Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ένα θέμα αφιερωμένο στο βουνό των θεών,όσους το κατέκτησαν και όσους σκοπεύουν να το κάνουν.

βάλτε φωτο,βντεο κτλ

Πόσο εύκολο είναι να ανεβεί κανείς Μύτικα ?

υπάρχουν οδηγοί που σε ανεβάζουν ? 

δεν έχω ανεβεί όμως θέλω καποια στιγμή να το κάνω

δεν εχω εμπειρία με ορειβασία ή πεζοπορία σε  βουνά 

Δημοσ.

οι περισσοτεροι το κανουν σε 2 μερες.πρωτη μερα απο τα πριονια 1100 μεχρι το καταφυγιο καπου στα 2100 αν θυμαμαι καλα και την επομεμη μερα κορυφη και πισω.

εχω παει απο κακοσκαλα οχι απο λουκι οποτε δεν ξερω να πω ποια πλευρα ειναι πιο ευκολη.οι αποψεις διιστανται. βαθμος δυσκολιας.απο κακοσκαλα μεχρι να φτασεις λιγο πριν την κορυφη ειναι ωραιο και βατο.στην κακοσκαλα εχει καποιο βαθμο επικινδυνοτητας αναλογως ποσο ανετα νιωθεις με το υψος. καλο ειναι να εχει καλο καιρο να μην εχει βρεξει και ουτε να εχει χιονισει.δηλαδη να γινει καλοκαιρι.

ολο μαζι πανω κατω με φυσιολογικο ρυθμο μου ειχε βγει σε μια μερα 13 ωρες.σε 2 μερες εισαι πιο ανετα.αν γουσταρεις το κανεις και σε 3 για ακομα πιο χαλαρα.

δηλαδη πρωτη μερα καταφυγιο δευτερη κορυφη και πισω καταφυγιο και τριτη μερα επιστροφη.

παπουτσακια για trekking.κανα αδιαβροχο αντιανεμικο. κατι ζεστο σε fleece.και σιγουρα επειδη αν ειναι να πας θα ειναι του χρονου ,προλαβαινεις να ξεκινησεις περπατημα τρεξιμο για να φτιαξεις τις αντοχες σου και να κανεις καμια πεζοπορια σε καμια παρνηθα πεντελη.

On 19/10/2024 at 01:17, mpTrios said:

ένα θέμα αφιερωμένο στο βουνό των θεών,όσους το κατέκτησαν και όσους σκοπεύουν να το κάνουν.

βάλτε φωτο,βντεο κτλ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ και η σκηνή μου ένα Αυγουστατικο βράδυ στο οροπέδιο  μουσών στα 2700 μέτρα περίπου 

spacer.png

Υπάρχουν 4 κυρίως διαδρομές για νά ανέβεις οροπέδιο 

Από δυτικά, από Γκορτσια και Πριόνια 

Από βόρεια από Βροντού ( καταφύγιο κρεβάτια )

Από νότια από το ΚΕΟΑΧ  ( στο στρατόπεδο συνήθως ζητάνε ταυτότητα )

Οι περισσότεροι ανεβαίνουν από Γκορτσια/ Πριόνια, λόγω εύκολης πρόσβασης από το Λιτόχωρο και κυρίως λόγω χαμηλότερου βαθμού δυσκολίας σέ σχέση με τίς άλλες δύο διαδρομές 

Από εκεί θέλεις περίπου 5 με 7 ώρες περπάτημα για να φτάσεις οροπέδιο, ανάλογα τόν ρυθμο και τίς στάσεις, θα ανέβεις 1600 μέτρα υψομετρικά καλύπτοντας απόσταση περίπου 14χλμ

Παρόμοιο χρόνο θα υπολογίζεις και για την κατάβαση 

Για Μύτικα θα υπολογίσεις άλλες 2-3 ώρες, ανάλογα και τόν κόσμο που θά συναντήσεις πάνω 

Η κυρία σεζόν για να πάς είναι μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου 

Υπάρχουν πολλές πεζοπορικές και ορειβατικές ομάδες που διοργανώνουν δράσεις και μπορείς να αποκτήσεις μια εξοικείωση για το βουνό 

Επεξ/σία από manapa
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 19/10/2024 at 01:17, mpTrios said:

βάλτε φωτο,βντεο κτλ

και ξεχασα να πω οτι ναι υπαρχουν οδηγοι που αναλαμβανουν να σε ανεβασουν.και ισχυει σε απειρα βουνα οχι μονο στην ελλαδα. σε καποια βουνα ειναι υποχρεωτικο να εχεις οδηγο οπως στο killimanjaro (τανζανια), tubkal (μαροκο) και αλλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, mpTrios said:

ρητορική ερώτηση βέβαια

όσα και να ναι θα το δώσει κανείς τουλάχιστον τις πρώτες φορές

o καθενας μπορει να ζητησει οτι θελει.αλλα ναι αν πας εσυ και ο οδηγος ειναι πιο ακριβα απο οτι με συλλογο. δεν ειναι τα δινεις.πολλοι οδηγοι κανουν τους ενδιαμεσους σε ταξιδια εξωτερικου με διπλασια ποσα μονο και μονο επειδη στα κανονιζουν αυτοι.

παραδειγμα.2018 πηγα killimanjaro. εδωσα  κοντα στα 1100 δολλαρια.αλλοι χρεωναν 2000 και 2500.εγω εκλεισα κατευθειαν με τοπικο οδηγο τανζανιας χωρις ενδιαμεσους. ολο το ταξιδι με αεροπορικα πηγε 2200 euro. ανεβηκαμε εγω και ο οδηγος σαν να ηταν prive με τιμη group ομως

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
Στις 19/10/2024 στις 1:17 ΠΜ, mpTrios είπε

βάλτε φωτο,βντεο κτλ

κανε ενα τρεξιματακι 15-20 μερες και εισαι ετοιμος...

εγω ανεβηκα οταν ημουν σε κακη φυσικη κατασταση... βεβαια στο τελος τα ποδια ειχα τεντωσει αλλα νταξει βγαινει

εμπειρια μοναδικη με λιγα χρηματα!

• Like 1
Δημοσ.
On 01/11/2024 at 02:06, stel106 said:

κανε ενα τρεξιματακι 15-20 μερες και εισαι ετοιμος...

εγω ανεβηκα οταν ημουν σε κακη φυσικη κατασταση... βεβαια στο τελος τα ποδια ειχα τεντωσει αλλα νταξει βγαινει

εμπειρια μοναδικη με λιγα χρηματα!

γενικως φιλικη συμβουλη καλο ειναι να εχει φτιαξει καποιος την φυσικη του κατασταση καμποσο πριν παει και να μην ειναι οριακα  ουτε να εχει τεντωσει τελειως μετα το βουνο.γιατι αν ολα πανε καλα τοτε οκ.αλλα επειδη ειναι βουνο και πολλα μπορουν να γινουν ,να μην βρεθει  προ εκπληξεως.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, poulinos είπε

γενικως φιλικη συμβουλη καλο ειναι να εχει φτιαξει καποιος την φυσικη του κατασταση καμποσο πριν παει και να μην ειναι οριακα  ουτε να εχει τεντωσει τελειως μετα το βουνο.γιατι αν ολα πανε καλα τοτε οκ.αλλα επειδη ειναι βουνο και πολλα μπορουν να γινουν ,να μην βρεθει  προ εκπληξεως.

ισχυει αυτο που λες εννοειτε

απλα οταν ξεκινας πιστευεις οτι οντως το εχεις και στα μεσα του βουνου επιστροφη δεν υπαρχει...

Δημοσ.
1 hour ago, stel106 said:

ισχυει αυτο που λες εννοειτε

απλα οταν ξεκινας πιστευεις οτι οντως το εχεις και στα μεσα του βουνου επιστροφη δεν υπαρχει...

οπως βεβαια ισχυει και οτι οταν το σωμα τα παραταει το μυαλο σε κανει να συνεχιζεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...