vaggelis13 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Καλησπέρα στην ομάδα, όπως ανέφερα και στο θέμα αυτού του topic θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά τον τομέα της πληροφορικής και γενικά στον κλάδο αυτό για την επαγγελματική μου αποκατάσταση αν και εφόσον θα μπορούσα να εργαστώ πανω σε αυτόν. Με μια γρήγορη περιγραφή θα σας περιγράψω τι έχω αντιμετωπίσει, το 2015 είχα περάσει στην σχολή Μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών (ΠΑΔΑ) και πρώην ΤΕΙ Αθήνας, είχα περάσει 40% των μαθημάτων και ύστερα απο κάποιους προσωπικούς λόγους η σχολή αφέθηκε. Φυσικά όμως έκανα ανανεώσεις για να είμαι ενεργός. Ασχολήθηκα με τελείως διαφορετικά δουλειές του κλάδου μου (εστίαση κ.τ.λ.) καθαρά για άμεση οικονομική βοήθεια που χρειάστηκε να ασχοληθώ. Ήρθε το καράβι του χρόνου λοιπόν και ήθελα να κάνω restart με την σχολή. Πράγμα που δυστηχώς δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Διότι με βασή τον νόμο που έχει εκδοθεί το 2021 με την διαγραφή φοιτητών διαγράφομαι το 2025 επισήμως. Επί του πρακτέως δεν προλαβαίνω να μαζέψω τα μαθήματα που έχουν απομείνει και ταυτοχρόνως έχει τελιώσει αυτό το κομμάτι μετά απο αυτό. Θα ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ με τον κλάδο αυτό, έψαξα και για ΙΕΚ αλλά μετά απο συζητήσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι "πεταμένα λεφτά" γι αυτά που προσφέρουν. Αν μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει τώρα στα 27 που βρίσκομαι αν θα άξιζε να έκανα κάτι, το πως να προσανατολιστώ γενικά σαν οδηγό στην κατάσταση που είμαι. Τι θα μπορούσα να έκανα τώρα το 2024; Ίσως κάποια πιστοποίηση, σεμινάριο κ.τ.λ.; Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως! Σας ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
julypickles Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Μήπως να συζητήσεις με την γραμματεία της σχολής; Ίσως βρεθεί κάποια λύση δεν έχουν γίνει ακόμα διαγραφές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelis13 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Καλησπέρα, Έχω μιλήσει και η διαγραφή μου επίσημα με έτος εισαγωγής το 2015 είναι το 2025-2026 . Τελευταία εξεταστική για εμένα πρακτικά είναι η επαναληπτική Σεπτεμβρίου του 2025. Πράγμα που είναι δύσκολο να μαζέψω όλο αυτό τον φόρτο μαθημάτων. 1 ώρα πριν, julypickles είπε Μήπως να συζητήσεις με την γραμματεία της σχολής; Ίσως βρεθεί κάποια λύση δεν έχουν γίνει ακόμα διαγραφές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 42 minutes ago, vaggelis13 said: Καλησπέρα, Έχω μιλήσει και η διαγραφή μου επίσημα με έτος εισαγωγής το 2015 είναι το 2025-2026 . Τελευταία εξεταστική για εμένα πρακτικά είναι η επαναληπτική Σεπτεμβρίου του 2025. Πράγμα που είναι δύσκολο να μαζέψω όλο αυτό τον φόρτο μαθημάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία διαγραφή κανενός φοιτητή για υπέρβαση χρόνου φοίτησης, τον Σεπτέμβρη του 25 είναι η πρώτη φορά που θα (πρέπει σύμφωνα με το νόμο) να γίνουν διαγραφές, και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις, σχολές που θα αποφασίζουν να μην τις κάνουν, κλπ κλπ. Εν ολίγοις οι πιθανότητες να διαγραφείς όντως το 2025 δεν είναι και πολύ μεγάλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kozanitis_itis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου On 19/10/2024 at 21:00, mezger said: Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία διαγραφή κανενός φοιτητή για υπέρβαση χρόνου φοίτησης, τον Σεπτέμβρη του 25 είναι η πρώτη φορά που θα (πρέπει σύμφωνα με το νόμο) να γίνουν διαγραφές, και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις, σχολές που θα αποφασίζουν να μην τις κάνουν, κλπ κλπ. Εν ολίγοις οι πιθανότητες να διαγραφείς όντως το 2025 δεν είναι και πολύ μεγάλες. Η κυβέρνηση απειλεί με κυρώσεις προς την χρηματοδότηση σε κάθε πανεπιστήμιακο ίδρυμα αν δεν διαγράψει τους αιώνιους.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelis13 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Στις 19/10/2024 στις 9:00 ΜΜ, mezger είπε Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία διαγραφή κανενός φοιτητή για υπέρβαση χρόνου φοίτησης, τον Σεπτέμβρη του 25 είναι η πρώτη φορά που θα (πρέπει σύμφωνα με το νόμο) να γίνουν διαγραφές, και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις, σχολές που θα αποφασίζουν να μην τις κάνουν, κλπ κλπ. Εν ολίγοις οι πιθανότητες να διαγραφείς όντως το 2025 δεν είναι και πολύ μεγάλες. Καλησπέρα, την έχω ακούσει αυτή την άποψη ξανά να είμαι ειλικρινής. Το θέμα είναι το εξής, εγώ να συνέχιζα απο εκεί που έχω σταματήσει αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Αν το παλέψω και αρχίζω να περνάω μαθήματα δεν μου εγγυάται κανείς ότι δεν θα διαγραφώ στο χρονικό που έχει ορισθεί απο τον νόμο🥲. Που συναπάγεται μηδέν στο πηλίκο δυστηχώς. 11 ώρες πριν, kozanitis_itis είπε Η κυβέρνηση απειλεί με κυρώσεις προς την χρηματοδότηση σε κάθε πανεπιστήμιακο ίδρυμα αν δεν διαγράψει τους αιώνιους.. Ισχύει! Επομένως είναι κομμάτι που έχει λήξει όπως ανέφερα και στην αρχή του θέματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου On 21/10/2024 at 21:42, vaggelis13 said: Αν το παλέψω και αρχίζω να περνάω μαθήματα δεν μου εγγυάται κανείς ότι δεν θα διαγραφώ στο χρονικό που έχει ορισθεί απο τον νόμο🥲. Που συναπάγεται μηδέν στο πηλίκο δυστηχώς. Πιστεύεις σύνολο του προγράμματος του ΙΕΚ είναι μεγαλύτερης αξίας γνωστικά 10-15 μαθημάτων πανεπιστημίου; Αμφιβάλλω εξαιρετικά. Όπως και σίγουρα δεν αποκτάς κάποιο σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα ως απόφοιτος ΙΕΚ στην αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelis13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Φυσικά και όχι! Συμφωνώ με την αποψή σας. Απάντησα όσον αφορά για το αν προσπαθούσα με το χρόνο που μου έχει απομείνει και των όγκο μαθημάτων ότι μου φαίνεται πρόβλημα χωρίς λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo1903 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Προκαταβολικά οτι γράψω με "αγάπη" και χωρίς πρόθεση να θίξω ή να την "πω". Πρέπει πραγματικά να δεις αν όντως θες να ασχοληθείς με το αντικείμενο, ή αν έχεις μπει σε αυτό το τριπάκι επειδή χτυπάει η καμπάνα της διαγραφής. Εκ των προτέρων να αναφέρω οτι με 40% των μαθημάτων σε ένα span 9 χρόνων, όπου τα περισσότερα φαντάζομαι αφορούν τα πολυ εισαγωγικά μαθήματα σχεδιασμένα για να μπορείς να καταλάβεις τα υπόλοιπα πιο "βαρβάτα" μαθήματα, είναι σαν να ξεκινάς λιγο μετά απο την αρχή. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις που βρίσκεσαι πριν βρείς τον τρόπο να φτάσεις εκεί που θες. Εφόσον λοιπόν μετα απο ολο το παραπάνω αποφασίσεις οτι όντως θες να ασχοληθείς σοβαρά, προσωπικά πιστεύω οτι ένα βαρβάτο έτος στην σχολή θα σου δώσει περισσότερα εφόδια για την μετέπειτα πορεία απο οποιαδήποτε πιστοποίηση ή bootcamp, ακόμα και αν μετα διαγραφείς. Προφανώς σε αυτό το σημείο πας για την γνώση και όχι για κάποιο χαρτί, οπότε αν μετα απο έναν τέτοιο χρονο θες ακόμα να το κυνηγήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις. Το οτι είσαι 27 μπορείς ακόμα να το χρησιμοποιήσεις υπερ σου, δεν είσαι ένας ψαρωμένος 18χρονος που πηγαίνει απλά στις παραδόσεις και φοβάται να ρωτήσει που ειναι η τουαλέτα, μπορείς να πιάνεις καθηγητές να τους ρωτάς πως μπορείς να προχωρήσεις ή να ανακάμψεις απο όλο αυτο, ακόμα και να μιλήσεις με γραμματεία/πρόεδρο/καθηγητές και να ζητήσεις μια επέκταση για να τελειώσεις. Το πως μπορείς να συνεχίσεις μετά, το αφήνω για απάντηση σε ερώτημα που θα ποστάρεις τότε εφόσον συνεχίσεις. Αλήθεια τον στρατό τον έχεις υπολογίσει σε όλο αυτο ? Αν δεν έχεις πάει, νομίζω η αναβολη σου λήγει στα κοντά και ίσως είναι μια καλη αφορμή για "restart" αμέσως μετά... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donacgreece Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Μπορείς να δεις εναλλακτικά το ενδεχόμενο του ΕΑΠ. Εγώ τόσα χρόνια ήμουν με χαρτί από ΙΕΚ που πρακτικά δε βοήθησε και παρα πολύ. Από την ώρα που ξεκίνησα το ΕΑΠ και δουλειά άλλαξα σχεδόν άμεσα και (προφανώς με πολύ κόπο και εκτός μαθημάτων, βλέπε Python) προαγωγή πήρα και πρόταση για άλλη θέση εργασίας με ακόμη καλύτερα χρήματα έχω. Βέβαια καλό είναι να κυνηγάς και διάφορα Certificates που θέλει η αγορά. Για μένα αποφάσισε μια εσύ αν θες και σε ποιο κομμάτι θέλεις να ασχοληθείς και μετά πράξε ανάλογα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα