Tambas91 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 5 ώρες πριν, charllestone είπε Για το Cyberpunk θα συμφωνήσω, αλλα για τα υπόλοιπα, ειδικα το metro enhanced edition το οποίο το τελείωσα με την 3070 δεν μπορώ να πώ οτι το rt εντυπωσιάζει. Κατα τη γνώμη μου δεν είναι τίποτα αξιόλογο. Το game έχει έτσι κ αλλιώς γραφικάρες. Το metro exodus το έχω παίξει 3 φορές... μια χωρίς rt όταν είχε πρωτοβγεί με 980gtx μια με το απλό rt με την 6800xt και μια την enhanced edition με 4090 και σου ξαναλέω ότι έχει ίσως το καλύτερο rt που έχει βγει σε παιχνίδι, τώρα άμα δε το βλέπεις εσύ είναι άλλο θέμα 6 ώρες πριν, charllestone είπε Το dying light 2 μια απο τα ίδια. Για το alan wake δεν γνωρίζω. Το dying light2 όπως και το Alan wake2 τα έχω βάλει μονο να δοκιμάσω διαφορες και αυτά σπέρνουν άμα τα βάλεις όλα on σε σχέση με off Ευτυχώς το HU με γλίτωσε από πολύ κόπο να κάθομαι να σου ψάχνω συγκριτικά με on off και έβγαλε σήμερα video με συγκρίσεις, ορίστε: Όσο πιο δεξιά βρίσκετε ένα παιχνίδι στη λίστα τόσο μεγαλύτερη διαφορα κάνει σε rt, για να μην εκτίθεμαι και συνεχεια 6 ώρες πριν, charllestone είπε Επίσης όλες αυτές οι rtx κάρτες με τα 8gb (3060ti-4060-4060ti-3070) σε κάποιο παιχνίδι με καλό rt όπως το cyberpunk για παράδειγμα, στην αρχή εντυπωσιάζουν, αλλα μετά απο μισή ώρα παιχνιδιου (και πολύ βάζω) αρχίζουν τα fps drops και στο τελος δεν μπορείς να παίξεις γιατί αρχίζουν τα κολλήματα. Μετα χρειάζεται να μπλέξεις με τα setting, να ρίξεις textures, να βάλεις dlss performance και στο τελος τα γραφικά είναι χειρότερα το να παίζεις native σε high. Και αν μπλέξεις και με Frame generation η κατανάλωση vram γίνεται ακόμα χειρότερη... Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ε εκει έκανε καλό μαρκετινγκ η nvidia που πουλάει τέτοιες κάρτες και ο κόσμος νομίζει οτι έχει rt. Στην ουσία δέν έχει. Αυτές καλώς ή κακός είναι μικρομεσαίες κάρτες που πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις ούτως η άλλος, εγώ δεν έχω γράψει πουθενά ότι θα πάρει 4060 ο φίλος και θα τα βάλει όλα δεξιά να παίξει... ίσως στις μεσαίες κάρτες οι AMD να βγάζουν λίγο καλύτερο value αλλα και πάλι υστερούν σε αρκετά πράγματα ο κάθε ένας τα ζυγίζει και επιλεγει. Και προφανώς παίζει πολύ marketing παιδιά έτσι λειτουργούν όλες οι εταιρίες δεν ανακαλύψαμε τον τροχό... η AMD πουλάει κάρτα 1000 δολάρια με ταμπέλα rt που δε φτάνει την 4070 σε πολλές περιπτώσεις, εκεί δεν ανοίγει ρουθούνι όμως ούτε βλέπω τον αδερφό μου τον φαραώ να το αναφέρει ποτέ όταν κάνει τις διαλέξεις του στο forum και κουνάει το δάκτυλο... με αγάπη πάντα 💜 1
charllestone Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 43 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Το metro exodus το έχω παίξει 3 φορές... μια χωρίς rt όταν είχε πρωτοβγεί με 980gtx μια με το απλό rt με την 6800xt και μια την enhanced edition με 4090 και σου ξαναλέω ότι έχει ίσως το καλύτερο rt που έχει βγει σε παιχνίδι, τώρα άμα δε το βλέπεις εσύ είναι άλλο θέμα Ε εμένα δεν με εντυπωσίασε τι να κάνουμε τώρα, ντε και καλα να συμφωνήσουμε? Μονο στο cyberpunk με εντυπωσίασε το rt απο οσα έχω παίξει, αυτή είναι η γνώμη μου, τωρα ο καθε ένας το βλέπει διαφορετικά. Εξάλλου και στο βίντεο των hu λενε πολλες φορες ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν ποτε το rt ειναι καλύτερο.. το οτι εχουν βαλει το metro exodus τερμα δεξιά στα ιδια επίπεδα με το cyberpunk με προβληματίζει αλλα οκ γούστα ειναι αυτα...
Tambas91 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 10 λεπτά πριν, charllestone είπε Ε εμένα δεν με εντυπωσίασε τι να κάνουμε τώρα, ντε και καλα να συμφωνήσουμε? Μονο στο cyberpunk με εντυπωσίασε το rt απο οσα έχω παίξει, αυτή είναι η γνώμη μου, τωρα ο καθε ένας το βλέπει διαφορετικά. Εξάλλου και στο βίντεο των hu λενε πολλες φορες ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν ποτε το rt ειναι καλύτερο.. το οτι εχουν βαλει το metro exodus τερμα δεξιά στα ιδια επίπεδα με το cyberpunk με προβληματίζει αλλα οκ γούστα ειναι αυτα... Βρε δε σου λέω ότι πρέπει να συμφωνούμε... ότι είναι προσωπική σου γνώμη το δέχομαι είναι όμως λάθος να λες "Το μόνο παιχνίδι που επαιζε καλά με rt ήταν το Metro exodus, στο οποιό όμως το rt δεν ήταν τίποτα αξιόλογο." αυτή είναι προσωπική σου γνώμη χωρίς να σημαίνει ότι ισχύει... βάλε δες συγκριτικά στο internet άμα δε πιστεύεις εμενα έχει ένα σωρό Εδώ μιλάμε για ένα fact ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα άμα εσύ δε το είδες ok, και το 4k μπορεί να σου φαίνεται εσένα ότι έχει χειρότερη ευκρίνεια από 1080p δε σημαίνει ότι ισχύει
charllestone Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Εδώ μιλάμε για ένα fact ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα άμα εσύ δε το είδες ok, και το 4k μπορεί να σου φαίνεται εσένα ότι έχει χειρότερη ευκρίνεια από 1080p δε σημαίνει ότι ισχύει LOL ελεος!
thetiesthatbind Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Βρε δε σου λέω ότι πρέπει να συμφωνούμε... ότι είναι προσωπική σου γνώμη το δέχομαι είναι όμως λάθος να λες "Το μόνο παιχνίδι που επαιζε καλά με rt ήταν το Metro exodus, στο οποιό όμως το rt δεν ήταν τίποτα αξιόλογο." αυτή είναι προσωπική σου γνώμη χωρίς να σημαίνει ότι ισχύει... βάλε δες συγκριτικά στο internet άμα δε πιστεύεις εμενα έχει ένα σωρό Εδώ μιλάμε για ένα fact ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα άμα εσύ δε το είδες ok, και το 4k μπορεί να σου φαίνεται εσένα ότι έχει χειρότερη ευκρίνεια από 1080p δε σημαίνει ότι ισχύει Εδώ σε είπε δεξιό και έκανε την συζήτηση πολιτική χωρίς λόγο και αιτία, άσε τσάμπα χαλάς σάλιο.
Tambas91 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, charllestone είπε LOL ελεος! Ρε συ τώρα άμα είναι να αρχίσουμε τα lol και έλεος μετά θα λες πάλι για τους τρόπους μου... Spoiler μη το συνεχίζεις άμα έχει διαφορα η όχι κρίμα είναι να εκτεθείς και εσύ 12 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Εδώ σε είπε δεξιό και έκανε την συζήτηση πολιτική χωρίς λόγο και αιτία, άσε τσάμπα χαλάς σάλιο. Θέλω να πιστεύω ότι το είπε για χαβαλέ 2
charllestone Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Tambas91 είπε μη το συνεχίζεις άμα έχει διαφορα η όχι κρίμα είναι να εκτεθείς και εσύ Ρε συ τώρα τί ακριβώς κάνεις συγκρίνεις το παιχνίδι με rt και χωρίς? Μα δεν ειπα οτι δεν έχει διαφορές.. είπα οτι ΓΙΑ ΜΕΝΑ δεν είναι κατι αξιόλογο. Δεν είπα τι τρομερα reflections, τί γαμάτες σκιες κτλ. Είπα είναι οκ. Δεν με εντυπωσίασε όπως το cp. Αυτό είπα. Τι γενικεύσεις είναι τώρα αυτές για 1080p και 4κ, τί θές να πώ δηλαδή? Τεσπα, προφανώς και το "δεξιος" το είπα για χαβαλέ μιας και είδα το χρησιμοποιείτε αρκετά εδω μέσα 😆 Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από charllestone 1
Tambas91 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, charllestone είπε Ρε συ τώρα τί ακριβώς κάνεις συγκρίνεις το παιχνίδι με rt και χωρίς? χαχαχαχα ρε πλακα με κανεις τόση ώρα?? γι αυτό δε λέμε? άμα έχει διαφορα η όχι με on off? 2 λεπτά πριν, charllestone είπε Μα δεν ειπα οτι δεν έχει διαφορές.. είπα οτι ΓΙΑ ΜΕΝΑ δεν είναι κατι αξιόλογο. "Το μόνο παιχνίδι που επαιζε καλά με rt ήταν το Metro exodus, στο οποιό όμως το rt δεν ήταν τίποτα αξιόλογο." εγώ σε αυτό απαντούσα που έγραψες πριν τώρα το αλλάζεις κάπως, δε σου κάνει εσένα διαφορα δεκτό... είναι μέρα με τη νύχτα είναι πραγματικότητα που ούτε ο aten δε θα τολμούσε να πει το αντίθετο... χαίρομαι που το διευκρινίζουμε να ξέρουμε τι λέμε
charllestone Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Μα δεν άλλαξα τίποτα αδερφέ. Εσύ δεν καταλαβες καλά τί είπα. Ξεκάθαρη είναι η φράση Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από charllestone
Tambas91 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, charllestone είπε Μα δεν άλλαξα τίποτα αδερφέ. Εσύ δεν καταλαβες καλά τί είπα. Ξεκάθαρη είναι η φράση ok μάλλον εγώ δε κατάλαβα καλά πάλι εκτεθειμένος βρέθηκα
aki Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tambas91 είπε Και σκέψου ότι το CP-2077 με overdrive είναι πιο κοντά στην μεσαία εικόνα με το Original RT του MetroExodus, το οποίο έχει 1 Light-bounce και 0 Reflections. Απλά το CP77overdrive έχει 2 Light + 2 reflections(1 για το φως) για κάθε frame. H δεξιά του Metro Enchanced έχει Light Accumulation, μαζεύει εκατοντάδες δείγματα από όλες τις πηγές φωτισμού και είναι πολύ κοντά σε Offline Render (ταινίας δηλαδή) σε ποιότητα. Σχεδόν δεν γίνεται καλύτερο οπτικά το Global Illumination όμως για λόγους απόδοσης έχουν 1 Light-Bounce για κάθε Frame και η δειγματοληψία χρειάζεται 2-3 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Επίσης έχουν 1 Ray για τα Reflections που δρα χωρίς πληροφορία φωτισμού και δουλεύει μόνο για απόκρυψη λαθών της ScreenSpace Hybrid τεχνικής. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από aki 2
Tambas91 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 10 λεπτά πριν, aki είπε Και σκέψου ότι το CP-2077 με overdrive είναι πιο κοντά στην μεσαία εικόνα με το Original RT του MetroExodus, το οποίο έχει 1 Light-bounce και 0 Reflections. Απλά το CP77overdrive έχει 2 Light + 2 reflections(1 για το φως) για κάθε frame. H δεξιά του Metro Enchanced έχει Light Accumulation, μαζεύει εκατοντάδες δείγματα από όλες τις πηγές φωτισμού και είναι πολύ κοντά σε Offline Render (ταινίας δηλαδή) σε ποιότητα. Σχεδόν δεν γίνεται καλύτερο οπτικά το Global Illumination όμως για λόγους απόδοσης έχουν 1 Light-Bounce για κάθε Frame και η δειγματοληψία χρειάζεται 2-3 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Επίσης έχουν 1 Ray για τα Reflections που δρα χωρίς πληροφορία φωτισμού και δουλεύει μόνο για απόκρυψη λαθών της ScreenSpace Hybrid τεχνικής. Φίλε μου τι να σου πω, δε ξέρω εγώ από αυτά... εμένα ίδιες μου φαίνονται. Θα τα βγάλουμε όλα τα games που δε τα παίζουν τα ραντεον σκάρτα στο τέλος ή θα λέμε "εμένα δε με ενδιαφέρει το rt", αλλα θα σκάμε 700αρια και 900αρια για κάρτες... τελοσπάντων δε ξαναγράφω γιατί με έχουν ταράξει στα report. 1
Cacciatore Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Πάντως πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση με αρκετές πληροφορίες που σίγουρα βοηθούν όποιον παρακολουθεί το νήμα να βγάλει συμπεράσματα και να σχηματίσει γνώμη. Γι αυτό συμμετέχουμε στα fora παίδες. Αγοράστηκε σήμερα η 4060 η απλή, 80€ πιο φτηνά από την 7600xt. Από όσα διάβασα δεν πιστεύω τελικά ότι είναι 25% καλύτερη, όποτε πάμε ετσι, θα στηθεί μέσα στο Σ/Κ και θα είναι όλα μια χαρά. 6
nikos5800 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 34 λεπτά πριν, Cacciatore είπε Πάντως πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση με αρκετές πληροφορίες που σίγουρα βοηθούν όποιον παρακολουθεί το νήμα να βγάλει συμπεράσματα και να σχηματίσει γνώμη. Γι αυτό συμμετέχουμε στα fora παίδες. Αγοράστηκε σήμερα η 4060 η απλή, 80€ πιο φτηνά από την 7600xt. Από όσα διάβασα δεν πιστεύω τελικά ότι είναι 25% καλύτερη, όποτε πάμε ετσι, θα στηθεί μέσα στο Σ/Κ και θα είναι όλα μια χαρά. Με γεια 👍
mp44christos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Καλή η συζήτησή άλλα για 4060 και 7600 δεν έχει νόημα το ρτ. Όπως φαίνεται και στον πίνακα από πάνω για να αξίζει πρεπει να τo εχεις σε σετινγκς οπου αυτες οι καρτες δεν μπορουν να ανταποκριθουν. Ειχα την 7600 και εχω παιξει αρκετα απο αυτα της λιστας. cyberpunk, alan wake 2, rachet, guardians και control καλυτερα να εχω 100 fps παρα 30 (60 με fg) με ρτ. Δεν εχω δοκιμασει το witcher και το spiderman. To metro η 7600 αντεχε το ρτ στα 60 φπς και ηταν όντος τεραστια η διαφορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα