Προς το περιεχόμενο

4060 8gb vs 7600XT 16gb (@1080p)

Cacciatore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, charllestone είπε

Άν μιλάμε για RT shadows μια χαρα τα καταφέρνει και η  amd. Με την 3070 που είναι καλύτερη κάρτα απο την 4060 ti , με RT δεν παίζεις τίποτα.
Επισης η 4060ti με 16Gb ειναι 128bit κάρτα. Τσιπάκια για λαπτοπ μας πουλάει η nvidia και νομίζουμε οτι έχουμε καρτάρες.

Μή μου συγκρίνεις την 7700ΧΤ  με καμία απο αυτές τις κάρτες....
Εδώ το rt είναι για γέλια με την 4070 ρε φίλε μη λέμε ότι ναναι τώρα.
Τώρα εσύ αν βάζεις rt με την 4060 σε low setting και dlss performance και νομίζεις οτι έχεις καλύτερα γραφικά απο εναν που παίζει native σε high, μαλλον το τμήμα μαρκετινγκ της nvidia εκανε καλή δουλεια

Κάνεις λάθος,με high preset όλα,το High με ultra δεν έχουν διαφορές,πιο πολύ βλέπεις διαφορές όταν βάζεις rt παρά όταν πας από medium preset σε ultra,

Το cyberpunk το έπαιξα με ultra rt και high preset σε native 1080p και frame gen στα 60fps 

Τα 128bit bus αναπληρώνεται με την τεράστια L2 cache μνημη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ φίλε μου σε 1440p με την 3070 στο cp, για να πάιζω σωστά με rt έπρεπε να βάλω dlss performance. Μετά απο 2 ώρες παιχνιδιού γέμιζε η vram και αρχιζαν τα όργανα.
Το μόνο παιχνίδι που επαιζε καλά με rt ήταν το Metro exodus, στο οποιό όμως το rt δεν ήταν τίποτα αξιόλογο. Γενικά στα παιχνίδια που αναφέρεις, το μονο rt που αξίζει είναι αυτό του cyberpunk. Όλα τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε. Τώρα έχω μια rx6800ΧΤ η οποία στ 1440p παίζει καλύτερο RT απ'οτι η 3070 που είχα, αλλα και πάλι δεν το ενεργοποιώ γιατί κατα τη γνώμη μου είναι μια μόδα που δεν αξίζει, καλύτερα παίζει cp ultra με 120 fps παρά να ζόρίζεσαι να πιάζεις τα 60fps και να ιδρώνεις.
Είναι τί ζητάει ο καθένας. Αν είσαι χρόνια gamer και σε ενδιαφέρουν τα games, σκοπός σου είναι να παρεις hardware που να αντέχει στον χρόνο για να παίζεις games. Αλλιώς παίρνεις μια κάρτα που που πουλάει χρυσαφι μια (πολύ καλή) τεχνολογία που σε 1 χρόνο όμως δεν θα παιζει καλα τα νέα παιχνίδια και θα πρεπέι να ριξεις settings (textures αν μιλάμε για καρτα 8gb) ή να ξανα ψαξεις νέα κάρτα κτλ κτλ. 'Οπως αρεσει στον καθένα...

Επεξ/σία από charllestone
  • Like 2
  • Haha 1

5 minutes ago, charllestone said:

Εγώ φίλε μου σε 1440p με την 3070 στο cp, για να πάιζω σωστά με rt έπρεπε να βάλω dlss performance. Μετά απο 2 ώρες παιχνιδιού γέμιζε η vram και αρχιζαν τα όργανα.
Το μόνο παιχνίδι που επαιζε καλά με rt ήταν το Metro exodus, στο οποιό όμως το rt δεν ήταν τίποτα αξιόλογο. Γενικά στα παιχνίδια που αναφέρεις, το μονο rt που αξίζει είναι αυτό του cyberpunk. Όλα τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε. Τώρα έχω μια rx6800ΧΤ η οποία στ 1440p παίζει καλύτερο RT απ'οτι η 3070 που είχα, αλλα και πάλι δεν το ενεργοποιώ γιατί κατα τη γνώμη μου είναι μια μόδα που δεν αξίζει, καλύτερα παίζει cp ultra με 120 fps παρά να ζόρίζεσαι να πιάζεις τα 60fps και να ιδρώνεις.
Είναι τί ζητάει ο καθένας. Αν είσαι χρόνια gamer και σε ενδιαφέρουν τα games, σκοπός σου είναι να παρεις hardware που να αντέχει στον χρόνο για να παίζεις games. Αλλιώς παίρνεις μια κάρτα που που πουλάει χρυσαφι μια (πολύ καλή) τεχνολογία που σε 1 χρόνο όμως δεν θα παιζει καλα τα νέα παιχνίδια και θα πρεπέι να ριξεις settings (textures αν μηλάμε για καρτα 8gb) ή να ξανα ψαξεις νέα κάρτα κτλ κτλ. 'Οπως αρεσει στον καθένα...

Τώρα θα πέσει η Green Team να σου εξηγήσει πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ότι κάτι έκανες λάθος με την 3070 και ότι η AMD κάρτες δεν τρέχουν RT και ότι έχουν χειρότερο Feature Set και το FSR είναι για εμετούς  κλπ κλπ κλπ

• Haha 2

9 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Τώρα θα πέσει η Green Team να σου εξηγήσει πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ότι κάτι έκανες λάθος με την 3070 και ότι η AMD κάρτες δεν τρέχουν RT και ότι έχουν χειρότερο Feature Set και το FSR είναι για εμετούς  κλπ κλπ κλπ

Κανείς δεν θα του πέσει,δηλαδή μου λες πως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η AMD υπολείπεται στα feature sets?

26 minutes ago, nikos5800 said:

Κανείς δεν θα του πέσει,δηλαδή μου λες πως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η AMD υπολείπεται στα feature sets?

Για πες μας τι παραπάνω έχει η 4060 από την 7600ΧΤ σε Features Set (για Gaming).  Εγώ το μόνο που θα της έδινα της NVIDIA είναι το DLDSR που και εκεί υπάρχει το VSR στην AMD, απλά το DLDSR έχει μικρότερο Performance impact

• Like 1

5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Για πες μας τι παραπάνω έχει η 4060 από την 7600ΧΤ σε Features Set (για Gaming).  Εγώ το μόνο που θα της έδινα της NVIDIA είναι το DLDSR που και εκεί υπάρχει το VSR στην AMD, απλά το DLDSR έχει μικρότερο Performance impact

Dlss

Rt

Frame gen

115watt

Σε αυτά υπάρχει καθαρή υπεροχή της ρτχ 4060 έναντι της ρχ7600

• Like 2

Ακόμα ασχολείστε με κάρτες για λάπτοπ?

Αυτές οι κάρτες έχουν ημερομηνία λήξης..

Η καλύτερη αγορά καινούργιας κάρτας αυτη τη στιγμή είναι μια 7700XT. Αλλιώς στις αγγελίες για κατι πιο vfm.

Αλλιώς περιμένεις το black Friday μπας κ κατσει καμια καλή προσφορά.

• Like 2
  • Confused 2

3 λεπτά πριν, charllestone είπε

Ακόμα ασχολείστε με κάρτες για λάπτοπ?

Αυτές οι κάρτες έχουν ημερομηνία λήξης..

Η καλύτερη αγορά καινούργιας κάρτας αυτη τη στιγμή είναι μια 7700XT. Αλλιώς στις αγγελίες για κατι πιο vfm.

Αλλιώς περιμένεις το black Friday μπας κ κατσει καμια καλή προσφορά.

για να παιζει με fsr? οταν ακομα και ο κονσολας θα παιζει με ai upscale?μας δουλευετε

• Like 1

native 1440p θα παίζει φίλε μου. Αλλα εσυ με την 4060 που να ξέρεις απο αυτα

Επίσης το fsr q σε 1440p ΑΝ ποτέ το χρειαστεί, ειναι πολυ οκ.

• Haha 1

3 λεπτά πριν, charllestone είπε

native 1440p θα παίζει φίλε μου. Αλλα εσυ με την 4060 που να ξέρεις απο αυτα

Επίσης το fsr q σε 1440p ΑΝ ποτέ το χρειαστεί, ειναι πολυ οκ.

Δεν ξέρω εγώ που τεσταρω και το fsr σε 1440 δεν είναι καλό

Ξανά λέω ο κονσόλας να παίζει με ai upscaling και μόνο η κοινότητα της AMD να μένει σε μια απαρχαιωμένη λύση δεν το λες και πρόοδο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται από τι αναβαθμίζει ο καθένας. Άμα έρχεσαι από μια RX580/GTX 1060 θα δεις πολύ μεγάλη διάφορα. Αρχιτεκτονικές όπως Pascal, GCN είναι παλιές και γερασμένες σε DX12 και Vulcan δεν τα πάνε καλά σε παιχνίδια του 2020/2021 και μετά.

Αλλά με gpus όπως RTX 2000/RDNA 2 και μετά ακόμα κρατάνε γνώμη μου μην αναβαθμίζεις για καλύτερα settings κάνε κάποιους συμβιβασμούς.  Αυτά. Είμαι με rtx 2060 (πού είναι από το 2019)και προσωπικά βλέπω τις επιδόσεις από 3060/4060 6600xt/7600 και γελάω(άκυρο αλλά είναι αρκετά κοντά σε επιδόσεις μεταξύ τους)

Γενικά αυτή η γενιά Ada Lovelace/Rdna 3 είναι μέτριες πολύ ειδικά στην χαμηλή κατηγορία. Το 2025 βγαίνουν οι επόμενες γενιές. Οι rtx Blackwell με Gddr7 θα δώσουν υψηλό bandwidth στη vram και ίσως να αξίζουν να παίζεις με Rt. Η intel/amd ίσως δώσουν gpus όπως rtx 4070 super σε τιμές 200-350€ οπότε αξίζει να περιμένεις λίγο.

Άμα θες κάτι τώρα και οι δύο gpus rtx 4060/7600xt παρόμοιο value δίνουν. Προσωπική προτίμηση του καθενός είναι. Ακόμα και αν ο upscaler της Amd υστερεί βάλε Xess από intel. Ακούγεται χαζό αλλά δουλεύει μια χαρά.

RT σε αυτές τις gpus δεν αξίζει με καμία θα κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς σε settings για να έχεις playable fps και αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις upscaling και ίσως frame gen. Επίσης υπάρχει και το lossless scaling. Εγώ αυτό χρησιμοποιώ και είμαι κομπλέ.

Επεξ/σία από GCX
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν σε πειράζει να ασχολείσαι διαρκώς, και για κάθε παιχνίδι, με mods όπως το OptiScaler πχ που αντικαθιστά το FSR με XeSS και το DLSS3:FG με το FSR3:FG, τότε το feature-set των AMD είναι λίγο πλέον πιο αδύναμο από της nVidia. Για να λέμε την αλήθεια μόνο η 16gb Vram 4060ti αξίζει αν τη βρει κάποιος σε καλή τιμή και το DLSS3:FG δεν το κάνει αποδοτικά (όπως η 4080/4090 πχ), λόγω αδύναμου Optical Flow Unit. Από τα παιχνίδια με υποστήριξη FSR3.1 (GoT, SM, GoW:Ragnarok, κτλ) βλέπουμε ότι η 4060 αποδίδει καλύτερα με FSR3:FG παρά με DLSS3.

Προσωπικά θα έπαιρνα 4060ti/16gb γιατί το raster είναι μεν λίγο πιο αργό αλλά η διαφορά απόδοσης στα RT μπορεί να φτάσει και 3 φορές πάνω από την 7600xt. Δεν θα είναι τέλεια αλλά αν μη τι άλλο δουλεύει και βλέπεται με dlss.

Επεξ/σία από aki
  • Like 1

1 hour ago, nikos5800 said:

Dlss

Rt

Frame gen

115watt

Σε αυτά υπάρχει καθαρή υπεροχή της ρτχ 4060 έναντι της ρχ7600

Είπες υπολείπεται σε Feature Set , όχι ότι υπερέχει το DLSS σε σχέση με το FSR. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Επίσης το RT στην 4060 μόνο για γέλια είναι να το αναφέρουμε και το FG της AMD μια χαρά είναι , ισα ισα που πολλές φορές βλέπω και λένε ότι είναι και λίγο καλύτερο από της NVIDIA.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

το FG της AMD μια χαρά είναι , ισα ισα που πολλές φορές βλέπω και λένε ότι είναι και λίγο καλύτερο από της NVIDIA.

Μπα... Κανένας δε το λέει αυτό. Το FSR3:FG είναι επιτυχία, ίσως ταχύτερο αλλά όχι καλύτερο.
Είναι σχεδόν το ίδιο αλλά το FSR κάνει ένα Frame:1+Frame:2 Average Re-Project, ενώ το DLSS χρησιμοποιεί επιπλέον και Inference και Optical Flows οπότε δεν βλέπεις διπλές σκιές πχ όπως στο FSR:FG. Έχει τα δικά του τυπικά Optical Flow Artifacts βέβαια, δεν είναι τέλειο το dlss-FG.

Επεξ/σία από aki
  • Like 1

3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Είπες υπολείπεται σε Feature Set , όχι ότι υπερέχει το DLSS σε σχέση με το FSR. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Επίσης το RT στην 4060 μόνο για γέλια είναι να το αναφέρουμε και το FG της AMD μια χαρά είναι , ισα ισα που πολλές φορές βλέπω και λένε ότι είναι και λίγο καλύτερο από της NVIDIA.

Εγώ πάντως μια χαρά παίζω με rt,αλλά καταλαβαίνω ότι ο καθένας έχει δικά του στάνταρ 👍

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...