Προς το περιεχόμενο

Γρήγορο ίντερνετ χωρίς οπτικές ίνες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά!

Να κάνω μια ερώτηση, γιατί κάπου έχω χαθεί.

Θέλω να βάλω στο σπίτι μου ίντερνετ από 200mbps και πάνω, αλλά ενώ στην περιοχή μου έχουν βάλει οπτικές ίνες, δυστυχώς στην πολυκατοικία δε συμφωνούν να μπει οπτική ίνα, γιατί λένε θα χαλάσει τη μόστρα🥴😡, και είμαι με τα "ταπεινα" 50mbps.

Υπάρχει άλλος τρόπος, εκτός του δορυφορικού?

Δοκίμασα να συνδεσω το πισι μου με 5g μέσω του κινητού μου, αλλά ενώ πιάνω 400-500mbps, αδυνατώ να παίξω online παιχνίδια (π.χ. msfs2020,  δεν ανοιγει καν το παιχνιδι), λόγω υψηλού ping και διακοπών.

Υπάρχει άλλος τρόπος για γρήγορο και σταθερό ίντερνετ με χαμηλό ping (π.χ. router με sim)?

Την τηλεφωνική γραμμή δεν τη χρησιμοποιώ , οπότε ευχής έργο ήταν να την καταργήσω αν γινεται.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορείς με τα 50 MBs να κάνεις την δουλειά σου?  . Ολόκληρο λογιστικό γραφείο που ξέρω με 4 υπολογιστές και δεν είχανε κανένα πρόβλημα. 

Γνωρίζω άτομο που έβαλε με οπτική ίνα και τελικά δεν είδε καμιά διαφορά. Και μου λέει τζάμπα έδωσα παραπάνω χρήματα. Έχουμε γενικά μια  τάση για υπέρ κατανάλωση που άμα καθίσουμε και αναλογιστούμε άμα χρειαζόμαστε κάτι. Τελικά δεν το χρειάζομαστε και κάνουμε και οικονομία μένει κάτι πίσω. 

5 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

Δεν μπορείς με τα 50 MBs να κάνεις την δουλειά σου?  . Ολόκληρο λογιστικό γραφείο που ξέρω με 4 υπολογιστές και δεν είχανε κανένα πρόβλημα. 

Γνωρίζω άτομο που έβαλε με οπτική ίνα και τελικά δεν είδε καμιά διαφορά. Και μου λέει τζάμπα έδωσα παραπάνω χρήματα. Έχουμε γενικά μια  τάση για υπέρ κατανάλωση που άμα καθίσουμε και αναλογιστούμε άμα χρειαζόμαστε κάτι. Τελικά δεν το χρειάζομαστε και κάνουμε και οικονομία μένει κάτι πίσω. 

Kατ΄αρχήν, σ΄ευχαριστώ για το σχόλιό σου. 
Όπως ανεφερα, το γρήγορο ιντερνετ το χρειάζομαι για online παιχνίδια, που πλέον τα σύγχρονα απαιτούν γρήγορο ιντερνετ, δεδομένου ότι φορτώνουν π.χ. textures από το cloud, με αποτέλεσμα, αν δεν έχεις γρήγορο ιντερνετ, να υπάρχουν stutters κ.τ.λ.
Για επαγγελματική χρήση όπως ανέφερες, εννοείται πως τα 50mbps είναι αρκετά.

Στις 19/10/2024 στις 6:59 ΠΜ, spal είπε

Καλημέρα παιδιά!

Να κάνω μια ερώτηση, γιατί κάπου έχω χαθεί.

Θέλω να βάλω στο σπίτι μου ίντερνετ από 200mbps και πάνω, αλλά ενώ στην περιοχή μου έχουν βάλει οπτικές ίνες, δυστυχώς στην πολυκατοικία δε συμφωνούν να μπει οπτική ίνα, γιατί λένε θα χαλάσει τη μόστρα🥴😡, και είμαι με τα "ταπεινα" 50mbps.

Υπάρχει άλλος τρόπος, εκτός του δορυφορικού?

Δοκίμασα να συνδεσω το πισι μου με 5g μέσω του κινητού μου, αλλά ενώ πιάνω 400-500mbps, αδυνατώ να παίξω online παιχνίδια (π.χ. msfs2020,  δεν ανοιγει καν το παιχνιδι), λόγω υψηλού ping και διακοπών.

Υπάρχει άλλος τρόπος για γρήγορο και σταθερό ίντερνετ με χαμηλό ping (π.χ. router με sim)?

Την τηλεφωνική γραμμή δεν τη χρησιμοποιώ , οπότε ευχής έργο ήταν να την καταργήσω αν γινεται.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης είσαι;

3 λεπτά πριν, spal είπε

Ιδιοκτήτης

Τότε δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Μπορείς να βάλεις οπτική ίνα χωρίς την δικιά τους συγκατάθεση.Ψάξτο λίγο.

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τότε δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Μπορείς να βάλεις οπτική ίνα χωρίς την δικιά τους συγκατάθεση.Ψάξτο λίγο.

Το έχω ψάξει φίλε μου. Εκτός του ότι είναι υπερβολικό το κόστος εγκατάστασης για να το επωμιστώ μόνος, δεν είναι και ότι καλύτερο να έρθω σε κόντρα με τους άλλους ιδιοκτήτες. Και είναι λογικό, γιατί μένω στον 6ο και θα χρειαστεί εξωτερική καλωδίωση στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας από το ισόγειο που είναι το κουτί, μέχρι τον όροφό μου. 

6 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

Η νομοθεσία για τις οπτικές ίνες σε πολυκατοικία καθορίζεται από τον Νόμο 4463/2017, ο οποίος τροποποίησε τον Νόμο 2246/1994 για τις Τηλεπικοινωνίες.  

Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, η εγκατάσταση οπτικών ινών σε πολυκατοικία επιτρέπεται, εφόσον έχει εγκριθεί από γενική συνέλευση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Η έγκριση της γενικής συνέλευσης είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί ότι η εγκατάσταση της οπτικής ίνας δεν θα προκαλέσει προβλήματα στους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. 

Στην περίπτωση που η γενική συνέλευση εγκρίνει την εγκατάσταση της οπτικής ίνας, οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το κόστος της εγκατάστασης. Το κόστος αυτό κατανέμεται μεταξύ των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους.

• Super Moderators
15 minutes ago, spal said:

Το έχω ψάξει φίλε μου. Εκτός του ότι είναι υπερβολικό το κόστος εγκατάστασης για να το επωμιστώ μόνος, δεν είναι και ότι καλύτερο να έρθω σε κόντρα με τους άλλους ιδιοκτήτες. Και είναι λογικό, γιατί μένω στον 6ο και θα χρειαστεί εξωτερική καλωδίωση στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας από το ισόγειο που είναι το κουτί, μέχρι τον όροφό μου. 

Το κόστος της εγκατάστασης το καλύπτει εξ' ολοκλήρου ο πάροχος. Κανείς μας δεν έχει πληρώσει εγκάταση FTTH στην μονοκατοικία ή πολυκατοικία του.

Το ότι θα έρθεις σε κόντρα με τους ιδιοκτήτες βέβαια είναι το κυρίως πρόβλημα.

Η νομοθεσία για τις οπτικές ίνες σε μια πολυκατοικία είναι παρόμοια με αυτή για το φυσικό αέριο, αν θέλει ένας ιδιοκτήτης, μπαίνει...

Νόμος 4463/2017 - ΦΕΚ 40/Α/30-3-2017 (Κωδικοποιημένος) - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

• Like 2

Δωρεάν είναι, ιδιοκτήτης είσαι, ο νόμος είναι υπέρ σου. Αν το παίζουν δύσκολοι, εξώδικο. Άιντε, γιατί έχει παραγίνει με τους "καράβλαχους"...

• Like 1

25 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Δωρεάν είναι, ιδιοκτήτης είσαι, ο νόμος είναι υπέρ σου. Αν το παίζουν δύσκολοι, εξώδικο. Άιντε, γιατί έχει παραγίνει με τους "καράβλαχους"...

Μωρε έχε χάρη που με έχουν αφήσει και παρκάρω το αυτοκίνητο στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας, χωρίς να έχω θέση...

Την προηγούμενη εβδομάδα παρακολούθησα σεμινάριο της πομιδα και έλεγε ότι παλαιότερα πουλούσαν σπίτια με γραμμή τηλέφωνου και τώρα θα πουλάμε σπίτια με γραμμή οπτικής ίνας. Διότι καταργείται ο χαλκοσ . Επίσης υπάρχει σελίδα στο ίντερνετ του get ready και κάτι άλλο.gov που μπαίνεις και βλέπεις άμα είναι επιλεξιμο το σπίτι σου.  Και μετα καλείς τον εγκατάστατη έχει λίστα και ξεκινάει σου λέει τιμές που επιδοτειται . Σε περίπτωση που υπάρχει έστω σε ένα σπίτι οπτικη δεν είναι επιλέξιμο το σπίτι.  Εγώ που ανακαινίζω το σπίτι μου το πατρικό μου είπε ο ηλεκτρολόγος, να μου βάλει εκείνος αναμονή για οπτική ίνα Να υπάρχει,  και κατάλαβα ότι δεν θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ το κουπόνι διότι ολόκληρη η εγκατάσταση επιδοτειτε.και του είπα να μην βάλει οπτική ίνα. Πρέπει, να ξανά δω το βίντεο της πομιδα αλλά αυτά κατάλαβα.  

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@spal Πες τους γκασμαδες οτι ΤΩΡΑ ειναι δωρεαν η ολη εγκατασταση. Σε λιγο καιρο που θα ειναι υποχρεωτικη η μεταβαση σε FTTH και θα χρεωνονται να τους δω…

Επεξ/σία από SaFiS
  • Like 1

20 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

Την προηγούμενη εβδομάδα παρακολούθησα σεμινάριο της πομιδα και έλεγε ότι παλαιότερα πουλούσαν σπίτια με γραμμή τηλέφωνου και τώρα θα πουλάμε σπίτια με γραμμή οπτικής ίνας. Διότι καταργείται ο χαλκοσ . Επίσης υπάρχει σελίδα στο ίντερνετ του get ready και κάτι άλλο.gov που μπαίνεις και βλέπεις άμα είναι επιλεξιμο το σπίτι σου.  Και μετα καλείς τον εγκατάστατη έχει λίστα και ξεκινάει σου λέει τιμές που επιδοτειται . Σε περίπτωση που υπάρχει έστω σε ένα σπίτι οπτικη δεν είναι επιλέξιμο το σπίτι.  Εγώ που ανακαινίζω το σπίτι μου το πατρικό μου είπε ο ηλεκτρολόγος, να μου βάλει εκείνος αναμονή για οπτική ίνα Να υπάρχει,  και κατάλαβα ότι δεν θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ το κουπόνι διότι ολόκληρη η εγκατάσταση επιδοτειτε.και του είπα να μην βάλει οπτική ίνα. Πρέπει, να ξανά δω το βίντεο της πομιδα αλλά αυτά κατάλαβα.  

μήπως εννοείς αυτό? 
https://smartreadiness.gov.gr/

27 minutes ago, johnmegarythmos said:

σε σπιτι καινουριο ο κατασκευαστης ειπε οτι δεν θα μπει καν χαλκος.εβαλε σε αλλο σπιτι χαλκο και μετα τον ξηλωσε.θα υπαρχουν σωληνες για να περαστει οπτικη μεσα κατευθειαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...