώσεις αλλά με υψηλό κόστος αναλωσίμων. Η αντικατάσταση με συμβατά αναλώσιμα σταδιακά θα θανατώσει το μηχάνημα σε κάποια σημεία τουλάχιστον (fuser) καθώς οι γραφίτες Κίνας δεν έχουν καμία σχέση σε σύνθεση με τους εργοστασιακούς. Με λίγα λόγια ότι γλυτώσαμε σε μελάνια το πληρώνουμε σε ανταλλακτικά. Ο λόγος που παρόπλισα τον 7500 ήταν το ασύμφορο κόστος αναλωσίμων. (Εδώ να υπενθυμίσω πως οι αναγραφόμενος αριθμός εκτυπώσεων που δίνουν ανά χρώμα δεν έχει σχέση με τις πραγματικές σελίδες αφού υπολογίζονται με 5%-7% κάλυψη σελίδας - δηλαδή μισή σελίδα λεπτό κείμενο). Προσωπικά 600€ δε θα έδινα για κανέναν εκτυπωτή γραφείου - επιχείρησης από ιδιώτη χωρίς καμία εγγύηση πωλητή. Αν δει ότι είναι πλήρως λειτουργικός είτε με την προσθήκη εξαρτημάτων είτε με έναν απλό καθαρισμό, δεν θα έχει θέμα με ποιοτικά συμβατά. Εγώ τουλάχιστον θα τον είχα πρώτη μούρη στο Καβούρι, αντί για... λάου λάου στη Φιλολάου...😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seleris Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, georgeole είπε Αγαπητέ φίλε, το ερώτημά σου έχει δύο σκέλη: Το πρώτο είναι το λειτουργικό κομμάτι: Βάλτον στην πρίζα, σύνδεσέ τον με υπολογιστή και δες αν δουλεύει. Αν όλα πάνε καλά, τότε... γιατί να τον δώσεις;;;; Εντελώς ενημερωτικά, η εκτύπωση με ποιοτικά συμβατά είναι πιο φθηνή και από ink tank, χωρίς φυσικά τα μειονεκτήματa των ink tank: Το μαύρο κοστίζει 118€ και αποδίδει 32.000 σελίδες, ενώ τα έγχρωμα κοστίζουν μόνο 62€ και αποδίδουν 22.000 σελίδες το καθένα! Αν κάνεις επαγγελματική χρήση και είναι πλήρως λειτουργικός, ΜΗΝ τον δώσεις. Αν όμως οι ανάγκες σου είναι πολύ μικρότερες, τότε... είδα ελάχιστα κομμάτια να πουλιούνται. Προσωπικά κάτω από 600€ δεν θα τον πουλούσα για κανένα λόγο. ΥΓ Στην εποχή του, καινούριο τον έβρισκες γύρω στα 1.400-1.500€. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φιλε μου! Δυστυχώς δεν κάνω επαγγελματική χρήση πια. Απλά λόγω ανάγκης κάτι θα πρέπει να τον κάνω. 1 ώρα πριν, CyanBlue είπε 10 χρόνια αδράνειας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Αν αποθηκεύτηκε σε χώρο χωρίς υγρασία έχει ελπίδες. Η υγρασία θανατώνει όλα τα ηλεκτρονικά μέρη και κινούμενα μέρη που φέρουν λίπανση. 10 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ακινησία είναι καταδίκη για όλα τα εκτυπωτικά. Τα ελαστικά μέρη πχ feed rollers σκληραίνουν (ακόμα και σε χρήση αλλά σε αδράνεια ακόμα χειρότερα). Σίγουρα δε χάνεις τίποτα να δεις αν ακόμα δουλεύει. Ξεκινάς με το να ανικινήσεις τα toners: Αν δεν έχουν κολλήσει διμιουργώντας συμπυκνώσεις. Κάνεις μερικές εκτυπώσεις πλακάτων χρωμάτων ή ακόμα καλύτερα τυπόνεις αρκετά solid fills από το μενού του εκτυπωτη σε φρέσκο χαρτί. Θα φανεί αν υπάρχει θέμα στην πορεία. Αν κολλήσουν τα χαρτιά ίσως χρειαστούν αλλαγή όλα τα feed rollers. Η Xerox δίνει καταπληκτικές εκτυπώσεις αλλά με υψηλό κόστος αναλωσίμων. Η αντικατάσταση με συμβατά αναλώσιμα σταδιακά θα θανατώσει το μηχάνημα σε κάποια σημεία τουλάχιστον (fuser) καθώς οι γραφίτες Κίνας δεν έχουν καμία σχέση σε σύνθεση με τους εργοστασιακούς. Με λίγα λόγια ότι γλυτώσαμε σε μελάνια το πληρώνουμε σε ανταλλακτικά. Ο λόγος που παρόπλισα τον 7500 ήταν το ασύμφορο κόστος αναλωσίμων. (Εδώ να υπενθυμίσω πως οι αναγραφόμενος αριθμός εκτυπώσεων που δίνουν ανά χρώμα δεν έχει σχέση με τις πραγματικές σελίδες αφού υπολογίζονται με 5%-7% κάλυψη σελίδας - δηλαδή μισή σελίδα λεπτό κείμενο). Προσωπικά 600€ δε θα έδινα για κανέναν εκτυπωτή γραφείου - επιχείρησης από ιδιώτη χωρίς καμία εγγύηση πωλητή. Πολύ δυνατό σε βρίσκω! Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Ο εκτυπωτής όπως και μερικά ακόμα μηχανήματα γραφιστικού γραφείου είναι φυλαγμένα σε πολυ καλό χώρο χωρίς υγρασίες. Θα κοιτάξω να τα βάλω σε λειτουργία να δω αυτά που είπες. Χαρτιά αγοράς κλπ σίγουρα υπάρχουν κάπου στο γραφείο. Απλά η εταιρεία δεν υπάρχει πια για να κόψει τιμολόγιο πώλησης. Θα πρέπει να δωθει ιδιωτικά. Εκτός αν υπάρχει τρόπος λογιστικά που δεν τον ξέρω. Θα ρωτήσω πάντως. 19 λεπτά πριν, georgeole είπε Αν δει ότι είναι πλήρως λειτουργικός είτε με την προσθήκη εξαρτημάτων είτε με έναν απλό καθαρισμό, δεν θα έχει θέμα με ποιοτικά συμβατά. Εγώ τουλάχιστον θα τον είχα πρώτη μούρη στο Καβούρι, αντί για... λάου λάου στη Φιλολάου...😄 Μπορώ να στον παραχωρησω για το Καβούρι αδερφέ! 😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyanBlue Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 15 λεπτά πριν, Seleris είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φιλε μου! Δυστυχώς δεν κάνω επαγγελματική χρήση πια. Απλά λόγω ανάγκης κάτι θα πρέπει να τον κάνω. Πολύ δυνατό σε βρίσκω! Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Ο εκτυπωτής όπως και μερικά ακόμα μηχανήματα γραφιστικού γραφείου είναι φυλαγμένα σε πολυ καλό χώρο χωρίς υγρασίες. Θα κοιτάξω να τα βάλω σε λειτουργία να δω αυτά που είπες. Χαρτιά αγοράς κλπ σίγουρα υπάρχουν κάπου στο γραφείο. Απλά η εταιρεία δεν υπάρχει πια για να κόψει τιμολόγιο πώλησης. Θα πρέπει να δωθει ιδιωτικά. Εκτός αν υπάρχει τρόπος λογιστικά που δεν τον ξέρω. Θα ρωτήσω πάντως. Απλά να βοηθήσω θέλω, μοιράζομαι εμπειρία και γνώση. Δεν αναφέρθηκα σε τιμολόγια αγοράς του μηχανήματος, αλλά σε εγγύηση μεταχειρισμένου που θα ήθελα αν αγόραζα ένα μηχάνημα αυτού του κόστους που προορίζεται παραγωγική χρήση. Τα Xerox όπως είπα παραπάνω δίνουν κορυφαίες εκτυπώσεις με τα δικά τους (πανάκριβα) αναλώσιμα. Απευθύνονται σε εταιρικούς πελάτες. Έχουν περάσει αρκετά από τα χέρια μου (και την τσέπη μου) και αν ξαναέπαιρνα ένα θα ήταν ακριβώς έτσι δηλαδή ετιαρικό με συμβόλαιο χρήσης - συντήρησης. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seleris Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, CyanBlue είπε Απλά να βοηθήσω θέλω, μοιράζομαι εμπειρία και γνώση. Δεν αναφέρθηκα σε τιμολόγια αγοράς του μηχανήματος, αλλά σε εγγύηση μεταχειρισμένου που θα ήθελα αν αγόραζα ένα μηχάνημα αυτού του κόστους που προορίζεται παραγωγική χρήση. Τα Xerox όπως είπα παραπάνω δίνουν κορυφαίες εκτυπώσεις με τα δικά τους (πανάκριβα) αναλώσιμα. Απευθύνονται σε εταιρικούς πελάτες. Έχουν περάσει αρκετά από τα χέρια μου (και την τσέπη μου) και αν ξαναέπαιρνα ένα θα ήταν ακριβώς έτσι δηλαδή ετιαρικό με συμβόλαιο χρήσης - συντήρησης. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά! Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβολή σου στο thread και στις γνώσεις που πήρα! Θα κοιτάξω να βρω λύσεις όπου μπορώ. Είναι δυνατό μηχάνημα για να παραμείνει κοιμώμενο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Seleris είπε Θα κοιτάξω να βρω λύσεις όπου μπορώ. Είναι δυνατό μηχάνημα για να παραμείνει κοιμώμενο. Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ!!! 1 ώρα πριν, Seleris είπε αν ξαναέπαιρνα ένα θα ήταν ακριβώς έτσι δηλαδή ετιαρικό με συμβόλαιο χρήσης - συντήρησης. Κάπως έτσι κάνουν πολλοί. Μάλλον κι εγώ αν είχα εταιρεία αυτή τη μέθοδο θα ακολουθούσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα